Man

Man is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Man en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Man nieuws

Opa (70) uit Uffelte, die wordt verdacht van inrijden met shovel op eigen familie, wil dat filmpjes in de rechtszaal worden getoond: 'Want daaruit bli

06-10-2021 - 0 reacties Een 70-jarige man uit Uffelte wordt ervan verdacht dat hij met een shovel met opgeheven paletvorken is ingereden op zijn zoon, schoondochter en kleinzoon. Volgens hem is het totaal anders gegaan. ,,Dit blijkt duidelijk uit de filmpjes die zijn gemaakt”, zei hij woensdag bij de politierechter in Assen.


Ploegen met paarden en oude trekkers bij Borg Verhildersum in Leens

28-09-2021 - 0 reacties Het land bij Borg Verhildersum in Leens wordt zaterdag winterklaar gemaakt door vrijwilligers. Het ploegen van de vette klei gaat met man en paard, zoals het vroeger ging. Ook worden historische trekkers ingezet.


Uitslag Stelling van de dag: Ruime meerderheid vindt elektrisch rijden te duur voor de gewone man. 'Elektrische auto's zijn auto's voor criminelen'

13-09-2021 - 0 reacties 88 procent van de deelnemers is het eens met de Stelling van de dag: Elektrisch rijden is te duur voor de gewone man. „Een tweedehands elektrische auto kopen is ook nog eens super link.”


Drama in weiland: man komt onder shovel en overlijdt

10-09-2021 - 2 reacties Aan de Boerweg in Hasselt is een man onder een shovel terecht gekomen en overleden. De politie is ter plaatse en onderzoekt het incident.


Na 20 jaar dreigt voor Janet en Ernst-Jan opnieuw vertrek van ‘oale groond’ in Westerhaar: ‘Voor boeren is geen plek meer in dit land’

07-09-2021 - 4 reacties WESTERHAAR - Bedreigd in haar bestaan voelt ze zich al jaren. Twintig jaar geleden al zagen Janet Mensink en haar man Ernst-Jan zich gedwongen hun boerenbedrijf te verplaatsen. Nu, na de gisteren uitgelekte plannen over gedwongen onteigening van boeren, dreigt het hetzelfde. „De kans dat we hier over vijf jaar nog boeren, is klein.”


Tractorrijder slaat man tegen grond en doorboort auto met hooischudder in Wouwse Plantage

05-09-2021 - 90 reacties WOUWSE PLANTAGE - Een verkeersirritatie is zaterdagmiddag in de Wouwse Plantage totaal geëscaleerd. Een tractor reed in op een auto en doorboorde daarbij diezelfde auto met de hooischudders. Ook vielen er rake klappen. Een 43-jarige inwoner uit hetzelfde dorp is aangehouden door de politie en wordt verdacht van poging tot doodslag.


18-jarige man bekent betrokkenheid bij aanslagen De Groot Fresh Group Hedel

01-09-2021 - 0 reacties ARNHEM - Een van de verdachten die is opgepakt voor het plegen van een aanslag bij een woning in Tiel, heeft bekend ook betrokken te zijn bij twee schietincidenten. Dit bleek woensdag bij een zitting in de rechtbank in Arnhem. ...Lees meer


Gewonde bij steekpartij op kassencomplex Bleiswijk

26-08-2021 - 0 reacties Een 27-jarige man is woensdagmiddag gewond geraakt bij een steekpartij in een kassencomplex aan de Lelieweg in Bleiswijk. Het slachtoffer is met spoed naar een ziekenhuis vervoerd. Een 38-jarige man is aangehouden als verdachte, schrijft RTV Rijnmond.


Arbeidsmigranten mogen langer in hotel blijven: 'Wij weten van niets'

19-08-2021 - 0 reacties De 90 arbeidsmigranten die illegaal in het voormalige Amrath Hotel aan de Leenderweg in Eindhoven wonen, hebben uitstel gekregen van de gemeente. Het hotel wordt al sinds vorig jaar november illegaal bewoond. De eigenaar had tot 1 september dit jaar de tijd gekregen om de bewoners te verhuizen, maar dat is nu uitgesteld tot 15 november.
De bewoners lijken nog niets weten van de naderende verhuizing. Een Poolse man en vrouw reageren verbaasd op de vraag of ze weten dat ze binnenkort moeten verhuizen. De man haalt zijn schouders erover op. In het Engels vertelt hij: “Je weet nooit hoe het gaat. Er wordt ons nooit wat verteld. Ik woon hier ook niet heel fijn, dus misschien wordt het er nu wel beter op.”
Dat hij er niet fijn woont, komt met name door de kleine ruimte waarin hij in moet leven. Hij deelt zo’n 20 vierkante meter met een medebewoner. Ook zijn er weinig voorzieningen in het pand.
Het pand wordt sinds december vorig jaar gehuurd door de Covebo Group, een bedrijf dat migranten via arbeidsbureau Eurojob in Nederland aan werk en verblijf helpt. De 90 arbeidsmigranten wonen er al bijna een jaar hoewel het hotel geen woonbestemming heeft.
Omwonenden klagen over overlast door arbeidsmigranten die achter het hotel herrie maken, drinken, blowen en rommel achterlaten. Een ondernemer die binnenkort zijn zaak opent naast het hotel ziet de migranten liever gaan. “Het portiek waar mijn zaak moet komen is nu een soort hangplek. Er ligt allemaal rommel zoals drankflessen en nu zelfs braaksel.”
Remco van Dooren, raadslid van het CDA, maakt zich hard voor deze zaak. “De arbeidsmigranten worden min of meer gedwongen om op straat rond te hangen en ze hebben op de parkeerplaats een soort hangplek gecreëerd. Dat krijg je als ze niet genoeg eigen ruimte hebben om samen te komen.”
Om het hotel alsnog voor dit doel te kunnen gebruiken, vroeg uitzendbureau Eurojob eind april alsnog een vergunning aan, maar die werd hen 15 juni geweigerd. Het CDA stelde de kwestie eind juni aan de kaak naar aanleiding van berichtgeving van Studio040 over het voormalige hotel.
Volgens raadslid Van Dooren zouden de Eurojob en de gemeente samen een nieuwe plek moeten zoeken voor de arbeidsmigranten. Dit is volgens hem ook een kans om eens te kijken naar de omstandigheden waarin de arbeidsmigranten nu in moeten leven.


Actiegroep: ‘groenteverwerker Jonkergouw hoort op een industrieterrein’

18-08-2021 - 0 reacties SCHAIJK/REEK - Een negen man sterke actiegroep uit Reek en Schaijk vindt dat voorkomen moet worden dat groenteverwerker Jonkergouw uit Schaijk naar de andere kant van het dorp verhuist. Dat is het verplaatsen van het probleem, vinden ze.


Man (75) rijdt met tractor in Exloo meerdere malen in op ambtenaar van Borger-Odoorn. Zijn vriendin en hij hebben een langlopend conflict met de gemee

11-08-2021 - 0 reacties Een conflict met de gemeente Borger-Odoorn over grondruil is in Exloo uitgelopen op een heftig incident tussen een 75-jarige man en een ambtenaar van grondzaken. De bejaarde man zou meerdere malen met een tractor zijn ingereden op de medewerker van de gemeente.


Eurocommissaris Timmermans: De wereld moet nu zeggen dat het genoeg is

09-08-2021 - 115 reacties De Nederlandse Eurocommissaris Frans Timmermans, tweede man van de commissie die het klimaat onder de hoede heeft, zegt dat het VN-rapport aantoont ‘hoe enorm dringend’ de wereldwijde aanpak van klimaatverandering is. Volgens hem is het niet te laat om het tij te keren.


Leider BoerBurgerBeweging: ‘Voordat mijn man stierf, zei hij dat hij trots op me was’

31-07-2021 - 0 reacties In de interviewserie Vissen met Jan praat verslaggever Jan Hoedeman elke week met een politicus over het leven en de politiek. Deze week spreekt hij Caroline van der Plas van BBB, een van de meest verrassende nieuwkomers bij de laatste Kamerverkiezingen. ,,Iedereen moet weten dat je vanuit het niets in de Tweede Kamer kunt komen.’’


Caroline van der Plas openhartig over verlies man: 'Altijd gemis'

30-07-2021 - 0 reacties Caroline van der Plas (54) is dit voorjaar vooral bekend geworden als oprichter en fractievoorzitter van de BoerBurgerBeweging. Ze maakte destijds veel furore in verschillende talkshow en werd zo gelijk een bekende Nederlander. Ze heeft inmiddels al talloze interviews gegeven en spreekt deze vrijdag in 'De Telegraaf' openhartig over haar eigen leven: het verlies van haar man, Jan.


Boer in Nieuwveen verjaagt schietend met jachtgeweer jongen van zijn land

28-07-2021 - 0 reacties Een 62-jarige man is dinsdagavond aangehouden in Nieuwveen omdat hij twee keer met een jachtgeweer zou hebben geschoten. Dat meldt de politie woensdag. Niemand raakte gewond.


Mega-vondst van gestolen veilingkisten na bedrijfsdiefstal in Westdorpe

19-07-2021 - 0 reacties WESTDORPE - Bij een bedrijf aan de Autricheweg in Westdorpe is zaterdagochtend een man gearresteerd voor bedrijfsdiefstal. Tijdens het onderzoek stuitte de politie vandaag in Zevenbergschen Hoek op vermoedelijk honderdduizenden veilingkisten, ook wel klapkisten genoemd, die waarschijnlijk van diefstal afkomstig zijn. De politie roept benadeelden op zich te melden.


Koe verdrukt man tegen hek op boerderij in Deurne, slachtoffer raakt zwaargewond

02-07-2021 - 0 reacties DEURNE - Een man is vrijdag zwaargewond geraakt bij een ongeluk op een boerderij aan de Hemelrijkseweg in Deurne, bij Helmond. Hij raakte verdrukt tussen een koe en een hek.


NVWA beëindigt online verkoop illegale onkruidverdelgers door particulier

01-07-2021 - 0 reacties Inspecteurs en rechercheurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben op dinsdag 29 juni 178 liter illegale onkruidverdelgers en 7 kilogram illegaal ratten- en mierengif in beslag genomen bij een inwoner van Krimpen aan den IJssel. De man wilde geld bijverdienen door deze middelen…


Bestuurder (22) uit Drachten die met uitstekende mestzak dodelijk ongeval bij Wolsum veroorzaakte, maakte 'grove inschattingsfout'

29-06-2021 - 0 reacties LEEUWARDEN - Een 22-jarige man uit Drachten die op 1 juli vorig jaar op de Nijewei bij Wolsum met een te breed beladen aanhangwagen een ongeval met dodelijke afloop veroorzaakte, is veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van twaalf maanden met een proeftijd van drie jaar.


Deze man speelde een hoofdrol in het vreemde verhaal van de kolencentrales op de Maasvlakte: ‘Ik heb geen wrok’

24-06-2021 - 0 reacties Net voor miljarden gebouwd en binnen veertien jaar alweer afgedankt. Vertrekkend Uniper-directeur Hans Schoenmakers (59) speelde een hoofdrol in het korte, bewogen bestaan van de nieuwe kolencentrales op de Maasvlakte. Soms vindt hij het jammer zoals dingen zijn gelopen, ‘maar altijd was het interessant’.