Paus

Paus nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Paus nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Paus nieuws

Paus ontvangt Hollandse bloemen voor Wereldouderendag

28-07-2021 - 0 reacties 31 januari 2021 riep paus Franciscus de Wereldouderendag uit. Een nieuwe katholieke themadag die elke vierde zondag van juli wordt gevierd.


Paaszegen Paus zonder ’dank voor de bloemen’

12-04-2020 - 0 reacties ROME - De leider van de Rooms-Katholieke Kerk, paus Franciscus, geeft op eerste paasdag in Rome zoals gebruikelijk de zegening urbi et orbi aan alle katholieke gelovigen. Maar verder zal veel anders zijn door de coronapandemie. Zo is het Sint-Pietersplein door alle coronamaatregelen leeg. Normaal zijn tienduizenden belangstellenden aanwezig als de paus spreekt vanaf een balkon van de Sint-Pietersbasiliek.


Paus krijgt ook zonder Bloemenbureau en FloraHolland bloemen uit Nederland

19-06-2019 - 0 reacties Ook in 2020 en de jaren daarna kan Rome rekenen op Nederlandse bloemen, verzekert Paul Deckers uit Posterholt. Ook nu de twee grote geldschieters FloraHolland en Bloemenbureau Holland besloten hebben niet langer mee te willen betalen aan de bloemenpracht tijdens Pasen op het Sint Pietersplein in Rome.


HAK vromer dan de paus, wat appelmoes betreft

29-09-2018 - 0 reacties Groentefabrikant HAK introduceert rode kool en rode bieten in pot helemaal zonder toegevoegde suiker en zout. We kookten de suikervrije variant zelf even na.


Groene en gele bloemen in de schijnwerpers op Sint Pietersplein

03-04-2018 - 0 reacties Op 1 april 2018 bedankte Paus Franciscus tijdens de paasviering op het Sint Pietersplein Nederland traditiegetrouw voor de bloemen. Rozen, Delphiniums, Roselily, meer dan 40.000 bolbloemen én Cymbidium in de kleuren groen en geel stonden in de spotlight.


Bloemen gezegend op transport naar de paus

26-03-2018 - 0 reacties Op dinsdag 27 maart vertrekken vanaf de Keukenhof in Lisse duizenden bloemen op transport naar het Vaticaan in Rome. Als paus Franciscus op paaszondag om 12.00 uur het traditionele urbi et orbi uitspreekt, is hij traditioneel omringd door de bloemen uit Nederland.


Show bij Geert-Jan de Kok te Esbeek

16-12-2016 - 2 reacties Show bij Geert-Jan de Kok te Esbeek Ook vandaag en morgen nog SHOW in Esbeek. Vrijdag 16 dec. van 10.00-22.00 Zaterdag 17 dec. Van 10.00-17.00 Bij Geert-Jan de Kok te Esbeek. Naast het volledige John-Deere programma met enkele primeurs o.a. de 6R serie trekkers, zijn er nog vele andere machines te bezichtigen zoals: AVR Bema, Dewa, Caterpillar, Gehl, Holaras, Krampe, Kuhn, Lely, Mac-trailers, Manitou, Monosem, Mustang, Ocmis, Paus, Schuitemaker, Tebbe, Trioliet, Veenhuis, Yanmar etc. Waarbij ook diverse nieuwe modellen grondverzetmachines,…


Troostwijk verzorgt veiling machines Horenberg Paus B.V.

01-12-2016 - 0 reacties Troostwijk verzorgt veiling machines Horenberg Paus B.V. Zelfrijder Triotrac New Edition voermengwagen met uitschuifbare laadarm Loon- en Grondverzetbedrijf Horenberg-Paus uit Langeveen beëindigt zijn werkzaamheden. Stef Hooijman, veilingmeester: “Met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd heeft ondernemer Horenberg geen opvolger kunnen vinden en daarom besloten met zijn onderneming te stoppen en te gaan genieten van zijn pensioen. Deze veiling biedt hem die kans, terwijl kopers uitstekend materieel voor hun eigen bedrijven kunnen vinden.” De kijkdag vindt…


VIDEO ? Eerste bloemen op weg naar de paus

15-04-2014 - 0 reacties Komend weekend is het Sint Pietersplein in Rome weer volkomen gedecoreerd met Nederlandse bloemen, als de paus ten gelegenheid van Pasen de zegen uitspreekt. De eerste zending bloemen gingen dinsdagmorgen op transport.