Overleden

Overleden is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Overleden en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Overleden nieuws

Hoe rijksmonument Pothoven een spookboerderij werd: ‘Vandalen hielden hier satanische feesten’

24-03-2021 - 0 reacties EDE - De boerderij Pothoven aan de Lunterseweg in Ede is pure Veluwse geschiedenis; gebouwd in 1625 en nog steeds overeind. Maar nadat de laatste eigenaren overleden, en de boerderij onbewoond raakte, werd het rijksmonument een spookboerderij.


Hoe ruzie over ingevroren sperma overleden toppaard Totilas uit de hand liep

20-03-2021 - 0 reacties Wie heeft de verkooprechten van het sperma van Totilas? De oude en de huidige eigenaar van het wereldberoemde dressuurpaard worden het er niet over eens. Deze week diende de zaak voor de rechter.


Juridisch gevecht om sperma ‘wonderhengst’ Totilas

18-03-2021 - 0 reacties De voormalige Nederlandse eigenaar van wonderhengst Totilas mag voorlopig geen ingevroren sperma meer verkopen van het in december overleden dressuurpaard. Dat heeft een Duitse kortgedingrechter dinsdag beslist. De zaak was aangespannen door Paul Schockemöhle (72), een oud-springruiter en paardenfokker die Totilas in 2010 kocht en de fokrechten bezit.


Aantal paarden dat is overleden aan gevolgen rinovirus stijgt tot zeventien

17-03-2021 - 0 reacties Het aantal paarden dat na de uitbraak van rinopneunomie bij een Spaans concours in Valencia is overleden, is gestegen tot zeventien. Volgens de internationale paardensportfederatie FEI gaat het om tien paarden in Spanje, vijf in Duitsland en twee in België. De meeste paarden hadden Duitse eigenaren.


Dassenjong dat weg moest voor bouwproject gestorven

16-03-2021 - 0 reacties Een van de jonge dassen die zijn weggevangen uit een dassenburcht in Roermond om plaats te maken voor een woningbouwproject is overleden.


Inmiddels negen paarden overleden aan besmettelijk virus

06-03-2021 - 0 reacties Het aantal paarden dat is overleden aan de gevolgen van het in Valencia uitgebroken rinopneumonievirus is opgelopen tot negen. Volgens de internationale paardensportbond FEI gaat het om paarden uit Duitsland, Spanje, België, Frankrijk en Zweden.


Bok overlijdt nadat mensen tegen regels in eten over hek gooien

22-02-2021 - 0 reacties Verdriet en boosheid in Dierenpark Prins Hendrik in Den Bosch. Een van de bokken is afgelopen week overleden nadat hij was gevoerd door bezoekers. Op de hekken in het park staat duidelijk dat dat niet de bedoeling is. "Je bent toch zelf ook niet de hele dag aan het eten?"


Volle veewagen rijdt in donker op besneeuwde weg de sloot in: 80 varkens sterven in Wanroij

09-02-2021 - 0 reacties WANROIJ - Tachtig varkens zijn maandagavond overleden bij een verkeersongeluk in Wanroij. Een vrachtwagen met aanhanger die 210 dieren vervoerde, raakte in het donker van de weg. De varkens kwamen door beknelling om het leven.


Meer dan honderd vrachtwagens brengen eerbetoon aan Vriezenveense truckspotter Henny Mullink (69)

30-01-2021 - 0 reacties VRIEZENVEEN/ ALMELO - Als eerbetoon aan de overleden truckspotter Henny Mullink (69) uit Vriezenveen rijden zaterdagmiddag zo’n 150 vrachtwagens over de N36 tussen Bedrijvenpark Twente en de Witte paal.


Fransman gestorven aan hondsdolheid na contact met vleermuis

07-01-2021 - 0 reacties In Frankrijk is een man overleden aan rabiës of hondsdolheid, vermoedelijk nadat hij was gebeten of gekrabd door een vleermuis die op zijn zolder zat. Het gaat om een uiterst zeldzaam geval en het is de eerste keer dat dit is voorgekomen op het Franse vasteland.


Fenna ten Have (30), de jonge vrouw met twinkelende ogen en stralende glimlach en naamgeefster zorgboerderij Fenna Heerd in Noordbroek, overleden

22-12-2020 - 0 reacties NOORDBROEK - De naamgeefster van Zorgboerderij Fenna Heerd in Noordbroek, Fenna ten Have, is zaterdag op 30-jarige leeftijd overleden.


Coronanieuws: 'Geen reden om in te grijpen bij nertsenhouderijen'

10-11-2020 - 0 reacties Deskundigen die het kabinet adviseren over het coronavirus zien geen reden om extra maatregelen te nemen bij nertsenhouderijen, nu in Denemarken een mutatie rondgaat die zijn oorsprong vindt bij deze pelsdieren. Dat zegt zorgminister Hugo de Jonge tijdens het Vragenuur in de Tweede Kamer.

De Jonge moest komen uitleggen waarom Nederland vasthoudt aan plannen om pas volgend jaar alle nertsenhouderijen te sluiten. In Denemarken raakten onlangs mensen na contact met nertsen besmet me een gemuteerde variant van het coronavirus. Een deel van het land
moest daarom vrijwel volledig op slot.

De deskundigen die het kabinet heeft geraadpleegd zien in Nederland evenwel "geen aanvullende risico's" voor de volksgezondheid, zegt De Jonge. De maatregelen die dit voorjaar al werden genomen nadat in Nederland de eerste besmettingen bij nertsen waren ontdekt, 'zouden
afdoende moeten zijn', aldus de minister.


Backpacker Olivier stierf door hitte op pompoenboerderij, zakenman krijgt halve ton boete

09-10-2020 - 0 reacties Een Australische werkgever heeft een boete van 65.000 dollar (ruim 55.000 euro) gekregen nadat een Vlaamse werknemer van zijn fruitboerderij was overleden aan de gevolgen van uitdroging. De rechtbank oordeelde dat zakenman Bradford Clark Rosten onzorvuldig is geweest in het verstrekken van cruciale informatie aan zijn personeel.


Ophef in Vogezen: everzwijnen achtervolgd en bewust verpletterd door landbouwvoertuigen

23-09-2020 - 0 reacties In de Noord-Franse Vogezen is ophef ontstaan nadat zeker tien everzwijnen op gruwelijke wijze om het leven zijn gekomen. De dieren werden achtervolgd en aangereden door verschillende terreinwagens, waarna een tractor de klus afmaakte. Een Franse belangenorganisatie heeft tegen enkele lokale boeren een klacht ingediend. Schokkende beelden van de overleden dieren verspreiden zich als een olievlek over het internet.


Annelies zoekt tractor die vader 25 jaar geleden verkocht, vlak voor zijn dood

22-09-2020 - 22 reacties Ze heeft er heel wat voor over om hem terug te vinden, de tractor van haar overleden vader. Annelies Jansen uit Appeltern is op zoek naar een Güldner. Haar vader verkocht hem 25 jaar geleden aan een Achterhoeker.


Paard overleden tijdens tweede dag NK dressuur

18-09-2020 - 0 reacties Op de tweede dag van het NK dressuur in Ermelo is een paard overleden. Het gaat om het dier Karsten van de Oostwal, een gezond wedstrijdpaard dat uitkwam in de para-dressuur.


Boer overleden na bedrijfsongeluk in Hezingen

26-07-2020 - 26 reacties HEZINGEN/ENSCHEDE – De 59-jarige boer die donderdagmorgen zwaar gewond raakte bij een bedrijfsongeval op zijn boerderij aan de Laagseweg in Hezingen is aan de gevolgen ervan in het ziekenhuis in Enschede overleden.


RIVM: Voor het eerst in drie maanden geen melding over overleden coronapatiënt

22-06-2020 - 0 reacties Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft in het afgelopen etmaal geen melding over een overleden coronapatiënt ontvangen. De laatste keer dat het RIVM een dergelijk positieve boodschap kon melden, was op 12 maart. Toen stond het dodental in Nederland op vijf.


Geit op Aaltense kinderboerderij dood door te veel brood: ‘Stop met voeren’

16-06-2020 - 0 reacties AALTEN - Een geit van kinderboerderij De Ahof in Aalten is zondag overleden nadat mensen haar brood hebben gevoerd. Beheerder Peter Jansen roept op om te stoppen met het voeren van de dieren.


'Hij kreeg in 2007 Q-koorts, en nu corona: domme pech'

04-06-2020 - 0 reacties In deze serie laten we nabestaanden aan het woord over hun geliefden die zijn overleden door corona. Deze keer een eerbetoon aan Jan Verhoeven (76) uit Oss.