Nepvlees

Volg al het nieuws over Nepvlees, een van de 16342 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Nepvlees nieuwsbrief.

Nepvlees nieuws

Nepvlees in China, koolstof en doodgaan, EU-landbouwgeld naar milieu en klimaat

03-10-2019 - 0 reacties Ondertussen vertelt het verhaal van de dag door onze lens: voeding, gezondheid, landbouw, levensmiddelenmarketing, voedselpolitiek en aan landgebruik gerelateerde energie- en watervraagstukken – waar nodig tot op (geo)politieke schaal.


Online petitie tegen het gebruik van vleesnamen voor nepvlees

11-06-2019 - 0 reacties Belgische vleesverwerkers zijn een petitie gestart om het voorstel te steunen van de EU om vleesnamen voor vegetarische producten te verbieden.


Online petitie tegen het gebruik van vleesnamen voor nepvlees

11-06-2019 - 0 reacties Belgische vleesverwerkers zijn een petitie gestart om het voorstel te steunen van de EU om vleesnamen voor vegetarische producten te verbieden.


Hulpbehoevende Fransen kregen nepvlees geserveerd

07-06-2019 - 0 reacties Een nieuw voedselschandaal schrikt Frankrijk op. Sedert de zomer van 2018 is er 780 ton aan nepvlees bij minderbedeelden terechtgekomen. Het Rode Kruis, de Franse federatie van voedselbanken en twee andere hulporganisaties deden een groepsaankoop ter waarde van 5,2 miljoen euro. De hamburgers die ze geleverd kregen van een Franse firma kwamen uit Polen en kan je bezwaarlijk vlees noemen. Analyses brachten de werkelijke samenstelling aan het licht: vet en ander slachtafval, verwerkt vlees dat hergebruikt werd en dat alles gemengd met soja en zetmeel. Hoewel van zeer slechte kwaliteit zou het vlees geen gevaar hebben opgeleverd voor de volksgezondheid.


Wat moet de veehouder met nepvlees en -melk?

04-05-2019 - 5 reacties Vegetarisme is hot. De Week zonder Vlees, de miljardenbusiness van de Vegetarische Slager en Beyond Meat en publiciteit voor vermeend voordeel voor mens, dier en milieu.

Als veehouder word je om de oren geslagen met berichten over de populariteit van vegetarisme en veganisme. Iedere keer voelt het als een steek wanneer plantaardig voedsel qua morele waarde boven vlees, zuivel en eieren wordt geplaatst.

Ik spreek boeren die het spuugzat zijn om telkens te worden beschimpt. De realiteit is dat de westerse consument kritischer wordt over wat hij in zijn mond stopt en de voordelen ziet van meer plantaardige consumptie. Dat lijkt een blijvende trend.


Maker van 'nepvlees' wil naar de beurs

27-11-2018 - 0 reacties Het Amerikaanse Beyond Meat, maker van 'namaakvlees dat niet van echt is te onderscheiden', maakt zich op voor een beursgang. Bill Gates en Leonardo di Caprio investeerden reeds in de start-up die een stormachtige ontwikkeling doormaakt.


Burger lijkt klaar voor nep-burgers

14-09-2018 - 5 reacties Naast de berichten dat McDonalds en Smullers nep-burgers op hun menu hebben staan zijn de reacties op dit artikel:

Burgers grown in a lab are heading to your plate. Will you bite?
washingtonpost.com/national/health-science/…

..redelijk verontrustend voor de vleesveehouder.

De consument lijkt gewoon klaar te zijn voor een in de fabriek geproduceerd alternatief.

Een bloemlezing uit de 840 reacties op Reddit:

Quote:
Had an impossible burger from a place here in California called Marty's. My review of it? The meat industry has 5 years to figure out wtf their gonna do with all those cows nobody is gonna eat anymore. The impossible burger was far more filling and beyond more delicious than a normal burger.
Im fucking serious too. If any heads of the meat industry are reading this I suggest you sell all your assets and invest in this miracle or you're gonna be working in a restaurant cooking the very thing that destroyed you.

Quote:
Hell yeah! Gimme future burgers, as long as they taste like past burgers.
I tried the impossible burger (having done no research, believing the only way a burger could possibly be impossible would be if it was literally grown out of a petri dish) and was very disappointed with the reality of textured corn and soy protein...
I want real impossible food like lab grown meats, buggalo bbq and poplars!

Quote:
I mean... Why wouldn't you? It's literally the same substance, just that one came from a living animal that had to be slaughtered and one came from a lab.
Even putting aside the morality of it, the environmental implications are huge, aren't they? Surely growing meat in a lab is vastly more efficient than raising fields full of cattle, all of them farting out green house gases?
As a heavy meat eater I'd prefer my food not to suffer, but reducing green house gases alone should be the largest, and honestly only, reason needed to embrace large scale cultured meat production.
As long as it looks and tastes the same and has no negative side effects, I don't see why anyone wouldn't switch.

Quote:
It really baffles me how people are second thinking this? Like; you would rather eat a dead animal with all sorts of possible contaminations than a lab sourced meat? Really? I really can't wrap my head around that. People are weird.

Hoe denken jullie dat dit zich gaat ontwikkelen?


Nepvlees niet lekker genoeg voor vleeseter

07-01-2010 - 0 reacties Nepvlees zoals sojaburgers en tofugehakt is niet lekker genoeg voor de fervente vleeseter.