Optocht

Optocht is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Optocht en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Optocht nieuws

Carnaval wordt zomercarnaval, maar waar blijf je zo lang met die wagens?

13-03-2020 - 0 reacties Oss viert dit jaar zomercarnaval. De Osse carnavalsstichting heeft dit besloten nu voor de tweede keer de carnavalsoptocht is afgeblazen: de eerste keer vanwege het weer en nu vanwege corona. Zaterdagavond 20 juni is er een feest en op zondag 21 juni is er een optocht.


De ‘koetjes’blijven dit jaar op stal bij de Oldenzaalse wagenbouwers

23-02-2020 - 0 reacties OLDENZAAL - Natuurlijk is de teleurstelling groot bij de Oldenzaalse wagenbouwers. Maar tegelijkertijd is er begrip voor het besluit om de optocht af te blazen. Want: „Veiligheid is het allerbelangrijkste.”


Bijzondere boerenoptocht in Nieuwehorne

29-09-2019 - 0 reacties NIEUWEHORNE - Op zaterdagmorgen was tijdens de Flaeijelfeest de boerenoptocht in Nieuwehorne. Naast tal van oldtimers, stoommachines en figuranten uit vroegere tijden waren er veel boerenwagens, sjezen en koetsen, in de optocht getrokken door paarden.


Waarom er dit jaar ook bloemkolen de praalwagens sieren bij het corso in Leersum

13-08-2019 - 0 reacties Komende zaterdag en zondag is het traditionele bloemencorso in Leersum. De meest gebruikte bloem op de wagens is de dahlia, maar er is dit jaar een tekort. Ter vervanging worden nu onder meer bloemkolen gebruikt. Zeven vragen aan voorzitter Hans Charvat over de nog altijd populaire optocht in Leersum.


100 Fiat trekkers bij tourtocht Fiat-CNH Tractorclub

20-07-2019 - 4 reacties Meer dan honderd Fiat trekkers vandaag bij de  Fiat-CNH Tractorclub in Wezuperbrug  Hieronder de foto's en een video van het vertrek van deze oranje optocht.


Vijftigste editie Zomerfeesten Reutum: "Bij de optocht is amper publiek, iedereen loopt mee"

14-06-2019 - 0 reacties Reutum staat dit weekend weer in het teken van de zomerfeesten. Een bijzondere editie deze keer, want het is de vijftigste keer.


Prinsenwagen total loss: 1500 euro bij elkaar gebracht voor onfortuinlijke carnavalsvereniging

04-03-2019 - 0 reacties

Zo'n 1500 euro is zondagmiddag bij elkaar gebracht voor de onfortuinlijke bouwers van CV De Meekrap in Meekrapdurp (Stampersgat). De prinsenwagen die ze gebouwd hadden, raakte zaterdag total loss, nog voor die een meter in een optocht had gereden. De dochters van prins Peer II zamelden met een aantal vriendinnen 775 euro in. En ook uit andere hoeken kwamen spontane donaties. Met het geld kan de wagen worden opgelapt voor volgend jaar.


De Fiat-CNH Tractorclub op toertocht door Drenthe

21-07-2018 - 0 reacties Vandaag was de  Fiat-CNH Tractorclub op pad van Wezuperbrug naar Mechanisatie Centrum Smilde (Tigelaar) de vroegere Fiat dealer in Smilde hieronder de foto`s en een video van het vertrek van deze oranje optocht


Optocht in Mannheim John Deere 100 jaar tractoren

08-07-2018 - 0 reacties Op zaterdag de 16 juni was er een open dag in de tractoren fabriek in Mannheim en een parade van klassieke John Deere en Lanz-tractoren door de stad


Zus regelt lange stoet tractoren voor ziek broertje

03-06-2018 - 5 reacties BOVENSMILDE - Wat kan je doen om je ernstig zieke broertje weer te laten lachen? Sjanine Pronk uit Bovensmilde wist het direct: een tractoroptocht. Dwars door Bovensmilde.

De 16-jarige Frits heeft kanker. "Hij wordt niet meer beter", zegt zijn oudere zus Sjanine.
"Dit weekend heeft hij weer chemokuren gehad waar hij behoorlijk ziek van is."

Vijftien tractoren

Om twee uur zondag 3 juni 2018 verzamelen vijftien tractoren en dubbel zoveel vrienden van Frits en Sjanine op de Meesterswijk, enkele honderden meters van het ouderlijk huis van de zieke Frits.
"Dit doet me echt wat", zegt een emotionele Sjanine. "Iedereen wil helpen; van verkeersregelaars en sponsoren tot vrienden en familie. Echt heel bijzonder."

Sjanine legt aan iedereen uit wat de bedoeling is. "We rijden vlak achter elkaar. Bij ons huis moet je je zwaailichten aandoen en toeteren. Trek alles uit de kast wat je hebt."

Bijzonder aandenken

Dan vertrekt de luid toeterende stoet richting Bovensmilde. Voor het huis van Frits is het een hels kabaal wanneer de optocht stopt.
Een verbaasde Frits komt naar buiten. Hij laat het op zich inwerken. "Dit is wel heel speciaal. Echt een bijzonder aandenken."

Menig fietser, wandelaar en automobilist blijft kijken wanneer de stoet, met Frits voorop, weer op gang komt. Hij kijkt achterom, zwaait naar zijn vrienden die volgen. Frits lacht...