Oud

Oud is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Oud en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Oud nieuws

Dronken vrachtwagenchauffeur zonder rijbewijs verliest lading: een dode en vier gewonden

13-02-2020 - 0 reacties Een vrachtwagenchauffeur uit Goor is woensdagnacht zijn lading verloren op de A31 bij Gescher, vlak over de grens bij Winterswijk. De container met oud ijzer belandde op de snelweg, waarna een andere vrachtwagen er frontaal op knalde. De 50-jarige chauffeur kwam daarbij om het leven. Ook raakten vier mensen gewond. De Gorenaar bleek te hebben gedronken en geen rijbewijs te hebben.


Zijn deze gezonde tussendoortjes echt zo goed voor je?

09-02-2020 - 0 reacties We snaaien ons massaal door de dag heen. Supermarkten liggen vol met tussendoortjes, voor oud, jong en zelfs voor baby’s. Hoe gezond zijn al die notenrepen en Snelle Jelles?


Stevige muziek beschermt koeien tegen vuurwerk

31-12-2019 - 34 reacties Melkveehouder Arie Jan Koorevaar uit Goudriaan voert elk jaar bij oud en nieuw een stappenplan door om zijn koeien te beschermen tegen knallend vuurwerk. Zo luisteren de koeien naar stevige muziek. 'Een portie takkeherrie, daar doen ze het goed op.'


Ferd Grapperhaus begint War on Vuurwerk

28-12-2019 - 0 reacties Dit is het laatste jaar dat we knallen
Video

Vanaf vandaag mag u officieel rotjes, voetzoekers, gillende keukenmeiden en thunderkings kopen. Maar heel veel mensen hebben al illegale shit in huis. Dieptebommen uit België. Panzerfausten uit Duitsland. Kernkoppen uit Polen. Mortiergranaten uit Italië. Want dingen opblazen is nou eenmaal helemaal leuk en een verworven grondrecht waar Onze Ouderen voor gevochten hebben. Niettemin is een groot deel van Nederland wel klaar met die Fallujah-achtige toestanden ieder jaar. Niet alleen brievenbussen en vuilcontainers worden opgeblazen. Maar ook complete gevels van woonhuizen, handen, oogkassen etc. U kunt simpelweg de vrijheid niet aan. Een vrolijk glaasje champagne en een paar vuurpijlen de lucht in schieten is er niet meer bij. Alles moet KaPoTD, en daarom komt Ferd Grapperhaus vandaag met DEZE OORLOGSVERKLARING. Het is leuk geweest. We zagen het al aankomen in de Stijlloze Poll (na de break). Iedereen aan de ranja, een koudvuur sterretje om klokslag 12, en om 00:30 uur naar bed. Fijne jaarwisseling!

Als het dit jaar tijdens oud en nieuw weer onrustig is, sluit minister Graperhaus van Justitie en Veiligheid niet uit dat een totaalverbod op vuurwerk weer op tafel komt. Voor nu wil hij vooral drank- en drugsmisbruik aanpakken.


OM vervolgt zes mannen voor diefstal van miljoenen aan kobalt

20-12-2019 - 0 reacties Het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam gaat zes mannen vervolgen voor diefstal van kobalt ter waarde van 8 miljoen euro uit de Rotterdamse haven. De zes mannen zijn tussen de 34 en 62 jaar oud en komen uit Rotterdam, Sassenheim, Leiden en Dordrecht.


Ouders uit Florida verdacht van moord op zoontje door hem enkel rauw eten te geven

20-12-2019 - 0 reacties Een veganistisch echtpaar uit Florida is aangeklaagd van moord op hun zoontje van 18 maanden oud. Het jochie overleed omdat ze hem alleen maar fruit en rauwe groenten te eten gaven.


Jong geleerd is oud gedaan: kinderen Nijkerkerveen leren carbidschieten

08-12-2019 - 0 reacties Het is er nog een beetje vroeg voor maar in Nijkerkerveen zijn ze nu al begonnen met carbidschieten. Met gehoorbeschermers op worden kinderen op een uitlegdag klaargestoomd om veilig te kunnen knallen.
Officieel mag carbidschieten pas op oudjaarsdag, maar speciaal voor kinderen tussen 4 en 8 jaar is een uitzondering gemaakt. "We proberen jongeren te porren om te gaan carbidschieten", zegt Wim Ruiter van het Carbidteam Nijkerkerveen tegen Omroep Gelderland. "Veiligheid is belangrijk. Ze moeten vooral letten op gehoorbescherming en de afstand tot de melkbus in de gaten houden."
Met gehoorbeschermers op kijken de kinderen toe hoe je moet carbidschieten:
Het doel van het Carbidteam is om de kinderen alvast voor te bereiden op het grotere knalwerk. Met een leeg verfblik, water en een blokje carbid wordt uitgelegd hoe veilig aansteken in zijn werk gaat.
Ruiter hoopt dat de lokale jeugd het later van hem overneemt. "Dan doen zij het werk en kunnen wij met een potje bier toekijken."
Na de uitleg mogen de kinderen ook zelf met een echte melkbus aan de slag. "Ik ga elk jaar met papa mee, de harde knallen zijn het leukst", zegt een jonge deelnemer.


'Stamppot moet op lijst immaterieel cultureel erfgoed'

06-12-2019 - 0 reacties Na de snert moet ook de stamppot op de Nederlandse lijst van immaterieel cultureel erfgoed. Dat vindt de stichting Oud Hollandse Gerechten Groningen, organisator van de jaarlijkse WK's voor snertkoken en stamppotkoken.


Opkoopregeling voor varkensboeren van start

24-11-2019 - 0 reacties Varkensboeren die willen stoppen met hun bedrijf kunnen zich vanaf morgen inschrijven voor een uitkoopregeling van de overheid. Die vordert dan de rechten voor het bedrijf en laat de stallen slopen.
De opkoopregeling werd al voor de stikstofcrisis bedacht en is bedoeld om stankoverlast door boeren in woongebieden terug te dringen. Er is een subsidiepot van 180 miljoen euro voor beschikbaar.
Varkensboer Gert Bouwman in het Gelderse dorp Terschuur wil gaan meedoen aan de regeling. Hij is 56 jaar oud, heeft geen opvolger voor zijn bedrijf en financieel heeft zijn bedrijf het moeilijk. "Het levert te weinig op om van te leven, maar is te veel om me een hobbyboer te noemen. Dan komt een saneringsregeling langs en die biedt voor ons gewoon kansen."
Op de plek van zijn boerderij worden dan waarschijnlijk nieuwe huizen gebouwd.
Eigen regeling
De regeling is door de varkenshouderij zelf ontworpen en de overheid heeft het geld beschikbaar gesteld. Belangenorganisatie POV is blij met het resultaat en verwacht dat veel boeren zich inschrijven. "Je merkt aan alle varkenshouders dat ze zich afvragen hoe ze de toekomst in gaan of stoppen een optie is. Voor bedrijven die willen stoppen en dicht bij woonkernen zitten, is deze regeling zeker interessant", zegt voorzitter Linda Janssen.
Toch was het besluit om te stoppen voor varkensboer Bouwman een hele lastige. "Je bent boer, dat zit in je en dat blijft in je zitten."


2075 klassen planten 1 miljoen bloembollen

12-11-2019 - 0 reacties Het is weer tijd om bloembollen te planten. Dit najaar leren tienduizenden kinderen, verspreid over Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Canada, hoe en wanneer ze dit moeten doen via een bloembollenpakket van Bulbs4Kids. Jong geleerd is immers oud gedaan.

Miljoen bloembollenDit najaar ontvangen maar liefst…


Mieneke (102) eet elke avond een zak naturelchips: hét geheim om oud te worden

10-11-2019 - 0 reacties De 102-jarige Mieneke van Alst uit het Gelderse Gendt heeft dit weekend de show gestolen in het programma Van Gelders Grijs op Omroep Gelderland, met Jochem van Gelder. Mieneke zegt haar respectabele leeftijd te hebben bereikt door elke avond een zak chips te eten. Wel naturel. Van de paprikasmaak moet ze niks hebben.


Kamervragen na ongerustheid over afvalwaterinjectie in Rossum

07-11-2019 - 0 reacties ROSSUM/DEN HAAG - Het Tweede Kamerlid Tom van der Lee (GroenLinks) wil weten of het Staatstoezicht op de Mijnen ook zelf onderzoek doet naar de veiligheid van de injectie van afvalwater van de NAM, in een oud gasveld in Rossum.


'Vlees van het rood ras van West-Vlaanderen' erkend als Europese beschermde oorsprongsbenaming

04-11-2019 - 0 reacties Het 'Vlees van het rood ras van West-Vlaanderen' heeft sinds 4 november een Europese erkenning als 'Beschermde Oorsprongsbenaming'. De benaming ‘Vlees van het rood ras van West-Vlaanderen’ mag uitsluitend gebruikt worden voor het vers vlees van vrouwelijke dieren tussen de 3,5 en de 8 jaar oud en van ossen tussen de 2 en de 3,5 jaar oud die behoren tot het ras ‘Rood’ en die gefokt en gehouden werden in de provincie West-Vlaanderen.


Sylvia Keizers uit Witteveen leert mensen met paarden communiceren: 'Paarden hebben geen verborgen agenda'

31-10-2019 - 0 reacties WITTEVEEN - Sylvia Keizers verhuisde elf jaar geleden van Amsterdam naar Witteveen en begon haar bedrijf Natuurlijk Paardenleiden. Zij leert mensen - jong en oud - op een natuurlijke manier met paarden te communiceren via lichaamstaal, wat ze komende zaterdag ook laat zien tijdens de Open Bedrijvendag.


Bekende Zeeuwse paardenfokker Ko Goedegebure onverwachts overleden

23-10-2019 - 0 reacties KAPELLE - De bekende Zeeuwse paardenfokker Ko Goedegebure is zondag onverwachts overleden. Hij is 78 jaar oud geworden.


94 vragen aan RIVM, vanavond antwoorden...

14-10-2019 - 26 reacties Vanavond gaat Rutger van der Noort met een aantal natuurwetenschappers naar het RIVM en samen hebben zet 94 kritische vragen geselecteerd na analyse. Ook zijn er oud medewerkers naar voren gekomen met hun kritiek op de modellen en erin verwerkt.
Een overzicht van alle vragen staat in de link (twitter @RutgervdNoort). Er zal een geluidsopname gemaakt worden om te delen na afloop.

Vragen ook via: threadreaderapp.com/thread/…

“Zoals jullie kunnen zien hechten wij aan #transparantie, het zijn 94 vragen over de werkwijze, modellen en data van het RIVM rondom de stikstofdiscussie. Morgen zullen we proberen om ook verslag te doen! Dank voor jullie hulp!”

Stukje over (klimaat) computer modellen wat ook hier van toepassing is (01:10:54):
https: //youtu.be/GuoxLggqI_g?t=4251

UPDATE ANTWOORDEN RIVM:

rivm.nl/sites/default/…

Terugkijken gesprek:
rivm.nl/stikstof/…

Samenvattend (position paper voor TK):Liep je altijd al traag? Dan loop je mogelijk de kans al jong oud te worden

14-10-2019 - 0 reacties


Open brief aan minister Schouten en Johan Remkes: zo kunt u het stikstofdossier weer vlot trekken - Foodlog

13-10-2019 - 14 reacties

Originele beschrijving

De stikstofbrief van minister Schouten is inmiddels 1 week oud. De brief leidde tot nieuwe boerenprotesten. Van de weeromstuit schortte de provincie...


Open brief aan minister Schouten en Johan Remkes: zo kunt u het stikstofdossier weer vlot trekken

13-10-2019 - 0 reacties De stikstofbrief van minister Schouten is inmiddels 1 week oud. De brief leidde tot nieuwe boerenprotesten. Van de weeromstuit schortte de provincie Friesland het beleid waartoe was besloten alweer op. LTO Noord roept boeren in de andere noordelijke provincies op tot nieuwe protesten om ook elders opschorting af te dwingen. Op Foodlog waarschuwde onlangs advocaat Paul Bodden al voor de lange adem die nodig is voor er weer schot in de vergunningsverlening komt. Nico Gerrits is al jarenlang kritisch op de manier waarop de Nederlandse overheid met het stikstofdossier omgaat. Hij ontkent niet dat overbemesting door stikstofdepositie natuurgebieden ontregelt, maar waarschuwt voor de naar zijn verwachting beperkte positieve effecten die maatregelen zullen hebben. We moeten ons niet alleen de vraag stellen hoeveel natuur en natuurherstel in Nederland ons waard is, maar ook hoeveel natuurwaarde maatregelen realiter kunnen opleveren in een overvol land dat bovendien ook nog eens de nodige stikstof vanuit het buitenland naar binnen ziet waaien.


Echtgenote (82) blijft achter oprichter vleesbedrijf staan na schandaal: ‘Listeria is zo oud als de mensheid’

08-10-2019 - 0 reacties ,,Listeria is zo oud als de mensheid. Zelfs Adam en Eva hadden er last van.” Edith De Baedts (82), de echtgenote van wijlen Ter Beke-oprichter Daniël Coopman, weigert het beleid van de Belgische vleeswarenmaker in twijfel te trekken. Vorige week kwam aan het licht dat er in Nederland drie mensen zijn overleden als gevolg van de listeriabesmetting bij dochteronderneming Offerman, één vrouw kreeg een miskraam.