Lager

Al het Lager nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Lager nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Lager nieuws

Minder areaal, maar meer suiker in Rusland

03-09-2020 - 0 reacties Het areaal suikerbieten in Rusland is dit jaar flink gekrompen. Ook de suikerproductie wordt fors lager ingeschat. De reserves die het land afgelopen jaren heeft opgebouwd kunnen dat gat echter ruimschoots opvangen.


Kubota B6000 - lagers stuur huis

01-09-2020 - 2 reacties Mijn stuurhuis stond vol water dus lager (s) zijn verrot weet iemand de type nummers ( bestelnummers) van lagers en keerringen
Gr Martin


Verbrande appels aan de bomen in de Betuwe door extreme hitte: flink lagere opbrengst

12-08-2020 - 0 reacties KERK-AVEZAATH - De appeloogst in de Betuwe en Rivierenland dreigt tot 25 procent lager uit te vallen dan in het topjaar 2019. Maar de peren, en die zijn belangrijker voor de Betuwse fruittelers, doen het ondanks de droogte goed.


Aardappeloogst in VS levert 4 procent in

10-08-2020 - 0 reacties De aardappeloogst in de Verenigde Staten wordt 4,3% lager ingeschat, in vergelijk tot vorig jaar. Duidelijk is dat de staten Florida en Washington de grootste opbrengstverliezen lijden. Waardoor wordt dit verlies veroorzaakt?


Opbrengsten tarweoogst 2020 zeer wisselend

05-08-2020 - 0 reacties De tarweoogst van 2020 in Vlaanderen is grotendeels achter de rug. De opbrengsten zijn algemeen lager dan vorig jaar, maar laten zeer wisselende resultaten zien tussen percelen, ook binnen eenzelfde regio. "De tarwe heeft, in tegenstelling tot de gerst, nog kunnen profiteren van de regenval van begin juni. Die was van belang voor de korrelvulling. Dat zorgde er ook voor dat relatief weinig percelen noodrijp zijn gevallen", zegt Toon Kerkhofs, product manager zaden van Arvesta (AVEVE-groep).


Invloed corona op Tesla beperkt in tweede kwartaal

23-07-2020 - 0 reacties De invloed van de corona-uitbraak op de resultaten van autofabrikant Tesla zijn beperkt gebleven. De omzet daalde licht, terwijl de winst zelfs sterk verbeterde, blijkt uit de woensdag nabeurs gepubliceerde tweedekwartaalcijfers. De productie was wel flink lager dan in de kwartalen ervoor, doordat het bedrijf zijn productie deels stil moest leggen.


Coronacrisis laat Italiaanse melkaanvoer kelderen

20-07-2020 - 1 reacties De melkproductie in Italië heeft de afgelopen maand een flinke daling ondergaan. Over de maand mei is er fors minder melk geproduceerd dan vorig jaar. Ook de Franse melkaanvoer komt lager uit.


Lagere aardbeienoogst geraamd in Polen door slecht weer

14-07-2020 - 0 reacties In Polen is er een einde aan het aardbeienseizoen gekomen vanwege zware neerslag en hoge temperaturen waardoor het fruit op de velden wegrotte. Ondanks dat de oogst er aanvankelijk veelbelovend uitzag, zal zij lager uitvallen dan die van vorig seizoen. Het Poolse Centraal Bureau voor de Statistiek, CSO,…


‘Economie pas eind 2022 op oude niveau’

07-07-2020 - 0 reacties De economie veert langzaam weer op, maar op het niveau van voor de coronacrisis zitten we nog lang niet. Ondanks een opleving lagen consumentenuitgaven in juni nog altijd 10 procent lager dan in 2019. Dat blijkt uit een rapport van ABN Amro.


Areaal tarwe fors lager, akkerbouw blijft krimpen

30-06-2020 - 0 reacties Het areaal tarwe is dit jaar stevig gedaald na een opleving in 2019 en is daarmee op een dieptepunt beland. Vooral het areaal wintertarwe is flink afgenomen. Het akkerbouwareaal in Nederland is ook dit jaar weer verder afgenomen. Dit blijkt...


Lager glijschotel vervangen pz 135

27-06-2020 - 6 reacties Hallo,

Van onze pz 135 cyclomaaier ligt het lager van de buitenste glijschotel eruit.
Is deze van onderuit zo te vervangen?
Iemand hier ervaring mee?

Groeten bart


"Vrouwen bloot, handel loopt als een idioot"

25-06-2020 - 0 reacties Tholen - Aldus quote het AD chrysantenkweker Dennis Immerzeel uit ’s-Gravenzande. Oorzaak: schaarste. Ingegeven door de onzekere marktsituatie, en met de rem erop voor de zomer, is het aanbod een stuk lager dan normaal rond deze tijd. 'Wel dertig procent', weet Immerzeel, en 'zelfs nu het zo heet is,…


Transportsector stoot 7 procent minder CO2 uit in Q1

24-06-2020 - 0 reacties De CO2-uitstoot in Nederland was in het eerste kwartaal 8,7 procent lager dan in hetzelfde kwartaal van 2019. Volgens de...


Uitstoot CO2 fors afgenomen in eerste kwartaal

24-06-2020 - 0 reacties De uitstoot van CO2 was in Nederland in het eerste kwartaal 8,7 procent lager dan in dezelfde periode een jaar eerder. De afname komt vooral doordat de energiebedrijven bij hun productie minder steenkool en meer aardgas hebben ingezet, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ook de impact van de coronacrisis was zichtbaar.


Opwekken energie met flexibele zonnefolie op vangrail gelukt

17-06-2020 - 0 reacties Een proef met het opwekken van energie via flexibele zonnefolie op vangrails langs de snelweg is succesvol verlopen. De flexibele dunnefilmzonnecellen bleven goed functioneren onder verschillende weersomstandigheden. Alleen kwam de opbrengst wat lager uit dan verwacht, meldt TNO woensdag.


‘Minder eiken hebben processierups dan vorig jaar’

13-06-2020 - 0 reacties In ongeveer 30 procent van de eiken in Nederland zitten processierupsen en dat is beduidend lager dan vorig jaar. Toen werd een percentage van 55 procent gemeten. Dat meldt het Kenniscentrum Eikenprocessierups vandaag op de website Nature Today.


Nederlandse economie in historisch diepe recessie, herstel langzaam

08-06-2020 - 0 reacties De Nederlandse economie zit in een historisch diepe recessie, ondanks alle steunpakketten. Dit jaar krimpt de economie met bijna 6 procent, schrijven economen van de Rabobank in hun kwartaalbericht. Daarmee maakt Nederland momenteel de diepste economische dip in honderd jaar door.
De zwaarste schok ligt inmiddels achter ons. In het tweede kwartaal moesten allerlei sectoren verplicht dicht. Naar verwachting zorgde dit voor een krimp van 8 procent tussen eind maart en begin juni.
Met name de horeca kreeg afgelopen maanden een ongenadig harde klap. "Restaurants en cafés mogen de deuren weer openen waardoor de horeca wat opkrabbelt uit het diepe dal van het tweede kwartaal", zegt Ester Barendregt, hoofd RaboResearch Nederldand. "Maar voor het jaar als geheel resteert toch een krimp met 41 procent voor deze sector."
In andere sectoren moet de zwaarste periode nog komen. "Zo komt de grootste klap voor de industrie waarschijnlijk pas in het derde kwartaal", zegt Barendregt. "De bouw kende dit jaar nog een heel sterke start, maar krijgt met vertraging nu ook last van de coronacrisis en de al langer bestaande stikstofproblematiek." Voor de bouw verwacht Rabobank ook in 2021 nog krimp.
Flexwerkers en vaste contracten
Ook de werkloosheid zal nog verder oplopen. Begin dit jaar zaten 284.000 Nederlanders thuis zonder baan, een werkloosheid van drie procent. De Rabobank-economen verwachten dat dit percentage tegen het einde van het jaar is opgelopen tot 7 procent.
De komende maanden zullen steeds meer zzp'ers en flexwerkers zonder werk komen te zitten. In de tweede helft van het jaar voorspelt de bank bovendien meer reorganisaties en faillissementen, waardoor ook meer werknemers met vaste contracten hun baan gaan verliezen.
Bedrijven krijgen te maken met consumenten die minder geld gaan uitgeven. Daarnaast zijn ook de vooruitzichten voor de export steeds slechter geworden. Veel van onze belangrijkste handelspartners zijn eveneens hard getroffen door de crisis. Nederlandse bedrijven zullen daardoor 7,2 procent minder goederen en diensten exporteren, voorziet de Rabobank.
Grotere klappen andere landen
"De coronacrisis betekent een enorme klap voor de Nederlandse economie", zegt Barendregt. "Toch zijn de Nederlandse verwachtingen dit jaar nog relatief mild als je kijkt naar andere landen in de eurozone." Lang niet alle sectoren gingen op slot in de 'intelligente lockdown' en bovendien stond de Nederlandse economie er goed voor toen de pandemie begon.
Samen met de hoge mate van digitalisering zorgt dat ervoor dat de eerste coronaklap lager uitvalt in Nederland dan in andere Europese landen. Landen met een strenger beleid, zoals Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk, krijgen dit jaar waarschijnlijk te maken met een krimp van ruim 10 procent. Spanje naar verwachting zelfs met 13 procent.
De andere landen zullen volgend jaar wel sneller opkrabbelen, voorspelt de Rabobank. Voor 2021 verwacht de bank dat de Nederlandse economie weer met 2,9 procent groeit. Voor Frankrijk, Italië en Spanje voorziet Rabobank groeicijfers van 7 à 8 procent.
Barendregt: "Deels is dat een logisch gevolg van de minder diepe val aan het begin van de coronacrisis. Maar het komt ook doordat Nederland juist relatief kwetsbaar is voor vraaguitval uit het buitenland."
Tweede coronagolf
Het herstel in het laatste deel van dit jaar en volgend jaar kan tenietgedaan worden als het coronavirus later opnieuw de kop opsteekt. Bij een tweede virusgolf zullen de faillissementen en de werkloosheid nog scherper oplopen dan bij de eerst golf, waarschuwt Rabobank. Een financiële crisis en een crisis op de huizenmarkt zijn dan reële risico's.
"Vooral starters die recent een huis hebben gekocht en dit volledig hebben gefinancierd met een hypotheek lopen het risico om bij dalende huizenprijzen onder water te komen staan", zegt Barendregt. "Dit zorgt dan voor een afname in consumptie, waardoor de dynamiek op de huizenmarkt de economische neergang kan versterken."


Tarweoogst pakt definitief lager uit

08-06-2020 - 0 reacties Met de tarweoogst voor de deur in de Zwarte Zee regio wordt steeds beter duidelijk hoe de opbrengst uit gaat pakken. Vooral in Oekraïne valt die lager uit. Ook in de EU wordt definitief minder tarwe verwacht.


In 2018 11 procent minder bestrijdingsmiddelen verkocht

28-05-2020 - 0 reacties De verkoop van de hoeveelheid chemische bestrijdingsmiddelen was in 2018 11,2% lager dan een jaar eerder, blijkt uit cijfers van het CBS. In 2018 bedroeg de afzet 9,4 miljoen kg werkzame stof. In de vier jaren er voor schommelde die hoeveelheid rond de 11 miljoen kg.


Aardappelexport valt significant lager uit

26-05-2020 - 0 reacties Het mag geen verrassing heten dat de aardappelexportcijfers fors lager uitvallen in vergelijking met 2019. Het uitgevoerde volume tafel- en industrieaardappelen ligt in april 34% lager ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. In zijn totaliteit is ligt de export wel op een hoger niveau.