Parkeren

Parkeren nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Parkeren nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Parkeren nieuws

KLW-najaarsruilbeurs

23-10-2019 - 4 reacties Op zondag 27 oktober wordt weer de KLW-najaarsruilbeurs gehouden bij de firma H. Kuipers BV te Nijnsel, Hei-eind 1, 5491 PM (gemeente Sint Oedenrode, NB). Dat is naast de Vresselse Hut.  De parkeerplaats voor auto’s van de bezoekers is de Vresselse Hut-parkeerplaats, schuin tegenover de Vresselse Hut. Deze parkeerplaats wordt vergroot met het showterrein-grasveld. Gelieve niet te parkeren langs de weg rondom de ruilbeurs. De ruilbeurs begint om 8.00 uur en duurt tot 14.00 uur. Op vertoon van een KLW-lidmaatschapskaart of als men jonger is dan 12 jaar kan men gratis het terrein…


Staatsbosbeheer: Malieveld niet afgesproken

16-10-2019 - 55 reacties DEN HAAG (ANP) - Over het parkeren van honderden tractoren op het Malieveld in Den Haag was voorafgaand aan het boerenprotest niets afgesproken. Eigenaar Staatsbosbeheer laat dat desgevraagd weten. Normaal gesproken wordt over demonstraties of evenementen altijd overlegd met de beheerder van het grote veld in het hart van Den Haag. "Bij grotere dingen wordt normaal een gebruikersovereenkomst met ons afgesloten", zegt een woordvoerder. "De Koekamp was officieel de demonstratielocatie."
Het bericht Staatsbosbeheer: Malieveld niet afgesproken verscheen eerst op Nieuws.nl.


Oproep Farmers Defence Force: Parkeer trekker niet bij RIVM

14-10-2019 - 0 reacties Farmers Defence Force doet een nadrukkelijke oproep aan boeren om hun trekker aanstaande woensdag niet op het terrein van het RIVM te parkeren, maar op een aangewezen sportveld.


Oproep Farmers Defence Force: Parkeer trekker niet bij RIVM

14-10-2019 - 0 reacties Farmers Defence Force doet een nadrukkelijke oproep aan boeren om hun trekker aanstaande woensdag niet op het terrein van het RIVM te parkeren, maar op een aangewezen sportveld.


Hoe Spanje met klimaatregelen een andere weg inslaat als Duitsland

02-06-2019 - 0 reacties De klimaatmaatregelen pakken in Madrid heel anders uit dan in de Duitse steden. In de Spaanse hoofdstad werd vorig weekend niet alleen gestemd voor Europa, maar ook voor een nieuwe burgemeester. De meeste kans op de post maakt José Luis Almeida, de kandidaat van het centrumrechtse Partido Popular. Hij wil snel de milieuzone in Madrid op de schop nemen.
De autoluwe zone in het centrum van Madrid werd vorig jaar ingesteld onder de linkse burgemeester Manuela Carmena. In het gebied, dat een groot deel van het centrum beslaat, worden automobilisten die van buiten komen geweerd. Met name diesel- en benzineauto´s mogen er niet rijden. Ook voor scooters en motoren gelden beperkingen.
Met resultaat. De kwaliteit van de lucht verbeterde aanmerkelijk, concludeerden milieugroepen. In april gingen de gehaltes voor stikstofdioxide met 16 procent omlaag, en vielen terug op waarden die voor het laatst in 2012 werden gemeten. In het hele gebied Madrid Central rijden zo'n 8 procent auto's minder.
Effectieve aanpak
"Het is een mislukking. We gaan een einde maken aan het project", herhaalde afgelopen week burgemeesterskandidaat Almeida een aantal keer. Almeida wil vooral de belangrijke verkeerswegen in het centrum weer openstellen voor al het gemotoriseerd verkeer. Parkeren blijft wel in veel gevallen wel beperkt tot de bewoners van de binnenstad.
"Natuurlijk hebben we een groot probleem met de kwaliteit van de lucht in Madrid. Waar het mij om gaat dat je echt effectief moet zijn in je aanpak. Ik ben geen voorstander van privé-auto's in de binnenstad, daar moet je ook andere vormen van vervoer aanbieden. Dat moeten we aanmoedigen", zo relativeerde Almeida.
Maar de vraag is of de uiteindelijke beslissing zich alleen tot het heropenen van grote verkeersaders beperkt. Voor de burgemeesterspost van Almeida is de steun van rechts-populistisch Vox onontbeerlijk. Deze partij trekt liever vandaag dan morgen de stekker uit alle verkeersbeperkende maatregelen.
Intussen kijkt ook de Europese Commissie argwanend toe. Begin dit jaar waarschuwde commissaris voor Milieu Karmenu Vella voor torenhoge boetes als Spanje achterblijft met plannen om de luchtkwaliteit in grote steden te verbeteren. Vooral Madrid en Barcelona werden door Vella genoemd.
Toch maakt Almeida zich nog weinig zorgen. "De Europese Unie zal ons uiteindelijk beoordelen op de resultaten, en niet op de manier waarop we het autoverkeer aanpakken. Ik weet zeker dat wij dat beter gaan doen dan de maatregelen die eerder zijn genomen."
In Duitsland kijken sinds de Europese verkiezingen alle partijen met jaloezie naar de Groenen. Ze zitten in de lift, wisten meer kiezers dan ooit te overtuigen, werden met 20,5 procent de tweede partij. Het contrast met de voormalige grote volkspartijen CDU/CSU en SPD met hun historische nederlagen kon niet groter zijn.
Groene Zeitgeist
Waarom de Groenen het zo goed deden? Ze hebben duidelijk die Zeitgeist mee. Niet alleen in Duitsland wonnen de Groenen, ook in Ierland en Finland en zelfs in Frankrijk (waar ze eerder heel slecht scoorden) behaalden groene partijen goede resultaten. In het Europese Parlement is de fractie gegroeid. Het thema wint razendsnel aan urgentie. In Duitsland vindt het merendeel van de kiezers klimaatverandering het probleem waar de politiek een antwoord op moet vinden.
En er is sprake van een generatieconflict. Jonge kiezers kiezen groen in de hoop dat er actie komt. Ze lieten voor de verkiezingen al flink van zich horen.
Online is deze video waarin youtuber Rezo Ja Lol Ey de vloer aanveegt met het klimaatbeleid van Merkel meer dan 14 miljoen keer bekeken:
Nu tot de regeringspartijen is doorgedrongen dat ze de aansluiting met de jeugd zijn verloren en de groene golf hebben gemist, proberen ze een inhaalslag te maken. Vooral de SPD zet nu vaart achter een klimaatwet, waarin ministeries worden verplicht hun CO2-besparingen te halen. Ze willen die zo snel mogelijk door het kabinet loodsen.
De CDU staat op de rem en stelt klimaatbeslissingen uit tot de herfst. De christendemocraten zitten in een spagaat: in het oosten van het land werden niet de Groenen, maar de Alternative für Deutschland de grootste. In de herfst zijn daar belangrijke verkiezingen. Wordt de CDU te groen, kunnen ze een deel van hun rechts-burgerlijke kiezers afschrikken.


Dierenbescherming roept Brabant op strengere staleisen 2022 te parkeren

17-03-2019 - 0 reacties Brabant moet veehouders niet het mes op de keel zetten door hen te dwingen vóór 2022 de stallen aan de strengere eisen te laten voldoen. Beter is het veehouders de kans te geven duurzamere technieken te introduceren, stelt de Dierenbescherming.


Dierenbescherming roept Brabant op strengere staleisen 2022 te parkeren

13-03-2019 - 0 reacties Brabant moet veehouders niet het mes op de keel zetten door hen te dwingen vóór 2022 de stallen aan de strengere eisen te laten voldoen. Beter is het varkenshouders de kans te geven duurzamere technieken te introduceren, stelt de Dierenbescherming.


Handelsmissie Mexico met beursbezoek Intertraffic

21-08-2018 - 0 reacties Wilt u zakendoen in Mexico en bent u actief op het gebied van Smart Mobility, Intelligent Traffic Systems, infrastructuur, verkeersmanagement, verkeersveiligheid, parkeren, data transmission, sensorindustrie en/of luchtmetingen? Ga dan van 11 tot en met 16 november mee met de handelsmissie naar Mexico.Deelname aan deze missie staat uitsluitend open voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen uit deze sector.


Informatiebijeenkomst CEF Transport call 2018

17-05-2018 - 0 reacties Wilt u een project uitvoeren dat bijdraagt aan vloeiend goederentransport en reizigersvervoer door Europa? De zevende call for proposals in CEF Transport is open. Op donderdag 21 juni hoort u meer over de prioriteiten en hoe uw projectvoorstel wordt beoordeeld.Subsidie CEF Transport heeft als doel te komen tot één Europees netwerk om grensoverschrijdend vervoer en transport makkelijker te maken. Deze call is speciaal gericht op multimodale logistieke platforms, veiligheid op de weg en veilig parkeren en slimme digitale oplossingen voor grensoverschrijdend vervoer en transport.


Boer Frans sluit Lutterzand verder af voor recreanten

17-04-2018 - 0 reacties DE LUTTE - Frans Zanderink, beter bekend als boer Frans uit Boer Zoekt Vrouw heeft zijn bos langs de Dinkel verder afgegrendeld voor wandelaars en andere recreanten. Bij de inrit ter hoogte van de Zandhuizerweg heeft de boer bomen op de weg gelegd, waardoor auto's er niet langer kunnen parkeren.


Open dag loonbedrijf Jennissen

15-04-2018 - 172 reacties Vandaag op de open dag geweest van loonbedrijf Jennissen in Den Dungen.
Wat een show. Enorm goed verzorgd wat betreft parkeren, eten en drinken.
Prachtig bedrijf met zo'n enorme ontwikkeling.
Momenteel 500 melkkoeien en een enorm machinepark.
Alles perfekt in orde.
Volgens de praat schijnt er ongeveer 90 mensen te werken in de toptijd.


Biologische kwekerij in ondergrondse parkeergarage in Parijs

03-01-2018 - 0 reacties De biologische kwekerij La Caverne is gevestigd op een unieke locatie: een oude ondergrondse parkeergarage in Parijs. Parijzenaren parkeren hun auto op -1 terwijl er een verdieping lager diverse paddenstoelen groeien, net als radijs,zonnebloem, cressenen rucola. Vanaf deze maand zal er ook witlof geteeld.....


Donderdag PotatoEurope van 8 tot 8.

13-09-2017 - 0 reacties Donderdag PotatoEurope van 8 tot 8!  Donderdag 14 september gaat PotatoEurope door!! Van 8:00 tot 20:00 uur zijn bezoekers van harte welkom op het beursterrein. Er zijn verschillende maatregelen genomen om het terrein goed begaanbaar te maken en de weersvoorspelling is beter dan woensdag. De beursorganisatie heeft dan ook vertrouwen in een succesvolle dag.  Met de verruimde openingstijden hebben bezoekers meer gelegenheid om PotatoEurope te bezoeken. Het parkeerterrein bij de beurs is te nat, daarom is parkeren daar verboden. Parkeren vindt plaats aan het Friesepad…


Lelystad - Straks parkeren onder zonnepanelen bij vliegveld

20-07-2017 - 0 reacties Bij het vliegveld Lelystad komt een parkeerterrein dat overdekt wordt met zonnepanelen. De provincie en Europese Unie steken samen 1,7 miljoen euro subsidie in deze zogenoemde Power Parking. Het is de bedoeling dat grote parkeerterreinen een soort energiecentrales worden. De stroom die wordt opgewekt met de zonnepanelen wordt gebruikt voor de verlichting en het opladen van elektrische auto's. Elektriciteit die overblijft wordt opgeslagen in accu's. Het speciale parkeerterrein komt...


Gezocht: Iseki tx1510 handrem hendel of een foto om na te maken.

09-04-2017 - 1 reacties Beste tractor fans. Voor mijn dochter heb ik een isek TX1510 gekocht. Echter ontbreekt de handrem hendel. Een hendel waarmee de voetrem bij het parkeren vastgezet kan worden. Zijn er firmas die zo'n hendel verkopen. Een foto om te bepalen of ik hem na kan maken is ook welkom. De tekening in de manual is nl. niet zo duidelijk. Groet, Joop


Fosfaatreductie enkel nog via GVE-regeling

26-01-2017 - 83 reacties De regeling is eenvoudiger en het parkeren van jongvee is definitief uitgesloten.

Het fosfaatreductieplan voor de zuivelsector, zoals dat nu wordt ingepast in een ministeriële regeling, bevat geen keuzemogelijkheid meer tussen melkgeldregeling en GVE-regeling. Alleen de laatste mogelijkheid blijft over.
Dit bevestigt voorzitter Harm Wiegersma van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV). Ook vanuit de zuivelindustrie wordt dit bevestigd


Erik van Loon tevreden na ‘superlink proefje’

02-01-2017 - 0 reacties Het was maar 39 kilometer, maar op de eerste proef van de Dakar 2017 kon veel gebeuren. Nasser Al-Attiyah moest over de finish worden gesleept na een klein brandje aan boord van de Toyota en ook Erik van Loon en Wouter Rosegaar roken een branderig luchtje. Dat weerhield Van Loon er niet van een tiende tijd te rijden, waardoor hij morgen nog voor grote namen als Stéphane Peterhansel en Orlando Terranova mag beginnen aan de tweede etappe.

“Het was een korte maar serieuze proef”, vertelde Erik van Loon aan de finish. “Op sommige stukken was het superlink. Er zaten gaten in waar je met gemak een hele auto in kon parkeren. Gelukkig is het allemaal goed gegaan en heeft de auto geen impact gehad.”

Zes cilinders
Helemaal lekker liep de Toyota niet. Van Loon en Rosegaar roken een branderige lucht, de airconditioning aan boord hield er mee op en twee cilinders gaven er de brui aan. “Hij liep nog op zes cilinders en maakte een heel raar geluid. Even later trok de auto wel weer door, maar goed was het niet. Ik denk dat er een sensor kapot is. Dat moeten ze vanavond in het bivak goed nakijken.”

Met Van Loon zelf ging het prima, ondanks de nog steeds aanhoudende verkoudheid. “Zeker in deze hitte is dat een beetje vervelend, maar het is te doen. Als het maar over is voor we naar Bolivia gaan, want op hoogte is een verstopte neus echt lastig. Maar dat is voor over een paar dagen pas. De kop is eraf, ik zit lekker in mijn vel en met dit resultaat ben ik heel tevreden. Een goed begin van de Dakar!”


Groenoord Innovatiedagen in de TT-Hall in Assen

13-12-2016 - 0 reacties Groenoord Innovatiedagen in de TT-Hall in Assen Tijdens de Innovatiedagen in de TT-Hall in Assen van woensdag 21 t/m vrijdag 23 december vindt u veel verschillende oplossingen die helpen bij de uitvoering van uw werkzaamheden. Daarnaast zijn er diverse andere aan de sector verbonden bedrijven aanwezig op de Innovatiedagen om u te assiteren, adviseren en innoveren op het gebied van diervoeding, agrarisch personeel, gewasbescherming, banden, loonwerk, ventilatie en nog veel meer. Net als tijdens de traditionele eindejaarsshow is het parkeren en de entree tijdens de Innovatiedagen…


GreenLive Kalkar beurs in Wunderland Kalkar

05-12-2016 - 0 reacties GreenLive Kalkar beurs in Wunderland Kalkar Vandaag startte GreenLive, de Duits-Nederlandse agrarische vakbeurs voor Oost Nederland, op de locatie Wunderland Kalkar, net over de Duitse grens. In een grote  hal staan ca.200 exposanten, waaronder vele Nederlanders. Ook vandaag,morgen en overmorgen kunt u er nog terecht,  van 113.00u. tot 22.00u. All inclusieve formule en gratis parkeren greenlive-kalkar.de/


Knorr test met Scania S-serie

17-11-2016 - 0 reacties Mike van Stein stuurde me een foto van deze Scania S-serie. Je zou zeggen, de nieuwe Scania, maar dit exemplaar is inmiddels al weer een jaar oud. Nu de presentatie is geweest kunnen ze (in dit geval Knorr) met een gerust hart langs de openbare weg parkeren. Wat er precies getest werd mocht de bij het voertuig aanwezige engineer natuurlijk niet aan Mike vertellen, maar hij zag wel allemaal kabels, lampjes en dergelijke, aangesloten aan een laptop. Bedankt voor deze bijzondere spot Mike!