Kracht

Kracht is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Kracht en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Kracht nieuws

Nieuwe stikstofregels in Overijssel vanaf vrijdag van kracht

11-12-2019 - 5 reacties De nieuwe stikstofregels voor het aanvragen van een vergunning voor activiteiten in de buurt van beschermde natuurgebieden in Overijssel gaan vrijdag in. Dankzij de nieuwe regels die voor alle provincies gelden kunnen alle sectoren een vergunning aanvragen. Alleen de provincie Friesland wacht nog met de invoer tot definitief duidelijk is of er een vergunning nodig is voor het beweiden en bemesten bij Natura 2000-gebieden.


Perioden met regen en een stevige wind

27-11-2019 - 0 reacties Het blijft overwegend bewolkt. Er trekken regengebieden van zuid naar noord, maar vooral in de middag zijn ook wel droge perioden. Het is zacht, met een temperatuur rond 10 graden. De zuidelijke wind is meest matig, maar neemt later toe. Het kan in open gebieden krachtig waaien en langs de westkust zelfs hard, kracht 7, meldt Boerenbusiness Agroweer.


TBL-techniek bemesters uit Lettele is volop aan het produceren

08-11-2019 - 0 reacties Met veel plezier is het TBL team eind September gestart met de productie van de eerste serie bemesters voor het aankomende mestseizoen.Op tijd beginnen zodat de machines netjes en goed afgeleverd worden. De TBL bemesters kenmerken zich door een aantal zaken - 9 tot 15 meter werkbreedte waarbij de Compact Profi 9.75, in drie delen opklapbaar, op dit moment het paradepaardje is. - Het unieke TBL frame met de door TBL ontwikkelde schaar-constructie. Dit zorgt voor een bredere afsteuning bij het uitklappen, waardoor veel kracht uit het frame weggenomen…


Boze boeren richten pijlen op zuivelbranche

25-10-2019 - 0 reacties SLAGHAREN (ANP) - Een plan van zuivelproducent FrieslandCampina en zuivelbrancheorganisaties ZuivelNL en NZO om het stikstofprobleem te tackelen is in het verkeerde keelgat geschoten bij boeren. Farmers Defence Force (FDF), de drijvende kracht achter de grote acties in onder meer Den Haag onlangs, roept op tot "harde acties" tegen wat de organisatie omschrijft als "het naderend kwaad". "Het doel heiligt alle middelen."


"Deze week vijf kwekers behoed voor financiële uitglijder"

22-10-2019 - 0 reacties Tholen - “De samenwerking begint leuke vormen aan te nemen en het wordt onwijs goed opgepakt in Zuid-Amerika. Veel kwekers zien de kracht van onze samenwerking en zijn geïnteresseerd om met beide partijen samen te werken.” Dat vertelt Mark Weitjens van AgroCheck, dat exporteurs, kwekers en cargo agencies…


Klein kaasmerk De Fryske kaapt grote prijs weg bij World Cheese Awards

21-10-2019 - 0 reacties De Fryske is een klein en jong merk in de Nederlandse kaaswereld. Apetrots is drijvende kracht Catharinus Wierda dan ook dat hij de hoogste wist binnen te halen voor zijn stokoude kaas van 2 jaar.


Iveco Daily voor Pol Leeuwarden

21-10-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Iveco Daily. Onlangs heeft Cornelis Leeuwarden deze sterke dubbel lucht IVECO Daily 35C16 met 3.500 kg aanhangergewicht afgelevd aan Pol uit dezelfde stad. De keuze voor deze milieuvriendelijke 160 pk motor werd gemaakt door Pol om de CO2 footprint van het wagenpark te verlagen. Met deze 160 pk motor voldoet IVECO nu al aan de strenge milieu eisen die in 2021 van kracht zullen worden. Veel veilige en winstgevende kilometers toegewenst!


Nieuwe CAO Groothandel Bloemen en Planten

16-10-2019 - 0 reacties Een meerderheid van de achterban van de vakbonden FNV Agrarisch Groen en CNV Vakmensen, die werken in een Groothandel in Bloemen en Planten, heeft ingestemd met het eindbod van de werkgevers. Hiermee ligt er een nieuwe cao op tafel, die met terugwerkende kracht ingaat van 1 juli 2019 tot 1 juli 2021.


Toezicht op biostimulant schiet te kort

10-10-2019 - 0 reacties De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) kan pas goed toezicht houden op biostimulanten als de nieuwe Europese Meststoffenverordening van kracht is. Dat schrijft landbouwminister Carola Schouten in antwoord op Kamervragen.


Toezicht op biostimulant schiet tekort

08-10-2019 - 0 reacties De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) kan pas goed toezicht houden op biostimulanten als de nieuwe Europese Meststoffenverordening van kracht is. Dat schrijft landbouwminister Carola Schouten in antwoord op Kamervragen.


Subsidiabele kosten Stimuleringsregeling E-health Thuis verruimd

03-10-2019 - 0 reactiesDe subsidiabele kosten binnen de Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET) zijn met terugwerkende kracht verruimd.


Fritesverwerking augustus gelijk op stoom

23-09-2019 - 0 reacties De verwerking van aardappelen tot aardappelconsumptieproducten start in augustus 2019 direct na de oogst op volle kracht. Volgens de cijfers van de aardappelverwerkers verwerkten de fabrieken in de eerste maand 345.000 ton aardappelen.


Stapelwolken met een enkele bui

17-09-2019 - 0 reacties Eventueel ontstane mist of nevel lost in de ochtend snel op. Verder is er een mix van zon en stapelwolken, in het noorden valt er een enkele bui. De maxima liggen tussen 15 en 17 graden. De wind komt matig tot vrij krachtig uit het noordwesten. Vannacht neemt de wind licht af van kracht. Het weerbeeld veranderd morgen verandert er weinig. Donderdag is er nog een kleine buienkans, maar blijft het veelal droog. Vanaf vrijdag is de zon vaker te zien en zijn er hogere temperaturen, in het weekend mogelijk zelfs zomers.


Dag van de Boerin trending op sociale media

14-09-2019 - 0 reacties De Dag van de Boerin, in het leven geroepen door pluimveehoudster Gerda Briene uit Wierden en nu samen met melkveehoudster Martine Wolters uit het Groningse Winsum de drijvende kracht achter deze traditie, was zaterdag trending op sociale media.


Dag van de Boerin trending op sociale media

14-09-2019 - 0 reacties De Dag van de Boerin, in het leven geroepen door pluimveehoudster Gerda Briene uit Wierden en nu samen met melkveehoudster Martine Wolters uit het Groningse Winsum de drijvende kracht achter deze traditie, was zaterdag trending op sociale media.


Minder melk drijft kaasprijzen op

12-09-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Er is een opleving gaande op de kaasmarkt. De DCA-notering voor Gouda en Edam zetten zodoende serieuze stappen naar boven. Krappe voorraden en een lagere melkproductie zijn hier de drijvende kracht achter. 


Minder melk drijft kaasprijzen op

12-09-2019 - 0 reacties Er is een opleving gaande op de kaasmarkt. De DCA-notering voor zowel Gouda als Edam zet zodoende een serieuze stap naar boven. De krappe voorraden en een lage melkproductie zijn hier de drijvende kracht achter. 


Zuid-Korea stuwt export Amerikaans rundvlees

11-09-2019 - 0 reacties De drijvende kracht achter de Amerikaanse rundvleesexport is Zuid-Korea, zo blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Zuid-Korea importeerde over juli 6% meer dan vorig jaar. Opvallend is dat Japan, de grootste markt voor het Amerikaanse rundvlees, juist terrein moet inleveren. 


Droogtemaatregelen verlengd

04-09-2019 - 0 reacties In onze provincie blijven alle droogtemaatregelen voorlopig nog even van kracht. Enkel voor de Mandel en de Gaverbeek wordt een uitzondering gemaakt.


Coppens en Mechan Groep bundelen krachten in Steenbergen Mechanisatie

30-08-2019 - 0 reacties Coppens Mechanisatie uit het Brabantse Wouw wordt partner van Mechan Groep in het dealerbedrijf Steenbergen Mechanisatie te Numansdorp. Als dealer van onder meer Fendt, Agrifac, Lemken, AVR, Husqvarna en Thaler is Steenbergen Mechanisatie een bekend en vooraanstaand landbouwmechanisatiebedrijf in de Hoeksche Waard en omstreken. “De kennis en ervaring van Evert van Oers en Martijn Coppens combineren we met de expertise, kracht en schaalvoordelen van Mechan Groep. In deze slagvaardige samenwerking staat de behoefte van de klant uiteraard centraal en samen maken…