Mulder

Mulder is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Mulder en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Mulder nieuws

Meer os na jarenlang compost uit natuurgras

02-11-2020 - 0 reacties Jarenlang compost uit natuurgras toepassen op je land, wat geeft dat voor resultaat? Op het bedrijf van de familie Mulder in het Drentse Donderen constateren ze een dikkere en een minder indringingsweerstand biedende bouwvoor, zagen deelnemers aan het DAW-project Bodemverdichting Drenthe. De akkerbouwers en veehouders vergeleken de grond met een perceel dat niet zoveel organische stof kreeg toegepast. De eigenaar van dit perceel neemt de werkwijze van de familie Mulder over voor een bodem met meer leven, beter watervasthoudend vermogen en herstel van verdichtingen.


De zorg is gered, nu de economie nog

29-05-2020 - 0 reacties Alom horen we dat de coronacrisis een unieke kans biedt om de wereld te verbeteren. Meer dan ooit zouden mensen bereid zijn hun gedrag fundamenteel te veranderen, betoogt Rimmer Mulder, oud-hoofdredacteur van de Leeuwarder Courant.


'Afschieten heeft geen zin, dus accepteer de wasbeer'

21-11-2019 - 0 reacties Het beleid van de provincie Gelderland om de wasbeer te bestrijden, is een 'hopeloze zaak die niet effectief zal blijken'. Dat zegt roofdierspecialist Jaap Mulder. 'Afschieten heeft geen zin, dus accepteer de wasbeer' stelt hij.


'Boeren op trekker welkom' bij CDA-discussie Hoogeveen

11-11-2019 - 0 reacties Of de boeren komen is nog de vraag, maar op een discussieavond op 22 november van het CDA in Hoogeveen zijn ze welkom. De plaatselijke afdeling heeft de achterban uitgenodigd in gesprek te gaan met landelijke kopstukken als Pieter Heerma en Agnes Mulder, net nu het CDA het landbouwbeleid ter discussie stelt.


Wasberen vangen, omdat ‘het moet van Brussel’?

29-10-2019 - 0 reacties In Limburg worden wasberen weggevangen in een poging hun opmars te stoppen. Dat druist in tegen het gezonde verstand en de kennis over wasberen en zal zinloos blijken, schrijft Jaap Mulder.


Strooisellaag sterke bescherming bodem

12-10-2019 - 0 reacties Een strooisellaag op de grond breekt de val van regen en voorkomt zo wegspoelen van belangrijke voedingsstoffen van de bodem. Ruben Borge, eigenaar van Rockin Soils, demonstreerde dat op de Boeren Beleef Dag bij Mulder Agro in Kollumerzwaag.


Oud-LTO-man Vogelaar: Boer wordt te hard aangepakt voor stikstofprobleem

09-10-2019 - 0 reacties De boer wordt veel te hard aangepakt voor de stikstofproblematiek. Dat zei oud-vakgroepvoorzitter melkveehouderij bij LTO Jan Cees Vogelaar vrijdagavond tijdens een bijeenkomst voor boeren bij Mulder Agro in Kollumerzwaag. Vogelaar en directeur Cees Buisman van watertechnologiecentrum Wetsus waren daar aanwezig als sprekers. Allebei vinden ze dat de landbouw alleen deze problemen niet kan oplossen.


Luchtvluchteling: schone Drentse lucht doet wonderen

07-10-2019 - 0 reacties In Zwolle had hij moeite met dagelijkse activiteiten, maar in Drenthe bloeit Arie Mulder op. De schone Drentse lucht geeft de Zwollenaar weer bewegingsvrijheid.


Jan Mulder is in zijn hart vooral een Interman

06-10-2019 - 2 reacties Een bezoek aan de eerste lustrumshow van de OTMV bracht de toen 14-jarige Jan Mulder uit Ommen op het idee om zelf een oude trekker te restaureren. Dat werd de Allgaier van zijn opa. Daarna restaureerde hij een Deutz, maar zijn hart ging toch het meest uit naar Internationals. Daarvan heeft hij er nu drie, waaronder een echte Amerikaanse 1456. Lees het hele verhaal in het oktobernummer van het vakblad Trekkerweb dat dinsdag op de mat valt. Maak voordelig kennis met het vakblad Trekkerweb. agrio.nl/trekkerweb-actie/ /


150e WVT 10×4 mixerchassis is voor Betoncentrale Twenthe

01-10-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Betoncentrale Twenthe heeft vier nieuwe MAN-betonmixers besteld. Het gaat om het beproefde MAN 10×4 chassis waarvan WVT er inmiddels al 150 heeft afgeleverd. De 150e werd door Betoncentrale Twenthe besteld met een 16 kuubs Mulder betonmixer met hybride aandrijving waarmee op duurzame en stille wijze beton wordt geleverd. Betoncentrale Twenthe valt onder AGAR Holding, een bedrijf met inmiddels negen betoncentrales langs de noordoostelijke grens. Marc Zwiers is wagenparkbeheerder en hij vertelt over de keuze voor MAN: ‘Dit zijn de eerste MAN-trucks in onze vloot en die keuze is gemaakt op basis van de juiste specificaties, de laagste TCO en de


Digitroll is secuur tot op het zaadje

01-08-2019 - 0 reacties Hoe is een vanggewas efficiënt onder mais te zaaien? Loonwerker Kees Mulder uit Putten werkt met een veldspuit van John Deere en zaaitechniek van Väderstad, aangestuurd met techniek van AgLeader en Digitroll.


Video Hissink chippercombi aangebouwd aan een Valtra T 214

25-07-2019 - 1 reacties Hissink in Oeken heeft een chippercombi aangebouwd aan een Valtra T 214 van Mulder BV in Tollebeek. De HM 8-400 KLC 16 chippercombi is voorzien van een Heizohack 8-400 versnipperaar met een invoergrootte van 400 x 708 mm. De versnipperaar wordt gevoed door een Epsilon Palfinger-kraan en de snippers worden opgevangen in een 16-kuubs hoogkipper. Het geheel is gespoten in de blauwe bedrijskleur van Mulder, waarmee het ook een mooie combinatie vormt met de trekker. Bij het werken met deze combinatie komt het omkeersysteem van de trekker goed van pas. Ondertussen wordt de combinatie al volop ingezet…


John Deere 5430i zelfrijdende zaaimachine

16-07-2019 - 0 reacties Deze speciale machine, die gras inzaait tussen de mais, is uitgedacht door Loonbedrijf Kees Mulder (Putten) en verder uitgewerkt door Mulder met dealer Verhoef Ermelo en Homburg Holland. Het is de eerste zaaimachine waar de universele Digitroll-zaaimonitor is opgebouwd. Qua zaaitechniek is deze machine een combinatie van Ag Leader en Väderstad componenten. De combinatie heeft een zeer hoge capaciteit door een werkbreedte van maar liefst bijna 36 meter.


36 meter breed zaaien in een hoog mais gewas

12-07-2019 - 0 reacties Deze speciaal machine, die gras inzaait tussen de mais, is uitgedacht door Loonbedrijf Kees Mulder (Putten) en verder uitgewerkt door Mulder met dealer Verhoef Ermelo en Homburg Holland. Het is de eerste zaaimachine waar de universele Digitroll zaaimonitor is opgebouwd. Qua zaaitechniek is deze machine een combinatie van Ag Leader en Väderstad componenten.De combinatie heeft een zeer hoge capaciteit door een werkbreedte van maar liefst bijna 36 meter!


Het duurt nog jaren voor het stroomnet de Drentse zonne-energie aankan

02-07-2019 - 0 reacties Het zal nog jaren duren voor het stroomnet in Drenthe en Groningen alle opgewekte zonnestroom kan verwerken. Dat schrijft minister Eric Wiebes van Economische Zaken aan de Tweede Kamer. Hij antwoordt daarmee op een motie van het Drense CDA-Kamerlid Agnes Mulder.


Hissink chippercombi aangebouwd aan een Valtra T 214

18-06-2019 - 0 reacties Hissink heeft een chippercombi aangebouwd aan een Valtra T 214 van Mulder BV in Tollebeek. De HM 8-400 KLC 16 chippercombi is gebouwd bij Hissink in Oeken en voorzien van een Heizohack 8-400 versnipperaar met een invoergrootte van 400 x 708 mm. De versnipperaar wordt gevoed door een Epsilon Palfinger kraan en de snippers worden opgevangen in een 16 kuubs hoogkipper. Het geheel is gespoten in de blauwe bedrijskleur van Mulder, waarmee het ook een mooie combinatie vormt met de trekker. Bij het werken met  deze combinatie komt het omkeersysteem van de trekker goed van pas. Ondertussen wordt de…


'Windmolens niet de oorzaak van insectensterfte'

26-05-2019 - 0 reacties Windmolens hebben nauwelijks een aandeel in de insectensterfte. Dat zegt minister Carola Schouten, in antwoord op Kamervragen van Jaco Geurts en Agnes Mulder (CDA).


'Windmolens niet de oorzaak van insectensterfte'

26-05-2019 - 0 reacties Windmolens hebben nauwelijks een aandeel in de insectensterfte. Dat zegt minister Carola Schouten, in antwoord op Kamervragen van Jaco Geurts en Agnes Mulder (CDA).


'Windmolens niet de oorzaak van insectensterfte'

26-05-2019 - 0 reacties Windmolens hebben nauwelijks een aandeel in de insectensterfte. Dat zegt minister Carola Schouten, in antwoord op Kamervragen van Jaco Geurts en Agnes Mulder (CDA).


John Deere 7230R met een VMR Veenhuis Premium mesttank

11-05-2019 - 0 reacties Loonbedrijf  K Mulder uit Putten aan het bouwland bemesten met digestaat in Garderen met een John Deere 7230R met een VMR Veenhuis Premium mesttank. Voor de aanvoer een DAF XF 460 en DAF XF 480.