Katten

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Katten. Katten is een van de 15944 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Katten nieuws

‘Kat naar buiten doen is in strijd met EU-regels’

27-11-2019 - 13 reacties Katten ongecontroleerd naar buiten laten gaan, is illegaal. Dat stellen juristen Arie Trouwborst en Han Somsen van Tilburg Universiteit in Trouw. Zij baseren zich daarbij op Europese regels voor natuurbescherming.


Stedelijke Nederlanders verantwoordelijk voor dood van duizenden koolmezen

12-11-2019 - 0 reacties De headline even herschreven zoals men deze over de landbouw zou schrijven.

De afgelopen twee jaar is de sterfte onder jonge mezen gelijk gebleven, zeggen onderzoeksinstituut CLM. Wel gaan er in de stad meer jonge vogels dood dan op het platteland. Dat komt doordat er minder insecten in de stad zijn en bovendien is de kwaliteit van insecten in steden minder goed.


Dierenvakantieboerderij valt in de prijzen: 'Mensen zien hun huisdier als familielid'

18-10-2019 - 0 reacties Honden, katten, cavia's, konijnen, papegaaien en zelfs huisvarkens. In steeds grotere aantallen komen ze logeren bij De Lofert in Berlicum als hun eigenaar even geen tijd heeft om voor hen te zorgen. De dierenvakantieboerderij vaart er wel bij. Dusdanig dat die het predicaat 'FD Gazelle 2019' heeft ontvangen.


Mijn kat houdt wel/niet van mij

24-09-2019 - 0 reacties Hondenbezitters weten het zeker: hun hond houdt van hen. Katten zouden veel onafhankelijker en afstandelijker zijn en zich minder aan hun baasje hechten. Of toch niet?


NVWA treedt op tegen fokker ‘kat zonder haar’ in Gendt

01-08-2019 - 0 reacties De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft voor het eerst een waarschuwing uitgedeeld aan een kattenfokkerij in Gendt (Gelderland). Daar werden katten gefokt van het type Bambino Sphynx, een ‘designerkat’ zonder vacht en met korte pootjes.


Groningse boeren volgen kat in predatieonderzoek

15-05-2019 - 6 reacties Boeren in Groningen hebben twintig katten voorzien van een gps-tracker om meer inzicht te krijgen in de rol van deze jagers in de predatie van weidevogels.


Groningse boeren volgen katten in predatieonderzoek

15-05-2019 - 0 reacties Boeren in Groningen hebben twintig katten voorzien van een gps-tracker om meer inzicht te krijgen in de rol van deze jagers in de predatie van weidevogels.


Amerikaanse honden en katten moeten ook op dieet

15-04-2019 - 0 reacties


Dierproefcentrum Den Bosch doet er alles aan om pottenkijkers buiten te houden

11-04-2019 - 0 reacties Dierproefcentrum Charles River staat in het oog van een storm, door nieuws over de toename van medische experimenten op katten en honden. Maar wat zich achter de goed beveiligde deuren van het Bossche bedrijf afspeelt, blijft in nevelen gehuld.

DEN BOSCH - Dierproefcentrum Charles River staat in het oog van een storm, door nieuws over de toename van medische experimenten op katten en honden. Maar wat zich achter de goed beveiligde deuren van het Bossche bedrijf afspeelt, blijft in nevelen gehuld.


Meer honden en katten ingezet bij dierproeven

10-04-2019 - 0 reacties AMSTERDAM - Het aantal honden en katten dat wordt gebruikt in medische experimenten is in een jaar tijd bijna verdubbeld. In 2016 werden er in Nederland nog 656 honden en 89 katten ingezet voor experimenten, in 2017 waren dat 909 honden en 200 katten. Dat blijkt uit cijfers van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).


LTO: 'Verwilderde katten zijn bedreiging voor weidevogels'

05-04-2019 - 0 reacties „Het is bijzonder teleurstellend dat de provincie Drenthe bij haar standpunt blijft om verwilderde katten door de stichting Zwerfkatten Nederland uit laat zetten in het buitengebied”, reageert Jan Bloemerts, LTO Noord voorzitter van de provincie Drenthe.


‘Provincie Drenthe neemt inzet wild- en vogelbeschermers niet serieus’

25-03-2019 - 0 reacties Provincie Drenthe verleent ontheffing om behandelde verwilderde katten terug te plaatsen in het buitengebied van de provincie.


Stadse ratten in NY te groot en slim voor verwilderde katten

19-10-2018 - 0 reacties


Dierenbeschermers: Kat krijgt onterecht schuld van dood weidevogels

19-09-2018 - 0 reacties De teruggang van de weidevogels mag geen vrijbrief zijn om katten af te schieten in het buitengebied. Ten onrechte wordt de kat aangewezen als schuldige.


Paarden kennen meer gezichtsuitdrukkingen dan chimpansees

27-06-2018 - 0 reacties Dat paarden een heel eigen lichaamstaal hebben, waarbij ze communiceren met onder meer hun oren en hun staart is wel bekend, maar uit onderzoek blijkt nu ook dat ze net als mensen gezichten kunnen trekken.
Uit onderzoek van de Universiteit van Sussex in Groot-Brittannië blijkt dat paarden 17 gezichtsuitdrukkingen hebben en dat zijn er drie meer dan chimpansees, die biologisch gezien veel dichter bij ons staan. Wel zijn het er nog altijd tien minder dan de mens tot zijn beschikking heeft.
Onderzoekers van de Britse universiteit maakten tijdens het urenlang bekijken van de hoofdbewegingen en de spierspanning in het hoofd van paarden een coderingssysteem voor hun gezichtsuitdrukkingen. Eenzelfde soort systeem is eerder gebruikt bij katten, honden en chimpansees.

Grote ogen opzetten
"Lang is gedacht dat mensen over de meest complexe gezichtsuitdrukkingen beschikken en dat hoe verder een dier van de mens af staat, hoe minder ontwikkeld zijn gezichtsuitdrukkingen zijn. Uit dit onderzoek blijkt dat dat niet zo is", zegt biologisch antropoloog Anne Burrows, die eraan meewerkte.
Het lijkt er steeds meer op dat huisdieren met opzet op een bepaalde manier communiceren, niet alleen onderling, maar ook met mensen. Ze voelen emoties aan en doen uitdrukkingen na, onder meer met hun lippen, neusgaten en ogen.

Zo kunnen paarden 'grote ogen opzetten' door hun bovenste ooglid op te trekken en het wit rond hun ogen te tonen, meestal uit angst, zegt de onderzoekster. En een paard dat zijn mondhoeken optrekt, zoals een mens lacht, is meestal onderdanig naar een ouder paard.
De bevindingen zijn van belang omdat ze veeartsen en mensen die werken in de paardensector kunnen helpen om het welzijn van paarden te verbeteren, zeggen de onderzoekers.


Man bekent verkopen vlees van duizend katten

25-06-2018 - 0 reacties


Honden houden van vet, katten van carbs

08-06-2018 - 0 reacties 'Als het aan de kat lag, kocht ze...' koolhydraatrijk voer. Tot verrassing van de onderzoekers, die dachten dat het katten vooral om eiwitten te doen is. Honden zijn ook al niet op eiwitten gespitst; als ze kunnen kiezen, geven ze de voorkeur aan vetrijk voer.


Verhit vlees ook voor huisdieren

10-04-2018 - 0 reacties In circa tien merken rauw huisdiervoer, meestal uit de diepvries, in de Verenigde Staten (VS) zijn vanaf het begin van 2018 zowel Listeria als Salmonella aangetroffen. Ten minste twee jonge katten zijn overleden.


Meer fipronil op uienzaad dan in kippenmest

12-03-2018 - 0 reacties Fipronil zit ook op uienzaad. Dat is toegestaan, maar opvallend is dat het om een veel grotere hoeveelheid gaat dan bij kippenmest is toegestaan. De fipronil op uienzaad is niet schadelijk voor de volksgezondheid, maar het vergif blijft wel achter in de grond. Het grootste fipronilrisico is anti-vlooienspray dat wordt gebruikt bij honden en katten, maar daar kan iemand alleen bij verkeerd gebruik last van krijgen. Dat blijkt uit onderzoek van Omroep Gelderland.


Haanburgers vallen bij dierenbeschermers in de smaak

20-02-2018 - 0 reacties In de leghennenhouderij zijn de haantjes niet nuttig zodat ze vergast en vervolgens verwerkt worden in diervoeding voor honden, katten en dierentuinen. Het Nederlandse bedrijf Kipster, naar eigen zeggen de meest diervriendelijke kippenboerderij ter wereld, heeft daar wat op gevonden. De haantjes worden niet gedood als kuiken, maar opgekweekt en na een viertal maanden geslacht zodat van hun vlees ‘Hollandse haanburgers’ gemaakt kunnen worden. De eerste 30.000 stuks zijn vanaf deze week te koop bij Lidl in Nederland. Dierenrechtenorganisatie Wakker Dier, die anders fel tekeer gaat tegen de vee-industrie, zond een radiospot uit met onvervalste reclame hiervoor.