Mercedes-benz

Al het Mercedes-benz nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Mercedes-benz nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Mercedes-benz nieuws

Elektrische Mercedes-Benz eCitan te zien

23-03-2021 - 0 reacties De Mercedes-Benz Citan krijgt een opvolger die zijn technische basis net als het huidige model met de Renault Kangoo deelt. Ditmaal krijgt ook de elektrische Kangoo Z.E. een broertje met een sterk op z'n neus. Mercedes-Benz komt namelijk met de eCitan, een auto waar nu nieuwe foto's van beschikbaar zijn.


Elektrische Mercedes-Benz EQS vanbinnen

04-03-2021 - 0 reacties Mercedes-Benz laat in een video het interieur van de elektrische Mercedes-Benz EQS zien. Compleet met MBUX Hyperscreen!


Elektrisch ‘instapmodel’ van Mercedes kost 49.995 euro: EQA haalt ‘straks meer dan 500 kilometer’

20-01-2021 - 0 reacties Ook Mercedes-Benz meldt zich op het strijdveld vol compacte elektrische auto’s. De nieuwe EQA is de ‘batterijbroer’ van de bestaande GLA: hij komt al in de lente, kost minimaal 49.995 euro en krijgt later ‘een speciale versie die meer dan 500 kilometer per laadbeurt haalt’.


Mercedes verlegt de grens met reusachtig beeldscherm in nieuw elektrisch topmodel

07-01-2021 - 0 reacties Mercedes-Benz plaatst in de EQS, het nieuwe elektrische topmodel dat later dit jaar wordt gepresenteerd, een beeldscherm dat zijn gelijke niet kent in de auto-industrie. Het reusachtige oled-scherm dat 1,41 meter breed is, zorgt - aldus de allerminst bescheiden autofabrikant - voor een ‘wow’-effect.


Mercedes in 2022: acht elektrische modellen uit zeven fabrieken

15-12-2020 - 1 reacties Mercedes-Benz heeft een stappenplan voor de ombouw van diverse fabrieken vrijgegeven. Mercedes wil tegen 2022 zeven fabrieken in bedrijf hebben die geschikt zijn voor de bouw van elektrische auto’s. Het portfolio van de Duitse autofabrikant moet dan acht volledig elektrische EQ-modellen bevatten.


Volkswagen e-Tharu is nieuwe elektrische SUV

04-11-2020 - 0 reacties Zou jij een Volkswagen e-Tharu overwegen? Sommige merken kiezen ervoor om wereldwijd hun modellen te verkopen. Ford bijvoorbeeld: hun streven is om overal te wereld min of meer dezelfde auto’s te verkopen, al dan niet aangepast aan de lokale wensen. Ford is niet de enige, Porsche, Subaru en Mercedes-Benz doen min of meer hetzelfde. Volkswagen […]
The post Volkswagen e-Tharu is superhippe elektrische crossover appeared first on Autoblog.nl.


Daimler en Google-zus Waymo gaan samen zelfrijdende trucks maken

28-10-2020 - 0 reacties Daimler, het moederbedrijf van onder meer Mercedes-Benz, gaat samen met Waymo werken aan een autonome vrachtwagen. Het gaat om een Freightliner Cascadia-truck met extra sensoren die het bedrijf in ‘de komende jaren’ aan klanten wil verkopen.


Ouwehand Visverwerking moderniseert vloot met vier nieuwe Actros bakwagens

19-10-2020 - 0 reacties KATWIJK AAN ZEE - Begin oktober nam Ouwehand Visverwerking uit Katwijk aan Zee vier nieuwe Mercedes-Benz bakwagens in ontvangst. Mercedes-Benz Dealer Bedrijven overhandigde de sleutels van de nieuwe trucks waarmee de visverwerk...Lees meer


Foto’s: Simon Loos NL’se proeftuin voor elektrische Actros

06-08-2020 - 0 reacties Logistiek dienstverlener Simon Loos is uitverkoren om als eerste de Mercedes-Benz eActros in Nederland te testen. De proef met 25...


Een elektrische bus onhandig? Deze Mercedes eVito komt voortaan twee keer zo ver

23-07-2020 - 0 reacties Het grootste nieuws aan de opgefriste Mercedes-Benz Vito is de komst van een verbeterde elektrische versie. Waar de bestaande eVito maximaal 150 kilometer per laadbeurt kan rijden, redt de nieuwe eVito Tourer zo’n 360 kilometer. Is hij nu het overwegen waard als nieuwe bus, of kun je het toch beter bij de (eveneens gemoderniseerde) diesels houden?


Mercedes-Benz test nieuwe elektrische SUV

22-07-2020 - 0 reacties Mercedes-Benz is aan het testen geslagen met een nieuwe elektrische SUV. Dat het met een volledig elektrisch EQ-model betreft, staat vast.


Mercedes-Benz werkt samen met Chinese fabrikant batterijcellen

03-07-2020 - 0 reacties (ABM FN-Dow Jones) Mercedes-Benz is een strategische samenwerking aangegaan met de Chinese fabrikant van batterijcellen, Farasis Energy. Dit maakte eigenaar Daimler vrijdag bekend zonder financile details.


Mercedes gelooft niet meer in waterstof voor personenauto's

26-04-2020 - 0 reacties Daimler, het moederbedrijf van Mercedes-Benz, staakt de ontwikkeling en productie van personenauto's die met een brandstofcel op waterstof wijden. Het bedrijf verkoopt dit jaar in kleine aantallen de Mercedes-Benz GLC F-Cell, een SUV. Daimler zal in het vervolg samen met Volvo alleen nog waterstofvrachtauto's ontwikkelen.


Geest Potplanten gaat met nieuwe Actros voor maximale veiligheid

08-04-2020 - 0 reacties 'S-GRAVENZANDE - Kwekerij Geest Potplanten uit 's-Gravenzande heeft voor het eerst een Mercedes-Benz aangeschaft: een Actros 1840 MLS van de nieuwste generatie. De komst van de truck met riante GigaSpace-cabine valt sam...Lees meer


Autofabrikanten schenken massaal mondkapjes aan ziekenhuizen

21-03-2020 - 0 reacties Autofabrikanten als Volkswagen en Mercedes-Benz hebben aangekondigd dat ze honderdduizenden mondkapjes zullen doneren aan klinieken en overheidsinstanties.


Mercedes-Benz vernieuwt Vito én eVito Tourer

10-03-2020 - 0 reacties Er is nieuws voor de eVito Tourer, de volledig elektrische variant van de op personenvervoer gerichte versie van de Vito. Die bus krijgt namelijk een volledig nieuw accupakket, het fors grotere exemplaar dat Mercedes-Benz ook in de EQV heeft gehangen (de volledig elektrische V-klasse, zijn we er nog?). Waar de eVito Tourer voorheen een 41,4 kWh groot accupakket had, goed voor een elektrische actieradius van zo'n 150 kilometer, krijgt de eVito Tourer nu het 100 kWh (90 kWh netto) grote accupakket van de EQV in zijn bodem gemonteerd. De eVito Tourer scoort daarmee een WLTP-bereik van 421 kilometer. Net als in de EQV drijft een elektromotor met een piekvermogen van 204 pk en 362 Nm de voorwielen aan. De topsnelheid ligt op 140 km/h, maar wie bijbetaalt kan deze laten verhogen tot 160 km/h. De eVito Tourer is beschikbaar in twee lengtematen: 5,14 meter en 5,37 meter. De binnenruimte is identiek aan die van de Vito's met verbrandingsmotor. Aan een DC-lader (50 kW) is het accupakket in zo'n 80 minuten van 10 naar 80 procent vol te laden. Optioneel kan de eVito Tourer overweg met een laadvermogen van 110 kW. De laadsessie 10-80 % is dan in minder dan 45 minuten achter de rug. De klimaatregeling van de eVito Tourer is via een telefoonapplicatie te activeren terwijl de auto wordt volgeladen.


Mercedes ontkent lagere elektrische productie door batterijentekort

24-01-2020 - 0 reacties Mercedes-Benz spreekt berichten tegen dat het de productie van de volledig elektrische EQC moet terugschroeven door een batterijentekort bij toeleverancier LG Chem, zo meldt Reuters.


Actros met zonder spiegels voor DON: eerste MirrorCam lesauto

22-09-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

DON Opleidingen is het eerste opleidingsinstituut in Nederland dat rijlessen gaat geven in de nieuwe Mercedes-Benz Actros. Deze vrachtauto rijdt met spiegels én MirrorCam. Dankzij camera’s aan alle kanten van de vrachtauto, kan de chauffeur het verkeer om zich heen in de gaten houden via de beeldschermen in zijn cabine. Naast deze belangrijke wijziging voldoet de vrachtauto ook aan allerlei andere veiligheidscriteria en sluit daarmee volledig aan op de visie van DON Opleidingen. Cees den Elzen is rijinstructeur en wagenparkbeheerder bij DON Opleidingen en staat te popelen om zijn kandidaten op te leiden in deze unieke vrachtauto. “Rijden in dit


Nieuwe Einsatzleitung voor Feuerwehr Kreis Steinfurt

15-09-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Onlangs kon ik deze Mercedes-Benz Atego MP4 op de foto zetten bij Wensink in Leeuwarden. Deze is door Ziegler-dochteronderneming Visser opgebouwd als commandowagen (of, op zijn Duits, Einsatzleitung) voor de brandweer, één van de specialismen van dat bedrijf. De truck zal ingezet gaan worden bij Feuerwehr Kreis Steinfurt, iets ten oosten van Enschede.


FAP V8: de Mercedes-Benz NG verbeterd!

13-09-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Toen ik vandaag voor het eerst na mijn vakantie weer een rondje over het terrein bij Kleyn Trucks deed, was ik blij verrast toen ik deze truck zag staan. Mijn vermoeden is dat de meeste mensen zullen denken dat dit een Mercedes-Benz NG is waar de ster af is gevallen. Echter… Dat is het niet! Het bouwjaar is 1998, toen in Wörth al lang en breed de Actros van de band liep. De Joegoslavische fabrikant FAP (Корпорација Фабрика Аутомобила Прибој а.д., oftewel Fabrika automobila Priboj) begon in 1952 met licentiebouw van Saurer trucks. Halverwege de jaren ’70 kon men de