Linde

Al het Linde nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Linde nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Linde nieuws

VIDEO: Elektrische Yale, Linde en Toyota getest

30-01-2019 - 0 reacties


Kippenboer: Met knip- en plakwerk wordt de sector kapotgemaakt

10-01-2019 - 0 reacties De kippenboer in Linde windt er geen doekjes om als wordt gevraagd naar een reactie op de beelden van Animal Rights. De dierenactivisten brachten deze week beelden naar buiten van dierenleed bij verschillende bedrijven in het land, waaronder het bedrijf van Riet de Jong en Jan de Boer in Linde.


Animal Rights toont beelden van vangploegen pluimvee

10-01-2019 - 0 reacties Een undercovermedewerker van Animal Rights filmde met een verborgen camera hoe vangploegen stallen met leghennen leeghalen. De beelden zijn gemaakt in stallen met zowel scharrel- als kooihuisvesting in Stroe, Ottersum, Linde en Herveld.


'Dierenleed gefilmd bij leghenbedrijf in Linde'

10-01-2019 - 0 reacties Dierenactivisten van Animal Rights zeggen dat op een leghenbedrijf in Linde slecht met de dieren wordt omgegaan.


Prijsuitreiking beursactie Van Der Sluis Agri

19-11-2018 - 0 reacties Tijdens de druk bezochte beurs in Hardenberg waren er ruim 700 deelnemers voor de Van Der Sluis Agri beurs actie. Onder de inzendingen waren 250 deelnemers die de juiste antwoorden hadden  ingevuld. Na loting kwamen de volgende winnaars uit de bus: 1e prijs. Familie Binnendijk uit Hasselt. 2e prijs. Familie van der Linde uit Kampen. 3e prijs. Familie ten Hove uit Zwolle. 4e prijs. Familie van de Kolk uit Ens. De vier prijswinnaars kregen na ontvangst op locatie, een korte presentatie van bedrijfsleider Ronnie Lassche over de Van der Sluis Technische Bedrijven,…


Kampeerboerderij Eastermar ondanks verwoede redpogingen verloren

23-08-2018 - 0 reacties Door een uitslaande brand is vakantieboerderij Onder de Linde in Eastermar woensdag verloren gegaan. Vijftien gasten ontkwamen aan het vuur.


Brand verwoest kampeerboerderij Eastermar: groep vrienden en familie komt met de schrik vrij

22-08-2018 - 0 reacties Door een uitslaande brand op vakantiepark Onder de Linde bij Eastermar is woensdagochtend een kampeerboerderij verloren gegaan.


Nieuwe proefrooiingen laten groei van 5 ton aardappelen zien

21-08-2018 - 0 reacties De aardappelopbrengsten per hectare zijn in de afgelopen week weer toegenomen, zo blijkt uit nieuwe proefrooiingen van fritesproducent Aviko en aardappelhandel Van der Linde.


Groei in proefrooicijfers vlakt af

13-08-2018 - 0 reacties De opbrengst die wordt bepaalt door proefrooicijfers van Aviko Potato en handelshuis Van der Linde in Emmeloord vlakt af in week 32. Dat blijkt uit de meest recent data. Het onderwatergewicht blijft extreem hoog, wat aantoont hoe ver de gewassen al zijn verouderd.


Wat laat de eerste proefrooiing zien?

23-07-2018 - 0 reacties Traditioneel gezien worden in week 30 de eerste proefrooiingen gedaan. Handelshuis Van der Linde uit Emmeloord heeft vandaag (maandag 23 juli) de spits afgebeten.


Natuurclubs boos over stop grondaankopen

20-03-2018 - 0 reacties Leeuwarden - Friese natuurorganisaties zijn boos over het besluit van de provincie Fryslân om te stoppen met aankoop van grond voor natuurontwikkeling. Het gaat om onder meer gebiedsontwikkeling in Achtkarspelen-Zuid, beekdal Koningsdiep, beekdal Linde onder Heerenveen en de Alde Feanen bij Earnewâld. In die gebieden liggen plannen om landbouwgrond op te kopen en om te zetten in natuurgebied.


Linde Safety Guard waarschuwt passerende heftruck en voetgangers

01-03-2018 - 0 reacties


Drentse zorgboerderij onbekwaam

15-11-2017 - 0 reacties De Inspectie Gezondheidszorg pakt Zorgboerderij Ons Voorland in het Drentse Linde aan. De zorgboerderij mag zes van de negen patiënten voorlopig niet meer zelf verzorgen. Ze moeten ergens anders heen.


26 Terberg Kinglifter’s voor Linde Gas Benelux

23-09-2017 - 0 reacties

Originele beschrijving

Terberg KingLifter heeft van Linde Gas Benelux een order gekregen van 26 Kinglifter’s met schaarmast. De keuze voor Terberg Kinglifter komt voort uit de bewezen kwaliteit van de al in het park aanwezige machines. De meeneemheftrucks, die ingezet gaan worden in de Benelux distributie van Linde Gas, worden nog dit jaar uitgeleverd.Terberg Kinglifters zijn meeneemvorkheftrucks, die op de achterkant van een truck gemonteerd worden en waarmee overal snel en efficiënt kan worden gelost. De 26 Kinglifter meeneemheftrucks voor Linde Gas zijn voorzien van een groot achterwiel, wat comfort verhogend is voor de chauffeur. Ze zijn bovendien voorzien van de bekende


Recente proefrooiingen bevestigen ruime oogst

29-08-2017 - 0 reacties De meest recente proefrooicijfers van Aviko Potato, Bruwier Potatoes en van Van der Linde BV in Emmeloord bevestigen nogmaals de bovenmatige aardappeloogst. Opvallender is echter het hoge percentage 50 mm/+.


Flevo-Innovator naar meerjarig gemiddelde

21-08-2017 - 0 reacties Het ras Innovator in Flevoland koerst af op een gemiddelde tot iets bovengemiddelde opbrengst. Dat blijkt uit proefrooicijfers van aardappelhandel Van der Linde uit Emmeloord.


Gewassen zetten goed groeiweer om in kilo’s

15-08-2017 - 0 reacties Uit de wekelijkse proefrooicijfers van Aviko Potato en Van der Linde blijkt dat de aardappelgewassen gedurende week 32 hun groei hebben doorgezet. Met een temperatuur rond de 20 graden en voldoende vocht ontbreekt het de gewassen aan niets. Toch ontstaat een wat wisselend beeld.


Goed groeiweer zorgt voor opbrengststijging

07-08-2017 - 0 reacties De meest recente proefrooicijfers van Aviko Potato en Van der Linde tonen beiden aan dat de aardappelgewassen in week 31 goed gegroeid zijn. Het was dan ook echt 'aardappelweer'. Gematigde temperaturen met voldoende vocht. Althans, dat is het beeld dat voor Nederland wordt geschetst.


“Drukte in peenhandel komt te laat”

11-05-2017 - 0 reacties Tholen – "We hebben behoorlijk wat werk maar het is te laat. Er zijn nog gigantische voorraden aan peen en die komen niet meer op", verwacht Paul van der Linde van Van der Linde. "De vraag is er nu wel uit Duitsland en Polen maar veel later dan anders. Ik verwacht dat de komende twee weken nog vraag blijft.....


Varkenshouders trekken samen op tegen PRRS

09-12-2016 - 0 reacties Verschillende varkensbedrijven in regio Reusel kampten in 2015 en begin dit jaar met PRRS-uitbraken. Een verband bleek te bestaan tussen de symptomen en het type veldvirus dat er rondwaarde. Acht varkenshouders zijn er nu samen mee aan de slag, vertelt dierenarts Bart de Jongh van DAP De Grensstreek (Nl) en DAP de Linde (B).