Man

Man nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Man nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Man nieuws

Vrachtwagenchauffeur heeft zaakjes niet op orde: tien mille aan boetes

02-02-2020 - 0 reacties Vrachtwagenchauffeurs hebben op de A27 bij Hank een collega tot stoppen gedwongen. De man had zaterdag schade gereden aan een viaduct, maar zag daarin geen reden om te stoppen.


Boeren en horeca gaan klanten binden met een boeiend verhaal

30-01-2020 - 0 reacties COLIJNSPLAAT - Iedereen wil tegenwoordig weten wat hij eet. Waar het voedsel vandaan komt. Tegelijkertijd stoeien ondernemers steeds vaker met de vraag hoe ze de producten op een boeiende manier aan de man kunnen brengen. ZLTO denkt het antwoord te hebben: storytelling.


Man overleden na val in gierput

21-01-2020 - 0 reacties Een man is dinsdag om het leven gekomen na een val in een gierput in Borculo. Dat gebeurde bij een boerderij aan de Beijerhorstdijk.


Nabestaande spreekt over mestsilo-ongeluk

21-01-2020 - 1 reacties Op 19 juni 2013 verloren drie mensen het leven en raakte één man zwaargewond in een afgesloten mestsilo in Makkinga. Onder hen de jonge veehouder Mark Lemmens, die drie bedwelmde mannen te hulp schoot. Vader Sjef Lemmens wil de aandacht blijven vestigen op de risico's van mestgassen.


Vader boerderijgezin Ruinerwold nog altijd niet verhoord omdat hij niet kan praten

13-01-2020 - 0 reacties De vader van de zes in een boerderij in het Drentse Ruinerwold verborgen kinderen is nog altijd niet verhoord als gevolg van zijn medische toestand. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) maandag aan NU.nl. De man staat volgende week dinsdag voor de rechter, maar kan als gevolg van een hersenbloeding niet praten


Landbouwmuseum De Laarman wil bussen vol Chinese toeristen naar Luttenberg trekken

11-01-2020 - 0 reacties Met man en macht werken vrijwilligers van het Sallands landbouwmuseum De Laarman in Luttenberg aan de vernieuwing van het museum. Een financiële garantstelling van de gemeente Raalte zorgt daarbij voor opluchting. "Dit is een enorme boost voor het museum en voor Luttenberg", zegt Jos Westenenk van De Laarman.


'Wacht niet op water' is Limburgse campagne over risico's wateroverlast

09-01-2020 - 0 reacties Omdat we steeds vaker te maken hebben met extreem weer is het Waterschap Limburg samen met de veiligheidsregio een campagne begonnen. Doel is om bewoners bewust te maken van de gevaren die kunnen ontstaan bij plotselinge wateroverlast. Via een website wil het waterschap burgers helpen om de risico's te beperken of om overlast te voorkomen.
"Als Waterschap Limburg hebben we een heel pakket aan maatregelen om schade door wateroverlast in te dammen, maar burgers moeten zelf ook wat doen", zegt Josette van Wersch van het waterschap tegen 1Limburg.
"Het zijn heel makkelijke en concrete tips die we burgers willen meegeven", zegt Van Wersch. "Draai bij water in huis meteen het gas en licht uit. Zet je kliko vast, zodat hij niet wegdrijft en voor je auto geldt hetzelfde: zet hem op de handrem."
Niet door ondergelopen straat rijden
Limburg is de afgelopen jaren meerdere keren verrast door wateroverlast. Zo kreeg de gemeente Meerssen in 2018 twee keer te maken met hevige regenval en modderstromen. De gemeente heeft nu zandzakken ingeslagen voor periodes waarin hevige regenval wordt verwacht.
De campagne adviseert ook vooral wat je niet moet doen tijdens wateroverlast. Ga vooral niet door een ondergelopen straat rijden, omdat de auto golfslag veroorzaakt waardoor er nog meer water in de aanliggende woningen loopt.
Ook door een straat vol water lopen, is niet verstandig. "Door de waterdruk kunnen putdeksels zijn weggedreven, waardoor je in een rioolput kunt vallen. Het is in Meerssen al gebeurd dat een man in zo'n put viel en iets brak."


Boer uit Werkhoven blijft brandstichting ontkennen, wijst naar oud-werknemer

08-01-2020 - 0 reacties Boer Gert S. uit Werkhoven blijft ontkennen dat hij zijn eigen gebouwen in brand heeft gestoken. Hij zit nu een half jaar vast op verdenking van brandstichting in 't Goy, Werkhoven en Cothen. Het onderzoek zou zich volgens de man op een voormalig werknemer moeten richten.
"Hij zit nu al een half jaar in voorarrest, terwijl er onvoldoende bewijs is dat hij achter de branden zit", aldus zijn raadsman Tim Vis bij RTV Utrecht. Vandaag hield de Utrechtse rechtbank een tweede pro-formazitting in de zaak.
Omdat het om een pro-formazitting ging, werd vandaag niet veel meer duidelijk over de brandstichtingen en het motief dat S. zou hebben gehad. S. zelf zei destijds dat zijn geaardheid de reden was voor de brandstichting. Hij wees ook op een zakelijk conflict.
Opgenomen gesprekken
Vandaag noemde zijn advocaat de naam van een ex-werknemer van de boer. Die man was bij elke brand in de buurt en zou daar ook over hebben gesproken met de boer. Volgens Vis zijn die gesprekken opgenomen. Hij vindt dat justitie de opnames moet beluisteren en nader onderzoek naar hem moet doen.
Er loopt nog een tweede justitieel onderzoek naar de boer. Daarin wordt hij beschuldigd van het verduisteren van grote sommen geld van een investeerder. Advocaat Vis wil niet dat de beide onderzoeken worden samengevoegd. "Er is geen sprake van een verband tussen de zaken."
Het is nog niet duidelijk wanneer het proces wordt voortgezet.


Man (63) zwaargewond nadat hij werd gespietst door stier: ‘Dit incident is voor ons de druppel’

06-01-2020 - 0 reacties Een 63-jarige man is vanmiddag zwaargewond geraakt nadat hij werd aangevallen door een stier in natuurgebied de Maashorst in Uden. De politie bevestigt dat zij rond 16.00 uur een melding ontving van het incident.


Man overreden door trekker in Ootmarsum, traumahelikopter opgeroepen voor hulpverlening

30-12-2019 - 0 reacties Een man is vanmorgen aan De Mors in Ootmarsum gewond geraakt bij een aanrijding met een trekker. De man kwam onder het wiel van de trekker en is met inwendig letsel naar het ziekenhuis overgebracht.


Caroline van der Plas (52) verloor haar man en is nu frontvrouw van de boeren

27-12-2019 - 0 reacties Ze is een boegbeeld van de agrarische sector, Caroline van der Plas (52) uit Deventer. Al jaren moedigt ze boeren aan om uit hun schulp te kruipen. Dit jaar zette ze een volgende stap met de oprichting van een nieuwe politieke partij: BoerBurgerBeweging. Toen ze hiermee naar buiten trad, had haar man Jan nog maar net zijn doodsvonnis gehoord. ,,Dit jaar was zó bizar. Mijn huidige gemoedstoestand? Druk en eenzaam.”


Dit is de man die Brabant uit de politieke crisis moet trekken

21-12-2019 - 52 reacties EINDHOVEN - VVD-gedeputeerde Christophe van der Maat trok de afgelopen weken nadrukkelijk de regie naar zich toe om de Brabantse boerenimpasse te doorbreken en de coalitie met het CDA te redden. Het compromis sneuvelde. ,,Dit was ronde één. We zijn heel ver gekomen; het was op een haar na gelukt.”


Timmermans: boeren houden vast aan verouderd systeem

17-12-2019 - 3 reacties Eurocommissaris Frans Timmermans begrijpt niet waarom Nederlandse boeren de straat op gaan om een systeem verdedigen dat volgens hem niet meer van deze tijd is. In een debat in het Europees Parlement over zijn 'Green-Deal', de plannen om de klimaatverandering tegen te gaan, zei hij het jammer te vinden dat boeren aan oude, achterhaalde ideeën vasthouden in plaats van juist nu te veranderen.
"De laatste twintig jaar is het landbouwbeleid vooral een kwestie van niet te veel klagen, dan blijft alles bij het oude." En dat is volgens de man die binnen de nieuwe Europese Commissie verantwoordelijk is voor het klimaat- en milieubeleid niet meer van deze tijd. Hij wil het landbouwbeleid de komende jaren drastisch veranderen en vergroenen.
"Geen pesticiden meer, maar biodiversiteit, daarvoor hebben we juist meer boeren nodig, niet minder. Maar wél boeren die het anders doen." Volgens Timmermans hebben boeren geen kans om te overleven als ze blijven vasthouden aan de huidige intensieve manier van produceren. "Zo hebben ze geen kans om te overleven."
Bekijk hier de toespraak van Timmermans:
Esther de Lange, de belangrijkste milieuwoordvoerder bij de christendemocraten in het Europees Parlement, snapt niet dat Timmermans zo'n harde uitspraak over de boeren doet. "Juist nu boeren in Frankrijk, Duitsland en Nederland de straat op gaan, willen ze vooral erkenning. Ze zitten niet te wachten op iemand die zegt dat ze niet belangrijk zijn, dat ze geen al te grote sector zijn, dat is echt het allerlaatste waar de boeren nu op zitten te wachten."
Timmermans kondigde aan dat hij zijn plannen voor de landbouw in de zomer zal presenteren, wanneer het rapport Farm to fork (Van boerderij naar vork) uitkomt.


Kippenboer moet bijna 2 miljoen terugbetalen na fraude

17-12-2019 - 0 reacties Een kippenboer uit Gilze moet ruim 1,9 miljoen euro terugbetalen, omdat hij tienduizenden kippen meer hield dan waarvoor hij pluimveerechten had. De rechtbank in Den Bosch legde de man een maximale taakstraf van 240 uur op en een boete van 200.000 euro, waarvan de helft voorwaardelijk.


Wie is protestboer Mark, met zijn holocaustuitspraken? ‘Onze Mark is zo hard als een muur’

17-12-2019 - 3 reacties Met zijn onverzettelijke, boerse en soms omstreden optreden groeide Mark van den Oever uit tot boegbeeld van het boerenverzet. Wie is de man, die de behandeling van boeren vrijdag vergeleek met de Jodenvervolging?.

Onrecht, dat is precies waar Mark van den Oever niet tegen kan. ,,Dan wijkt hij voor niks en niemand. Dat was al zo toen hij als klein kind op de lage school zat”, zegt z’n pa. Bij een vechtpartij weigerde Mark - zwarte band judo - zich ‘af te laten jassen’. Jan van den Oever wijst naar de gevel van de boerderij. ,,Onze Mark is zo hard als een muur.”

En dus haalt hij zijn schouders op als een van zijn medebestuursleden de leider van de burgerssteungroep, verenigd op Facebook met 170.000 leden, bij de strot grijpt na een conflict over geld. Van den Oever noemt het ‘een stevige discussie’ en gebruikt de standaardzin waarmee hij elke kritiek van zich af laat glijden. ,,Niks aan het handje.’’


Bezwijkt de dijk of houdt hij het? 25 jaar geleden stond telefoon roodgloeiend bij het crisisteam

11-12-2019 - 0 reacties “Ik zat hier ’s avonds laat nog te werken en plotseling kwam er een man binnenlopen.” Aan het woord is voormalig dijkgraaf Bastiaan Snoek. “'Gaat de dijk door of niet?', vroeg hij. Ik zei: 'De dijk gaat niet door!' Die man was door zijn vrouw gestuurd omdat ze niet kon slapen. Ze was bang dat de dijk zou doorbreken. Die man vertrok vervolgens weer om aan zijn vrouw te gaan vertellen dat ze rustig kon gaan slapen: de dijk ging niet door.”


Jachtpartij in Franse Ardennen loopt uit de hand: 158 everzwijnen gedood

03-12-2019 - 0 reacties Een bloedbad, zo wordt een uit de hand gelopen jachtpartij van een groep jagers in het Franse La Croix-aux-Bois genoemd. Met 84 man trokken ze woensdag de Ardennen in. Enkele uren en meer dan 300 kogels later bleken ze maar liefst 158 wilde everzwijnen te hebben gedood. De officiële Jachtfederatie van de Ardennen heeft haar afschuw uitgesproken. Net als een jager die erbij was en alles zag gebeuren.


Larven in je noedels: Ermelose insectenkweker miljoenen rijker

26-11-2019 - 0 reacties Insectenkweker Protifarm in Ermelo ontvangt miljoenen van economisch ontwikkelingsbedrijf Oost NL, zodat zij haar insectenproducten internationaal aan de man kan brengen. De kweker produceert een duurzaam proteïnepoeder dat gemaakt is van larven.


Dijkhoff ‘ergert’ zich aan overactieve rechter

23-11-2019 - 9 reacties Rechters gaan soms met de regels aan de haal en dwingen zo zaken af, vindt Klaas Dijkhoff, de leider van de VVD in de Tweede Kamer. De tweede man van de grootste regeringspartij stoort zich daaraan, zei hij op het VVD-congres in Arnhem. Hij wees op de rechter die in mei een streep zette door het stikstofbeleid van het kabinet en het zo tot ingrijpende maatregelen dwong.


Voor 26 miljoen aan amfetamine verstopt in graafmachine: zes jaar celstraf

13-11-2019 - 1 reacties Een man die meer dan 500 kilo amfetamine in een graafmachine had verstopt, stond woensdag voor de rechtbank in Den Bosch. De man krijgt zes jaar gevangenisstraf.