Invoer

Invoer is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Invoer en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Invoer nieuws

Varkensvleesimport China overschrijdt totaal 2019

03-09-2020 - 0 reacties Over de eerste 6 maanden van het jaar heeft China al fors meer varkensvlees geïmporteerd dan vorig jaar. Het niveau overschrijdt zelfs al de totale invoer van 2019. Ook wordt er fors meer rundvlees geïmporteerd.


Ondanks corona importeert China meer varkensvlees

05-05-2020 - 0 reacties China importeerde over het eerste kwartaal van 2020 fors meer varkensvlees dan vorig jaar. De invoer van zowel varkensvlees als bijproducten ligt hoger, zo blijkt uit de cijfers van het Chinese landbouwministerie.


Russische aardappelprijs stijgt door zorgen

01-05-2020 - 0 reacties Tafelaardappelen in Rusland zijn aan het stijgen door zorgen rond de beschikbaarheid. Zo zijn er problemen geweest met de invoer van pootgoed, waardoor niet in alle gebieden op tijd uitgangsmateriaal voor handen was. Ook bij de oogst worden uitdagingen verwacht.


Russische grens niet open voor gesanctioneerde landbouw- en voedingsproducten

24-03-2020 - 0 reacties Berichtgeving over opening van de Russische grens voor invoer van agrarische sanctie producten blijkt niet gebaseerd op wetgeving. Dat meldt het ministerie van Landbouw aan sectororganisaties uit de Nederlandse landbouw- en voedingssector op basis van informatie van de landbouwraad die werkzaam is op de Nederlandse ambassade in Moskou.


Nieuwe stikstofregels in Overijssel vanaf vrijdag van kracht

11-12-2019 - 5 reacties De nieuwe stikstofregels voor het aanvragen van een vergunning voor activiteiten in de buurt van beschermde natuurgebieden in Overijssel gaan vrijdag in. Dankzij de nieuwe regels die voor alle provincies gelden kunnen alle sectoren een vergunning aanvragen. Alleen de provincie Friesland wacht nog met de invoer tot definitief duidelijk is of er een vergunning nodig is voor het beweiden en bemesten bij Natura 2000-gebieden.


Belgisch varkensvlees kan weer naar Singapore worden uitgevoerd

28-10-2019 - 0 reacties Na India en Vietnam heft ook Singapore zijn embargo op de invoer van Belgisch varkensvlees op. Dat heeft de Belgische minister van Landbouw, Ducarme, zaterdag 26 oktober gemeld. Het verbod op invoer van varkensvlees uit België stelden de landen in na de vaststelling van Afrikaanse varkenspest bij wilde zwijnen in de Belgische provincie Luxemburg. In 2017 importeerde Singapore 482 ton producten afkomstig uit de Belgische varkenshouderij.


Manifest: Vrije invoer van landbouwproducten is oneerlijke concurrentie

01-10-2019 - 0 reacties Vrije invoer van landbouwproducten zonder eisen aan de productiewijze te kunnen stellen is oneerlijke concurrentie voor de Nederlandse en Europese boeren. Dat stellen acht landbouw- en milieuorganisaties in een gezamenlijk manifest.


Manifest: Vrije invoer van landbouwproducten is oneerlijke concurrentie

01-10-2019 - 0 reacties Vrije invoer van landbouwproducten zonder eisen aan de productiewijze te kunnen stellen is oneerlijke concurrentie voor de Nederlandse en Europese boeren. Dat stellen acht landbouw- en milieuorganisaties in een gezamenlijk manifest.


Manifest: Vrije invoer van landbouwproducten is oneerlijke concurrentie

01-10-2019 - 0 reacties Vrije invoer van landbouwproducten zonder eisen aan de productiewijze te kunnen stellen is oneerlijke concurrentie voor de Nederlandse en Europese boeren. Dat stellen acht landbouw- en milieuorganisaties in een gezamenlijk manifest.


Krone Titan - Toerental aandrijving Krone Titan

19-09-2019 - 1 reacties Heren en of dames, het volgende :

Ik heb sinds dit voorjaar een Krone Titan 6/50 GL opraapwagen met een vaste rotorinvoer. Op de wagen zit een sticker met 540 Toeren. Dit doe ik ook en het gaat op zich prima. Wel vind ik de rotor en pick up erg langzaam draaien. Nu heb ik het toerental van de rotor opgemeten en kom uit op 25 toeren/min, bij 540 op de aftakas. Zou de wagen niet toch op de 1000 toeren moeten ?
Ook loopt de aandrijving via een grote aandrijfkast, die volgens het onderdelenboek een vertragingskast is. Wiet weet het?


Suikerberg EU slinkt, ondanks grotere invoer

07-09-2019 - 0 reacties Ondanks dat de Europese Unie (EU) meer suiker invoert en minder exporteert, neemt de suikervoorraad in de unie af. Dit blijkt uit Brusselse statistieken.


Chinees agrarisch importverbod VS raakt Chicago niet echt

06-08-2019 - 0 reacties De Amerikaanse markt blijft nerveus door het besluit van Donald Trump om nieuwe belastingen op Chinese invoer toe te passen. Deze beslissing werd op Wall Street negatiever beoordeeld dan in Chicago.


VS krijgt voordeel in export hormoonvrij vlees naar EU

06-08-2019 - 0 reacties De Verenigde Staten en Europese Unie hebben een nieuw handelsverdrag ondertekend. Daardoor kan de VS de export van hormoonvrij vlees naar de Europese Unie verdriedubbelen. Aangezien de totale invoer in de EU niet uitgebreid wordt, krijgt het land met de deal een voordeel ten opzichte van andere landen.


Trump ageert weer tegen kaas, vlees en melk uit EU

02-07-2019 - 3 reacties De Amerikaanse president Donald Trump dreigt met extra heffingen op de invoer van producten uit de Europese Unie. Op de lijst ter waarde van €4 miljard staan onder meer kaas, room, weiconcentraat en varkensvlees.


Handwerk in de mais

24-06-2019 - 0 reacties Dag hakselvriendjes en -vriendinnetjes. Met dit mooie weer wil de mais best groeien, het bruist de grond uit. Wat dan belangrijk is, is dat de dubbelgezaaide rijen en de kielrijen worden geschoffeld, want de oude hakselaars hebben nog een rijenbek. Daarbij is het belangrijk dat de mais excact op 75 cm staat om een goede invoer te krijgen, anders heb je kans op stagnatie en dat verhoogt niet de arbeidsvreugde tijdens het hakselen. Dit alles gebeurt natuurlijk in stijl op de akker van de Oldtimer hakseldag in Dalen.


Aanvragen knoflook tweede deelperiode 2019

17-06-2019 - 0 reactiesNieuwsbericht 19.048 - Van 1 tot en met 5 juli 2019, uiterlijk om 13:00 uur, kunt u invoercertificaten aanvragen voor verse of gekoelde knoflook met de GN code 0703 20 00. Bij invoer van dit product in d


USDA: Chinese invoer van kip stijgt dit jaar 70 procent

03-06-2019 - 0 reacties Het Amerikaanse departement van landbouw (United States Department of Agricultures (USDA)) verwacht dat de Chinese invoer van kip dit jaar met 70 procent zou kunnen stijgen.


Verlaging importheffing serieuze bedreiging eiersector

15-05-2019 - 0 reacties Importheffingen beschermen de eiersector in de EU tegen invoer uit derde landen. Als bi- en multilaterale onderhandelingen met niet-EU-landen resulteren in het verminderen of afschaffen van importheffingen, vormt concurrentie een grote bedreiging, vooral voor de producenten van eipoeder. In de EU moeten producenten zich houden aan voorschriften betreffende milieu, dierenwelzijn en voedselveiligheid. Hierdoor stijgen de productiekosten met circa 16% op bedrijfsniveau.


Minder sojabonen naar de EU, Nederland grootste afnemer

10-05-2019 - 0 reacties De Europese invoer van sojabonen is in de periode van 1 juli 2018 tot en met 5 mei 2019, in vergelijking tot dezelfde periode vorig seizoen, toegenomen met ruim 1 m/ton tot 12,4 miljoen ton.


Wijziging invoerregeling zachte tarwe

01-05-2019 - 0 reactiesNieuwsbericht 19.035 - De hoeveelheden binnen het tariefcontingent voor de invoer van zachte tarwe, anders dan van hoge kwaliteit, zijn gewijzigd.