Kramer

Kramer nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Kramer nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Kramer nieuws

Bezorgde boeren overhandigen petitie aan burgemeester in Dokkum

01-02-2021 - 0 reacties DOKKUM (ANP) - Een groep boeren, met zo’n 150 trekkers, heeft maandagochtend gedemonstreerd in het centrum van Dokkum (Friesland). De gemeente sloot het centrum daarvoor tijdelijk af. De boeren hebben een petitie overhandigd aan burgemeester Johannes Kramer van Noardeast-Fryslân. Met die petitie willen zij voorkomen dat de gemeente een intentieverklaring ondertekent over de Waddenagenda, waarin plannen staan voor het Waddengebied.


Eerste grutto vroeger dan ooit; bekendste zendergrutto Amalia verspeelt zender

18-02-2020 - 0 reacties WOMMELS - De grutto is vroeger dan ooit terug in Friesland. Leeuwarder Jan Kramer deed maandag de eerste zekere waarneming van een gemerkte vogel in Skrok bij Wommels.


Stikstof springplank loopbaan?????

17-10-2019 - 0 reacties Remkes naar den Haag [interim], Kramer naar noard east Fryslan; waar gaat Carola heen?

Originele beschrijving

Kramer, die nu nog gedeputeerde is, neemt het stokje over van waarnemend burgemeester Hayo Apotheker.


Kramer burgemeester in Noardeast-Fryslân

17-10-2019 - 0 reacties De Friese landbouwgedeputeerde Johannes Kramer (52) wordt hoogstwaarschijnlijk de nieuwe burgemeester van de gemeente Noardeast-Fryslân. Hij is woensdagavond door de gemeenteraad voorgedragen.


Gedeputeerde Kramer: Fries probleem samen oplossen

16-10-2019 - 0 reacties Met het terugtrekken van de handtekening van de beleidsregels is het probleem niet opgelost. Dat gaf gedeputeerde Johannes Kramer woensdagmiddag aan in het spoeddebat over stikstof in Friesland.


Friese gedeputeerde: bestuurlijk niet fraai

16-10-2019 - 0 reacties De Friese gedeputeerde Johannes Kramer (FNP) betreurt de gang van zaken rond het terugtrekken van stikstofmaatregelen vorige week. Dit zei hij woensdag tijdens een spoeddebat in het provinciehuis in Leeuwarden.


Provincie Friesland trekt beleidsregels over stikstof in na boerenprotest

12-10-2019 - 0 reacties De provincie Friesland heeft besloten om de deze week genomen stikstofmaatregelen weer terug te draaien. Het besluit van gedeputeerde Johannes Kramer komt nadat vrijdag tientallen boeren met trekkers uit protest naar het provinciehuis Leeuwarden kwamen.


Friesland trekt maatregelen tegen stikstof in na boerenprotest: 'Tijd gekocht'

11-10-2019 - 0 reacties De provincie Friesland trekt eerder genomen stikstofmaatregelen in, nadat boeren vandaag spontaan naar Leeuwarden trokken om te protesteren. Dat heeft de Friese gedeputeerde Johannes Kramer tegen de verzamelde boeren gezegd.


Friesland neemt latente ruimte niet in

11-10-2019 - 0 reacties Friesland neemt latente stikstofruimte niet in. Gedeputeerde Johannes Kramer deed die toezegging aan Friese boeren die vrijdag met de trekker naar het provinciehuis in Leeuwarden trokken.


Gedeputeerde Kramer bezwijkt onder boerenprotest en draait besluit terug

11-10-2019 - 0 reacties Gedeputeerde Johannes Kramer van provincie Fryslân heeft zijn beslissing over het stikstofbeleid na het boerenprotest in Leeuwarden herzien.


Nieuwe kniklader voor Kramer

03-10-2019 - 0 reacties


Drukdrains doen het goed in Noord-Holland

25-09-2019 - 0 reacties Melkveehouder Elmer Kramer in Assendelft ziet voordelen in onderwaterdrainage, ook nu het dit jaar minder droog is dan in 2018. De proef met drukdrains maakt deel uit van het Innovatieprogramma Veen (IPV).


AgROBOfood: Realisatie Europees netwerk en effectievere toepassing roboticatechnieken

10-07-2019 - 0 reacties Wageningen University & Research heeft de leiding gekregen over een EU-project van 16 miljoen euro. Dit nieuwe, omvangrijke en innovatieve actieproject zal worden gecoördineerd door de programmaleider Agro Food Robotics, Janneke de Kramer van WUR. Het project onderzoekt hoe de productiviteit van agrifood met behulp van robotica kan worden vergroot. Dit heeft de EU bekendgemaakt.


AgROBOfood:Realisatie Europees netwerk en effectievere toepassing roboticatechnieken

10-07-2019 - 0 reacties Wageningen University & Research heeft de leiding gekregen over een EU-project van 16 miljoen euro. Dit nieuwe, omvangrijke en innovatieve actieproject zal worden gecoördineerd door de programmaleider Agro Food Robotics, Janneke de Kramer van WUR. Het project onderzoekt hoe de productiviteit van agrifood met behulp van robotica kan worden vergroot. Dit heeft de EU bekendgemaakt.


‘Waarom niet streven hele Friese landbouw biologisch te maken’

19-06-2019 - 26 reacties Er waait de komende vier jaar in de Friese politiek een biologische wind. Beide gedeputeerden met landbouwzaken in de portefeuille hebben een uitgesproken voorkeur voor deze wijze van boeren. Het nieuwe coalitieakkoord van de Provinsje Fryslân en het team van gedeputeerden werd dinsdag 18 juni gepresenteerd in Heeg. Johannes Kramer (FNP) houdt net als de […]


Radicaal verduurzamen klinkt ideaal, maar kan in de praktijk tot een volksopstand leiden

25-03-2019 - 0 reacties Het Klimaatakkoord ligt klaar, de CO2-heffing komt eraan. Dus het roer kan eindelijk radicaal om? Vergeet het maar, zegt hoogleraar duurzaamheid Gert Jan Kramer.


Kramer KT verreikers: robuuste specialisten voor de landbouw

26-02-2019 - 0 reacties Het Duitse Kramer heeft haar wortels in de landbouw en bouwt al heel lang wielladers en verreikers. Door de alliantie met John Deere zien we deze nu ...


Uitbreiding Fries onderzoek steenmarters

20-02-2019 - 0 reacties Het onderzoek naar steenmarters als predator van weidevogels in Friesland wordt uitgebreid. Dat laat de Friese gedeputeerde Johannes Kramer weten.


Onderzoek steenmarters in Friesland breidt uit

20-02-2019 - 0 reacties Het onderzoek naar steenmarters als predator van weidevogels in Friesland wordt uitgebreid. Dat laat de Friese gedeputeerde Johannes Kramer weten. Collectieven


Op bezoek bij nieuw bedrijfspand Kraakman Perfors ’t Zand

31-01-2019 - 0 reacties Met deze nieuwbouw zijn zij klaar voor de toekomst en dat willen zij graag aan u laten zien. Tijdens de openingsdagen tonen zij hun complete leveringsprogramma op het gebied van landbouw-, tuinbouw- en parkmachines & intern transport. Tevens zijn zij dealer geworden van de merken Kramer en Volvo Construction Equipment. U kunt kennis maken met het aanbod verreikers en wielladers (Kramer) en kranen en shovels (Volvo Construction Equipment). Donderdag 31 januari 10.00 – 17.00 uurVrijdag        1 februari 10.00 – 22.00 uurZaterdag     2 februari 10.00 – 17.00 uur   Locatie:…