Kracht

Kracht is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Kracht en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Kracht nieuws

€ 4,- korting voor Trekkerweb Indoor Farmstock in Zwolle

17-01-2019 - 0 reacties Hou jij van actie, kracht, sensatie en dikke trekkers? Kom dan op 8 en 9 februari 2019 naar de Indoor Farmstock en Indoor Tractor Pulling in Zwolle! Trekkerweb geeft je als hoofdsponsor van de Indoor Farmstock t/m 24 januari € 4,- korting op je ticket. Dus heb je nog geen ticket? Bestel die dan snel op www.indoorfarmstock.nl De IJsselhallen in Zwolle openen om 17.00 uur de deuren. De eerste sessie begint om 18.00 uur met de 2,5 ton sportklasse, gevolgd door de 4,5 ton sportklasse. Daarna komen de 3,4 ton, 3,6 ton en 4,5 ton supersport trekkers…


Onttrekkingsverbod niet langer van kracht

15-01-2019 - 0 reacties Waterschap Vallei en Veluwe verlengt het onttrekkingsverbod niet opnieuw. Vanaf donderdag 16 januari is het verbod daardoor niet meer van kracht.


Kosten PlanetProof gaan omlaag

11-01-2019 - 0 reacties Telers zijn minder geld kwijt aan certificerings- en analysekosten voor het keurmerk 'On the way to PlanetProof'. Dat blijkt uit het herziene certificatieschema dat sinds 1 januari van kracht is.


Zeegras beschermt die bountystranden beter dan beton

02-01-2019 - 0 reacties Zeegras heeft de kracht om Caribische stranden te behoeden voor erosie. Maar een invasief, exotisch zeegras uit de Rode Zee gooit steeds meer roet in het eten.


Tractor | Een geschiedenis

29-12-2018 - 0 reacties De landbouwer en zijn tractor. Ze vormen een onafscheidelijke twee-eenheid. Van 1904 tot aan de Tweede Wereldoorlog laat de agrarische sector zich langzaamaan verleiden door de kracht van gemotoriseerde pk’s. Na 1945 is de doorbraak totaal. Het trekpaard kijkt toe in de weide. Wie zijn de belangrijkste tractorproducenten? Wat waren en zijn de voor- en nadelen van het gebruik van de tractor? Welke technische vernieuwingen maakten de machine zo populair? Waarom hebben tractoren vaak een gele, groene of rode kleur? Is rijden met de tractor voorbehouden aan de man, of laten vrouwen ook hun…


Waterschap Scheldestromen vervolgt maatregelen tegen droogteschade

18-12-2018 - 0 reacties Waterschap Scheldestromen blijft alert op mogelijke schade door de droogte. Om de watervoorraad terug op niveau te krijgen, blijft het waterschap op veel plekken het zomerpeil nastreven. Om de neerslag die valt langer vast te houden, worden stuwen in sloten hoger gezet dan normaal in deze tijd van het jaar. Het waterschap wil zo de watervoorraad zo veel mogelijk herstellen voor de zomer van 2019. Per afvoergebied wordt gekeken of dit maatwerk mogelijk is, opzichters houden de situatie nauwlettend in de gaten. Afhankelijk van de neerslag komende winter blijft de maatregel voorlopig van kracht.


Trending in food 2019: Bedrijfskundige kennis nodig

18-12-2018 - 0 reacties Mathijs Brink, N&S Quality Consultants: ‘QA-manager moet het schaap met vijf poten zijn’. De huidige ontwikkelingen vergen veel van QA-managers. Vakinhoudelijk moeten ze een verdiepings- en verbredingsslag maken. En om kwaliteitszorg organisatiebreed naar een hoger plan te brengen, is er bedrijfskundige kennis nodig. Mathijs Brink: “Het is goed om je als QA-manager af te vragen waar je kracht ligt en op welke vlakken je nog kunt verbeteren.”


Trending in food 2019: Grip op het geheel voor QA

17-12-2018 - 0 reacties Michel Brinkhorst, Normec Foodcare: ‘De kracht zit in de bundeling van expertises’. Het QA-vak wordt complexer en de hoeveelheid werk neemt toe. Hoe houd je als QA-manager daar grip op? Normec Foodcare helpt de QA-manager daarbij doordat het alle expertises op het gebied van kwaliteit, voedselveiligheid en QA-automatisering heeft samengebracht in één bedrijf. “Zo zijn we niet alleen een sparringpartner op deelgebieden”, zegt directeur Michel Brinkhorst. “We geven QA-managers ook meer grip op het geheel.”


De New Holland T4 Specialty serie

14-12-2018 - 0 reacties De New Holland T4 Specialty serie is verkrijgbaar in 3 varianten en/of breedten, de V/N/F varianten. De V serie is het smalst en de F serie het breedst. De N serie zit er dus qua afmeting precies midden in. De tractoren worden aangedreven door onze eigen FPT motoren met een 3,4 liter 4 cilinder motor met Common Rail techniek. Deze motoren behoren tot de beste die er te vinden zijn en kenmerken zich door pit, kracht en zuinigheid! Maar ook de hydrauliek van de tractor staat z’n mannetje en de unieke Blue Cab 4 overdrukcabine beschermt de bestuurder tegen allerlei gevaarlijk dampen of spuit…


FrieslandCampina en DMK Group gaan samenwerken

14-12-2018 - 0 reacties FrieslandCampina en DMK Group hebben een overeenkomst getekend voor de productie van mozzarellakaas. Dat laten de partijen vrijdag 14 december weten. De overeenkomst zal in 2019 van kracht gaan.


FrieslandCampina en DMK Group tekenen productieovereenkomst

14-12-2018 - 24 reacties
Originele beschrijving

Koninklijke FrieslandCampina N.V. en DMK Group (DMK) hebben een overeenkomst getekend voor de productie van mozzarellakaas. De overeenkomst wordt in 2019 van kracht.


Trending in food 2019: Bedrijfskundige kennis nodig

14-12-2018 - 0 reacties Mathijs Brink, N&S Quality Consultants: ‘QA-manager moet het schaap met vijf poten zijn’. De huidige ontwikkelingen vergen veel van QA-managers. Vakinhoudelijk moeten ze een verdiepings- en verbredingsslag maken. En om kwaliteitszorg organisatiebreed naar een hoger plan te brengen, is er bedrijfskundige kennis nodig. Mathijs Brink: “Het is goed om je als QA-manager af te vragen waar je kracht ligt en op welke vlakken je nog kunt verbeteren.”


Case-IH Magnum Rowtrac trekkers

13-12-2018 - 0 reacties Case-IH Magnum Rowtrac trekkers Magnum Rowtrac  trekkers zijn ontworpen om de perfecte balans te vinden, met de bandenmaten en pasvorm in de rij en bodemtype.Met het pendelende achteras-spoor ontwerp  houdt u de kracht op de grond bij de de krapste bochten. Deze tractoren houden vier punten van contact met de grond, waardoor er minder oppervlak druk en betekent minder gewicht overdracht van voor naar achter dan een twee-track systeem.En het biedt wendbaarheid en handling vergelijkbaar met een wiel trekker.


Nancy van Kleef nieuw bestuurslid Bloemenbureau Holland

13-12-2018 - 0 reacties Nancy van Kleef, marketing director van FleuraMetz, is het nieuwe bestuurslid van Bloemenbureau Holland. Zij neemt in januari de positie over van Marcel Zandvliet. Met de komst van Nancy van Kleef krijgt Bloemenbureau Holland er een ervaren kracht bij in het bestuur, met een cijfermatige achtergrond en veel ervaring in het uitbouwen van merken.


Poetsen en schrobben bij Roeters voor jubileumshow

13-12-2018 - 0 reacties Beleef de ware kracht, de volledige tractie, de meesterlijke besturing en de zeer slimme integratie met andere werktuigen met de nieuwe Fendt 1000 Vario. Een echt ‘German Meisterwerk’. Mechanisatieliefhebbers kunnen (onder begeleiding) tijdens de jubileumshow in de nieuwe Fendt 1050 rijden. Ervaar het Fendt rijden tijdens de Roeters jubileumshow! Aankomende vrijdag en zaterdag hebben zij show. Ze zijn dan ook druk aan het opbouwen. Alles staat nu nog door elkaar, maar vrijdag is alles gereed.Iedereen is welkom op vrijdag 14 december van 9:30 - 22:00 uur en…


Geitenstop van kracht in provincie Noord-Holland

11-12-2018 - 0 reacties In de provincie Noord-Holland geldt per 12 december een stop op de groei van het aantal geiten. Voorlopig mogen er geen nieuwe geitenboerderijen meer bijkomen, mogen geitenhouderijen niet meer uitbreiden en is omschakeling naar een geitenhouderij niet mogelijk. Provinciale Staten hebben op 10 december een voorbereidingsbesluit genomen waardoor de stop per 12 december 2018 van kracht is. Het voorbereidingsbesluit is 6 maanden geldig. In de tussentijd wordt de Provinciale Ruimtelijke Verordening aangepast. Hierin staan de spelregels voor ruimtelijke ontwikkelingen binnen Noord-Holland. De verordening bevat onder andere regels ten aanzien van de soort en de grootte van bedrijven.


Geitenstop van kracht in Provincie Noord-Holland

11-12-2018 - 0 reacties Geen nieuwe geitenboerderijen, geen uitbreiding van bestaande geitenhouderijen en geen omschakeling naar de geitenhouderij meer. Vanaf morgen gaat in Noord-Holland een 'geitenstop' van kracht.


De kracht van adjuvantia in varkensvaccins

04-12-2018 - 0 reacties Een varkensvaccin bestaat vaak uit antigenen en een adjuvans. In dit artikel leest u meer over de rol van adjuvantia in varkensvaccins en wat de kracht van het adjuvans Metastim inhoudt.


​Nieuwe kracht in LTO-vakgroep

30-11-2018 - 0 reacties Joris van der Doelen (30) is toegetreden tot de landelijke vakgroep Kalverhouderij van LTO Nederland. Hij volgt Pieter Verhoeven (64) op die per 31 december 2018 terugtreedt. Van der Doelen heeft in Vinkel (Nbr) een bedrijf met 1.400 blankvleeskalver


Nieuwe EU-wetgeving gemedicineerde voeders van kracht

29-11-2018 - 0 reacties De Europese Unie heeft de wetgeving met betrekking tot gemedicineerde voeders aangepast. Dit was nodig ...