Mcdonalds

Al het Mcdonalds nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Mcdonalds nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Mcdonalds nieuws

Burger lijkt klaar voor nep-burgers

14-09-2018 - 5 reacties Naast de berichten dat McDonalds en Smullers nep-burgers op hun menu hebben staan zijn de reacties op dit artikel:

Burgers grown in a lab are heading to your plate. Will you bite?
washingtonpost.com/national/health-science/…

..redelijk verontrustend voor de vleesveehouder.

De consument lijkt gewoon klaar te zijn voor een in de fabriek geproduceerd alternatief.

Een bloemlezing uit de 840 reacties op Reddit:

Quote:
Had an impossible burger from a place here in California called Marty's. My review of it? The meat industry has 5 years to figure out wtf their gonna do with all those cows nobody is gonna eat anymore. The impossible burger was far more filling and beyond more delicious than a normal burger.
Im fucking serious too. If any heads of the meat industry are reading this I suggest you sell all your assets and invest in this miracle or you're gonna be working in a restaurant cooking the very thing that destroyed you.

Quote:
Hell yeah! Gimme future burgers, as long as they taste like past burgers.
I tried the impossible burger (having done no research, believing the only way a burger could possibly be impossible would be if it was literally grown out of a petri dish) and was very disappointed with the reality of textured corn and soy protein...
I want real impossible food like lab grown meats, buggalo bbq and poplars!

Quote:
I mean... Why wouldn't you? It's literally the same substance, just that one came from a living animal that had to be slaughtered and one came from a lab.
Even putting aside the morality of it, the environmental implications are huge, aren't they? Surely growing meat in a lab is vastly more efficient than raising fields full of cattle, all of them farting out green house gases?
As a heavy meat eater I'd prefer my food not to suffer, but reducing green house gases alone should be the largest, and honestly only, reason needed to embrace large scale cultured meat production.
As long as it looks and tastes the same and has no negative side effects, I don't see why anyone wouldn't switch.

Quote:
It really baffles me how people are second thinking this? Like; you would rather eat a dead animal with all sorts of possible contaminations than a lab sourced meat? Really? I really can't wrap my head around that. People are weird.

Hoe denken jullie dat dit zich gaat ontwikkelen?


McDonalds hoopt meer water te verkopen en minder cheeseburgers

16-02-2018 - 0 reacties


McDonalds bant belangrijkste antibiotica uit

28-08-2017 - 0 reacties Vanaf januari 2018 gaat McDonald’s antibiotica, die volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) het belangrijkst zijn voor het terugdringen van antibioticaresistentie bij mensen, elimineren uit het kippenvlees dat wordt gebruikt voor onder meer kipnuggets en kipburgers.


McDonalds gaat voor minder antibiotica

25-08-2017 - 0 reacties De Amerikaanse fastfoodreus McDonalds heeft aangekondigd dat het zijn inspanningen om het gebruik van antibiotica bij landbouwdieren te verminderen, fors gaat opdrijven. Zo wil de keten vanaf 2018 enkel nog kippenvlees aankopen dat niet behandeld is met antibiotica die door de WHO geclassificeerd staat als "van kritiek belang". De maatregel geldt voor de toeleveringsketen in Brazilië, Canada, Japan, Zuid-Korea, de VS en Europa. Enkel in Europa komt er tot eind 2019 een uitzondering voor colistine. 


Zaad als uitgangspunt voor phytophthoravrije pootgoedteelt

24-08-2017 - 0 reacties Aardappelen telen uit zaad in plaats van met pootgoed. Dat is de droom van Solynta. Op proefvelden in onder meer Wageningen maakt het biotechbedrijf die droom waar. Met als klap op de vuurpijl een meervoudige resistentie tegen phytophthora.Lees verder bij de foto'sLees ook: McDonalds in gesprek met Solynta over hybride aardappel


McDonalds in gesprek met Solynta over hybride aardappel

23-08-2017 - 0 reacties Solynta heeft in twee jaar tijd meervoudige resistentie tegen phytophthora ingebouwd in aardappelen. Een snelle ontwikkeling die nodig is, want er is vraag naar een duurzamere en resistente aardappel, zegt algemeen directeur Hein Kruyt. ‘Grote aardappelverwerkers als McDonalds zijn geïnteresseerd in onze aardappel.’


Solynta richt speerpunt op frites- en chipssector

23-08-2017 - 0 reacties Plantveredelaar Solynta presenteert woensdag 23 augustus meer details over het eerste meervoudig resistente aardappelras dat commerciële perspectieven heeft. Inmiddels hebben multinationals als McDonalds interesse getoond in het phytophthora-resistente ras.


Scania helpt McDonalds met CO2-reductie

21-06-2017 - 0 reacties Door samen duurzame transport- en logistieke oplossingen aan te bieden, dragen HAVI en Scania actief bij aan de wereldwijde klimaatdoelstellingen. In het begin van het derde kwartaal zullen HAVI en Scania beginnen met de implementatie van een vijfjarenplan met als doel een belangrijke reductie van de ecologische voetafdruk bij het vervoer naar en van McDonald’s restaurants in verschillende Europese landen. Hierbij zullen ze gebruik maken van de vrachtwagens en operationele oplossingen van Scania Next Generation. In Nederland maakt HAVI al gebruik van Scania LNG voor de bevoorrading van McDonalds.Het doel is om tussen nu en 2021 in meerdere Europese landen