Jd

Jd nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Jd nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Jd nieuws

Chinese schoolkinderen eten 'groenten als konijntjes' na bezoek aan kas

19-04-2021 - 0 reacties JD, een grote Chinese retailer, had onlans bijna honderd basisschoolkinderen en hun leraren op bezoek in een kas van een van hun telers. Het schoolreisje maakt deel uit van een groter programma wat vorig jaar begon is, waarin JD de 'plantenfabriek' aanbiedt als hightech leerfaciliteit voor kinderen en…


De 'blockchainkippenboerderij': techreuzen storten zich op platteland China

28-02-2021 - 0 reacties Blockchaintechnologie en gezichtsherkenningstechnologie bij varkens en kippen met stappentellers. Chinese techreuzen als Alibaba, JD en Huawei verdringen zich om boerderijen te veranderen in hightechondernemingen.
In het dorpje Baoxianlan, zo'n 300 kilometer ten zuiden van Peking, is zo'n coöperatie te vinden. Een zogenaamde blockchainkippenboerderij: een initiatief van JD, één van China's grootste internetreuzen. Elke dag worden er meerdere foto's van de kippen geüpload op een platform dat gebruik maakt van blockchaintechnologie, laat projectleider He Xiaofei zien. "Zo kunnen consumenten via hun telefoon zien hoe onze kippen zijn grootgebracht."
JD werd groot met e-commerce. Naast online shoppen beschikt het over een gigantisch logistiek netwerk voor pakketbezorging, biedt het cloud- en betaaldiensten aan en heeft het haar eerste stappen in de gezondheidszorg gezet. Ook blockchainkippenboerderijen werden aan het rijtje toegevoegd. "We doen dit nu zo'n twee jaar", vertelt He.
"Taart komt niet uit de lucht vallen", valt te lezen op een grote propagandabanner in het dorpje. "Stroop de mouwen op", staat erachter, vergezeld van een foto van partijbaas en president Xi Jinping. Zoals zoveel mensen van zijn generatie kan de 60-jarige boer Wang Aihua die boodschap onderschrijven.
Als kind maakte hij de 'Grote Sprong Voorwaarts' mee. Plannen van toenmalig leider Mao Zedong om grootschalige hervormingen in de landbouw door te voeren liepen uit op een faliekante mislukking. "Het leven was zwaar", blikt Wang terug. Tientallen miljoenen mensen kwamen om het leven. "We hadden veel te weinig om onze buik rond te eten." Die tijd is voorbij. Wang, met de revolutionaire voornaam "houd van China", is toegetreden tot de coöperatie die de 'blockchainkippenboerderij' in zijn dorp leidt.
Correspondent Sjoerd bezocht een blockchainboerderij:
Na een serie van voedselschandalen zijn Chinese consumenten wantrouwend. Eieren en vlees worden niet zelden ten onrechte verkocht als vrije uitloopkippen. "Bij ons weten ze zeker dat de kip die ze kopen betrouwbaar is", meent projectleider He. "Groen, gezond en veilig", noemt hij het.
Naast JD zijn bedrijven als Alibaba, Netease en recentelijk ook Huawei de stal in gedoken. Laatstgenoemde zag, na Amerikaanse handelsbeperkingen, de internationale smartphoneverkopen ineenstorten. Huawei wil haar technologie inzetten om de gezondheid van varkens te monitoren, waarbij onder meer gekeken wordt naar gewicht, voedsel en beweging. Gezichtsherkenningstechnologie zou de individuele varkens van elkaar moeten kunnen onderscheiden, en eventuele problemen in een vroegtijdig stadium moeten kunnen registreren.
Modernisering
Naast het veiliger maken van voedsel, moet de toepassing van technologie vooral ook leiden tot een efficiëntieslag op het Chinese platteland. Nu nog is China afhankelijk van zo'n 200 miljoen veelal kleinere boerderijen. Soms hebben ze niet veel meer dan een paar kippen, varkens of koeien in de voortuin, vaak geleid door oudere plattelandsbewoners. "Projecten als deze helpen om de Chinese agricultuur te moderniseren en verder op te schalen", zegt He. Naast de veeteelt wordt de technologie ook ingezet bij het verbouwen van groenten, fruit en graan, al liggen de marges daar lager.
Projecten als die van JD in Baoxianlan kunnen rekenen op stevige overheidssubsidies, boeren krijgen goedkope leningen. Onder Xi Jinping heeft zelfvoorziening topprioriteit gekregen. "China moet zijn eigen rijstkom stevig vasthouden", stelde hij eerder.
Geen voedselverspilling meer
Afgelopen zomer nog werd om diezelfde reden een campagne gelanceerd waarin werd opgeroepen geen voedsel te verspillen. Overstromingen in het zuiden en droogte in het noorden hadden de kwetsbaarheden van de Chinese voedselketen nog maar eens blootgelegd. Ook de varkenspest, de vogelgriep en Covid-19 leidden tot grote prijsschommelingen.
Minder mensen in de stal is sindsdien het devies, iets dat bij de blockchainboerderij in Baoxianlan aardig lukt. Slechts enkele mensen mogen, na grondige desinfectie, in de buurt van de kippen komen. De toegepaste technologie hier relatief eenvoudig. "We zijn nog volop in ontwikkeling", zegt He daarover.
Stappentellers die eerder bij de kippen werden gebruikt zijn er inmiddels weer afgehaald. "We weten nu dat ze ongeveer 10.000 stappen per dag zetten. Over 100 dagen komt dat uit op 1 miljoen", glimlacht hij. Boer Wang, die binnen de coöperatie meehelpt bij het schoonhouden van het terrein, gelooft het allemaal wel. "Ik begrijp niet zoveel van al die hoogwaardige technologie", lacht hij. "Maar het leven is echt een stuk beter geworden. We hebben meer geld om uit te geven."


Tractor diefstal almelo jd 6120m

30-09-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Tractor gestolen!!

Gisteravond rond de klok van 20.00 uur is in Almelo bij de Intratuin (Schuilenburgsingel) onze John Deere 6120M gestolen! Heeft u iets gezien, of heeft u informatie over de...


New Holland FX 450 nog volop aan de bak

22-09-2019 - 0 reacties Aangezien de drie andere Claas hakselaars al op mais staan moest de New Holland  FX 450 van JWD Markvoort afgelopen zaterdag nog volop aan de bak!! vergezeld van een Fendt 824 en een nieuwe JD 6195


Ruim 1400 PK voor het ERF met volledige FarmSight ontzorging

09-08-2019 - 0 reacties Aan het biologische bedrijf B.V. ERF uit Flevoland zijn vier nieuwe John Deere tractoren inclusief FarmSight Premium plus pakketten afgeleverd door GroeNoord.  Er zijn twee John Deere 6250R Ultimate Autopower met CommandPro geleverd met een maximaal vermogen van 300 PK, voorzien van John Deere Autotrack GPS en JD Link. Eén 6250R is voorzien van Michelin Evobib banden, wat in combinatie met het bandendrukwisselsysteem zorgt voor een grotere footprint en 30% meer tractie wat uiteindelijk resulteert in een lager specifiek brandstofverbruik.  Tevens zijn twee John Deere tractoren…


John Deere 1630 - Hoe moet je de brandstofpomp iets opendraaien

15-09-2018 - 9 reacties Goeiedag, wij hebben thuis een john deere 1630 als hobby trekker. En het leek ons wel mooi om de brandstofpomp iets open te zetten. En aangezien wij zelf niet weten hoe dat moet is mijn vraag hoe moet je m iets open zetten?
Mvg weusjr.


Google krijgt dankzij investering van $550 miljoen voet tussen de deur in China

19-06-2018 - 0 reacties Met een miljoeneninvestering in de Chinese webwinkel JD.com probeert Google weer vaste voet aan de grond te krijgen in China. Alibaba en Amazon krijgen er wereldwijd een geduchte concurrent bij, voorspellen analisten.


John Deere Trekker evenement "Van trekpaard naar renpaard"

18-06-2018 - 0 reacties Op woensdag 27 juni en donderdag 28 juni  organiseert John Deere Nederland B.V. samen met haar dealers een Trekker evenement in Venray.  Tijdens het evenement zal John Deere de laatste ontwikkelingen van de 6250R, 7310R & 8400R presenteren. Daarnaast komt ook optimalisatie van trekkers en Connected Support aan bod, met o.a. JD Link en MyJobConnect. Naast de presentaties is er ook een mogelijkheid om te rijden met deze 3 trekkers.    Vanaf 14:00 tot 21:00 uur zullen er doorlopend presentaties plaatsvinden. Loop gerust binnen wanneer het u uitkomt.  Voor meer informatie…


John Deere 6320 met 110 cm brede lage druk en Ovlac 8 schaar Onland Ecoploeg

03-03-2018 - 0 reacties  John Deere 6320 met 110 cm brede lage druk en Ovlac 8 schaar Onland Ecoploeg De Ovlac 8 schaar Onland Ecoploeg aan het werk, met het Koeckhoven.net all-round FK rister. Deze JD 6320, 110 pk, 4 cilinder trekker, met 110 cm brede lage druk banden, ploegt in één werkgang 3.15 meter breed om. 14 cm diep. 


En weer opent een internetretailer winkels-met-dak-en-deur

15-01-2018 - 0 reacties Supermarkten met-een-dak-en-een-deur kunnen niet meer zonder internetkanaal. Dat het ook andersom geldt, maakten Amazon en Alibaba vorig jaar al duidelijk. Die trend zet zich voort. Het Chinese JD.com, het in omzet op 2 na grootste internetbedrijf ter wereld, opende een 'echte' winkel. En wat voor een.


‘John Deere doet aan gedwongen winkelnering’

14-04-2017 - 0 reacties

Amerikaanse boeren die werken met trekkers en machines van John Deere (JD) zijn ten einde raad. Ze zoeken hun heil in het hacken van hun machines met behulp van illegale Oekraïense software.


John Deere 1640 - Verschil met John deere 2140

20-03-2017 - 11 reacties Ik wil graag weten het verschil tussen de jd 1640 en de 2140
En de prijsklasse dit moment


John Deere 1640 - Verschil met John deere 2140

20-03-2017 - 0 reacties Ik wil graag weten het verschil tussen de jd 1640 en de 2140
En de prijsklasse dit moment


John Deere 1640 - Waar Hydro olie en transmissie olie bijvullen JD 1640

10-03-2017 - 4 reacties Goeiedag we wouden de JD even verversen van alle olieen en filters maar waar moet de hydro/transmissie olie op is dat op achterop boven de achterbrug die grote ronde schroef/moer in de midden ... lijkt me het meest logische maar even voor zekerheid...


Zij er meer loonwerkers/ boeren die nooit kleppen stellen???

19-02-2017 - 32 reacties Wij hebben twee loonwerkers die bij ons het werk doen.
Bij toeval hoorde ik van een van de twee dat bij hun trekkers nooit de kleppen worden gesteld en dit is geen geintje. Vindt hij niet nodig, valt niet veel te stellen en ze worden toch met ongeveer 8000h ingeruild. Hij rijdt met JD, Claas en Caseih. De leasetrekkers natuurlijk uitgezonderd, die gaan bij de dealer in onderhoud. 30% lease en 70% eigendom.
Bij de andere loonweker toen ook nagevraagd en eigenlijk een beetje hetzelfde verhaal.
Ze houden beide ook veel langere intervallen aan voor de motorolie verversing dan voorgeschreven. Toch vindt ik dat ze beide een up-to-date en goed onderhouden machinepark hebben met een eigen monteur.
Is dit gangbaar bij loonwerkers of zijn dit toevallig uitzonderingen???


Achtermaaier met ijzeren- of kunstofklepels aan de kneuzer?

06-02-2017 - 54 reacties Beste tf leden,

Wij zijn thuis op zoek naar een achtermaaier naast onze frontmaaier. Onze keus is gevallen op een kuhn of johndeere. De kuhn heeft kunststof klepels en de jd ijzeren. ik heb al meerdere tests gelezen en daar kwamen wisselende uitslagen uit welk type kneuzer beter is. Onze frontmaaier heeft kunststof kneuzer.

Wat zijn jullie ervaringen met deze maaiers/kneuzers? en heeft ervaring met de verschillen.

Alvast bedankt

Mark


John Deere 1120 - Workshop manual JD 1120

22-01-2017 - 4 reacties Beste forumers,

Graag hoor ik van jullie wat het beste werkplaatshandboek is voor een John Deere 1120.
Dit omdat er nogal wat in omloop is. Ik ben opzoek naar een werkplaatshandboek waarmee je de complete tractor kunt demonteren en assembleren, waaronder ook motor en overbrenging.

Alle tips zijn welkom.

Mvg. Robert


John Deere 1640 - links front spatbord voor JD 1640

21-01-2017 - 4 reacties Hallo, ik zoek een linker voorspatbord met de gietijzeren steun voor een JD 1640 van bj 80'


Gezocht: Stoel voor jd zitmaaier

08-01-2017 - 14 reacties Ik ben op zoek naar een zitmaaier stoel van John deere


Gastfoto's van Marcel K II

24-12-2016 - 0 reacties Drie Nederlandse (loon)bedrijven zette Marcel voor deze fotoserie op de foto. We zien een Vervaet trike van Knoops Transport, loonbedrijf J. van Pol en loonbedrijf Timmermans beide bezig met maïs hakselen. Dat gebeurde met een Claas en JD hakselaar.