Maken

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Maken. Maken is een van de 15145 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Maken nieuws

Abemec neemt Güttler op in haar leveringsprogramma.

19-03-2019 - 0 reacties Abemec en Güttler maken bekend dat Abemec per direct het gehele Güttler produktenpakket opneemt in haar leveringsprogramma; Gedragen en getrokken prismawalsen, frontpakkers, graslandverzorgingsmachines, prismarollen in rotorkopeg, cultivatoren etc.Güttler, met haar hoofdvestiging in Duitsland en productielocaties in Duitsland en Hongarije, is in Nederland nu bijna 5 jaar zelfstandig actief; Zonder importeur maar met twee fabrieksvertegenwoordigers, verkoop gaat via dealers. Al meer dan 30 jaar is Güttler de innovatieleider op het gebied van bodemstructuur. Dit wordt bewezen door…


Duurzaamheid mag niet te veel kosten

19-03-2019 - 0 reacties Hoewel Nederlanders zich zorgen maken over klimaatverandering, vinden ze het niet makkelijk met het leveren van een bijdrage aan een beter klimaat.


Validatiesessies voor het Vesta-Mais model - 11 april

19-03-2019 - 0 reacties Het Expertise Centrum warmte (ECW i.o.) organiseert in april drie validatiesessies voor het Vesta-MAIS model van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). PBL gebruikt dit model om voor gemeenten een startanalyse te maken van de opties om buurten aardgasvrij te maken.


Validatiesessies voor het Vesta-Mais model - 16 april

19-03-2019 - 0 reacties Het Expertise Centrum warmte (ECW i.o.) organiseert in april drie validatiesessies voor het Vesta-MAIS model van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). PBL gebruikt dit model om voor gemeenten een startanalyse te maken van de opties om buurten aardgasvrij te maken.


Vandaag valt hij op de mat: het maartnummer van vakblad Trekkerweb

19-03-2019 - 0 reacties Claas Axion 850 Black EditionKamps de Wild bestaat dit jaar precies honderd jaar en het leek de importeur van Claas en Amazone uit Zevenaar een goede gedachte een speciale jubileumeditie te maken van de Claas Axion 800. Ze kwamen uit op een zwarte uitvoering en noemden die heel toepasselijk de Black Edition. Trekkerweb liet zich uitgebreid informeren voor een reportage. Sima 2019Case IH was een van de weinige fabrikanten die een nieuwe trekkerserie introduceerde op de Sima. De Versum heeft een traploze transmissie en zit tussen de Luxxum…


Europa trekt hard aan Nieuw-Zeelandse uien

18-03-2019 - 0 reacties De motor van de Nieuw-Zeelandse uienexport draait op volle toeren. Het is een logisch gevolg van de schaarste, waar met name de Europese markt mee te maken heeft. Welke landen trekken het hardste aan de Nieuw-Zeelandse uien?


Prijs voor In Ovo

17-03-2019 - 0 reacties Tijdens de CFIA Expo in het Franse Rennes is In Ovo onderscheiden met een Food Heroes Awards, een onderscheiding voor bedrijven die op een bijzondere manier werk maken van het terugdringen van de voedselverspilling in de primaire sector.


John Deere open voor externe software

15-03-2019 - 0 reacties

De koppeling tussen machine- en perceel gegevens wordt steeds belangrijker in de moderne landbouw. Loonwerkers en landbouwers vragen om koppelingen die eenvoudiger gebruik door verschillende partijen mogelijk maken, zoals fabrikanten van agrarische machines, software-ontwikkelaars, agronomisch adviseurs enzovoorts. Om dit mogelijk te maken, heeft John Deere een nieuwe functie gecreëerd met de naam ‘‘Meer hulpmiddelen’’ in het online MyJohnDeere.com Operations Centre.


Validatiesessies voor het Vesta-Mais model

15-03-2019 - 0 reacties Het Expertise Centrum warmte (ECW i.o.) organiseert in april drie validatiesessies voor het Vesta-MAIS model van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). PBL gebruikt dit model om voor gemeenten een startanalyse te maken van de opties om buurten aardgasvrij te maken.


Rode uien maken de muziek op de uienmarkt

15-03-2019 - 0 reacties De uiennoteringen laten deze week een overwegend negatief sentiment zien, zegt DCA-marktexpert Pieter Post. Dit beeld komt overeen met het gevoel op de markt. Alleen de rode uien zijn een uitzondering.


Innovatief en gangbaar, het nieuwe groen op Bayers boerderij

15-03-2019 - 0 reacties Precisielandbouw zou een van de methoden kunnen zijn om de Nederlandse agrarische sector een stukje groener te maken. Foodlog nam een kijkje bij de ForwardFarm van Bayer Crop Science.


Strengere etiketten maken insectenbestrijding lastig

15-03-2019 - 0 reacties Met het wegvallen van zaadcoating in de teelt van peen vraagt de bestrijding van insecten extra aandacht. De lijst aan beschikbare gewasbeschermingsmiddelen is relatief kort, dus het is belangrijk dat de veldspuit de noodzakelijke driftreductie kan waarmaken.


John Deere open voor externe software

14-03-2019 - 0 reacties De koppeling tussen machine- en perceel gegevens wordt steeds belangrijker in de moderne landbouw. Loonwerkers en landbouwers vragen om koppelingen die eenvoudiger gebruik door verschillende partijen mogelijk maken, zoals fabrikanten van agrarische machines, software-ontwikkelaars, agronomisch adviseurs  enzovoorts. Om dit mogelijk te maken, heeft John Deere een nieuwe functie gecreëerd met de naam ‘‘Meer hulpmiddelen’’ in het online MyJohnDeere.com Operations Centre.  Landbouwers en loonwerkers kunnen het gratis Operations Centre reeds gebruiken als centraal platform voor bijvoorbeeld…


Vlaamse overheid staat financieel borg voor door AVP getroffen varkenshouders

14-03-2019 - 0 reacties Vlaamse varkenshouders die, als gevolg van de AVP, kampen met liquiditeitstekorten, kunnen vanaf gebruik maken van een tijdelijke VLIF-waarborgregeling. Deze heeft het Vlaams ministerie van Landbouw en Visserij tot 31 mei 2019 heeft opengesteld.


Vanaf 1 april runderen eerst merken dan melden

14-03-2019 - 0 reactiesAls u runderen houdt, krijgt u te maken met een wijziging. Vanaf 1 april 2019 moet u een kalf eerst merken en daarna de geboortemelding doorgeven. Doe dit binnen 3 werkdagen na de geboorte.


Nieuwe DAF 'XF' gespot door Willem van Heugten

14-03-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Vandaag heeft Willem van Heugten deze truck gespot. Niet alleen de Nederlandse kentekenplaten zijn een goede weggever dat we hier te maken hebben met de opvolger van de XF, ook de sideskirts komen onmiskenbaar uit Eindhoven. Het lijkt er nu na ruim 30 jaar dan toch eindelijk op dat de Cabtec cabine wordt vervangen door een nieuw design. Op basis van deze ene foto valt daar natuurlijk nog niet veel over te zeggen (alhoewel menigeen in de reacties gaat vertellen waar hij hem op vind lijken natuurlijk), ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat!


Oplossing voor fijnstof moet eenvoudig en betaalbaar zijn volgens pluimveehouders

14-03-2019 - 0 reacties Pluimveehouders krijgen te maken met strengere milieueisen. De oplossing voor fijnstof die de pluimveesector zal implementeren dient vooral eenvoudig en betaalbaar te zijn. 


Provincie neemt glastuinbouwproject over van gemeente Deurne

14-03-2019 - 0 reacties Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant maken afspraken met de gemeente Deurne over de manier waarop de provincie een glastuinbouwgebied van 150 hectare overneemt van de gemeente.


2020: mestpannen installeren om de varkensrechten te behouden

14-03-2019 - 0 reacties 1 januari 2020 is de cruciale datum voor de ‘stoppers’, die gebruik maken van de overgangsregeling. Als hun varkenshouderij dan niet aan emissienormen voldoet, moet de stal leeg staan en vervallen de varkensrechten.


PBL en CPB laten consequenties Klimaatakkoord over aan de politiek

13-03-2019 - 0 reacties Vandaag presenteerden het Centraal Planbureau (CPB) en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) hun berekeningen van de kosten en baten van het Klimaatakkoord zoals dat door oud-milieuminister Ed Nijpels in de Nederlandse tafelpolder werd beklonken en door het kabinet voetstoots werd overgenomen. Protest volgde, want akkoorden moeten door de politiek in de Kamer worden gesloten en dus niet in achterkamers waar de politiek niet meer aan mag komen omdat 'het zo goed is uitgewerkt door maatschappelijke partijen'. Eén ding is duidelijk: de beide planbureau's wagen zich niet aan politiek. Ze maken - onder meer in het Algemeen Dagblad - overduidelijk dat er volop onzekerheden en dilemma's zijn waarover alleen de politiek kan beslissen.