Pensioen

Pensioen is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Pensioen en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Pensioen nieuws

Column: eindelijk, een minister voor Pensioen!

11-01-2022 - 6 reacties

Quote:
Voor het eerst krijgen we een ’echte’ minister voor Pensioen, Carola Schouten van de ChristenUnie heeft de eer. Ze wordt voluit minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen.


Even voorstellen: Danner

26-12-2021 - 2 reacties Peter Danner en ben sinds november 2021 met pensioen. Samen met mijn zoon hebben we al enkele jaren een oude internationaal 423 traktor, die hij op zijn terrein voor zijn 2 hobby paarden gebruikt. Ik hoop bij het form tips te verzamelen die ons kunnen helpen als we tegen mankementen aanlopen met onze traktor. Zodat we het kunnen herstellen en weer fijn gebruik kunnen blijven maken met behulp v.d. de hef-sleep-grondbak van dit geweldige werkpaardje.


Spaansen verandert voor de tweede keer het zicht op Schagen

11-10-2021 - 0 reacties Chicago Skyline Het uitzicht over de dakranden en boomtoppen van Schagen heen, is vrijdag 8 oktober danig veranderd. Na decennialang trouw dienst te hebben gedaan bij het lossen van boten en het vol gooien van trechters, is de kenmerkende rode kraan nu met pensioen gegaan. De brug, het onderste gedeelte dat over rails heen en weer kan rijden, is in 1940 gebouwd, en staat sinds ’79 of ’80 op het terrein aan de Langeloop. Eerst met een houten kraan erop, tot in 1990 de moderne ijzeren constructie erop werd gezet. De kraan van fabrikant Wolf heeft daarvoor ongeveer 10 jaar


BzV-boerin Steffi wil ‘ruiterhotel’ bouwen: ‘Het liefst tot mijn pensioen iets doen met paarden’

21-01-2021 - 0 reacties BOEKEL - De Boekelse Steffi Verhagen (30), bij veel Nederlanders vooral bekend van haar deelname aan Boer zoekt Vrouw, wil bij haar paardenbedrijf aan Rietven in Boekel een soort ruiterhotel realiseren met uiteindelijk in totaal tachtig bedden, een kleinschalige eetgelegenheid en vergaderruimtes.


Boerendochter Laura (23) heeft anno 2020 nog genoeg agrarische ambities

10-12-2020 - 0 reacties HELVOIRT - Het boerenleven is niet alleen boze agrariërs bij het provinciehuis in Den Bosch, of stikstof, of bio-industrie. Dat wil Laura van Esch mensen meegeven. En dus opent de 23-jarige haar eigen boerderijwinkel bij het melkveebedrijf van haar ouders. ‘Met de winkel erbij kunnen onze ouders onbezorgd tot aan hun pensioen blijven boeren’.


Varkensboer wil dier- en milieuvriendelijkere stal, maar woonwijk start petitie tegen groeiplannen

11-07-2020 - 0 reacties Bewoners van de Gemertse wijk Paashoef zijn een petitie begonnen tegen de bouwplannen van de familie Jans. Zij willen hun oude varkensstallen aan de Rooije Hoefsedijk slopen. Ervoor in de plaats moet een hypermodern stallencomplex komen. Alleen de investering die daarvoor nodig is, wil het familiebedrijf terugverdienen door het aantal dieren dat ze houden te verdubbelen. En juist daar zit een deel van de naastgelegen wijk niet op te wachten.
Joep en Janny Jans hadden tot een half jaar geleden een varkenshouderij aan de Wolfsbosscheweg in Gemert. Alleen door uitbreiding van het bedrijventerrein daar moesten ze weg. Ze namen een boerderij aan de Rooije Hoefseweg over, niet ver van hun oude bedrijf. Op hun nieuwe stek mogen er nu gespeende 1660 biggen en een kleine 2400 vleesvarkens worden gehouden. Janny legt uit waarom ze wil moderniseren en er een vergunning is aangevraagd om meer varkens te houden.
Volgens de aangevraagde vergunning mag de familie Jans straks 3800 biggen en bijna 4800 vleesvarkens houden in de nieuwe stal. Het voedsel voor de dieren wordt op de eigen akkers verbouwd en dat land bemesten weer met de varkenspoep zodat er kringlooplandbouw ontstaat. Alleen in de huidige stal kunnen ze de zelf geteelde mais niet voeren omdat anders de oude voedselsystemen verstopt raken.
Joep en Janny hadden liever niet uit hoeven breiden. "Alleen kunnen we dan ook niet in een diervriendelijkere stal investeren en de biologische luchtwassers terugverdienen." Die zijn namelijk nodig om met meer dieren binnen de stikstof, ammoniak en fijnstofnormen te blijven die op het huidige perceel gelden. "Die apparaten zijn zelfs zo goed, dat we zelfs veel minder uitstoten straks, terwijl de stal en het aantal dieren groter zijn."
ZorgenDaniëlle van Dijck, initiatiefnemer van de petitie tegen de 'megastal', is van dat laatste niet overtuigd. "Er is genoeg kritiek op de effectiviteit van de luchtwassers. Daarnaast weten we gewoon dat de intensieve varkenshouderij in deze regio voor een slechte luchtkwaliteit zorgt. Vandaar dat corona hier ook zo'n impact heeft gehad." Zij ziet daarom meer varkens op zevenhonderd meter van de wijk niet zitten.
"Sinds ik hier woon heb ik klachten aan mijn luchtwegen ontwikkeld. Ik dacht dat ik gewoon pech had, totdat mijn kinderen het ook kregen", vertelt Yvonne Hoekx. "Ik dacht eerst nog dat ik het had doorgegeven, maar toen mijn dochter op kamers ging wonen in Tilburg, had ze ineens geen last meer van haar luchtwegen. Alleen als ze in het weekend hier is, krijgt ze na twee dagen weer last." Volgens het viertal tegenstanders staan dit soort klachten niet op zich in Gemert.
Gemiste kansVolgens Van Dijck heeft de gemeente Gemert-Bakel niet aan zijn zorgplicht voldaan. "Zij moeten de inwoners beschermen tegen nog meer varkens en daarmee nog meer luchtvervuiling en stankoverlast." Ze had ook beter geïnformeerd willen worden en vindt dat de nieuwe stal van de familie Jans erdoor wordt geduwd. De varkenshouders zijn het daar niet mee eens. "We hebben aan alle wettelijke eisen voldaan, inclusief een rapport van de GGD naar de gezondheidseffecten.
Inmiddels zijn er ruim drieduizend handtekeningen opgehaald met de online petitie. "Niet alleen uit de wijk, maar uit heel Gemert en zelfs uit Eindhoven", vertelt Yvonne. Ze vindt net als Daniëlle dat er beter geluisterd moet worden naar die zorgen. "We hebben met de lokale CDA-fractie om tafel gezeten, maar voelden ons niet begrepen. Wij zijn ook niet tegen de ondernemer en snappen zijn plannen, maar wij willen niet zoveel extra dieren vlakbij de bebouwde kom", zegt Daniëlle.
Janny Jans heeft begrip voor de zorgen, maar is van mening dat ze berusten op de verkeerde aannames. "Dat ik bijvoorbeeld vergunningen van mijn oude perceel en dit perceel heb samengevoegd, kan niet eens." Toch nodigt de varkenshouder de mensen uit Paashoef uit om zich te laten informeren en van gedachten te wisselen. "We willen geen problemen en hier tot aan ons pensioen een boterham verdienen en misschien dat onze zoon het dan ooit overneemt", zegt ze hoopvol.
De gemeente Gemert-Bakel wil nog niet reageren op de kwestie en zegt na de zomervakantie in gesprek te gaan met de initiatiefnemers van de petitie.


Wonderkoe Nora gaf al 200.000 liter melk en dat is over de hele wereld nog niet zo vaak gebeurd

09-07-2020 - 1 reacties Een wonderkoe, zo zou je Nora van boer Adrion van Beek uit Breda zonder twijfel mogen noemen. Als vierde koe van Nederland heeft Nora namelijk de duizelingwekkende hoeveelheid van 200.000 liter melk gegeven. Een magische grens. Volgens boer Adrion is zijn Nora de 24e koe ter wereld die deze prestatie levert.
Honderdduizend liter melk is volgens deskundigen voor koeien al een prestatie. Hoe Nora dan tot tweehonderdduizend liter heeft kunnen komen, weet boer Adrion wel. "Ze is een topatleet", zegt hij donderdagochtend in het programma WAKKER op Omroep Brabant radio. "Ze wil altijd werken voor de boer." En ook heeft de goede verzorging volgens hem natuurlijk een rol gespeeld.
Adrion heeft zeker niet altijd gedacht dat Nora zijn topper zou worden. "Ze is eigenlijk de kleinste van de stal", zegt de boer uit Breda. En juist dat heeft hem wel aan het denken gezet. "We fokken nu meer op duurzaamheid. Dit betekent dat gemiddeld groot ook meer dan genoeg is. Waar we eerst echt van groot en robuust hielden."
Pensioen lonktAdrion noemt Nora 'een echte stayer'. Binnenkort wordt ze negentien. Dat betekent dat haar pensioen lonkt, want ze mag wat hem betreft 'wel wat gaan afbouwen'.
Maar eerst wordt er nog even een feestje gevierd met vrienden en familie om deze bijzondere mijlpaal te vieren.


‘Mensen die ons uitmaken voor dierenbeulen hebben het IQ van een konijn’

13-06-2020 - 0 reacties Nertsenfokkers leiden een steeds schimmiger bestaan. Over 3,5 jaar moeten ze allemaal dicht zijn. In een race tegen de klok proberen fokkers hun pensioen veilig te stellen. En toen kwam corona.


Getroffen bedrijven krijgen tot 90 procent van de lonen vergoed, maar niet voor veelverdieners

31-03-2020 - 0 reacties Bedrijven die door de coronacrisis veel omzet zijn kwijtgeraakt, krijgen maximaal 90 procent van het bedrag dat ze aan lonen uitbetalen vergoed door de overheid, inclusief vakantiegeld en pensioen. De steun kent echter wel grenzen: alleen salarissen tot 9538 euro per maand worden gecompenseerd.


Het doek valt voor de BMW i8

11-03-2020 - 0 reacties De hybride sportwagen van BMW gaat met pensioen. De i8 straks niet meer nieuw te verkrijgen. De BMW i8 is altijd al een moeilijke sportwagen geweest. Het futuristische design moet je liggen. De bijzondere aandrijflijn met zijn driecilinder moet je liggen. En dan is er ook nog de vanafprijs van 151.273 euro.


Oud-pikeur ziet kansen voor met sluiting bedreigde drafbaan

02-03-2020 - 0 reacties Het nieuws dat de drafbaan in Groningen dichtgaat, komt hard aan Roelof Maring uit Stad. Ondanks het feit dat de 69-jarige oud-pikeur met pensioen is, beheerst de drafsport nog steeds een groot deel van zijn leven. De sluiting van het complex houdt hem dan ook flink bezig.


Dierenwelzijn mag tientje aan pensioen kosten

10-10-2019 - 0 reacties Ruim de helft van de Nederlanders is bereid om €10 per maand aan pensioen in te leveren, opdat het pensioenfonds niet belegt in bedrijven die gebruikmaken van plofkippen of kooivarkens. Dat blijkt uit een opinieonderzoek door I&O Research in opdracht van World Animal Protection.


Dümmen Orange benoemt nieuwe CEO

09-10-2019 - 0 reacties Dümmen Orange heeft vandaga angekondigd dat Hugo Noordhoek Hegt de volgende Chief Executive Officer (CEO) wordt. Met ingang van 1 januari 2020 volgt hij de huidige CEO Biense Visser op, die per die met pensioen gaat.


Showbizzboer Geert gaat met pensioen

05-08-2019 - 0 reacties Fans van Boer zoekt vrouw (seizoen 2014/2015) zagen boer Geert druk in de weer op zijn aardbeien-, groente- en fruitkwekerij en boerderijwinkel in Mussel (Groningen). Via het programma zocht Geert Krops een vrouw. De liefde van zijn leven vond hij echter niet, wel kreeg hij veel bekendheid en…


Boer Geert stopt met boeren en gaat met pensioen

25-07-2019 - 0 reacties Geert Krops, bekend van Boer zoekt vrouw, hoopt zijn boerenoverall eind dit jaar aan de wilgen te kunnen hangen. De 70-jarige 'boer Geert' vindt het tijd voor zijn pensioen.


Boer Geert gaat met pensioen

25-07-2019 - 0 reacties Boer Geert (70) gaat met pensioen. Dat heeft de bekende boer uit Boer zoekt Vrouw verklapt aan Shownieuws.


Stoppen met werken na je pensioen? Deze bloemenkweker van 85 moet er niet aan denken

20-06-2019 - 0 reacties "Orchideeën houden je jong", zegt orchideeënkweker Koos Wubben. In een item van Eenvandaag over doorwerken na het pensioen vertelt deze 85 jarige kweker hoe het vak hem met de paplepel is ingegoten. Hij doet het inmiddels al 60 jaar lang en is 7 dagen per week te vinden op zijn kwekerij in Hollandsche…


Gijs 50 jaar in het Fendt-groen

25-05-2019 - 0 reacties Gijs Bokkers gaat na vandaag genieten van zijn welverdiende pensioen. Dit doet hij na meer dan 50 (!) jaar met Fendt te hebben gewerkt. Hij begon spreekwoordelijk gezien 'met de bezem' en verwerkte en beoordeelde vervolgens de Fendt-claims naar de fabrikant. Datum in dienst 23-09-1968 Einde dienstverband 18-06-2019 Dit is een dienstverband van 50 jaar en 9 maanden    


Van een trots gevoel naar moed.

09-03-2019 - 0 reacties Een trots gevoel wordt regelmatig gevoed door bezit. Hoe vaak hoor je een ondernemer niet vol trots vertellen wat hij bezit. Het pensioen is geregeld, maar hoe gaat het daadwerkelijk met deze ondernemer en zijn/haar onderneming? Hoewel het een prettige uitgangspositie is, zegt het vaak weinig over hoe succesvol een ondernemer werkelijk is.


Kees van Dijk neemt na 25 jaar afscheid van Debets Schalke

04-02-2019 - 0 reacties Sinds november 1994 is Kees van Dijk in dienst van Debets Schalke als werkvoorbereider en inkoper. 25 jaar later neemt hij afscheid van het kassenbouwbedrijf om te gaan genieten van zijn welverdiende pensioen.