Kampen

Kampen is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Kampen en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Kampen nieuws

Minder vraag naar friet, dus dan de aardappelen maar gebruiken als desinfectiemiddel

30-04-2020 - 1 reacties Door de coronacrisis zitten veel boeren met overschotten in hun maag. Tegelijkertijd kampen ziekenhuizen met een tekort aan desinfecteermiddel. Wat hebben de telers te maken met de zorg? Heel veel, zo laat tv-programma Keuringsdienst van Waarde zien. Aardappelen kunnen worden gebruikt voor desinfectiespray.


Bouwsector stoeit met coronacrisis: ‘RIVM-regels massaal overtreden’

26-03-2020 - 0 reacties Bouwbedrijven kampen met forse problemen op de bouwplaats. Er wordt van bouwvakkers verlangd dat ze zoveel als mogelijk doorwerken in deze coronacrisis, maar vakbond FNV ziet als gevolg dat er grote gezondheidsrisico's worden genomen. Het kabinet komt met een nieuw protocol.


Personeelstekorten in land- en tuinbouw door wegblijven buitenlandse arbeiders

25-03-2020 - 0 reacties Bedrijven in de land- en tuinbouwsector in de drie Noordelijke provincies kampen met een tekort aan personeel. Dat komt volgens Land- en Tuinbouworganisatie Noord doordat veel buitenlandse arbeidskrachten door het coronavirus niet naar Nederland kunnen komen.


Mestmarkt behoeft nodig droog weer

05-03-2020 - 0 reacties Het uitrijdseizoen van mest heeft te kampen met een enorm moeizame start. Dit is volledig te wijten aan de gevolgen van het regenachtige weer. Door overvolle mestopslagen moeten veehouders de mest noodgedwongen laten overpompen of afvoeren om putruimte te creëren.


'PFAS-problemen zorgen nog steeds voor hoofdpijn in bouwsector'

17-02-2020 - 0 reacties ZOETERMEER - De PFAS-problemen in de bouwsector zijn nog steeds niet voorbij. Volgens brancheorganisatie Bouwend Nederland kampen veel bedrijven nog altijd met hinder en extra kosten bij het verplaatsen van grond. Daarnaas...Lees meer


Na bijna 2 jaar is droogte in Twente voorbij

10-02-2020 - 0 reacties ENSCHEDE - Bijna twee jaar lang heeft Twente te kampen gehad met een neerslagtekort. Maar Waterschap Vechtstromen kwam deze maandag met een geruststellende mededeling: de grondwaterstand in de regio is weer op peil.


Regen, regen en en nog eens regen, maar nog altijd niet genoeg

15-01-2020 - 0 reacties Terwijl het de afgelopen weken met name grijs en regenachtig weer was, geldt er op sommige plekken nog steeds een sproeiverbod. 'We kampen hier nog altijd met droogte', vertelt Minke Huurnink van het waterschap Rijn en IJssel. 'Dus mag er geen oppervlaktewater worden gebruikt.'


Waar blijft vangnet voor slachtoffers van stikstofcrisis en PFAS?

28-11-2019 - 0 reacties Het kabinet presenteerde maatregelen in de aanpak van de stikstofcrisis. Het valt op dat er – anders dan eerder aangekondigd – géén maatregelen worden genomen om de bedrijven die te kampen hebben met stilvallende werkzaamheden een vangnet te bieden voor de personele kosten.


John Deere 6750 op rups van loonbedrijf Oussoren

19-10-2019 - 0 reacties Loonbedrijf Oussoren uit Westbroek (UT) aan het modderen in de mais in Oosterwolde (GD) en Kamperveen (OV) met een John Deere 6750 op rups en twee IHI iC100-rupsdumpers. Verder zijn aanwezig loonbedrijf Buijert Zwartendijk Kampen BV met een Fendt 818 en een Liebherr 900, melkveebedrijf Kloek uit Kamperveen met een Fendt 818 en loonbedrijf ten Hove uit Kamperveen met een Fendt 924.


Zwaardere aantastingen cercospora vragen om andere aanpak en minder gevoelige rassen

17-10-2019 - 0 reacties De bietenteelt heeft de laatste jaren te kampen met een steeds heftiger aantasting van cercospora. Met name in het Noordoosten van het land is cercospora door de intensieve teelt een groot probleem, constateert Delphy.


Sunoil neemt ‘fraudebedrijf’ Biodiesel Kampen over

16-10-2019 - 0 reacties EMMEN - Biodieselproducent Sunoil uit Emmen neemt het failliete bedrijf Biodiesel Kampen over.


Juf Hanneke is De leukste juf van Nederland

04-10-2019 - 0 reacties Juf Hanneke van de Dr. Bouwmanschool in Kampen is de Leukste Juf van Nederland geworden! Aangedragen door kinderen en ouders werd zij door de jury van de verkiezing gekozen tot de genomineerde van regio Noord. Dankzij de vele online stemmen voor juf Hanneke werd zij vervolgens de overall winnaar.


Stikstofuitspraak verlammend voor aanpak N35 en opening Lelystad Airport

13-09-2019 - 0 reacties OVERIJSSEL – De stikstofuitspraak van de Raad van State heeft een verlammende werking op het veiliger maken van de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal en vice versa. Ook het verbreden van de N50 Kampen bij Kampen Zuid wordt ernstig vertraagd wat – gezien het aantal dodelijke ongevallen – de nodige maatschappelijke onrust teweeg brengt. In […]


Extreme droogte veroorzaakt grote zorgen op kastelen in Oost-Nederland

07-09-2019 - 0 reacties MEGCHELEN - Eigenaren van kastelen en landgoederen maken zich grote zorgen over de negatieve gevolgen van extreme hitte en droogte. Bomen sterven af, grachten bevatten weinig of geen water en historische gebouwen kampen met verzakking.


Oorzaak vriespuntproblemen FrieslandCampina nog groot raadsel

02-09-2019 - 43 reacties FrieslandCampina verbindt ook in september geen consequenties aan een te hoog vriespunt in de melk. De coöperatie zoekt nog naar een verklaring voor het feit dat zoveel melkveehouder momenteel met het probleem kampen, zonder dat er water bij de melk zit.


EU-landen akkoord met droogtesteun boeren

29-08-2019 - 0 reacties Brussel
Boeren die door de droogte met financiële problemen kampen komen in aanmerking voor extra steun.
De 28 EU-landen hebben woensdag ingestemd met een pakket maatregelen dat de Europese Commissie een maand geleden voorstelde.
Lidstaten krijgen de mogelijkheid vervroegd hogere voorschotten uit te keren en mogen in sommige gevallen afwijken van de regels voor landgebruik, zodat veehouders hun dieren voldoende voer kunnen geven. Zo worden de voorschriften voor braakliggend land en het zaaien van bepaalde gewassen die zijn bestemd voor begrazing of voerproductie...


EU: groen licht voor steun bij droogteproblemen

28-08-2019 - 0 reacties De door de Europese Commissie voorgestelde steunmaatregelen voor door droogte getroffen boeren zijn goedgekeurd door de 28 EU-lidstaten. Boeren die door de droogte met financiële problemen kampen, komen in aanmerking voor extra steun.


EU-landen akkoord met droogtesteun aan boeren

28-08-2019 - 0 reacties Boeren die door de droogte met financiële problemen kampen komen in aanmerking voor extra steun. De 28 EU-landen hebben woensdag ingestemd met een pakket maatregelen dat de Europese Commissie een maand geleden voorstelde.


Dé oplossing voor hete zomers? Nederlandse quinoa doet het goed op de droge akkers

22-08-2019 - 0 reacties ANGEREN - Boeren kampen met lagere opbrengsten van hun gewassen en zelfs misoogsten door de extreem droge zomers. ‘Supergraan’ quinoa kan uitkomst bieden, maar niet op de korte termijn.


Canadese veehouders vrezen ruwvoertekort

16-08-2019 - 0 reacties Doordat we voor het tweede jaar op rij kampen met extreme droogte, hebben verschillende Canadese melkveehouders te maken met een ruwvoertekort. In sommige gevallen zijn deze veehouders zelfs al genoodzaakt om dieren naar de slacht te brengen.