Kracht

Volg al het nieuws over Kracht, een van de 14778 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Kracht nieuwsbrief.

Kracht nieuws

Aan sleepvoetverbod hangt een luchtje

16-10-2018 - 0 reacties NMV heeft in een reactie op het verbod van de sleepvoet een brief naar de minister gestuurd. Wij vinden dit verbod voorbarig, omdat er geen betaalbare alternatieven voorhanden zijn. Terwijl het ministerie had toegezegd dat deze voorhanden zouden zijn voordat het verbod van kracht werd....
Het bericht Aan sleepvoetverbod hangt een luchtje verscheen eerst op Nederlandse Melkveehouders Vakbond.


Druk op Duitse biggenprijs blijft van kracht

15-10-2018 - 0 reacties Vrijwel iedereen in varkensland hoopt dat de noteringen varkens- en biggenmarkt spoedig een bodem vinden. Wordt die wens deze week al praktijk?  


Mooiwatplantendoen.nl opent Plant Bathing Studio

12-10-2018 - 0 reacties Mooiwatplantendoen.nl opent op 15 oktober in hartje Amsterdam de eerste tijdelijke Plant Bathing Studio van Nederland, waar bezoekers zich letterlijk kunnen onderdompelen en opladen aan de kracht van planten.


Maak kennis met de Fendt 1000 Vario

11-10-2018 - 0 reacties Groot, sterk en uniek n meesterlijk brok techniek. Door combinatie met de toonaangevende Fendt-technologie is een German Meisterwerk ontstaan. Beleef de ware kracht, de volledige tractie, de meesterlijke besturing en de zeer slimme integratie met andere werktuigen met de nieuwe Fendt 1000 Vario.


Bollenplantseizoen in Keukenhof is begonnen. Plant nu de lente.

08-10-2018 - 0 reacties Op donderdag 4 oktober hebben tuinmedewerkers van Keukenhof de eerste bollen geplant van een bloemenmozaïek Flower Power, de kracht van bloemen. Met dit bloemenmozaïek is een start gemaakt met het planten van zeven miljoen bloembollen in Keukenhof.
Keukenhof staat in 2019 in het teken van Flower Power, de kracht van bloemen. Bloemen inspireren mensen. In Keukenhof verbinden de bloemen mensen uit de hele wereld, die samen genieten van tulpen, geuren en kleuren. Holland is wereldberoemd om die prachtige bloembollenvelden en alle soorten bloemen die er gekweekt worden. Met felle kleuren, hippies, peace&music staat Flower Power voor de sfeer van begin jaren '70. Een prachtig thema om de 70ste Keukenhof mee te vieren.


Fruittelers krijgen vogelvraatschade met terugwerkende kracht vergoed

01-10-2018 - 0 reacties Utrechtse fruittelers krijgen vogelvraatschade met terugwerkende kracht ook over 2016 en 2017 voor 60 procent vergoed. De provincie had dat de getroffen fruittelers al toegezegd, maar de betreffende beleidsregels moesten daartoe eerst nog worden aangepast.


Europese Commissie stemt officieel in met derogatieverzoeken vanwege droogte

20-09-2018 - 0 reacties De Europese Commissie staat diverse lidstaten toe om vanwege de extreme droogte dit jaar af te wijken van de Europese regels voor vergroening. Aan Nederland, België, Denemarken, Duitsland, Ierland, Frankrijk, Letland, Litouwen, Polen, Zweden en het Verenigd Koninkrijk wordt een derogatie verleend om boeren de ruimte te bieden vanggewassen aan te wenden als veevoer. België, Denemarken, Estland, Frankrijk, Letland, Litouwen, Polen, Portugal, Finland en Zweden vroegen tevens een derogatie aan om braakliggende grond voor ruwvoerwinning te mogen gebruiken. Ook die verzoeken zijn gehonoreerd. De goedkeuring van de Europese Commissie geldt met terugwerkende kracht. Lidstaten hebben hun boeren al eerder geïnformeerd.


Lancering infrastructuurstrategie voor industriële biotechnologie

17-09-2018 - 0 reacties Op 11 september presenteerde ESFRI in Wenen de 2018-editie van de European Research Infrastructures Roadmap voor de komende decennia. Een van de nieuwe infrastructuurprojecten in deze nieuwste editie is IBISBA, een infrastructuurproject dat de kracht van onderzoek en ontwikkeling (R&D) in Europa wil bundelen om nieuwe ondersteuning te bieden voor de ontwikkeling van industriële biotechnologie. Gecoördineerd door de bekende Franse organisatie INRA verenigt IBISBA veertien R&D-bedrijven uit negen Europese lidstaten.


Afrikaanse varkenspest in België

14-09-2018 - 0 reacties In Zuid-België zijn wilde zwijnen gevonden besmet met Afrikaanse varkenspest. Het is voor het eerst dat deze besmettelijke dierziekte zo dicht bij Nederland is gevonden. In het gebied zijn maatregelen genomen. Op dit moment zijn nog geen aanvullende maatregelen in Nederland van kracht. Vrijdag vindt er spoedoverleg plaats op het ministerie van LNV.


Onttrekkingsverboden blijven van kracht

05-09-2018 - 0 reacties Het neerslagtekort in ons gebied ligt momenteel tussen de 270 en 300 mm in het zuiden en 210 en 270 mm in het noorden. Normaal is dat tussen de 60 en de 90 mm in deze tijd van het jaar.


Warmere Noordpool remt weersverandering

05-09-2018 - 0 reacties De opwarming van de Noordpool remt weersveranderingen. Het maakt de hittegolven in onze contreien gevaarlijker, stelt een nieuwe studie. De opwarming van het Noordpoolgebied vertraagt de circulatie van grote luchtstromen zoals de straalstroom. Door de vertraging verliezen ze de kracht om het weer te veranderen. In gematigde zones, vooral in Europa, Rusland, de VS en China, komt het weer daardoor sneller vast te zitten. Hoge- en lagedrukgebieden raken geblokkeerd.


Droogtemaatregelen en beregeningsverboden blijven van kracht

03-09-2018 - 0 reacties De Rijn bereikte begin deze week het laagste punt ooit en voor de komende dagen wordt weer droog en zonnig weer verwacht. De effecten van de droogte blijven ook deze week voelbaar voor scheepvaart en landbouw.


Nederland blijft kampen met droogte

30-08-2018 - 0 reacties Nederland blijft kampen met droogte en een feitelijk watertekort. Dat betekent dat we nog altijd meer water nodig hebben dan er door rivieren en regen wordt aangevuld. De meeste maatregelen blijven dan ook van kracht. Extra aandacht blijft er voor verzilting.


Franse supermarkt pleit voor gezond eten, om welke reden dan ook

28-08-2018 - 0 reacties Opnieuw lanceert de Franse supermarktketen Intermarché een ontroerend filmpje om zijn campagne voor gezonder eten kracht bij te zetten.


Droogteproblematiek blijft maar aanhouden

24-08-2018 - 0 reacties De droogte en het watertekort in Nederland duren voort en genomen maatregelen blijven dan ook van kracht. Wel is er extra aandacht voor verzilting: het zouter worden van zoet water.


Aanhoudende droogte: extra aandacht voor verzilting

23-08-2018 - 0 reacties De droogte en het watertekort in Nederland duren voort en genomen maatregelen blijven dan ook van kracht, meldt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Extra aandacht is er voor verzilting. Scheepvaart De wateraanvoer van de rivieren blijft laag en het neerslagtekort blijft groot. De afvoer


De McCormick X8.660 nader bekeken bij MTS Hoekstra in Hantumhuizen

19-08-2018 - 0 reacties Sinds dit voorjaar heeft MTS Hoekstra in Hantumhuizen de McCormick X8.660 in gebruik wij gingen even langs voor wat informatie en gebruikers ervaringen van deze trekker Met meer dan 300 pk combineert de X8-tractorserie ware kracht met comfort en stijl. De X8-tractoren zijn speciaal ontworpen voor veeleisende loonwerkers die fulltime voor landbouwbedrijven werken en zijn ontwikkeld met het oog op het functionele potentieel van elektronica en ontworpen om toekomstige technologieën naadloos te integreren. Om de uitdagingen van morgen aan te gaan, biedt de X8-serie de bestuurder een verscheidenheid…


België versoepelt maatregelen Newcastle disease

17-08-2018 - 0 reacties Het Belgische Voedselagentschap (FAVV) heeft meerdere zones opgeheven die werden ingesteld vanwege de besmettingen met de ziekte van Newcastle (NCD). Het verzamelverbod blijft van kracht.


België versoepelt maatregelen NCD

17-08-2018 - 0 reacties Het Belgische Voedselagentschap (FAVV) heeft de voorbije dagen meerdere zones opgeheven die werden afgebakend rond besmettingen met de ziekte van Newcastle (NCD). Het verzamelverbod blijft van kracht.Verzamelverbod van kracht


Droogtemaatregelen blijven onverminderd van kracht

17-08-2018 - 0 reacties De maatregelen tegen de droogte in Nederland blijven onverminderd van kracht. De problemen met betrekking tot de waterkwaliteit, verzilting en natuur, scheepvaart en landbouw zijn voorlopig zeker nog niet voorbij. Dat heeft het landelijke Managementteam Watertekorten vanmorgen bekend gemaakt. De regen van afgelopen week heeft niet gezorgd voor een structurele verbetering.