Lopen

Lopen nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Lopen nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Lopen nieuws

Ploegsnede voorbewerken met Kongskilde Front Terra C

21-10-2019 - 0 reacties Kongskilde Front Terra C,voorbewerken van ploegsneden. Deze machine is uitgerust met 2 rijen golvende schijven van 55 cm doorsnede. De schijven zijn zodanig gevormd dat de “golf” niet loodrecht op de as staat. Dit resulteert in twee mogelijkheden van gebruik: een snijdende/verkruimelende werking of aandrukkende werking. Door de complete sectie van schijven eenvoudig in zijn geheel om te draaien is een keuze te maken in een van de werkingsmogelijkheden. De schijven staan in 2 rijen geplaatst en lopen in elkaar over, dit heeft als voordeel dat de machine zelfreinigend is.     Als…


Uiterlijk eind 2020 moet alle handel via Floriday lopen

18-10-2019 - 0 reacties Royal ForaHolland zet de vaart erin. Uiterlijk eind 2020 moet alle handel via Floriday en de aangesloten digitale platformen lopen. Dit geldt voor zowel klok als de directe handel. Hiermee zet de veiling de volgende stap in de digitale transformatie van de sierteelt.


"Kennisdelen zit ingebakken"

17-10-2019 - 0 reacties Interview met Kim Nguyen, inkoperWat doe je bij RVO.nl?Na mijn opleiding Luchtvaartdienstverlening deed ik een Facility Management studie en volgde ik een minor Procurement. Dat laatste lag me! Door diverse stages te lopen in verschillende branches wilde ik ontdekken wat bij mij paste, wat echt ‘mijn ding’ zou zijn. Dat bleek de rijksoverheid en in 2017 kon ik beginnen bij het Inkoopplein van RVO.nl, in het team dat werkt voor de internationale programma’s. Van teamuitjes, het boeken van hotels tot projecten in Afrika, ik heb van alles voorbij zien komen.


Bayer vreest meer Roundup-aanklachten

16-10-2019 - 0 reacties Het Duitse chemieconcern Bayer vreest dat er nog veel meer aanklachten komen rond onkruidverdelger Roundup. Er lopen in de Verenigde Staten al ruim 18.000 rechtszaken wegens Roundup, aangespannen door mensen die zeggen kanker te hebben gekregen van de onkruidbestrijder.


Training Horizon 2020 voor startende subsidieadviseurs

16-10-2019 - 0 reacties Bent u een EU subsidieadviseur met maximaal 12 maanden Horizon 2020 ervaring? En wilt u weten waar onderzoekers tegenaan lopen bij het indienen van een Horizon 2020 voorstel? Wilt u nog beter adviseren? Kom dan naar de training 'Horizon 2020 voor startende subsidieadviseurs'.


Lopen over watergekoelde trottoirs en je duurzame huis is toch niet zo duur

16-10-2019 - 0 reacties Ondertussen vertelt het verhaal van de dag door onze lens: voeding, gezondheid, landbouw, levensmiddelenmarketing, voedselpolitiek en aan landgebruik gerelateerde energie- en watervraagstukken – waar nodig tot op (geo)politieke schaal.


Grondverzetters en baggeraars lopen vast op ‘Tefalpannenspul’ PFAS

13-10-2019 - 0 reacties Deze zomer presenteerde staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat een 'Tijdelijk Handelingskader' voor PFAS. Met onvoorziene gevolgen: het stofje in de bodem legt - net als stikstof - bouwend Nederland aan banden.


Emoties lopen op tijdens Boerendebat in Wageningen

12-10-2019 - 0 reacties Boeren kwamen vrijdagmiddag massaal, met de trekkers, naar het Boerendebat bij Wageningen Universiteit, dat door regionaal dagblad De Gelderlander was georganiseerd. Het debat trok circa 250 mensen, van wie een groot deel uit de agrarische sector.


Emoties lopen op tijdens Boerendebat in Wageningen

12-10-2019 - 0 reacties Boeren kwamen vrijdagmiddag massaal, met de trekkers, naar het Boerendebat bij Wageningen Universiteit, dat door regionaal dagblad De Gelderlander was georganiseerd. Het debat trok circa 250 mensen, van wie een groot deel uit de agrarische sector.


Protesterende Brabantse boeren eisen uitstel milieumaatregelen

11-10-2019 - 0 reacties Honderden Brabantse boeren hebben zich vrijdagochtend verzameld bij het provinciehuis in Den Bosch. Ze eisen uitstel van de strenge milieumaatregelen van de provincie en willen dat deze gelijk lopen met de landelijke gebiedsgerichte stikstofmaatregelen.


Protesterende boeren eisen uitstel milieumaatregelen Brabant

11-10-2019 - 0 reacties Honderden Brabantse boeren hebben zich vrijdagochtend verzameld bij het provinciehuis in Den Bosch. Ze eisen uitstel van de strenge milieumaatregelen van de provincie en willen dat deze gelijk lopen met de landelijke gebiedsgerichte stikstofmaatregelen.


Protesterende boeren eisen uitstel Brabantse milieumaatregelen

11-10-2019 - 0 reacties Honderden Brabantse boeren hebben zich vrijdagochtend verzameld bij het provinciehuis in Den Bosch. Ze eisen uitstel van de strenge milieumaatregelen van de provincie en willen dat deze gelijk lopen met de landelijke gebiedsgerichte stikstofmaatregelen.


Met enige regelmaat zie ik mijn werk terug in het nieuws

11-10-2019 - 0 reacties Interview met Kim Nguyen, inkoperWat doe je bij RVO.nl?Na mijn opleiding Luchtvaartdienstverlening deed ik een Facility Management studie en volgde ik een minor Procurement. Dat laatste lag me! Door diverse stages te lopen in verschillende branches wilde ik ontdekken wat bij mij paste, wat echt ‘mijn ding’ zou zijn. Dat bleek de rijksoverheid en in 2017 kon ik beginnen bij het Inkoopplein van RVO.nl, in het team dat werkt voor de internationale programma’s. Van teamuitjes, het boeken van hotels tot projecten in Afrika, ik heb van alles voorbij zien komen.


Boeren in Brabant zetten actie voort

11-10-2019 - 0 reacties Honderden Brabantse boeren hebben zich vrijdagochtend verzameld bij het provinciehuis in Den Bosch. Ze willen uitstel van de strenge milieumaatregelen van de provincie en deze gelijk laten lopen met de landelijke gebiedsgerichte stikstofmaatregelen.


Ontwikkeling PrimA4a dreigt vast te lopen

10-10-2019 - 0 reacties Rijsenhout - De verdere ontwikkeling van PrimA4a staat op de tocht. Stallingsbedrijf Glastuinbouw Nederland (SGN) is in afwachting van de besluiten van de gemeente Haarlemmermeer en de Greenport Aalsmeer over de precieze bedrijvigheid die zich op de locatie aan de A4 mag vestigen.


Waarom betaal ik niet meer voor voedsel?

03-10-2019 - 0 reacties Ik heb al mijn moed weten te verzamelen om 'au public' een bekentenis af te leggen. Ik heb zelf geen boerenachtergrond, maar werk al heel wat jaren voor en met boeren (op het vlak van bodem- en diergezondheid). Ondertussen weet ik hoe de hazen lopen in de sector.


Organisatie Agractie trots op deelnemende boeren

01-10-2019 - 0 reacties De organisatie van de grote boerenmanifestatie Agractie is tevreden over het verloop van het protest. De schattingen over het aantal mensen dat op de been was lopen uiteen van 10 tot 20.000. Toch is initiatiefnemer Bart Kemp niet helemaal tevreden.


Thomas Nijs uit Glabbeek promoot sector met klasse FOTOVERSLAG

28-09-2019 - 0 reacties Zondag 15 september was het koppen lopen op het loonbedrijf van Thomas Nijs in de Steenbergestraat te Glabbeek. Met de steun van de Groene ...


Rutte over stikstofcrisis: ‘Ik kan boeren niet gerust stellen’

27-09-2019 - 12 reacties Door Hans van Soest,

Premier Rutte zegt de boeren in Nederland niet gerust te kunnen stellen. Onder boeren is grote onrust ontstaan nu de commissie-Remkes heeft aangekondigd dat ‘ingrijpende maatregelen’ noodzakelijk zijn om de huidige stikstofcrisis op te lossen. Daarbij is het volgens Remkes onontkoombaar om het mes te zetten in de veeteelt.

Rutte zei vandaag dat het kabinet het advies van Remkes serieus gaat bekijken en snel met maatregelen wil komen. Mogelijk al eind volgende week. ,,Daarbij zal het kabinet geen taboes schuwen’’, zei Rutte, die verder niet vooruit wilde lopen op welke maatregelen het kabinet dan overweegt.

Er is haast geboden omdat er na een rechterlijke uitspraak zo’n 18.000 projecten in het hele land stilliggen, waaronder woningbouwprojecten. Bij die projecten komt er volgens de rechter te veel stikstof vrij, wat de natuur aantast. Door stikstofverbindingen als ammoniak verzuurt de bodem. Ook wordt natuur overwoekerd door grassen en brandnetels en verdwijnen andere plantensoorten en insecten. Die projecten kunnen pas weer worden opgestart als elders minder stikstof wordt uitgestoten.

Volgens Remkes kunnen op korte termijn niet alle problemen worden opgelost, maar kan er wel een snel begin worden gemaakt door de maximumsnelheid op snelwegen te verlagen en door het mes te zetten in de veeteelt. Vervuilende landbouwbedrijven in de buurt van natuurgebieden zouden dan door de overheid moeten worden opgekocht.

Moeilijke tijd
Komende dinsdag trekken boeren naar Den Haag om te protesteren. Zij vinden dat ze ten onrechte als boeman worden aangemerkt in de stikstofcrisis. Rutte zegt die onrust te begrijpen: ,,Boeren spelen een belangrijke rol in ons land. De landbouw vormt 10 procent van onze economie en boeren spelen een cruciale rol in onze voedselvoorziening en bij het landschapsbeheer. Veel boeren hebben al een moeilijke tijd achter de rug.’’

Volgens Rutte zal het kabinet met ‘lange tanden’ met het advies van de commissie-Remkes aan de slag gaan. ,,Niemand wilde dit. We hadden als politiek een wet bedacht om het stikstofprobleem op te lossen, maar daar heeft de rechter een streep door gezet.’’

De commissie-Remkes komt later dit jaar met nog een rapport, waarin ook wordt gekeken naar de industrie en de luchtvaart. Daar ingrijpen kost echter meer tijd. Rutte: ,,Dit is niet zomaar even geregeld. We moeten ook voorkomen dat we doorslaan en met z’n allen in een zwart-wit foto gaan wonen. Maar iedereen wil een schoon land. Nu worden de duinen overwoekerd. Dat wil niemand.’’


Jonge klimaatstakers: ‘Blaren zijn niet het einde van de wereld, maar de klimaatcrisis is dat wel’

24-09-2019 - 0 reacties Vijf Nederlandse middelbare scholieren lopen deze week vanuit Wageningen naar de landelijke klimaatstaking van aanstaande vrijdag in Den Haag. Vanochtend waren ze op Utrecht CS. Daar hebben ze ontbeten voordat ze hun tocht vervolgden richting Woerden. Foodlog liep vandaag een stuk met ze mee.