Moment

Volg al het nieuws over Moment, een van de 15952 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Moment nieuwsbrief.

Moment nieuws

Boerin krijgt D66'er op het erf: 'Politici weten niet waar ze over beslissen’

17-02-2020 - 0 reacties ENSCHEDE - Boeren en D66'ers zijn op dit moment niet de beste vrienden. Voor boerin Karin Schukkink uit Twekkelo juist aanleiding D66-raadslid Vic van Dijk uit te nodigen voor een goed gesprek. En om te helpen bij het melken.


Circa 200 stormschademeldingen in land- en tuinbouw

11-02-2020 - 0 reacties Boeren en tuinders hebben bij elkaar ongeveer 200 schadegevallen gemeld als gevolg van de storm van afgelopen weekeinde. Dat meldt Interpolis, de grootste verzekeraar in de land- en tuinbouw. De 200 schademeldingen is de stand van zaken per 10 februari, de stand van zaken per 11 februari was nog niet duidelijk. Ook de totale schade in euro’s is nog onduidelijk.De taxateurs zijn op dit moment bezig om de schade op te nemen.


CVB past berekening bestendig zetmeel en eiwit in snijmaïskuil aan

24-01-2020 - 0 reacties Vanaf het moment van inkuilen neemt het percentage bestendig zetmeel en bestendig eiwit in snijmaïssilage geleidelijk af en stijgt het gehalte aan fermenteerbare organische stof. Het gehalte pensafbreekbaar zetmeel in de kuil stijgt tijdens de conservering, waardoor het risico op pensverzuring bij het vervoederen van de kuil toeneemt naarmate de tijd verstrijkt.


Chinese Muur en andere grote attracties dicht vanwege nieuwe coronavirus

24-01-2020 - 0 reacties Om verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen gaat de Chinese Muur ten noorden van Peking morgen dicht voor publiek. Ook de Verboden Stad en de dierentuin van Peking en Disneyland Sjanghai worden voor onbepaalde tijd gesloten. De autoriteiten hebben de bewoners van Peking en Sjanghai hun stad twee weken niet te verlaten.


Zettelmeyer ZL 602 - Welk moment op vliegwielbouten?

11-01-2020 - 2 reacties Hallo,

We hebben de starterkrans vervangen op onze shovel. Dit was wel nodig (zie mijn laatste foto's). Nu moet het vliegwiel er weer aan maar moeten de bouten van het vliegwiel op moment gezet worden? En op wat voor moment? De motor is een Deutz 1011T


LNV: Alles erop gericht overschrijding fosfaatplafonds te voorkomen

24-10-2019 - 0 reacties Alles is erop gericht om overschrijding van de fosfaatplafonds te voorkomen. Bovendien ligt de fosfaat- en stikstofproductie van de pluimvee- en varkenshouderij op dit moment onder de voor die sector geldende plafonds.


Is investeren in spuittechniek wel zo slim?

22-10-2019 - 0 reacties De akkerbouwers en andere bedrijven die met een veldspuit werken, buigen zich op dit moment volop over het onderwerp 'drukregistratie'. Ondanks dat dit onderwerp al zo'n 10 jaar op de agenda staat, vergt het nog steeds veel studietijd. Tonnen worden geïnvesteerd om aan alle regels te voldoen. Is dat wel zo slim?


Een goede laatste snede gras oogsten

21-10-2019 - 0 reacties Om de grasopbrengsten van 2019 nog een beetje op peil te brengen, moet de laatste snede van uitstekende kwaliteit zijn. De neerslag van de laatste weken was hard nodig, maar maakt het moeilijker het juiste moment te vinden voor het maken van kwaliteitskuilvoer. In dit artikel less je enkele tips.


Prachtig moment in Pauw. Tjeerd de Groot snapt het nu ook zegt hij

17-10-2019 - 1 reacties Even kijken vanaf minuut 31


Onderzoek naar kosten reiniging aardappelloodsen

16-10-2019 - 0 reacties De Vereniging voor de Aardappelverwerkende Industrie wil inzicht krijgen in een kosteneffectieve reiniging van bewaarloodsen waar in het verleden chloorprofam is gebruikt. Samen met Europese partners wordt hier op het moment onderzoek naar gedaan.


Nederlandse studententeams aan kop tijdens World Solar Challenge

15-10-2019 - 0 reacties Deze week strijden 53 teams uit 24 landen tegen elkaar tijdens de World Solar Challenge, een tweejaarlijkse wedstrijd voor voertuigen die rijden op zonne-energie. De teams rijden van Darwin in 10 etappes naar Adelaide, ruim 3.000 kilometer verderop. Op dit moment ligt de Nederlandse TU Twente aan kop, op de voet gevolgd door het team van TU Delft.


Fendt Katana 65 op demo

09-10-2019 - 0 reacties Bij Roeters landbouwmechanisatie uit Een rijden ze op dit moment demo met een Fendt Katana 65 maishakselaar hier wat beelden van deze machine voor meer informatie roetersbv.nl/


Open brief Nederlandse supermarkten aan de minister van Landbouw

06-10-2019 - 0 reacties Minister Carola Schouten van Landbouw praat over het betrekken van supermarkten om haar beleid te realiseren, maar concrete gesprekken blijven uit. Na het historische boerenprotest van 1 oktober jongstleden, dient zich opnieuw een historisch moment aan. In Frankrijk ontbood in 2017 president Emmanuel Macron alle partners in de voedselketen aan zijn tafel en droeg hen op te gaan samenwerken. In Nederland bieden de supers het zelf aan. Dat doen ze in het openbaar zodat iedereen er getuige van kan zijn en vragen kan stellen. De Nederlandse supermarkten, verenigd in het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, stellen een belangrijke voorwaarde: eenheid van beleid en een duidelijke uitvoeringsvisie. Ook daar kan het in het openbaar over gaan.


Schuiling wil als LTO-lid met minister praten

04-10-2019 - 8 reacties Dit is het moment voor landbouw Nederland om te oogsten, om ander landbouwbeleid uit te onderhandelen.’ Akkerbouwer Arjen Schuiling uit Tynaarlo is uit het bestuur van Agractie gestapt en lid geworden van LTO.


Op die manier hoopt hij meer invloed te kunnen uitoefenen op de minister om een ander landbouwbeleid te realiseren. ‘Ik denk dat de minister door het draagvlak nu ook in staat is om populaire maatregelen te nemen voor de landbouw.’

Schuiling is klaar met actievoeren en denkt als LTO-lid beter van waarde te kunnen zijn. ‘Als het nodig is zou ik graag samen met andere leden van LTO en met de minister willen onderhandelen over een ander landbouwbeleid. Maar dat mogen ook andere mensen doen, als er maar onderhandelt wordt.’

Dat LTO zich pas laat heeft aangesloten bij de actie begrijpt Schuiling. ‘Eigenlijk is het jammer dat LTO niet de initiatiefnemer van de actie was. Dat LTO bang is geweest voor de gevolgen snap ik. Ze hebben zich natuurlijk afgevraagd hoe Agractie de club boze boeren in bedwang kan houden. Maar dat hebben we heel goed gedaan.’

Binnenkort praat Schuiling met mensen binnen LTO om te kijken wat zijn rol kan worden.


Minimaal drie jaar nodig voor teelt rubberpaardenbloemen

04-10-2019 - 0 reacties Het duurt nog minimaal drie jaar vooraleer paardenbloemen als nieuwe teelt voor de productie van natuurlijk rubber groeien op onze akkers. Op dit moment wordt gewerkt aan gewasveredeling en methoden om zo veel mogelijk rubber uit de wortels te halen


Dierenactivisten willen naar Malieveld komen tijdens boerenprotest

30-09-2019 - 11 reacties Dierenactivisten hebben aangekondigd ook aanwezig te zullen zijn bij het boerenprotest morgen in Den Haag. De activisten zijn van plan om naar het Malieveld te komen, waar op dat moment ook veel boze boeren zullen demonstreren.


Aan de Nederlandse boeren

30-09-2019 - 22 reacties

Originele beschrijving

Beste boeren, Ik hoop dat jullie morgen met véél meer mensen naar Den Haag trekken om te protesteren tegen de sanering die er voor jullie sector aankomt dan de autoriteiten op dit moment verwachten. Ik geloof dat burgemeester Krikke maximaal vijf tractoren op het Malieveld wil toestaan, zodat het in de beeldvorming allemaal wel meevalt …


Column: Er wordt goed aan de varkens verdiend

28-09-2019 - 0 reacties Wat er op de wereldmarkt gebeurt, is duidelijk van invloed op de prijzen van de vleesvarkens in West-Europa. Op dit moment haalt China veel vlees uit zijn eigen reserve en geeft steeds meer landen toestemming om naar hen te exporteren.


[video] Nog 100 dagen te gaan: Riwald met hybride rallymonster naar Dakar

27-09-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

In juli had onze spion hem al voor de lens, maar nu is het officieel: Het Riwald Dakar Team heeft samen met de Tsjechische partner MKR Technology maandenlang hard gewerkt aan de ontwikkeling van een geheel nieuw en uniek concept; een hybride off-road truck. Het project wordt ondersteund door de partners – ZF Friedrichshafen – Renault Trucks – Hendrickson – AxleTech – Eurol. Eerder vanavond, vrijdag 27 september, werd de Renault C460 Hybrid Edition onthuld. Dit is het moment voor de juiste keuze In de tijd dat het milieu een groot en wereldwijd issue is geworden, is bij de ontwikkeling


De 5 vragen aan... Henk van Eijk

27-09-2019 - 0 reacties Mijn naam is Henk van Eijk. Ik ben geboren in Delft in 1957. Op dit moment ben ik woonachtig in Wateringen en per februari 2020 in de Lier. Hier heb ik ook de middelbare tuinbouwschool met succes afgerond. Op latere leeftijd heb ik onder andere bedrijfskunde gestudeerd (4-jarige leergang) aan de Erasmus Universiteit.