Kleuren

Al het Kleuren nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Kleuren nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Kleuren nieuws

Shopper-activatie orchidee bij Albert Heijn

10-10-2019 - 0 reacties Wie deze week, van 7 tot 13 oktober, een orchidee koop bij Albert Heijn, krijgt er gratis een pot bij. Deze shopper-activatie is opgezet door Orchidee Nederland, Bloemenbureau Holland, Waterdrinker en Albert Heijn. De consument verleiden tot de aankoop van een orchidee, dat is de gedachte achter deze activatie. En in plaats van een korting, krijgen shoppers een bonus bij hun aankoop: een bloempot in trendy kleuren die de orchidee helemaal compleet maakt.


Bonte verzameling bloembollen weerspiegeling inclusieve maatschappij

03-09-2019 - 0 reacties Eén van de stijltrends van 2020 is Blended Cultures, waarbij het draait om het verruimen van de kaders. Bloembollen in felle, bonte kleuren nemen in deze trend een duidelijk rol op zich in het doorbreken van de hokjesgeest.


Komst melkstromen stelt melkveehouder voor keuze

29-07-2019 - 0 reacties Bij de pomp kan gekozen worden tussen gewone brandstof en premium brandstof. In het zuivelschap van supermarktketens verschijnen ook meer kleuren en smaken. Zuivelverwerkers zetten vol in op melkstromen, waardoor melkveehouders voor een keuze worden gezet.


Vrolijke Sygenta rotonde mooi in beeld gebracht met drone

19-07-2019 - 0 reacties Begin juni al werd de rotonde in De Lier opgevrolijkt met Sunfinity en drie kleuren Calliope planten van Syngenta Flowers. Nu ruim een maand later, staat de rotonde vol in bloei, wat mooi in beeld gebracht is door middel van een drone.


VG Colours gaat ondanks uitspraak rechtbank door met levering gekleurde Phalaenopsis

01-07-2019 - 0 reacties Onlangs stelde de rechtbank VG Orchids in het ongelijk in een rechtzaak tegen het bedrijf betreffende de manier van kleuren van Phalaenopsis en daarmee verkregen Phalaenopsis planten.


Amerikaans patent voor nieuwe Beacon Impatiens

28-06-2019 - 0 reacties PanAmerican Seed heeft Amerikaans patent verkregen voor de unieke genetische resistentie tegen meeldauw van de I. walleriana-serie Beacaon Impatiens. Patent US 10,285,362 omvat alle 6 kleuren en twee mixen van Beacon Impatiens walleriana. Aanvullende octrooiaanvragen zijn in behandeling.


Geesink en Iveco bouwen truck op bio-CNG voor Irado

17-06-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

IVECO Nederland en Geesinknorba hebben onlangs de sleutel van een nieuwe, speciale Iveco Stralis bio-CNG vrachtwagen overgedragen aan Irado. Dit deden zij tijdens de RDD, Reinigings Demo Dagen, locatie: het Nationaal Militair Museum van Nederland. Door deze succesvolle samenwerking rijden er wagens op basis van hun ingezamelde afval. IVECO produceerde het chassis, Geesinknorba maakte de opbouw en het beladingssysteem, Welvaarts regelde een functioneel weegsysteem en Trigade zorgde voor een verfijnd camerasysteem, zodat de chauffeur volledig rondom de wagen kan kijken. “De chauffeurs en beladers zijn enorm blij met het eindresultaat. Daar doe je het voor! Van de kleuren tot de


Groei wordt zichtbaar, percelen kleuren groen

15-06-2019 - 0 reacties Door de warme dagen aan het einde van mei en begin van juni zit de groei op de uienpercelen er goed in. De percelen kleuren steeds groener. Op het perceel in Zeewolde viel in korte tijd echter veel regen, waardoor er plassen op het land ontstonden.


Boterprijs trekt kaasmarkt mee omlaag

13-06-2019 - 0 reacties De boterprijs daalt al en paar weken en dit doet de kaasmarkt geen goed. Producenten, handelshuizen en afnemers draaien om elkaar heen, waardoor er nauwelijks handel is. De DCA-Foliekaasnoteringen voor Gouda en Edam kleuren opnieuw rood.


Boterprijs trekt kaasmarkt mee omlaag

13-06-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

De boterprijs daalt al en paar weken en dit doet de kaasmarkt geen goed. Producenten, handelshuizen en afnemers draaien om elkaar heen, waardoor er nauwelijks handel is. De DCA-Foliekaasnoteringen voor Gouda en Edam kleuren opnieuw rood.


VG Colours voegt Sunshine toe

08-06-2019 - 0 reacties Deze week introduceert VG Colours de Royal Art Sunshine. Deze zomerse Phalaenopsis komt op het juiste moment want ze heeft haar naam te danken aan het kleureffect van de zon, namelijk met de kleuren oranje en geel. Ook deze Sunshine past prima in de collectie van nieuwe innovaties, die elke keer het assortiment van Royal Art verbreden.


VG Colours voegt Sunshine toe aan

07-06-2019 - 0 reacties Deze week introduceert VG Colours de Royal Art Sunshine. Deze zomerse Phalaenopsis komt op het juiste moment want ze heeft haar naam te danken aan het kleureffect van de zon, namelijk met de kleuren oranje en geel. Ook deze Sunshine past prima in de collectie van nieuwe innovaties, die elke keer het assortiment van Royal Art verbreden.


Bel Leerdammer verlaagt, melkprijs A-ware stabiel

07-06-2019 - 0 reacties De melkprijzen kleuren over het tweede kwartaal overwegend rood. In navolging op andere de zuivelaars voert Bel Leerdammer ook een verlaging door over mei. A-ware houdt de melkprijs voor juni stabiel, nadat deze afgelopen maand wel werd verlaagd.


Kleurstatement met zomerbloemen

29-05-2019 - 0 reacties Met zomerbloemen kies je voor vrolijkheid en kleur in je huis. Met de prachtigste kleuren dahlia’s, calla’s, lelies en gladiolen zorg je op een eenvoudige manier voor een spectaculair interieur.


Festival Colours kleuren Libelle Zomerweek

27-05-2019 - 0 reacties Wie deze dagen een bezoek brengt aan de Libelle Zomerweek in Almere, wordt op het hele festivalterrein geïnspireerd door meer dan 7.500 kleurrijke Festival Colours-mixen van Kwekerij Wouters.


Kleuren uit de natuur: nieuwe verf geïnspireerd op vlinders en pauwen

21-05-2019 - 0 reacties Onderzoekers van de leerstoelgroep Fysische Chemie en Soft Matter hebben een verf ontwikkeld waarvan de kleur niet vervaagt. Ze lieten zich daarbij inspireren door de natuur: de vleugels van vlinders en de veren van pauwen absorberen lichtstralen niet, maar laten ze door. Daardoor blijven hun kleuren heel lang goed. Verder bevat de verf geen toxische pigmenten die schadelijk zijn voor de gezondheid.


Wageningse verf verliest nooit zijn kleur

21-05-2019 - 0 reacties Onderzoekers van de leerstoelgroep Fysische Chemie en Soft Matter hebben een verf ontwikkeld waarvan de kleur niet vervaagt. Ze lieten zich daarbij inspireren door de natuur: de vleugels van vlinders en de veren van pauwen absorberen lichtstralen niet, maar laten ze door. Daardoor blijven hun kleuren heel lang goed. Verder bevat de verf geen toxische pigmenten die schadelijk zijn voor de gezondheid.


Lelie in juni op Bloemenagenda

13-05-2019 - 0 reacties Lelie is uitverkoren tot bloem van de maand juni. Ze is imposant, kleurrijk en veelzijdig en is hiermee erg populair in boeketten. De bloem is er in hagelwit en poederroze, maar ook in de opvallende kleuren rood, geel, paars en oranje.


No Fairytales stopt groente in bollen

06-05-2019 - 0 reacties Ondernemer en levensmiddelentechnoloog Bernadette Kooijman werkte drie jaar lang vanuit huis. Nu begint haar start-up No Fairytales met een team van zes man steeds meer op een echt bedrijf te lijken. De groentetortilla’s liggen in bijna elke supermarkt en zijn door de opvallende verpakking en felle kleuren niet te missen. Daar komen nu hamburgerbollen met 33 procent groente bij. Dit artikel is verschenen in VMT 4 van 19 april 2019.


Prachtige oldskool FH voor Bouke de Haan

29-04-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Half maart heeft Volvo-dealer M.S. de Vries deze prachtige oldskool Volvo FH500 aan Bouke de Haan uit Minnertsga afgeleverd. Bouke rijdt in de kleuren en planning van zijn dorpsgenoot, Vrieswijk. De dikke 6×2 is uitgerust met een VDL haakarm en GS Meppel aanhangwagen. Toen ik toch in Minnertsga was voor de Koningsdag-oldtimerdei nam ik van de gelegenheid gebruik om ook even deze truck te bekijken. Er is maar één commentaar mogelijk volgens mij: WOW!