Kracht

Kracht is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Kracht en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Kracht nieuws

Heroische gladiool

20-07-2018 - 0 reacties

De gladiool heeft een uiterst heroïsche betekenis. De naam komt van het Latijnse gladius, wat zwaard betekent. De bloem staat voor kracht, overwinning en trots.


ZLTO dagvaardt provincie Noord-Brabant

19-07-2018 - 0 reacties

ZLTO heeft samen met een aantal boeren provincie Noord-Brabant voor de rechter gedaagd. Dat heeft ze woensdagmiddag bekendgemaakt tijdens een persconferentie in Baarle-Nassau. ZLTO is van mening dat het nieuwe provinciale milieubeleid dat op 7 juli 2017 van kracht werd onhaalbaar, oneerlijk en onbetaalbaar is.


ZLTO dagvaardt provincie Noord-Brabant

18-07-2018 - 0 reacties

ZLTO heeft samen met een aantal boeren provincie Noord-Brabant voor de rechter gedaagd. Dat heeft ze woensdagmiddag bekendgemaakt tijdens een persconferentie in Baarle-Nassau. ZLTO is van mening dat het nieuwe provinciale milieubeleid dat op 7 juli 2017 van kracht werd onhaalbaar, oneerlijk en onbetaalbaar is.


Hitteprotocol maandag en dinsdag van kracht

13-07-2018 - 0 reacties

Op maandag 16 en dinsdag 17 juli worden temperaturen van 27 graden of meer voorspeld door het KNMI. Dat betekent dat het hitteprotocol op deze dagen in werking is. Bij veetransporten wordt dan rekening gehouden met warme omstandigheden.


Next Genetix exclusieve partner voor Danic genetica

04-07-2018 - 0 reacties

Next Genetix is per 2 juli 2018 de exclusieve partner voor Danic genetica geworden in Nederland. Drijvende kracht achter deze fokkerij is Deense kernfokker Møllevang, welke met fokkerijorganisatie PIC zijn Deense genetica wereldwijd beschikbaar te maken.


Rechter stelt medewerkers Hilton Food Holland in het gelijk, forse nabetaling koudetoeslag

04-07-2018 - 0 reacties

ZAANDAM - Vleesverwerker Hilton Food Holland moet 750 medewerkers en uitzendkrachten een koudetoeslag betalen over de afgelopen vijf jaar. Dat heeft een rechter bepaald in een zaak die door vakbond FNV was aangespannen teg...Lees meer

Honderden medewerkers van een vleesbedrijf in Zaandam krijgen een nabetaling van een koudetoeslag, die kan oplopen tot 3000 euro. De FNV heeft een rechtszaak daarover tegen het bedrijf Hilton Food Holland gewonnen.
750 medewerkers en uitzendkrachten krijgen met terugwerkende kracht over vijf jaar een toeslag nabetaald voor werken in een koelruimte. Voortaan wordt de toeslag standaard betaald.
Korte metten
Vakbondsbestuurder Karel de Buijzer zegt op de site van de FNV dat Hilton Food vond dat de vleesverwerker de koudetoeslag uit de slagers-cao niet hoefde te betalen. "Maar daar heeft de rechter korte metten mee gemaakt. De medewerkers zijn op alle punten in het gelijk gesteld. Niet alleen over de nabetaling, maar ook over de structurele toeslag van 9,80 euro bruto per week."
De nabetaling kost Hilton Food een kleine 2 miljoen euro. Het bedrijf maakt voorverpakt vlees exclusief voor Albert Heijn.


Boeren en burgemeester blij dat overheid ook fouten erkent in fipronilcrisis

25-06-2018 - 0 reacties

Voedselveiligheid stond bij niemand voorop, dat is de conclusie van de commissie Sorgdrager die maandag haar rapport presenteerde. Een erkenning voor de pluimveehouders want het rapport stelt dat er door de overheid grote fouten zijn gemaakt. De erkenning die de pluimveehouders hiermee krijgen kan een gunstige stap zijn om de schadeclaim kracht bij te zetten en omdat er waarschijnlijk bij de eigenaren van Chickfriend niets te halen valt.


Duurdere whisky en make-up; consument betaalt deels rekening van handelsoorlog

22-06-2018 - 0 reacties

Harley-Davidson-motoren, spijkerbroeken, bourbon whiskey, maar ook cranberrysap, speelkaarten en make-up uit de Verenigde Staten kunnen vanaf vandaag een stuk duurder worden. Er zijn nieuwe importheffingen van kracht, waarmee de Europese Unie de Verenigde Staten wil terugslaan vanwege hun heffingen op staal en aluminium.
De heffingen variëren van 10 procent op speelkaarten tot 25 procent op jachten en 50 procent op spijkerbroeken. Dat betekent dat het voor importeurs een stuk duurder wordt om die producten uit Amerika te halen. Het is de vraag waar die rekening wordt neergelegd: bij de Amerikaanse producenten, de importeurs of bij de klant in Europa.
"Dat zal vooral van het soort product afhangen", zei Rabobank-econoom Hugo Erken in het NOS Radio 1 Journaal. "Bij zoiets als cranberrysap lopen Amerikaanse exporteurs het risico dat consumenten overstappen naar goedkopere alternatieven uit andere landen. Dan kunnen cranberry-boeren uit de Midwest van de Verenigde Staten ervoor kiezen om zelf een deel van die importheffingen op zich te nemen. Dat gaat dan wel ten koste van hun winst."
Bij producten waarbij consumenten specifiek dat merk willen hebben, zoals bij Harley-Davidson-motoren, is het waarschijnlijker dat een groot deel van de prijsstijging wordt doorberekend aan de consument. Bij Harley-Davidson Nederland hebben ze nog geen zicht op de precieze gevolgen voor de prijzen bij de dealers.
Spijkerbroeken zijn weer een ander verhaal, want niet alle broeken van Amerikaanse merken worden in de VS gemaakt. "Wij verwachten niet dat de prijzen van Levi's, Wrangler en Lee gaan stijgen", zegt Leon van Elteren van spijkerbroekenwinkel de Rode Winkel. "Het overgrote deel van die broeken wordt namelijk in Turkije, Bangladesh en Sri Lanka gemaakt. Bepaalde lijnen die wel in Amerika worden gemaakt, zullen wel een stuk duurder worden."
Voorraad
Sowieso zijn producten niet meteen vanaf vandaag duurder in de winkel. Veel winkeliers hebben nog een voorraad en spullen die al onderweg waren naar Europa krijgen nog geen heffing. Maar als er straks een nieuwe voorraad moet overkomen uit de VS, dan moet over die producten wel de extra toeslag worden betaald.
"Veel importeurs zijn er ook nog niet zo mee bezig", merkt whiskey-importeur Jan Beek. "Ze denken dat het wel zal loslopen, maar als ze straks zien welke percentages er boven op de prijs komen, zullen ze zeker schrikken."
Ook voor de prijs van Amerikaanse make-up hebben de heffingen gevolgen. "Er gelden heffingen voor oog-make-up, producten voor manicure en pedicure en ook voor huidverzorgingsproducten", zegt Lonneke Jongmans van de Nederlandse Cosmetica Vereniging. "Lippenstift zou eerst ook onder de heffingen vallen, maar is er uiteindelijk af gehaald. Die staat nu op de tweede lijst voor latere maatregelen." Er volgen namelijk nieuwe prijsverhogingen als de VS vasthoudt aan de heffingen op Europees staal en aluminium.
De heffingen gaan maar over een klein deel van de producten die Nederland uit Amerika haalt. Volgens het CBS betreft het 1,4 procent van alle import uit de VS.
Ook volgens de econoom van de Rabobank is het effect op de economie zeer gering. "Als er nieuwe tegenmaatregelen komen van de VS, dan is Nederland extra kwetsbaar", zegt Hugo Erken. "Als die maatregelen zich opstapelen, dan zou je op termijn 20 miljard euro aan economische groei kunnen missen."
Consumenten gaan het dan ook merken. "Dat raakt ons zeker in de portemonnee. De prijzen gaan dan oplopen. De koopkracht van huishoudens gaat dan zelfs dalen mocht dat gaan gebeuren."


Complete CLAAS gamma aanbod in Zeewolde

22-06-2018 - 0 reacties

Gisteren was de CLAAS hooibouw demo in Zeewolde waar vele bezoekers op af kwamen. Kom en aanschouw de kracht, intelligentie en finesse van het volledige Claas programma tijdens de Hooibouwdemo 2018. Zie de machines in actie, sluit aan bij de productpresentaties, geniet van een hapje en een drankje en maak kan op de hoofdprijs met de Claas loterij. Maar bovenal: geniet van het hooibouwseizoen. 26 juni Friesland, Schoterlandseweg 23 in Oudehorne. Aanvang: 19.00 uur Meer info op Claas Hooibouwdemo's


Geslaagde eerste CLAAS hooibouw demo in Leunen

20-06-2018 - 0 reacties

Gisteren was de eerste CLAAS hooibouw demo waar vele bezoekers op af kwamen Kom en aanschouw de kracht, intelligentie en finesse van het volledige Claas programma tijdens de Hooibouwdemo 2018. Zie de machines in actie, sluit aan bij de productpresentaties, geniet van een hapje en een drankje en maak kan op de hoofdprijs met de Claas loterij. Maar bovenal: geniet van het hooibouwseizoen. 21 juni Flevoland, Slingerweg 25 in Zeewolde 26 juni Friesland, Schoterlandseweg 23 in Oudehorne Aanvang: 19.00 uur Meer info op


Jarige SALV toont kracht van innovatie en samenwerking

18-06-2018 - 0 reacties

Tien jaar al brengt de Strategische Adviesraad voor Landbouw en Visserij (SALV) advies uit over het land- en tuinbouwbeleid in Vlaanderen. In de adviesraad zijn 19 ledenorganisaties uit het brede middenveld vertegenwoordigd die in een constructieve dialoog hun gezamenlijke stem laten horen over het beleid. Met aquacultuurbedrijf Aqua4C en tomatenbedrijf Tomato Masters in Deinze als locatie voor het jaarlijkse netwerkevent illustreerde de SALV de kracht van innovatie en samenwerking voor de Vlaamse land- en tuinbouw.


Gezocht all-round monteur voor tractoren en landbouwmachines.

18-06-2018 - 0 reacties

Kort Mechanisatie zoekt een all-round monteur voor tractoren en landbouwmachines. Kort Mechanisatie is een vooruitstrevend familiebedrijf en al decennia lang actief in de landbouwmechanisatie en vestigingen heeft in Zwiggelte, Stadskanaal en Erica. Wegens aanhoudende drukte is er dringend behoefte aan een ervaren kracht voor de vestiging Zwiggelte, die bij voorkeur op korte termijn zou kunnen beginnen. Gezocht wordt naar iemand die een uitdaging ziet in het oplossen van storingen, en de klant tevreden wil stellen. Klantgerichtheid is dan ook een belangrijke eigenschap!…


De CLAAS Hooibouwdemo’s trekken weer door het land.

15-06-2018 - 0 reacties

Kom en aanschouw de kracht, intelligentie en finesse van het volledige CLAAS programma tijdens de Hooibouwdemo 2018. Zie de machines in actie, sluit aan bij de productpresentaties, geniet van een hapje en een drankje en maak kan op de hoofdprijs met de CLAAS loterij. Maar bovenal: geniet van het hooibouwseizoen! 19 juni Limburg, De Hoef 9 Leunen 21 juni Flevoland, Slingerweg 25 Zeewolde 26 juni Friesland, Schoterlandseweg 23 Aanvang: …


Duport Graslanddemo - 19 juni - Moerdijk, Brabant

13-06-2018 - 0 reacties

Op 19 juni 2018 vindt de tweede editie van de Duport Graslanddemo plaats. Samen een 6tal dealers heeft Duport uit Dedemsvaart de organisatie in handen. Op een prachtig en ruim grasperceel in Moerdijk worden vele machines gedemonstreerd. De demomachines op de Graslanddemodag tonen het hele scala aan werkzaamheden op het grasland. Van bemesten, maaien, schudden, harken, oprapen en persen. Het programma biedt een unieke kijk op de kracht, efficiëntie en werkgemak van de werktuigen. De Graslanddemo 2018 in Moerdijk wordt georganiseerd door Duport en de dealerbedrijven Hultec, Van Dal, Tuijtelaars…


Troostwijk en BVA bundelen expertise

07-06-2018 - 0 reacties

Troostwijk Auctions & Valuations fuseert met BVA Auctions om –vooral op de achtergrond- kracht en marktexpertise te bundelen.


Schouten houdt vast aan snavelkapverbod

05-06-2018 - 0 reacties

Het verbod op snavelkappen bij pluimvee wordt op 1 september van kracht.


Partij voor de Dieren wil kippen ruilen voor kipnuggets, maar Tikkie, Takkie en Tokkie doen niet mee

31-05-2018 - 0 reacties

HILVARENBEEK - Ze zijn inmiddels twee maanden oud: Tikkie, Takkie en Tokkie, de kippen van Astrid Willems uit Valkenswaard. Het zijn projectkippen: ze zijn door Willems zelf uitgebroed, verzorgd en worden uiteindelijk ook eigenhandig geslacht. Dat allemaal met als doel de bewustwording van waar ons voedsel vandaan komt, kracht bij te zetten. Maar de Partij voor de Dieren heeft er lucht van gekregen en wil dat mensen het project staken: als ze hun kippen inleveren en dus laten leven, krijgen ze het gewicht terug in plantaardige kipnuggets.


Pachtnormen 2018 dalen bijna overal

24-05-2018 - 0 reacties

De hoogst toelaatbare pachtprijzen voor 2018 dalen in bijna alle gebieden ten opzichte van 2017. De dalingen worden veroorzaakt door lagere bedrijfsresultaten in 2016. Deze pachtnormen worden 1 juli van kracht.


‘Prima zakendoen in Boerenbox van FC Groningen’

20-05-2018 - 0 reacties

De Boerenbox in het stadion van FC Groningen groeit. Drijvende kracht erachter is Bas Schrage.


Insleep Xylella blijft gevaar voor boomkwekerij

20-05-2018 - 0 reacties

Om de verspreiding van de bacterie Xylella vanuit Zuid-Italië te voorkomen zijn maatregelen genomen. De Europese Commissie heeft in een publicatie op 14 december 2017 een aantal wijzigingen aangebracht in de noodmaatregelen die van kracht zijn na een vondst of een uitbraak van Xylella fastidiosa.