Museum

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Museum. Museum is een van de 16482 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Museum nieuws

Harde klappen voor Friese musea: geen provinciale subsidie meer voor Landbouwmuseum, minder geld voor Scheepvaartmuseum en Natuurmuseum

30-06-2020 - 0 reacties De provincie Fryslân geeft vooreerst geen subsidie aan het Fries Landbouwmuseum in Leeuwarden. Zeven andere Friese musea verdelen de komende jaren de provinciale subsidiepot van 16,8 miljoen euro. Nieuw op de lijst zijn Museum Belvédère, Museum Dr888, het Eise Eisinga Planetarium en Museum Martena.


Fries Landbouwmuseum en Nationaal Veeteelt Museum gaan samen verder

21-04-2020 - 0 reacties Het Nationaal Veeteelt Museum (NVM) gaat integreren in het Fries Landbouwmuseum (FLM). De besturen van beide musea tekenen hiervoor deze week een intentieverklaring.


Landbouwmuseum De Laarman wil bussen vol Chinese toeristen naar Luttenberg trekken

11-01-2020 - 0 reacties Met man en macht werken vrijwilligers van het Sallands landbouwmuseum De Laarman in Luttenberg aan de vernieuwing van het museum. Een financiële garantstelling van de gemeente Raalte zorgt daarbij voor opluchting. "Dit is een enorme boost voor het museum en voor Luttenberg", zegt Jos Westenenk van De Laarman.


Kunstenaar over paardenhartkwestie: 'Ik ben niet degene die het meest heeft verloren'

11-11-2019 - 0 reacties LEEUWARDEN - De Vlaams-Marokkaanse kunstenaar Éric Van Hove stelt zich gelaten op in de kwestie omtrent het paardenhart dat het Fries Museum niet in zijn kunstwerk wil. ,,Het Friese paard dat ik had uitgekozen, leeft nog. Er is nog vanalles mogelijk.’’


Kaasregio rond Gouda versterkt samenwerking met lokale ondernemers

18-10-2019 - 0 reacties De regio Cheese Valley regio gaat zich begin 2020 samen met private partijen verenigen in een officiële stichting. Tijdens het Cheese Valley event in Museum Gouda tekenden de deelnemende gemeenten samen met lokale ondernemers een intentieverklaring als opstap naar een stichting. De stichting heeft als doel om gezamenlijk kansen voor de productie en afzet van kaas te benutten ten aanzien van de gehele regio.


Boerenprotest bij hoofdstation in Groningen verloopt rustig

01-10-2019 - 0 reacties Het boerenprotest bij het hoofdstation in Groningen is dinsdagmiddag rustig verlopen. Zo’n 25 tractoren stonden in één lijn langs het Verbindingskanaal, bij het Groninger Museum.


Blij met een ei opent leerzaam ei-spel in Museum Corpus

23-09-2019 - 0 reacties Op Wereldeidag, vrijdag 11 oktober 2019, opent stichting Blij met een Ei samen met haar donateurs en sponsors de interactieve tentoonstelling rondom het ei in Museum Corpus in Leiden.


Derde hal voor Technik Museum Sinsheim: eerst een jaar Alfa Romeo

11-09-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Op donderdag 19 september 2019 wordt bij Techik Museum Sinsheim een derde tentoonstellingshal in gebruik genomen, deze zal tijdelijke exposities herbergen. Blijkbaar gaat dat op alfabetische volgorde, vanaf de dag van opening tot en met september 2020 zal deze hal geheel in het teken van Alfa Romeo staan. De nieuwe hal is 65 meter lang, 45 meter breed en 10 meter hoog. Daarmee is er 3000 vierkante meter expositieruimte binnen gecreëerd, en op het dak eenzelfde oppervlakte om vliegtuigen en dergelijke te plaatsen. Er is vloerverwarming en uitgekiende verlichting aanwezig in de nieuwe hal. Langs de weg zijn grote ramen


Hortensia’s voor tienjarig jubileum Hermitage

21-06-2019 - 0 reacties De Hermitage bestaat op 19 juni 2019 tien jaar in Amsterdam. Om dat te vieren zijn er snij-hortensia’s op spectaculaire wijze gestyled door LM Flower Fashion Productions. De jubileum cijfers 10 zijn levensgroot verbeeld met hortensia’s en sieren het entree van het museum.


Geesink en Iveco bouwen truck op bio-CNG voor Irado

17-06-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

IVECO Nederland en Geesinknorba hebben onlangs de sleutel van een nieuwe, speciale Iveco Stralis bio-CNG vrachtwagen overgedragen aan Irado. Dit deden zij tijdens de RDD, Reinigings Demo Dagen, locatie: het Nationaal Militair Museum van Nederland. Door deze succesvolle samenwerking rijden er wagens op basis van hun ingezamelde afval. IVECO produceerde het chassis, Geesinknorba maakte de opbouw en het beladingssysteem, Welvaarts regelde een functioneel weegsysteem en Trigade zorgde voor een verfijnd camerasysteem, zodat de chauffeur volledig rondom de wagen kan kijken. “De chauffeurs en beladers zijn enorm blij met het eindresultaat. Daar doe je het voor! Van de kleuren tot de


Ursus gloeikop starten en mee balanceren in Schoonoord

08-06-2019 - 0 reacties Prachtige oude trekkers in actie  in Schoonoord, tijdens de show van oude trekkers en landbouwwerktuigen die dit jaar voor de 33e keer plaatsvindt. Op het middenterrein van het museum staan  oude trekkers in diverse uitvoeringen om te bezichtigen. Ook is er een groot aantal historische landbouwwerktuigen aanwezig. Oude trekkers kunnen laten zien  hoe ze in evenwicht kunnen worden gehouden op de wipwap. De organisatie is in handen van de Historische Trekker- en Motorenvereniging Odoornerveen. Dit evenement is ook morgen en maandag nog, van 10.00 tot 17.00 uur.  


[video] ReinigingsDemoDagen 2019

06-06-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Op 5 en 6 juni 2019 werd de tweejaarlijkse vakbeurs voor de reinigingssector georganiseerd, de ReinigingsDemoDagen. Dit keer voor het eerst op het terrein van het Nationaal Militair Museum, bij Soesterberg. Er was weer veel nieuws te zien. Mooi is dat deze sector de wereld op twee manieren schoon maakt: niet alleen reinigen ze de wereld om ons heen, ze laten ook zo weinig mogelijk uitlaatgassen achter. Er is geen sector die zo veel investeert in nieuwe aandrijftechnieken dan de reinigingssector. Dus ook als je niet direct iets met ‘vuilniswagens’ hebt, is de beurs een must go als je met


Jan Drenthecollectie blijft in de familie

22-05-2019 - 0 reacties De Jan Drenthecollectie is een begrip onder liefhebbers van McCormick. De vraag was of na het overlijden van de naamgever de met veel zorg opgebouwde collectie trekkers en werktuigen wel intact zou blijven. Maar geen zorgen. Jans dochter Cathrien zet het door haar vader gestichte museum op de oude voet voort. Lees het hele verhaal in het meinummer van het vakblad Trekkerweb. Maak voordelig kennis met het vakblad Trekkerweb. agrio.nl/trekkerweb-actie/ /


Kabinet trekt ruim 35 miljoen euro uit voor 'parels van ons erfgoed'

21-05-2019 - 0 reacties Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap trekt 35,5 miljoen euro uit voor het herstellen en verduurzamen van rijksmonumenten. Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam krijgt het meeste geld: 7,5 miljoen euro.
Het geld is volgens minister Van Engelshoven bedoeld om de locaties beter toegankelijk en duurzamer te maken. "Ze zijn de parels van ons erfgoed en met een extra investering kunnen we de gebouwen geschikt maken voor de toekomst."
Boijmans van Beuningen liep recent een miljoenenschenking mis. De filantropische stichting Droom en Daad wilde naar verluidt 40 miljoen euro aan het museum doneren, maar eiste in ruil daarvoor wel twee zetels in de raad van toezicht. Dat ging gemeente Rotterdam te ver.
Naast de 7,5 miljoen euro voor het museum gaat er ook 4 miljoen euro naar Diergaarde Blijdorp. Op het terrein van het dierenpark staan 21 rijksmonumenten, schrijft RTV Rijnmond.
12 monumenten
Ook Artis krijgt 4 miljoen euro van het ministerie. In de dierentuin staan 27 monumenten, variërend van gebouwen tot vijvers en standbeelden. Verder krijgen de Portugese Synagoge in Amsterdam en de Portugees-Joodse begraafplaats Beth Haim in Ouderkerk aan de Amstel samen 2 miljoen euro, meldt NH Nieuws. De museumhuizen van Hendric de Keyser en landgoed Elswout bij Haarlem ontvangen beiden een half miljoen euro.
Verder krijgen Kasteel Amerongen in Utrecht en Landgoed Middachten in Gelderland elk 2 miljoen euro van het Rijk. Het Waterloopbos in Marknesse en Stichting Oude Groninger Kerken kunnen allebei rekenen op een half miljoen euro.


‘Als je een beetje nadenkt kun je niet tegen Crispr-cas zijn’

20-05-2019 - 0 reacties Dat zegt akkerbouwer Michiel van Andel in reactie op het interview met Peter Maes van Koppert Biological dat onlangs op Foodlog verscheen, met als titel: Europa, agrarisch museum of Evoluon.


Boerenkracht toont agrarisch leven in Limburg

13-05-2019 - 0 reacties Fotograaf Annie van Gemert heeft voor een expositie in het Limburgs Museum het leven van boeren en tuinders in de provincie vastgelegd. De serie Boerenkracht toont zowel de diversiteit aan agrarische bedrijven als het fraaie Limburgse landschap.


Europa, agrarisch museum of Evoluon?

26-04-2019 - 0 reacties Europa dreigt landbouwkundig een museum te worden. De EU houdt moderne technieken op het gebied van genetica en gewasbescherming buiten de deur. Dat zei een Amerikaanse zaadveredelaar en gewasbeschermingsexpert afgelopen weekend in het Financieele Dagblad. Hoe beleeft het als sterk innoverend te boek staande Nederlandse, maar mondiaal opererende gewasbeschermingsbedrijf Koppert Biological Systems die uitspraak?


Eerste bollencatalogus ter wereld

10-04-2019 - 0 reacties Museum de Zwarte Tulp in Lisse toont in de zomermaanden de bollencatalogus van Emmanuel Sweerts, de allereerste bollencatalogus ter wereld.


Vrachtwagen blokkeert urenlang weg na keerpoging

26-03-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Een vrachtwagen van een transportbedrijf uit Leek heeft dinsdagmorgen urenlang de Schiedamsedijk in het centrum van Rotterdam geblokkeerd. De chauffeur probeerde te keren ter hoogte van het Maritiem Museum, maar kwam in de middenberm hopeloos vast te zitten.


30 jaar bloemsierkunst in Frans Hals Museum

13-03-2019 - 0 reacties Van 23 maart tot en met 2 juni sieren voor de 30e keer verse boeketten en andere vormen van bloemsierkunst de zalen en gangen van het Frans Hals Museum in Haarlem. Het aankleden van de zalen met bloemen, in opmerkelijke vazen uit de collectie keramiek van het museum, kent een lange traditie.