Onderwaterdrainage

Onderwaterdrainage nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Onderwaterdrainage nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Onderwaterdrainage nieuws

300 hectare onderwaterdrainage in Meijepolder

16-05-2019 - 0 reacties Twaalf grondeigenaren in de Meijepolder Laag in Bodegraven-Reeuwijk slaan de handen ineen om de veenweidepolder klimaatbestendig te maken.


Boeren Kockengen gaan voor onderwaterdrainage

11-02-2019 - 0 reacties Tien melkveehouders rond Kockengen gaan gezamenlijk 230 hectare onderwaterdrainage aanleggen in de polders Kortrijk en Portengen.


Onderwaterdrains zijn wel effectief

13-12-2018 - 0 reacties Bodemdaling in veenweidegebieden is een serieus probleem, mede vanwege de uitstoot van broeikasgassen. En van de innovatieve oplossingen hiervoor is onderwaterdrainage. Uit onderzoek van Wageningen University Research blijkt dat dit een veelbelovende techniek is. Maar de Universiteit van Greifswald in Duitsland zette hier onlangs vraagtekens bij. In de waterwereld leidde dit tot vragen.


Onderwaterdrains zijn wel effectief

11-12-2018 - 0 reacties Bodemdaling in veenweidegebieden is een serieus probleem, mede vanwege de uitstoot van broeikasgassen. Eén van de innovatieve oplossingen hiervoor is onderwaterdrainage. Uit onderzoek van Wageningen University & Research blijkt dat dit een veelbelovende techniek is. Maar de Universiteit van Greifswald in Duitsland zette hier onlangs vraagtekens bij. In de ‘waterwereld’ leidde dit tot vragen.


Krimpenerwaard wil ook onderwaterdrainage

29-11-2018 - 0 reacties Gebiedspartijen in de Krimpenerwaard willen dat er grootschalig ingezet wordt op onderwaterdrainage als maatregel tegen bodemdaling en vermindering van de uitstoot van CO2 in het veenweidengebied.


Discussie over onderwaterdrains

26-09-2018 - 0 reacties Bodemdaling in veenweidegebieden is een serieus probleem, mede vanwege de uitstoot van broeikasgassen. Een van de innovatieve oplossingen hiervoor is onderwaterdrainage. Uit onderzoek van Wageningen University & Research blijkt dat dit een veelbelovende techniek is. Maar de Universiteit van Greifswald in Duitsland zette hier onlangs vraagtekens bij. Klopt de Duitse kritiek?


Groene Hart krijgt 2.500 hectare onderwaterdrainage

14-06-2018 - 0 reacties Om bodemdaling af te remmen, wil Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) 2.500 hectare onderwaterdrainage aanleggen in het Groene Hart.


2.500 hectare onderwaterdrainage Groene Hart

14-06-2018 - 0 reacties Om bodemdaling af te remmen, wil Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) 2.500 hectare onderwaterdrainage aanleggen in het Groene Hart.


2.500 hectare onderwaterdrainage in Groene Hart

14-06-2018 - 0 reacties Om bodemdaling af te remmen wil Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) 2.500 hectare onderwaterdrainage aanleggen in het Groene Hart.


Subsidie voor drainage veenweidegebied

21-11-2017 - 0 reacties De Provincie Zuid-Holland heeft een subsidie van € 1,1 miljoen toegekend voor de aanleg van 450 kilometer onderwaterdrainage in de polder Lange Weide.


50 procent subsidie onderwaterdrainage

04-06-2012 - 2 reacties De provincie Zuid-Holland komt naar verwachting binnenkort met een subsidieregeling voor onderwaterdrainage. De subsidie bedraagt waarschijnlijk 50 procent van de aanlegkosten, circa 1800 euro per hectare.


Nieuw agendapunt: open dag op Koeien & Kansen-bedrijf De Vries

22-05-2012 - 0 reacties Op 30 mei bent u van harte welkom in het Zuid Hollandse Stolwijk bij Marinus de Vries en zijn gezin. De Vries heeft een melkveebedrijf op veengrond en doet zijn uiterste best om de efficiëntie op zijn bedrijf te verhogen.

Hij beproeft onder andere Xtra-N, een nieuwe meststof bestaande uit dunne fractie gemengd met spuiwater. Op verschillende proefvelden is het gebruik van verschillende meststoffen te zien. Maar er is meer, bijvoorbeeld onderwaterdrainage.

Bekijk agendapunt..