Kinderboerderij

Al het Kinderboerderij nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Kinderboerderij nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Kinderboerderij nieuws

Schapen geslacht op kinderboerderij in Olst, 'heel erg om te zien'

27-03-2020 - 0 reacties Op een kinderboerderij in het Overijsselse Olst zijn woensdagnacht twee rammen geslacht. Een verzorger trof hun koppen, vachten, magen en darmen aan.
"Hun halzen waren doorgesneden, alles binnenin was vakkundig weggesneden en meegenomen, ook hun poten. Het was heel erg om te zien", zegt bestuurslid en verzorger Henny Overkempe.
Zij kwam gisterochtend de dieren voeren en zag de restanten van de rammen liggen. Eerst dacht ze dat het een wolf was geweest. Maar toen zag ze dat er ruimte was gemaakt in het prikkeldraad. "Het was dus mensenwerk."
Aangifte
Overkempe weet niet wat de kinderboerderij kan doen om dit te voorkomen. "Voor bewakingscamera's ben je zo 2000 à 3000 euro kwijt. Voor ons is dat een heleboel geld. Onze stichting is afhankelijk van donaties en sponsoren."
De kinderboerderij heeft aangifte gedaan bij de politie en zegt dat die sporenonderzoek heeft gedaan.


Zutphense kinderboerderij getroffen door ophokplicht

12-02-2020 - 0 reacties ZUTPHEN - Kinderboerderij de Schouw in Zutphen heeft alle pluimvee naar binnen moeten doen. Dinsdag werd in heel Nederland een ophokplicht ingesteld voor commerciële bedrijven. De kinderboerderij doet dit uit voorzorg ook.


Rurant boost agrotoerisme met startkit

10-09-2019 - 0 reacties Heb je plannen om te starten met een kinderboerderij, hoeve-ijs, jeugdlogies, dierentherapie of een B&B? Landbouwers die hun activiteiten willen verbreden kunnen hun plannen concreet maken met de Startkit ‘Beleving op de boerderij’. Rurant bundelde de expertise en ervaringen en wil hiermee helpen bij de opstart van het belevingsaanbod voor bezoekers op boerderijen.


Moeder schrijft brandbrief over Q-koorts

11-12-2018 - 0 reacties Het lijkt alweer een tijd geleden, maar de gevolgen van de Q-koorts uitbraak in Nederland in 2007 heeft voor veel patiënten nog steeds grote gevolgen.

Zo ook voor Michelle, de dochter van Marianne Geelen. Marianne vindt dat de voorlichting over Q-koorts veel beter moet, dat er meer onderzoek moet komen en dat de compensatie vanuit de overheid voor Q-koortspatiënten veel hoger moet.

Michelle liep de ziekte jaren geleden op tijdens een bezoek aan de kinderboerderij en is sindsdien chronisch ziek. Marianne verstuurt eind volgende week een brandbrief naar het ministerie van Volksgezondheid.


PvdD: dieren kinderboerderij niet meer naar slachthuis

22-10-2018 - 0 reacties Kinderboerderijen zouden hun dieren niet langer naar het slachthuis mogen sturen als het te druk wordt in de stallen, of als de dieren oud zijn geworden. Die voorwaarde wil de Partij voor de Dieren stellen aan de circa 18 kinderboerderijen in de stad. De komende jaren wordt er flink geïnvesteerd in het achterstallig onderhoud op kinderboerderijen. De Partij voor de Dieren wil in ruil daarvoor meer


Ophokken? Die klus is niet in één dag geklaard

08-12-2017 - 0 reacties Vanwege de ophokplicht moet ook de kinderboerderij in het Stadspark in Groningen haar pluimvee naar binnen doen. Die klus is niet in één dag geklaard.


Brand door foutje bij kinderboerderij: 25 kippen dood

02-08-2017 - 0 reacties Bij een brand bij een kinderboerderij in Amsterdam zijn 25 kippen omgekomen. Waarschijnlijk door een foutje van de medewerkers zelf.


Maisdoolhof in Holten in de vorm van reusachtig konijn

18-07-2017 - 0 reacties In Holten staat een maisdoolhof in de vorm van een reusachtig konijn. Het doolhof is gemaakt door Kinderboerderij Dondertman, die naast het doolhof ligt.


Kinderboerderij voormalig staatsbedrijf Boekarest melkkoe

26-06-2017 - 0 reacties De voormalige staatsboerderij Pantelimon bij Boekarest heeft de laatste jaren vooral geïnvesteerd in de kinderboerderij en eigen zuivelverwerking. Slechts 60 procent van de totale jaarlijkse melkplas wordt aan zuivelonderneming Danone geleverd.


Milde vorm NCD bij duiven op Mechelse kinderboerderij

27-05-2017 - 0 reacties Het FAVV – De Belgische NVWA – maakte afgelopen week bekend dat op een kinderboerderij in Mechelen (Antwerpen) een milde vorm van NCD is vastgesteld.


Boktor heeft z’n tanden gezet in het houtengebouw van kinderboerderij het MEK in Oosterhout

22-05-2017 - 0 reacties OOSTERHOUT - Kinderboerderij het MEK in Oosterhout gaat volgende week een week noodgedwongen dicht. In het karakteristieke houtengebouw van de kinderboerderij, annex milieu educatief centrum, is namelijk de boktor aangetroffen. Omdat tijdens de bestrijding van de boktor geen mensen ( en dieren) in het gebouw mogen zijn is het MEK van maandag 29 mei t/m vrijdag 2 juni gesloten.


Steun na dood Elsje doet kinderboerderij goed

10-05-2017 - 1 reacties OSS - Kaarten, een tekening en bijna tweehonderd reacties op Facebook. De dood van varken Elsje, het bekendste beest van kinderboerderij De Elzenhoek, maakt heel wat emotie los in Oss. De massale steun doet medewerkers goed.


Een vrouw is gewond geraakt toen ze een geit wilde redden van de slacht.

30-07-2014 - 0 reacties Een vrouw is dinsdagavond gewond geraakt op een kinderboerderij in Alblasserdam toen ze een man wilde tegenhouden die op het punt stond een geit te slachten.


Snuffelaward voor Amsterdamse kinderboerderij De Dierencapel

08-04-2013 - 0 reacties De Amsterdamse kinderboerderij De Dierencapel heeft de Snuffelaward gewonnen. Dit is een prijs voor de meest konijnvriendelijke kinderboerderij.
Kinderboerderij de Dierencapel uit Amsterdam heeft in 2012 het beste gescoord van de bezochte kinderboerderijen. Deze gezellige kleinschalige stadsboerderij snapt helemaal hoe konijnen een fijn leven kunnen hebben. Er zijn meerdere groepjes aanwezig...


FILMPJE: Gestolen alpacas weer teruggevonden

28-02-2013 - 0 reacties Begin deze week werden zes alpacas uit de kinderboerderij van het Overijsselse Olst gestolen.15 kilometer verderop in Schalkhaar zijn ze gevonden.
Daar liepen ze op straat. Het gaat goed met de waardevolle dieren, maar het is niet duidelijk wat er precies met ze is gebeurd.
Bron: Jeugdjournaal


Boerderijkinderen gezonder dan stadskinderen

16-01-2013 - 6 reacties Kinderen die in de stad opgroeien hebben meer last van allergieën, astma en aandoeningen aan de luchtwegen dan buitenkinderen. Ga kamperen bij de boer of op zn minst af en toe eens langs de kinderboerderij, dat verhoogt de weerstand van stadse bleekneusjes.

Hoe het precies in elkaar steekt, weet epidemioloog Dick Heederik nog niet. Er zijn sterke vermoedens dat het immuunsysteem zich a...


Stinkdier gedumpt bij kinderboerderij

04-05-2012 - 0 reacties De Dierenambulance Utrecht heeft deze week een stinkdier moeten ophalen. Het beestje was gedumpt bij een kinderboerderij in de Utrechtse wijk Overvecht.
De medewerkers van de dierenambulance konden het ernstig verzwakte beestje makkelijk meenemen. “Hij was aan de magere kant en hij had toch wel honger”, zegt een medewerker van de Dierenambulance. Het diertje kreeg wat nat katt...


Sinterklaas knuffelt pasgeboren geitje

05-12-2011 - 0 reacties Tijdens zijn bezoek aan kinderboerderij De Gliphoeve in Amsterdam Zuidoost maakte Sinterklaas kennis met een pasgeboren geitje.
Boer Dirk (Dijkman) van de kinderboerderij in de Amsterdamse Bijlmer liet de goedheiligman kennismaken met het jonge geitje. Zowel de Sint als de toegestroomde kinderen genoten van het schouwspel.
Bron: De Gliphoeve


Politie schiet hond neer op kinderboerderij

02-12-2011 - 0 reacties De politie heeft vrijdagmiddag een hond neergeschoten die was losgebroken en dieren aanviel op een kinderboerderij in Capelle aan den IJssel.
Drie honden werden uitgelaten op een terrein in de buurt van de kinderboerderij. Door onbekende reden wisten de honden aan hun begeleider te ontsnappen en zwommen een sloot over richting een kinderboerderij. Zij vielen een geit aan. Om erger leed te voor...


Kinderboerderijen aan de slag met duurzaamheid

04-11-2011 - 0 reacties Alle kinderboerderijen duurzaam maken. Dat is de inzet van een landelijke campagne, die deze laagdrempelige plek in gemeenten wil gebruiken om duurzaamheid bij een grote groep mensen onder de aandacht te brengen. \nRuim 1500 schoolkinderen gaan daarvoor op een kleine honderd locaties in het land onderzoeken hoe duurzaam hun kinderboerderij is. Met kritische blik checken ze de boerderij onder me...