Oldenzaal

Oldenzaal nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Oldenzaal nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Oldenzaal nieuws

De ‘koetjes’blijven dit jaar op stal bij de Oldenzaalse wagenbouwers

23-02-2020 - 0 reacties OLDENZAAL - Natuurlijk is de teleurstelling groot bij de Oldenzaalse wagenbouwers. Maar tegelijkertijd is er begrip voor het besluit om de optocht af te blazen. Want: „Veiligheid is het allerbelangrijkste.”


Hitte fataal voor bramen van 't Duvelshofke

03-08-2019 - 0 reacties Fruitboerderij 't Duvelshofke in Oldenzaal ondervindt voor het tweede jaar op rij keihard de gevolgen van de droogte en de hitte. Een aanzienlijk deel van de bramen- en rode vlierbessenoogst is verloren gegaan.


LTO in gesprek over inpassingsplannen Overijssel

12-07-2019 - 0 reacties Met de vaststelling van de provinciale inpassingsplannen Landgoederen Oldenzaal en Punthuizen/Stroothuizen is de kous nog niet af voor boeren in de natuurgebieden. Na het zomerreces gaat LTO Noord in gesprek met provincie Overijssel om verdere afspraken te maken.


LTO in gesprek over inpassingsplannen

12-07-2019 - 0 reacties Met de vaststelling van de provinciale inpassingsplannen Landgoederen Oldenzaal en Punthuizen/Stroothuizen is de kous nog niet af voor boeren in de natuurgebieden. Na het zomerreces gaat LTO Noord in gesprek met provincie Overijssel om verdere afspraken te maken.


Overijssel: meer tijd voor gebiedsprocessen

11-07-2019 - 0 reacties Boeren in de gebieden Punthuizen/Stroothuizen en Landgoederen Oldenzaal krijgen meer tijd om hun bedrijfsvoering aan te passen, te verplaatsen of te beëindigen.


Mogelijk weer Twentse Robinson: boer Jan strijdt vanavond voor plek in finale

13-12-2018 - 0 reacties DIJKERHOEK - De kans dat een Tukker weer het populaire RTL-programma Expeditie Robinson wint, wordt steeds groter. Jan Bronninkreef uit Dijkerhoek strijdt in de aflevering van donderdagavond met vijf andere deelnemers voor een felbegeerde plek in de finale. Vorig jaar won Carlos Platier Luna uit Oldenzaal het survivalprogramma.


Acht bomen doelbewust vergiftigd in Oldenzaal

12-12-2018 - 0 reacties In Oldenzaal zijn vandalen actief die het gemunt hebben op bomen. De afgelopen jaren zijn acht bomen vergiftigd, waarvan enkele een cultuurhistorische waarde hadden voor Oldenzaal.


Dierenactivisten in Oldenzaal: 'Geen verschil tussen een koe en een hond'

13-09-2018 - 0 reacties Vreedzame dierenactivisten van The Save Movement hebben gisteren voor het eerst gedemonstreerd in Twente. Ze kregen niet de kans om koeien vóór de slacht te aaien.


Europa’s grootste teler van violen en geraniums stapt in smart farming

16-02-2018 - 0 reacties Ze mogen zich al Europa’s grootste teler van viooltjes en geraniums noemen. De Twentse familie Kuipers stort zich nu op tomaten en sla, met smart farming. De bedrijfsnaam Emsflower van Bennie Kuipers en zijn twee zoons verwijst naar het Duitse Emsland, een dunbevolkt gebied net over de grens bij Oldenzaal.


Uitbreiding netwerk MAX-Repair door toetreding BAAN-Twente

07-12-2017 - 0 reacties

Originele beschrijving

Mercedes-Benz dealer Baan-Twente is met zijn truckdivisie officieel toegetreden tot het landelijke schadeherstel netwerk van MAX-Repair. Dat maakt de dealerholding vandaag bekend. Baan-Twente met vestigingen in Hengelo, Rijssen en Oldenzaal mogen zich vanaf 1 januari 2018 MAX-Repair agent noemen. Bij de drie vestigingen kunnen klanten terecht voor het professioneel herstellen van schades van bestelauto’s, trucks , trailers, personenvervoer en zwaar werkmaterieel. De drie vestigingen werken hierin exclusief samen met de one-stop-shop schadeherstellocatie van MAX-Repair Twente in Enschede. Peter Leushuis, after-sales manager Baan-Twente: “Voor onze relaties voeren wij reeds merk specifiek schadeherstel uit voor wat betreft de merken die Baan-Twente vertegenwoordigt,


M-plastics behaalt eerste Cradle to Cradle certificering in agri- en sierteeltbranche

05-09-2017 - 0 reacties M-plastics in Oldenzaal heeft als allereerste in de agri- en sierteeltbranche een Cradle to Cradle certificering voor zijn verpakkingsproducten behaald. Paul Schildmeijer directeur van het Nederlandse bedrijf in kunststofverpakkingen voor de landbouw en sierteelt: Met de Cradle to Cradle certificering op Zilver niveau hebben we een belangrijke stap gezet in de duurzame verandering van M-plastics, dat al CO2 neutraal is.


Vrachtwagen en tractor in brand in Oldenzaal; politie onderzoekt brandstichting

16-04-2017 - 1 reacties De brandweer is kort na middernacht gealarmeerd voor een vrachtwagenbrand op het industrieterrein aan de Kleibultweg in Oldenzaal.

Bij aankomst sloegen de vlammen al uit de vrachtwagen. De brand sloeg over naar een tractor die voor de vrachtwagen stond.

Een andere vrachtwagen, die ernaast stond geparkeerd, liep forse schade op.

Mogelijk brandstichting

De brandweer had de brand na ongeveer 30 minuten onder controle en was nog geruime tijd bezig met nablus-werkzaamheden. De oorzaak van de brand is op dit moment onduidelijk, maar brandstichting wordt niet uitgesloten. De politie is een onderzoek gestart

De politie heeft een sterk vermoeden dat de brand afgelopen nacht aan de Kleibultweg is aangestoken. Er is een getuige die een man met een jerrycan zag weglopen bij de brand die een vrachtwagen en een tractor verwoestte.

Een andere vrachtwagen die naast de uitgebrande voertuigen stond liep forse schade op. De brand ontstond kort na middernacht.

Vandaag (16-04-2017) doet de forensische opsporing van de politie uitgebreid sporenonderzoek in en om de zwartgeblakerde wrakken van de tractor en de vrachtwagen. Of de jerrycan die de onbekende man volgens de getuige met zich meedroeg al is teruggevonden, is nog niet bekend

Zie filmpje 01: rtvoost.nl/nieuws/default.aspx/…

Zie filmpje 02: rtvoost.nl/nieuws/default.aspx/…


A1 bij Oldenzaal dicht na ongeval

04-06-2014 - 0 reacties De A1 tussen de afrit De Lutte en Oldenzaal Hanzepoort is afgesloten na een ongeluk met een vrachtwagen.
Het ongeluk gebeurde rond half vijf. Een vrachtwagen met hout is gekanteld en door de middengeleider geschoten. Daarna is de vrachtwagen in brand gevlogen.