Maken

Maken is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Maken en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Maken nieuws

Maritieme handelsmissie naar China

23-07-2019 - 0 reacties Bent u actief in de maritieme sector en staat internationaal uitbreiden naar de Chinese markt hoog op uw agenda? Meld u dan aan voor de handelsmissie naar de provincie Shandong in China van 26 tot en met 29 november.De missie is interessant voor Nederlandse bedrijven en organisaties die werken in de scheepsbouw, aquacultuur, maritieme dienstverlening en maritieme toelevering. Ook voor bedrijven en instellingen die met duurzame technologie havens 'green' en 'smart' kunnen maken, kan de missie interessant zijn.


Vandaag valt hij op de mat: het julinummer van vakblad Trekkerweb

23-07-2019 - 0 reacties New Holland Legendary DaysPrachtig feestje in de polder. Van 3 tot en met 6 juli organiseerde New Holland in Biddinghuizen de Legendary Days. Aanleiding: Ford én Fiat, de merken die aan de basis stonden van New Holland, bestonden beide recentelijk 100 jaar. Trekkerweb zocht op het evenement enkele mooie youngtimers uit om een reportage van te maken. Agrarische studiereis naar KazachstanZowel in het noorden als in het zuiden van dit immense land stonden bedrijfsbezoeken op het programma. Kazachstan bleek een land met potentie, maar het kan…


Bloemenverkoop bij extreme temperaturen

23-07-2019 - 0 reacties Temperaturen die de komende dagen op kunnen lopen tot 40 graden in het zuiden-oosten van het land, zullen het voor de verkoop van bloemen lastig maken. Bloemisten houden hier bij de inkoop al rekening mee en kiezen in het assortiment vooral hittebestendige bloemensoorten zoals Lisianthus, Zonnebloemen en Alstroemeria.


Nieuwe Scania S voor Harry van De Haan

23-07-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Een poosje geleden sprak ik (Erwin Visser, red.) Harry, één van de chauffeurs bij de Haan, dat er voor hem een nieuwe Scania S was besteld. We konden elkaar mooi op de hoogte houden omdat Harry net als ik bij de S.T.N zit. Afgelopen vrijdag was het zover, de wagen werd geleverd, samen met een nieuwe trailer. Een oudere trailer is compleet opgeknapt. Genoeg reden voor een feestje dus. Nadeel van zo’n feestje is dat er van foto’s maken niks komt, voordeel is wel je kunt weer lekker netwerken en je hebt heel het weekend nog. Zo werd het al


Nieuwe Scania S voor Harry van De Haan

23-07-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Een poosje geleden sprak ik (Erwin Visser, red.) Harry, één van de chauffeurs bij de Haan, dat er voor hem een nieuwe Scania S was besteld. We konden elkaar mooi op de hoogte houden omdat Harry net als ik bij de S.T.N zit. Afgelopen vrijdag was het zover, de wagen werd geleverd, samen met een nieuwe trailer. Een oudere trailer is compleet opgeknapt. Genoeg reden voor een feestje dus. Nadeel van zo’n feestje is dat er van foto’s maken niks komt, voordeel is wel je kunt weer lekker netwerken en je hebt heel het weekend nog. Zo werd het al


‘Dak nat maken scheelt 8 graden’

22-07-2019 - 13 reacties

Originele beschrijving

Het nat maken van niet geïsoleerde dakplaten resulteert in een 8 graden lagere staltemperatuur.


‘Dak nat maken scheelt 8 graden’

22-07-2019 - 0 reacties Het nat maken van niet geïsoleerde dakplaten resulteert in een 8 graden lagere staltemperatuur.


Kabinet wil Volkerak-Zoommeer weer zout maken

22-07-2019 - 0 reacties Het Volkerak-Zoommeer vormt op de landkaart van ons land een klein blauw puntje. Toch is het meer tussen Zeeland en West-Brabant de tweede zoetwatervoorraad van ons land. Dat het kabinet het weer zout wil maken, valt helemaal verkeerd bij boeren in het gebied.


Baalprijzen maken een flinke correctie

19-07-2019 - 0 reacties Nederlandse uienverpakkers hebben op dit moment voldoende voorraden voorhanden. Echter, de vraag vanuit de export blijft voorlopig nog uit.


Duikexpeditie op zoek naar de Nederlandse onderzeeboot O13 en bijzondere diersoorten Doggersbank

19-07-2019 - 0 reacties Stichting Duik De Noordzee Schoon vertrekt vrijdag 5 juli voor de 13e duikexpeditie op de Noordzee. Deze 10-daagse reis, Expeditie Doggersbank 2019, staat in het teken van unieke ontdekkingen in dit bijzondere Natura2000 gebied. Ook maken de vrijwilligers de locaties waar ze duiken schoon door afval mee naar boven te nemen.


Rem op vetverbranding ontraadseld

19-07-2019 - 0 reacties Een van de mysterieuze eigenschappen van het lichaam waarmee lijners te maken krijgen is wellicht ontraadseld, de rem op vetverbranding. Een nieuw ontdekt moleculair mechanisme lijkt niet alleen een aanknopingspunt voor nieuwe therapieën om af te vallen, maar ook om medicinaal bijvoorbeeld Alzheimer en kanker te voorkomen


Droogte alarm voor geheel Vlaanderen ingesteld

19-07-2019 - 0 reacties Akkerbouwers en veehouders in Vlaanderen hebben te maken met code oranje vanwege de droogte. Deze alarmfase is ingesteld door de zogeheten Vlaamse Droogtecommissie. Gevolg is dat de agrarische ondernemers in grote delen van Vlaanderen niet meer mogen beregenen.


Video: Reconstructie brandstichting Kiel-Windeweer

18-07-2019 - 0 reacties Aan de hand van camerabeelden en Google maps was het mogelijk om een reconstructie te maken hoe de brandstichter te werk ging. Vroeg in de ochtend van zondag 7 juli bij helder licht betrad hij het erf en ging op zoek naar een plek om de brand te stichten.


Leven van de lucht: ‘landbouwvrij eiwit’

18-07-2019 - 0 reacties Plantaardig eiwit heeft de toekomst. Dierlijk eiwit verspilt immers schaarse landbouwgrond, natuur, water en fosfaat en veroorzaakt ernstige stikstofvervuiling. Plantaardig eiwit voorkomt een belangrijk deel van die verspilling. Maar nog steeds is dat lang niet genoeg, vond de Finse ingenieur Pasi Vainikka. Samen met vijf gelijkgestemde techneuten richtte hij de start-up Solar Foods op. Het zestal claimt eiwit helemaal landbouwloos te kunnen maken uit in water gevangen en verwerkte lucht.


ABN Amro: suikeraanbod groeit harder dan vraag

18-07-2019 - 0 reacties De prijs van suiker is dit jaar al met 11 procent gestegen en dat heeft te maken met een overaanbod. Voor 2019 en 2020 verwachten analisten van ABN Amro een stabiele prijstrend voor suiker.


Brakelse Van Baalen en toppaard Ben Johnson maken enorme progressie

18-07-2019 - 0 reacties Vijf jaar na haar laatste deelname is Marlies van Baalen weer present in Aken. Met haar paard wil de Brakelse zich in de kijker rijden.


Brand in kippenschuur aangestoken, politie heeft bewakingsbeelden van verdachte

17-07-2019 - 10 reacties Het zal toch niet.... 😞

Originele beschrijving

De brand in het Groningse Kiel-Windeweer waarbij zondagochtend 100.000 kuikens om het leven kwamen, blijkt te zijn aangestoken. De politie dreigt bewakingsbeelden openbaar te maken.


Politie dreigt beeld brandstichter kippenstal openbaar te maken

17-07-2019 - 0 reacties De politie Ommelanden Midden gaat beelden van de vermoedelijke brandstichter van de vleeskuikenstal in Kiel-Windeweer openbaar op internet zetten, als de man zich niet snel meldt.


Boer Van der Kooij rijdt bokashi over zijn land

16-07-2019 - 0 reacties Onderzoekers en boeren maken zich zorgen over de bodemvruchtbaarheid, die in Nederland achteruitgaat. Biologisch melkveehouder Jeroen van der Kooij beproeft met succes een middel om daar wat aan te doen: bokashi.


Rijk en noordelijke provincies steken 20 miljoen in Regio Deal Natuurinclusieve Landbouw

16-07-2019 - 0 reacties Deze week gingen de colleges van Gedeputeerde Staten van Groningen, Friesland en Drenthe en het Rijk akkoord met de Regio Deal Natuurinclusieve landbouw. De provincies investeren hier gedurende de komende 4 jaar samen 10 miljoen euro in. Het Rijk stelt ook 10 miljoen beschikbaar. In acht gebieden worden streefbeelden en actieplannen opgesteld. Vervolgens worden in de praktijk instrumenten en werkwijzen ontwikkeld die natuurinclusief boeren aantrekkelijk en rendabel maken.