Kamervragen

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Kamervragen. Kamervragen is een van de 16211 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Kamervragen nieuws

Linkse oppositie boos over uitlekken stikstofplannen

21-04-2020 - 2 reacties DEN HAAG (ANP) - Linkse oppositiepartijen zijn niet blij met de manier waarop de nieuwe plannen voor de stikstofcrisis zijn uitgelekt. De Partij voor de Dieren (PvdD), GroenLinks, de Partij van de Arbeid (PvdA) en de SP hebben daarom Kamervragen gesteld.


Kamervragen over verhoging laadprijzen

22-01-2020 - 1 reacties Is er sprake van kartelvorming?,

Vorige week kwam ons het bericht ter ore dat de laadprijzen bij Ionity ‘schreeuwend duur’ gaan worden. Opladen voor €8 is binnenkort verleden tijd. Vanaf 31 januari betaal je 79 eurocent per kWh. Het was niet te verwachten dat het laden zo goedkoop zou blijven bij Ionity, maar dit is toch wel in één keer een forse prijsstijging.

Dit alles is de politiek niet ontgaan. Een aantal partijen, waaronder het CDA, de CU, D66 en de VDD, willen hierover kamervragen gaan stellen. CDA-lid Pieter Omtzigt deelde op Twitter de vragen die ze willen stellen aan de ministers van Financiën, Economische Zaken en Klimaat en Infrastructuur en Waterstaat.

Ten eerste willen de kamerleden weten of de ministers op de hoogte zijn van de prijsverhoging en wat de winstmarge is op de elektriciteit. Verder valt het de kamerleden in kwestie op dat de prijzen de afgelopen jaren flink verhoogd zijn. Volgens hen ruikt dit naar kartelvorming. Ze willen daarom vragen of hier in samenwerking met de Autoriteit Consument & Markt een onderzoek naar ingesteld kan worden. Verder willen ze dat er gekeken wordt naar de mogelijkheden om de prijzen binnen de perken te houden, bijvoorbeeld door een maximumprijs in te voeren.


Twijfels Schouten over emissiearme vloer

10-12-2019 - 25 reacties Onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) geeft het signaal af dat emissiearme vloeren bij melkvee mogelijk niet goed werken. Dat schrijft landbouwminister Carola Schouten als beantwoording op Kamervragen van Tweede Kamerlid William Moorlag (PvdA).

Aanleiding voor de Kamervragen was het artikel De zogenaamd schone stal is net zo vervuilend als de traditionele stal in Trouw. Het onderzoek van het CBS laat volgens de minister zien dat een deel van de bedrijfsvormen voor de veehouderij een hoger verlies aan gasvormige stikstof heeft dan verwacht. 'Het is echter onduidelijk welk deel van de stikstofuitstoot kan worden toegerekend aan ammoniak', schrijft ze.


Oss Kamerlid legt zorgen over windmolens bij minister neer. ‘Gezondheid van omwonenden is in het geding’

18-11-2019 - 0 reacties OSS/DEN HAAG - Het lijkt of de politiek nu ook wakker wordt, nu er steeds meer verzet komt tegen grote windmolenparken. SP-kamerlid Henk van Gerven heeft nu kamervragen gesteld naar aanleiding van een reportage van het Brabants Dagblad over vijf enorme windmolens in de Hoeksche Waard en de plannen voor zo'n park in onder andere de Stijbeemden bij Ravenstein.


Kamervragen na ongerustheid over afvalwaterinjectie in Rossum

07-11-2019 - 0 reacties ROSSUM/DEN HAAG - Het Tweede Kamerlid Tom van der Lee (GroenLinks) wil weten of het Staatstoezicht op de Mijnen ook zelf onderzoek doet naar de veiligheid van de injectie van afvalwater van de NAM, in een oud gasveld in Rossum.


Actieve aanpak fraude biologische sector nodig

14-10-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Naar aanleiding van de antwoorden op Kamervragen op 7 oktober. van Kamerlid Frank Futselaar (SP) over de fraude met biologisch en gangbaar vlees wil Bionext, ketenorganisatie van de biologische sector, in gesprek over de opvolging van fraude.


Toezicht op biostimulant schiet te kort

10-10-2019 - 0 reacties De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) kan pas goed toezicht houden op biostimulanten als de nieuwe Europese Meststoffenverordening van kracht is. Dat schrijft landbouwminister Carola Schouten in antwoord op Kamervragen.


Foutmarge stikstofmodel RIVM 30 procent

10-10-2019 - 19 reacties

Originele beschrijving

De modellen waarmee het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) berekeningen over stikstof maakt zijn niet onfeilbaar en voortdurend in ontwikkeling geven de onderzoekers toe na kritische kamervragen. De gemiddelde onzekerheidsmarge bedraagt 30%, met lokale uitschieters tot wel 70%. 


Toezicht op biostimulant schiet tekort

08-10-2019 - 0 reacties De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) kan pas goed toezicht houden op biostimulanten als de nieuwe Europese Meststoffenverordening van kracht is. Dat schrijft landbouwminister Carola Schouten in antwoord op Kamervragen.


Tweede Kamer niet tevreden met antwoorden Schouten over pootgoedfraude

10-09-2019 - 0 reacties Heeft de NVWA wel afdoende actie ondernomen na bekendmaking van de pootgoedfraude? In antwoord op eerdere Kamervragen stelde minister Schouten van wel, maar de Tweede Kamer neemt daar geen genoegen mee. CDA, VVD en SGP willen meer duidelijkheid.


Kamerleden willen opheldering over pootgoedfraude

09-09-2019 - 0 reacties De landbouwwoordvoerders van CDA, VVD en SGP hebben Kamervragen ingediend bij minister Carola Schouten over de afhandeling van de pootgoedfraude door de NVWA en keuringsdienst NAK.


Partij voor de Dieren stelt Kamervragen over ‘zwientie tikken’

07-08-2019 - 0 reacties De Partij voor de Dieren wil van minister Schouten weten of zij ‘het treiteren van varkens ter vermaak’ verantwoord vindt. De partij heeft Kamervragen gesteld, nadat afgelopen zaterdag tijdens Dicky Woodstock deelnemers zwijntjes probeerden te tikken.


Spervuur Kamervragen Ouwehand na falende ventilatie

30-07-2019 - 0 reacties Tweede Kamerlid Esther Ouwehand (PvdD) heeft maar liefst 110 Kamervragen gesteld over falende ventilatiesystemen en luchtwassers. Daardoor stikten vorige week dieren.


Partij voor de Dieren stelt voor 412.500 euro vragen aan minister over hitte

30-07-2019 - 0 reacties Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren heeft maar liefst 110 Kamervragen gestuurd aan minister Carola Schouten van LNV en minister Ferd Grapperhaus van Justitie & Veiligheid over de dode varkens en kippen, afgelopen week tijdens de hitteperiode.


Partij voor de Dieren stelt voor 412.500 euro vragen aan minister over hitte

30-07-2019 - 0 reacties Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren heeft maar liefst 110 Kamervragen gestuurd aan minister Carola Schouten van LNV en minister Ferd Grapperhaus van Justitie & Veiligheid over de dode varkens en kippen, afgelopen week tijdens de hitteperiode.


Minder vleesvarkens en meer biggen door sanering

08-07-2019 - 0 reacties De Subsidieregeling sanering varkenshouderijen leidt tot meer vermeerderingsbedrijven en minder vleesvarkensbedrijven, zo blijkt uit reacties van financieel-economisch deskundigen op Kamervragen van het CDA.


Verontwaardiging over vernietiging Nederlandse uien

28-05-2019 - 0 reacties CDA-Kamerleden Mustafa Amhaouch en Jaco Geurts willen via Kamervragen opheldering krijgen over de vernietiging van Nederlandse uien op last van de Hongaarse overheid.


Verontwaardiging over vernietiging Nederlandse uien

27-05-2019 - 0 reacties CDA-Kamerleden Mustafa Amhaouch en Jaco Geurts willen via Kamervragen opheldering krijgen over de vernietiging van Nederlandse uien op last van de Hongaarse overheid.


'Windmolens niet de oorzaak van insectensterfte'

26-05-2019 - 0 reacties Windmolens hebben nauwelijks een aandeel in de insectensterfte. Dat zegt minister Carola Schouten, in antwoord op Kamervragen van Jaco Geurts en Agnes Mulder (CDA).


'Windmolens niet de oorzaak van insectensterfte'

26-05-2019 - 0 reacties Windmolens hebben nauwelijks een aandeel in de insectensterfte. Dat zegt minister Carola Schouten, in antwoord op Kamervragen van Jaco Geurts en Agnes Mulder (CDA).