Miljonair

Miljonair is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Miljonair en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Miljonair nieuws

CBS: meer melkveehouders miljonair

25-06-2019 - 17 reacties Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Op 1 januari 2016 waren er 6.300 miljonairs met een melkveebedrijf, een jaar later waren dat er 7.200. In totaal telde Nederland ruim 115.000 miljonairs. Dit aantal is ook gestegen.

De landbouw is één van de vijf voornaamste bedrijfstakken van werkzame miljonairs, naast onder andere financiële dienstverlening en handel. 21% van de miljonairs is werkzaam in de landbouw, aldus CBS.


‘Ben ik een idealist, illusionist of realist?’

15-03-2019 - 0 reacties Die vraag stelt Kees van Biert aan de bezoekers van de tweede debatavond in de tiende serie van 'It's the Food, my Friend! Op maandag 18 maart gaat het over de grondmarkt. Grond is in Nederland peperduur. Boeren zijn niet zelden miljonair, maar kunnen niet over dat geld beschikken. Hun kapitaal zit in de grond. Dat leidt tot allerlei problemen, bijvoorbeeld bij boeren die een bedrijf willen opstarten en bij kinderen die het bedrijf van hun ouders willen overnemen. Kees van Biert denkt een oplossing gevonden te hebben die voor zowel (beginnende) boeren, de bodem én beleggers vruchten kan afwerpen.


Rijke Chinezen veroveren de postduivenmarkt: 'Goede duiven onbetaalbaar voor de gewone man'

11-01-2019 - 0 reacties Een paars pakje sigaretten met Chinese lettertekens is een herinnering aan het bezoek dat duivenmelker Berry van de Brand uit Boxtel kreeg van een Chinese delegatie. Ze kwamen via, via bij Berry terecht. Gesproken heeft hij niet met de Chinezen, want hij spreekt geen Engels, laat staan Chinees. Ze keurden zijn duiven en kochten er een paar. Miljonair is Berry er niet van geworden, maar ze betaalden goed, een keer 35-duizend euro voor één duif.

Een paars pakje sigaretten met Chinese lettertekens is een herinnering aan het bezoek dat duivenmelker Berry van de Brand uit Boxtel kreeg van een Chinese delegatie. Ze kwamen via, via bij Berry terecht. Gesproken heeft hij niet met de Chinezen, want hij spreekt geen Engels, laat staan Chinees. Ze keurden zijn duiven en kochten er een paar. Miljonair is Berry er niet van geworden, maar ze betaalden goed. Eén keer telden ze 35.000 euro neer voor één duif.


Eén op vijf miljonairs is boer

11-09-2018 - 50 reacties Gelukkig af en toe toch ook nog positief nieuws over de sector. 😄

Miljonair worden is een droom voor velen. Toch lukt het maar één op de honderd Nederlandse huishoudens om die gedroomde zesde nul te bereiken. En dan is het nog de kunst om ook miljonair te blijven.

Boeren, waarvan de helft een melkveehouderij runt, hebben vaak een groot deel van hun vermogen in hun onderneming hebben zitten, waaronder grond. Plaats twee tot en met vijf van sectoren waarin miljonairs actief zijn, zijn financiële dienstverlening, handel, specialistische zakelijke diensten (zoals advocatenkantoren) en zorg (medisch specialisten en tandheelkundige beroepen).

Het statistiekbureau keek voor dit onderzoek ook naar de kenmerken van de rijkste 1,4 procent. Zo zijn miljonairs minder vaak gescheiden, voelen ze zich gezonder en roken ze minder vaak. Wel drinken de allerrijksten meer: 92 procent tegenover 82 procent.


Amerikaanse tiener miljonair met tandvriendelijk snoep

25-06-2018 - 0 reacties


Elke boer is goed voor een miljoen

20-01-2018 - 0 reacties Toen vorig jaar bekend werd dat 1 op de 5 miljonairs in Nederland boer is, reageerde de sector nogal verontwaardigd. Deze cijfers zouden door de bühne totaal verkeerd geïnterpreteerd zijn. Het boerengeld zou immers vooral in grond zitten, en zou niet zozeer op de bankrekening staan. Toch zijn Nederlandse boeren wel degelijk miljonair.


Elke Nederlandse boer is miljonair

20-01-2018 - 0 reacties Toen vorig jaar bekend werd dat 1 op de 5 miljonairs in Nederland boer is, reageerde de sector nogal verontwaardigd. Deze cijfers zouden door de bühne totaal verkeerd geïnterpreteerd zijn. Het boerengeld zou immers vooral in grond zitten, en zou niet zozeer op de bankrekening staan. Toch zijn Nederlandse boeren wel degelijk miljonair.


37 procent melkveehouders miljonair

12-09-2017 - 1 reacties De landbouw, en dan met name de melkveehouderij, neemt bijna 20 procent van het aantal werkende miljonairs voor haar rekening. Uit cijfers van het CBS blijkt dat 63 procent van de melkveehouders meer dan een miljoen aan bezittingen heeft.


Zorgen om melkfabriek Groesbeek

15-04-2017 - 1 reacties Kees Coolen blijft ondernemend:

GROESBEEK - Omwonenden van de voormalige mega kippenfarm in Groesbeek maken zich zorgen over het verkeer van de melkfabriek die nu moet komen in de leegstaande stallen. Dat bleek donderdagavond toen miljonair Kees Koolen zijn plannen voor de melkfabriek uitlegde.

Het plan van een melkfabriek zien de meesten best zitten. 'Alles beter dan een kippenfarm', lijken ze te denken.

Meer: omroepgelderland.nl/nieuws/2132330/…


Een miljoen kilometer voor Mercedes-Benz Atego bergingsvoertuig Lucius Autotransport

13-08-2015 - 1 reacties De Mercedes-Benz Atego bergingsauto van Lucius Autotransport uit Veghel heeft sinds kort een miljoen kilometer op de kilometerteller staan. Een bijzondere prestatie voor een bergingsvoertuig. Temeer omdat de truck over de complete periode nooit ongepland stil is komen te staan of reparaties diende te ondergaan anders dan regulier onderhoud. Recentelijk nam het bedrijf een Mercedes-Benz Actros in gebruik die de Atego op termijn gaat vervangen.


Gemiddelde Nederlandse boer is miljonair

25-06-2008 - 30 reacties door HansGertsen,

DEN HAAG - De gemiddelde Nederlandse boer is, in ieder geval op papier, miljonair.

Dat blijkt uit het gisteren gepresenteerde Landbouw-Economisch Bericht 2008 van het Landbouw Economisch Instituut (LEI).

Volgens de gegevens van het LEI is het gemiddelde Nederlandse landbouwbedrijf 1,8 miljoen euro waard. Het gemiddelde eigen vermogen bedraagt ongeveer twee derde van de bedrijfswaarde, ofwel zo'n 1,2 miljoen euro.

LEI-directeur Ruurd Huirne relativeerde die cijfers gisteren onmiddellijk. "Je kunt niet zomaar concluderen dat de gemiddelde Nederlandse boer of tuinder dus miljonair is. Het geld zit vast in grond en gebouwen. Die 1,8 miljoen euro is de bedrijfseconomische waarde van het gemiddelde bedrijf en dat is iets anders dan de verkoopwaarde. Bij gedwongen verkoop kan die aanzienlijk lager liggen." Volgens Huirne zit er zeker een kern van waarheid in het oude gezegde. 'Boeren leven arm, maar sterven rijk'. Het gemiddelde Nederlandse landbouwbedrijf genereert per jaar 51.000 euro aan inkomen. Daar komt nog eens 18.400 euro bij die buiten het bedrijf wordt verdiend, bijvoorbeeld door een parttime werkende partner.

Het gemiddelde inkomen per gezin ligt echter lager dan 69.400 euro (beide inkomens bij elkaar opgeteld), omdat in nogal wat gevallen meerdere gezinnen van één bedrijf leven. Het gemiddelde landbouwgezin verdient zo'n 60.000 euro per jaar; een op de vijf landbouwhuishoudens haalt een inkomen van meer dan 100.000 euro uit het bedrijf.

Overigens zijn de verschillen tussen bedrijven onderling en tussen verschillende sectoren zeer groot. Varkens- en pluimveehouders verdienen gemiddeld minder, melkveehouders juist meer.

Volgens het LEI heeft ruim 10 procent van de landbouwers op papier een negatief inkomen. Ze steken heel veel uren in het eigen bedrijf die weinig of niets opleveren. Het komt regelmatig voor dat boeren in slechte tijden interen op hun eigen vermogen, in afwachting van betere tijden. "Er is veel stille armoede op het platteland", aldus een woordvoerster van het LEI. De grootste akkerbouwbedrijven (20 procent) halen een omzet van 4 miljoen euro per jaar; de 20 procent grootste tuinbouwbedrijven heeft 5 miljoen euro omzet.

Bron: [www.bndestem.nl]