Kracht

Kracht nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Kracht nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Kracht nieuws

BIG Challenge actie tegen kanker inspireert veel agrariërs

20-04-2018 - 0 reacties

Tien jaar geleden begon Herman Houweling en een paar mensen uit de varkenshouderij als BIG Challenge om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker door de Alpe d’Huez te beklimmen. Nu, tien jaar later, heeft dit initiatief bijna 1300 mensen uit de agrarische sector aangezet om mee te doen. Zij hebben hun gevoel van onmacht omgezet in kracht en lieten daarmee tevens het sociale gezicht van hun veel bekritiseerde sector zien


Geen incidenten, wel schrik na beving van 2,8 bij Garsthuizen

14-04-2018 - 0 reacties

De Veiligheidsregio Groningen heeft geen meldingen van incidenten ontvangen na de aardbeving van vrijdagavond. Rond half twaalf was er een beving met een kracht van 2,8 op de schaal van Richter bij Garsthuizen.

Er zijn enkele schademeldingen gedaan naar aanleiding van de zware aardbeving van vrijdagavond bij Garsthuizen. Dat meldt de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG), waar gedupeerden hun schademeldingen kunnen doen.


Blijft de tarweprijs in Europa stijgen?

13-04-2018 - 0 reacties

In Europa liggen de tarweprijzen voor de akkerbouwer op het hoogste niveau sinds de oogst. Een blijvende grote vraag vanuit de industrie en voersector zijn de drijvende kracht hierachter. Maar blijft de tarweprijs stijgen?


Schouten heft ophokplicht voor pluimvee in heel Nederland op

12-04-2018 - 0 reacties

Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit trekt met ingang van vrijdag 13 april de landelijke ophokplicht voor pluimvee in. Het risico op vogelgriepbesmetting door wilde watervogels is dusdanig afgenomen dat de maatregelen niet langer noodzakelijk zijn. De ophokplicht is ruim drie maanden van kracht geweest.


Verordening acrylamide officieel van kracht

12-04-2018 - 0 reacties

De verordening omtrent de reductie van acrylamide in levensmiddelen is sinds deze week officieel van kracht. Vorig jaar besliste een meerderheid van de lidstaten voor een aanbeveling om frietjes te blancheren voor ze afgebakken worden om zo te vermijden dat acrylamide ontstaat. Acrylamide verhoogt volgens de Europese voedselveiligheidsautoriteit EFSA het risico op de ontwikkeling van kanker.


Zenplanten woonplanten van de maand mei

12-04-2018 - 0 reacties

Bonsai, Ficus Ginseng en Dracaena lucky bamboo hebben krachtige vormen, groene kracht en een sobere uitstraling gemeen. Alle drie passen ze goed bij de groeiende belangstelling voor meer rust en zingeving in het leven.


Treft handelsconflict met China Amerikaanse sojaboer?

05-04-2018 - 0 reacties

Om zijn verkiezingsbelofte omtrent het handelsbeleid van de Verenigde Staten kracht bij te zetten laat president Donald Trump geen kans onbenut om de vrije import van goederen in de Verenigde Staten in vraag te stellen. China lijkt alvast niet met zich te willen laten sollen en dreigt om verschillende heffingen in te voeren op Amerikaanse producten, waaronder soja. Als China doorzet zouden de sojaboeren, onder wie heel wat Trump-stemmers, fors minder geld voor hun soja kunnen krijgen.


500 pk’s voor uw dagelijks werk

04-04-2018 - 0 reacties

Groot, sterk en uniek – één meesterlijk brok techniek. Door combinatie met de toonaangevende Fendt-technologie is een ‘German Meisterwerk’ ontstaan. Beleef de ware kracht, de volledige tractie, de meesterlijke besturing en de zeer slimme integratie met andere werktuigen Deze tractor zet zijn kracht efficiënt om. Met zijn indrukwekkende banden, zijn slimme wizard voor ballastering en bandendrukregeling en zijn unieke, variabele vierwielaandrijving, heeft hij grip op elke situatie – en hij is bovendien uitzonderlijk wendbaar.


De kippen mogen weer naar buiten, maar niet overal

31-03-2018 - 0 reacties

ACHTERHOEK - De ophokplicht voor pluimveebedrijven is voor een deel van het land ingetrokken. Dat maakte Carla Schouten, minister van Landbouw, bekend. De ophokplicht was van kracht vanwege de vogelgriep.


Kippen weer blij in de wei

30-03-2018 - 0 reacties

Kippen mogen vanaf vandaag in een deel van Nederland weer naar buiten. Waar de ophokplicht nog van kracht blijft, moeten de eieren van opgehokte vrije-uitloopkippen vanaf paaszaterdag worden gestempeld als scharrelei.


Monitoring grondgebondenheid melkveehouderij

29-03-2018 - 0 reacties

De Algemene Maatregel van Bestuur grondgebonden groei melkveehouderij, die per 1 januari 2016 van kracht werd, beoogt grondloze groei van de melkveehouderij te beperken. Per 1 januari 2018 is de inhoud van de AMvB verankerd in de Wet grondgebonden groei melkveehouderij. Dit rapport beschrijft de grondgebondenheid van de melkveehouderij in 2015, het jaar voor de invoering van de maatregel. Hiermee wordt ook het raamwerk van de toekomstige monitoring neergelegd: welke basisgegevens (begrippen, indicatoren en databronnen) worden verzameld en hoe deze gegevens worden gepresenteerd.


EU wil derogatie Nederland met twee jaar verlengen

23-03-2018 - 0 reacties

De Europese Unie wil de Nederlandse derogatie met twee jaar verlengen. Daarbij zouden de huidige voorwaarden van kracht blijven. Het voorstel moet nog goedgekeurd worden door het Nitraatcomité van de Europese Commissie.


Maatregelen tegen bruinrot provincies Antwerpen en Limburg ook in 2018 van kracht

21-03-2018 - 0 reacties

De ervaring leert dat het niet mogelijk is de bruinrotbacterie in de waterlopen van de provincies Antwerpen en Limburg waar ze reeds gevonden werd in het verleden uit te roeien. Daardoor blijft het gevaar bestaan op de besmetting van aardappelteelten via het oppervlaktewater. Daarom zijn de beschermende maatregelen die destijds voor de betrokken zone uitgevaardigd werden nog altijd van toepassing.


ABZ Diervoeding profiteert van switchende veehouder

20-03-2018 - 0 reacties

ABZ Diervoeding is over 2017 op autonome kracht met 7% gegroeid tot 624.000 ton mengvoer. Een uitstekend resultaat, zo laat directeur Marcel Roordink weten; met name de aanwas van 153 nieuwe afnemers springt in het oog.


Even een rondje met de 1050 Fendt Vario

19-03-2018 - 0 reacties

Even een rondje met de 1050 Fendt Vario De Fendt 1000 Vario zet zijn kracht efficiënt om. Met zijn indrukwekkende banden, zijn slimme wizard voor ballastering en bandendrukregeling en zijn unieke, variabele vierwielaandrijving, heeft hij grip op elke situatie – en hij is bovendien uitzonderlijk wendbaar. Niet alleen maar een enorm sterk trekpaard dus! fendtnl.nl/


'Schagen heeft met Paasvee goud in handen'

19-03-2018 - 2 reacties

SCHAGEN - Veiligheid van zowel het vee als het publiek; voorzitter Willem Keesom van de jubilerende 'Vereeniging tot het houden van Jaarlijkse Paaschententoonstelling' te Schagen kan het niet vaak genoeg benadrukken. De kracht en toegankelijkheid van de Paasveetentoonstelling is gelijk ook een zorg voor de 125-jarige organisatie. "Het publiek staat dichtbij het vee dat tentoon gesteld wordt en dus letten wij strikt op de veiligheid. Een hek om de ring heen is uit den boze, omdat je dan g...


LNV treft maatregelen navogelgriep in Kamperveen

13-03-2018 - 0 reacties

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit bevestigt een uitbraak van vermoedelijk hoogpathogene vogelgriep bij een pluimveebedrijf in Kamperveen. Inmiddels zijn maatregelen van kracht om een verdere verspreiding te voorkomen.


Spaans verzet tegen hoge biggenprijzen

12-03-2018 - 0 reacties

De opwaartse stroom waarin de biggenmarkt al weken zit, lijkt binnenkort aan kracht te in te boeten. De DCA BestPigletPrice plust weliswaar voor de zesde week op rij, maar dit kon zomaar eens de laatste verhoging zijn. Waarom is dat zo?


Plantum lanceert campagne PlantKracht

06-03-2018 - 0 reacties

Branchevereniging Plantum is gestart met de campagne PlantKracht. De campagne heeft als doel om meer mensen kennis te laten maken met de kracht van zaden en jonge planten door onder andere fascinerende verhalen te vertellen van en uit de sector. Verhalen die aansluiten bij de belevingswereld van de lezers.


Formaldehyde verboden in diervoeders

01-03-2018 - 0 reacties

Formaldehyde is vanaf deze week verboden als additief voor (salmonella)veilige diervoeding in de EU. Het verbod was van kracht vanaf 7 februari, met de eis dat formaldehyde voor dit gebruik op 27 februari uit de handel moet worden genomen.