Milcobel

Al het Milcobel nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Milcobel nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Milcobel nieuws

Milcobel gaat samen met ILVO werken aan minder broeikasgas

28-08-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

De Belgische zuivelcoöperatie Milcobel en onderzoeksinstituut ILVO gaan samenwerken om de uitstoot van broeikasgassen uit de melkveehouderij te verminderen.


Milcobel vindt weg voor extra melk in mozzarella

12-08-2019 - 0 reacties De Belgische zuivel coöperatie Milcobel verwerkte het afgelopen jaar 1,8 miljard liter melk, een toename van 14% ten opzichte van 2017. Daarvan was 1,6 miljard liter afkomstig van de eigen leden. Die produceerden 4,4%meer melk. De extra melk die de leden na beëindiging van de quota leverden, heeft Milcobel stelstelmatig kunnen verwerken in zijn fabriek in Langemark, een van de grootste mozzarellafabrieken van Europa.


Melkprijs Milcobel duikt onder niveau van 2018

23-07-2019 - 0 reacties Milcobel heeft de melkprijs over juni van dit jaar gelijk gehouden. Daarmee duikt de uitbetaalprijs van het Belgisch zuivelconcern wel onder het niveau van 2018. Toen begon de melkprijs van Milcobel, onder meer producent van mozzarella, flink op te lopen.


'Consolidatieslag op kaasmarkt nog niet voorbij'

07-06-2019 - 0 reacties De overname van DupontCheese, dat nu nog in handen is van de Belgische zuivelcoöperatie Milcobel, is een strategische zet van Vandersterre Groep Bedrijven. 'De kaasmarkt laat op het moment een consolidatie zie. Wanneer je de kans krijgt om te groeien, dan moet je die pakken', zo stelt Jan Kos, de CEO van Vandersterre.


Belgisch Milcobel verkoopt Nederlandse kaastak

06-06-2019 - 0 reacties Het Belgische zuivelconcern Milcobel gaat DupontCheese, het Nederlandse handelsbedrijf in kaas, per 1 juli 2019 verkopen aan Vandersterre Groep Bedrijven uit Bodegraven. Daarnaast verdwijnt de naam DupontCheese van de markt.


Ook Milcobel verlaagt melkprijs

20-05-2019 - 0 reacties De melkprijzen staan vanaf de start van het tweede kwartaal van dit jaar onder druk. In navolging op enkele Nederlandse melkverwerkers, heeft ook de Belgische zuivelcoöperatie Milcobel de melkprijs over april verlaagd.


Milcobel start voorbereidingen voor ophaling VLOG-melk

28-02-2019 - 0 reacties Bij zuivelcoöperatie Milcobel worden de nodige voorbereidingen getroffen om richting het jaareinde een aparte melkophaalronde te organiseren voor zogenaamde VLOG-melk. Dat is het van oorsprong Duitse label dat gebruikt wordt als aanduiding voor ggo-vrije melk. Een melkveehouder die wil inspelen op deze markttrend moet de soja uit het krachtvoeder van zijn koeien schrappen en vervangen door andere plantaardige eiwitten. Milcobel peilt nu bij zijn leden hoe groot de interesse is. “Via de organisatie van een aparte melkdeelstroom kunnen we de bestaande verscheidenheid bij onze leden-melkveehouders verder valoriseren”, klinkt het bij de coöperatie.


Milcobel haalt euro van melkprijs af

19-02-2019 - 0 reacties Milcobel heeft de melkprijs over januari opnieuw verlaagd, zo heeft de raad van bestuur van de Belgische zuivelcoöperatie besloten.


Milcobel draait 180 graden met nieuwe melklijn

23-01-2019 - 0 reacties De Belgische zuivelcoöperatie Milcobel is van plan een nieuwe melklijn te introduceren. Deze stap is opvallend, gezien Dirk Ryckaert, de voorzitter van Milcobel, 1 jaar terug nog zei dat het scheiden van melkstromen tot efficiëntieverlies kan leiden.


RFC-leveranciers welkom bij Milcobel

28-11-2018 - 0 reacties Tientallen Belgische melkveehouders overwegen om over te stappen van FrieslandCampina naar Milcobel. Dit vanwege de nieuwe eisen die FrieslandCampina stelt aan de Belgische melkveehouders. Milcobel zegt open te staan voor de extra liters melk.


Grondstofwaarde melk levert fors in

15-11-2018 - 0 reacties De melkprijzen van Milcobel en Vreugdenhil blijven over de maand oktober onveranderd, wat al verwacht werd. Wat wel opvalt, is dat de uitbetalingsprijzen van de diverse zuivelaars ruim boven de grondstofwaarde van rauwe melk uitkomen.


FrieslandCampina schroeft in België de eisen voor melkleveringen op

10-09-2018 - 87 reacties In Nederland verruilen meer dan 220 melkveehouders FrieslandCampina voor een andere afnemer. Onvrede over het beleid van de zuivelverwerker is er niet enkel in Nederland maar ook in eigen land. Hier zijn er 380 melkveehouders die trouw hun melk leveren aan FrieslandCampina hoewel de meesten geen lid zijn van de coöperatie. Drie jaar geleden waren het er nog meer dan dubbel zoveel, maar toen zijn in één klap 443 producenten aan de deur gezet. Nu moet niemand vertrekken, maar ligt er een te nemen of te laten contractvoorstel op tafel. Vooral voor de melkveebedrijven die vandaag geen weidegang toepassen of geen melk van AA-kwaliteit leveren, is het contract een zware dobber. Blijven of vertrekken, da’s de vraag, en ze komt op een moment dat er behalve Milcobel geen kopers op de markt zijn voor extra melk.


Melkprijs Milcobel naar € 34,22

18-07-2018 - 0 reacties De betere marktomstandigheden voor zuivel beginnen zich door te vertalen in een hogere voorschotmelkprijs bij het Belgische Milcobel.


A-ware betaalt meeste voor meer liters - Nieuws Melkprijsvergelijking

17-07-2018 - 53 reacties A-ware verslaat alle Europese melkverwerkers, die meedoen aan de melkprijsvergelijking, als het gaat over meer betalen voor extra liters. Op de tweede plaats komt Milcobel en Dairy Crest sluit de top 3 af. Dit blijkt uit een vergelijking van ZuivelNL, gemaakt in opdracht van LTO Nederland.


A-ware betaalt meeste voor meer liters

16-07-2018 - 0 reacties A-ware verslaat alle Europese melkverwerkers, die meedoen aan de melkprijsvergelijking, als het gaat over meer betalen voor extra liters. Op de tweede plaats komt Milcobel en Dairy Crest sluit de top 3 af. Dit blijkt uit een vergelijking van ZuivelNL, gemaakt in opdracht van LTO Nederland.


"Strategie Milcobel begint vruchten af te werpen"

20-06-2018 - 0 reacties Door de beschikbare capaciteit optimaal in te zetten, heeft Milcobel afgelopen jaar ruim 1,5 miljard liter melk kunnen verwerken. Dat is een stijging van 11,7 procent in vergelijking met een jaar eerder. De omzet van de zuivelcoöperatie steeg nog sterker: met 21 procent van 991 miljoen euro in 2016 tot 1,2 miljard euro vorig jaar. De gemiddelde uitbetaalde melkprijs bedroeg 36,7 euro per 100 liter. “Daarmee doen we net beter dan het Europese gemiddelde”, zegt CEO Peter Koopmans. “Dit maakt duidelijk dat de ingeslagen weg van professionaliseren zijn vruchten begint af te werpen.”


Milcobel verwacht verbetering melkprijs

19-06-2018 - 0 reacties Milcobel verwacht over dit jaar een lagere melkprijs uit te betalen aan de leden dan het deed over 2017, zo meldt het in het jaarverslag.


Milcobel laat kaas rijpen in eeuwenoude kelders

07-06-2018 - 0 reacties Honderden bollen Brugge Kaas rijpen voortaan in de kelders onder de Sint-Godelieveabdij in het oude Brugse stadscentrum. De bijna vier eeuwen oude, 11.000 vierkante meter grote kloostersite in de Boeveriestraat kwam in 2013 leeg te staan. Met Milcobel heeft het klooster nu zijn eerste huurder beet. De zuivelcoöperatie laat onder de keldergewelven enkele van zijn beste kazen rijpen. “Ik ben ervan overtuigd dat deze omgeving voor nieuwe smaaksensaties zal zorgen”, aldus Filip Vermander van Brugge Kaas. 


'Heterogeniteit uitdaging voor melkprijs'

04-06-2018 - 0 reacties Een coöperatie bestaat bij de gratie van haar leden, maar wat als die leden zich er niet meer thuis zouden voelen? Milcobel steekt sterk in op ledenbetrokkenheid. Peter Koopmans, de nieuwe topman, over heterogeniteit, niches en de melkprijs. Het motto bij alles: 'door Onze Boeren, voor Onze Boeren'.


Wereldmelkdag gaat niet onopgemerkt voorbij

03-06-2018 - 0 reacties Op een aantal plaatsen in ons land is Wereldmelkdag niet onopgemerkt voorbij gegaan. Naar jaarlijkse gewoonte plaste Manneken Pis in Brussel melk om aandacht te vragen voor het belang van melk in Afrika. Voor het eerst ging het om Fairebel-melk van de Belgische boerencoöperatie Faircoop. Milcobel, de grootste zuivelcoöperatie van ons land, maakte er in al zijn vestigingen een feestelijke dag van voor personeel en melkveehouders. “Bij ons draait immers alles rond melk, zelfs onze kernwaarden: Moedig zijn, Eerlijkheid, Loyaliteit en Kwaliteit”, klinkt het.