Internet

Al het Internet nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Internet nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Internet nieuws

Zonder internet op platteland is farming 4.0 snoeverij

16-10-2017 - 0 reacties

Op een conferentie in Brussel waar de mechanisatiesector uit Europa present tekende, werd ‘Farming 4.0’ in het vooruitzicht gesteld. Afgaand op de woorden van sectorvoorzitter Richard Markwell zal de technologierevolutie in landbouw nog versnellen en brengt de toekomst nog meer automatisering, digitalisering en slimme machines. Daar hangt een prijskaartje aan, zo geeft hij toe, maar de Europese landbouw is verplicht om de leiding hierin te nemen. Anders zijn we volgens Markwell niet competitief en niet duurzaam bezig. Eén kanttekening, terwijl fabrikant AGCO luidop droomt van kleine robots die je als een zwerm werkbijen loslaat op een veld blijft een groot deel van het Europese platteland verstoken van een (snelle) internetverbinding.


Jamie Oliver trekt stekker uit tijdschrift

13-10-2017 - 0 reacties

Jamie Oliver stopt na bijna 10 jaar met het culi-tijdschrift dat zijn naam draagt. De oplage loopt te ver terug en de recepten zijn ook op internet beschikbaar. De Nederlandse redactie is zich aan het beraden op "het beste scenario".

" width="150">


Unilever: ijsjes Ben&Jerry’s veilig voor consumptie, maar glyfosfaat wel een probleem

12-10-2017 - 0 reacties

Het internet staat er bol van: glyfosfaat in Ben&Jerry’s ijs. De onkruidverdelger is aangetroffen in 12 van de 14 onderzochte ijsjes. Maar hoe gevaarlijk is glyfosfaat nou echt? Een hoop gebakken lucht of moet er nu toch echt ingegrepen worden?


Na de smartphone is er nu ook het smart hondenbrokkenschepje

26-09-2017 - 0 reacties

In de VS is 54% van alle honden te zwaar of zelfs obees. Start-up YaDoggie verzon slimme technologie om daar wat aan te doen. In Californië reikt The Internet of Things inmiddels tot aan de hondenbrokken.

" width="150">


Clinic Bescherm uw digitale innovaties

06-09-2017 - 0 reacties

Op een uitvinding vraagt u octrooi aan. En uw merknaam legt u vast. Maar hoe beschermt u nieuwe software? En hoe gaat u slim en strategisch te werk bij de bescherming van digitale innovaties?

Voor alle innovatieve ondernemers die werken aan apps, big data, algoritmes, smart systems en internet of things organiseert Octrooicentrum Nederland op woensdagmiddag 4 oktober de gratis clinic 'Bescherm uw digitale innovaties'.


Industry 4.0 Week, Barcelona

05-09-2017 - 0 reacties

Bent u actief in de industrie? Van 1 tot en met 6 oktober 2017 vindt in Barcelona de 'Industry 4.0 Week' plaats. De week bestaat uit 8 verschillende evenementen over de nieuwste technologische ontwikkelingen, van 3D en Internet of Things, tot Blockchain.

Op de 8 evenementen zijn meer dan 850 internationale sprekers en 50.000 professionals aanwezig. Meer informatie per evenement vindt u op de website van firabarcelona.com/en/calendar/…" rel="nofollow">Fira de Barcelona.


6 procent van boeren heeft eigen online verkoopplatform

31-08-2017 - 0 reacties

De lokale boer vindt steeds vaker de weg naar het internet. Dat blijkt uit de jaarlijkse internetbarometer van het bedrijf Email-Brokers. In vergelijking met 2014 hebben nu meer dan dubbel zoveel landbouwers een eigen online platform om daar hun groenten, fruit of vlees direct aan de consument te verkopen, zonder tussenpersonen. "Meer en meer kleine bedrijven zijn aanwezig op het internet, en ook de lokale boeren springen mee op die kar", zegt CEO William Vande Wiele.


Fendt 900 Vario Prototype

25-08-2017 - 8 reacties

Op internet circuleren de eerste afbeeldingen van de vermoedelijk nieuwe 900 Vario serie van Fendt.


Overheid speelt woordspel over rug pluimveehouders

22-08-2017 - 0 reacties

De laatste dagen verschijnen in dagbladen en op internet artikelen met de strekking dat pluimveehouders hadden kunnen weten dat de eiersector heeft zitten slapen en ze het zelf hadden kunnen weten dat Dega-16 verboden was.


Online en offline #blog

27-07-2017 - 0 reacties

Op het internet en diverse sociale platformen lees je steeds meer over de ontwikkelingen van en door FloraHolland. We willen het grootste digitale handelsplatform zijn als het over bloemen en planten gaat is de stelling van FloraHolland. Dan ontstaat er naast een discussie over het sluiten van klokken en dat dit in de toekomst wel eens helemaal zal gaan gebeuren.


Wat ik wil zeggen tegen de mevrouw van de biologische winkel - SAAR Magazine

15-07-2017 - 0 reacties

Zo eens per maand bezoekt Ella de biologische supermarkt voor roomboter, brood en sesamkoekjes. En elke keer probeert de eigenares haar te bekeren tot een nieuwe voedselhype.

De mevrouw van de biosupermarkt is een gepassioneerde missionaris als het gaat om gezond eten. Of nou ja, wat zij voor gezond aanziet. Ze schuimt hele dagen internet af, op zoek naar bewijs dat in haar geloof du jour past. Ik kom er al jaren, dus ik weet dat haar voedselreligie afhangt van de hype van het moment. Momenteel is ze een vrome vegan en met alle respect voor vegans die wél al hun voedingstoffen binnenkrijgen: ze ziet er buitengewoon pips uit.

Meer: saarmagazine.nl/wat-ik-wil-zeggen-tegen-de-mevrouw…


Communicatie tussen boer en leverancier steeds vaker via email

16-05-2017 - 0 reacties

Nederlandse boeren communiceren steeds vaker per e-mail met hun leveranciers. Face tot face contact blijft echter het belangrijkste contactmiddel. Dat blijkt uit een onderzoek van CRM Partners, waarin 507 boeren uit Nederland, Engeland en Duitsland zijn gevraagd naar hun relatie met toeleveranciers.


Zetor 4511 - Wat houd een technische oldtimerkeuring in België juist in?

15-01-2017 - 5 reacties

Ik zou graag mijn Zetor 4511 inschrijven als oldtimer. Ik heb een lange lijst gevonden op internet met de punten die ze controleren (goca.be/upload/documents_akct/…), maar zijn ze daar echt zo streng in? Anders vrees ik dat mijn tractor wel op een paar punten tekort zal schieten.
grtjs cédric


Claas Ares 816 RZ - Welke accu voor Claas ares 816 ?

09-01-2017 - 9 reacties

Hallo mede tf ers,

Ik heb een nieuwe accu nodig voor onze trekker er wordt van alles aangeboden op internet,
Maar wat zijn jullie ervaringen met merken en hoe zwaar moet mijn accu zijn? Het is een
6 cilinder John deere motor met 6,8 liter motor inhoud en graag heb ik nog iets capaciteit over.
Wat raden jullie aan?

Gr


AARDSTRALENTEST

08-01-2017 - 351 reacties

Een paar jaar geleden heb ik hier laten weten om te proberen een test naar de eventuele werking van aardstralen te beginnen. Dat lukte toen niet wegens tekort aan medewerking. Intussen zijn we dan toch weer wat bezig geweest met testen. Het verhaal.
Sinds twee jaar heb ik hier een Poverni aardstralenkastje. Een Belgische wichelroedeloper is hier op 18 april 2016 geweest om het kastje van binnen te bekijken. Hij heeft op mijn verzoek hier op het erf de aardstralen gezocht en getekend.
Op 7 november meldde zich weer een meetexpert/wichelroedeloper om het kastje van binnen te bekijken. Ik heb hem gevraagd om ook het erf af te zoeken naar de aardstralen. Tevens spraken we af om testen te gaan doen. Toen heb ik weer gezocht naar info. Povernikastjes werden vanaf 1935 tot plusminus 1955 gemaakt door een zekere J.G. Mieremet, wichelroedeloper uit Wassenaar.Zijn in 1937 geschreven reclameschrift is te lezen op internet. Daarin wordt ook genoemd het onderzoek naar kanker van Dr. J. van Dam, hier uit Raerd. Hij wilde bij zijn onderzoek ook weten of er verband was te leggen met aardstralen. Hij zocht contact met Mieremet, die hem echter hier met de wichelroede probeerde te bedriegen. Misleiding.
Intussen heb ik heel veel informatie doorgelezen en onderzocht. Conclusies:
1. aardstralen zijn nog nooit aangetoond, gemeten, bevestigd, begrijpelijk gemaakt of verklaard.
2. aardstralen waren altijd dienst of middel ter wille van het geld.
3. aardstralen zijn in elke uitleg dusdanig tegenstrijdig dat het absoluut onmogelijk is om tot een vaststelling te komen.
Een voorbeeld. Broncorrectors werden tot voor enkele jaren geleden door Bron verkocht met de uitleg dat een gevaarlijke aardstraal ontstond als een straal uit de kosmos in een waterader straalde. Zo onbegrijpelijk mogelijk uitgelegd. Maar wat het was: hoe breed, hoe hoog, welke doorsnee, verticaal of horizontaal ; niets, nooit, nergens.
Mieremet tekende de aardstralen in Raerd dan als lange strepen door het dorp. De meeste met een bocht, dus geen straal. Ook niet breed, want als ze door een huis gingen waar mensen nooit kanker gehad hadden, stelde hij dat de bedden precies buiten de straal stonden. Maar bij het slapen op zolder waren ze boven ; bij het slapen beneden in de bedstee, waren ze onder. De praatjesmaker. Denk er eens goed over na ! In het kleine dorpje Raerd van 1935 lopen 14 lijnen van aardstralen, die allemaal beginnen bij een straal uit de kosmos in een waterafvoerputje,de huizen invliegen en kriskras over de bedden hoppen. Onzin dus. Kanker ontstaat door andere oorzaken weten we nu.
Meetexpert/wichelroedeloper deed hier nu testen. Omdat de koeien hier gezond zijn, kan hij ze niet beter maken. Ook wel ongezonder, zegt hij. Dat mag om mij voor de test. Dus had hij een object geplaatst dat mijn koeien ziek zou maken, omdat de aardstralen geactiveerd werden en de potentiaalverschillen vergroot worden. Dat ziek maken zou vijf keer herhaald worden, dan was het bewezen.
Voorlopig resultaat:
1. De gezochte en gevonden aardstralen door de Belg en m/w toonden geen enkele overeenkomst.
2. M/w had deze boerderij van afstand gependeld en had daarmee gevoeld dat er een transformatorhuisje achter deze boerderij stond. Compleet onjuist !!
3. Ik heb m/w gevraagd om via de wichelroede de water-, stroom-, gas-, of waterleiding aan te wijzen in het weiland. Hij vond niets. Wichelroedelopen is toneelspel.
4. M/w zegt 8 december met pendelen van afstand te voelen dat ik iets veranderd heb in de test. Ik heb niets veranderd en pendelen is dus onbetrouwbaar.
5. Er is geen enkele reactie geweest bij het vee. Niet met het aardstralenkastje, noch met het object.
Op 7 januari heb ik gevraagd of er weer getest wordt. M/w wil een aardpen plaatsen zonder enige aansluiting. Dan zou hij aan staan; maak ik een aansluiting met mijn aardsysteem zou hij uit staan. Door zo over langere periode aan of uit te zetten zou ik kunnen testen en verandering bij het vee kunnen toekennen aan de aardpen. Dat is volgens mij geen test omdat andere factoren als voerverandering of griepvirus dan de test beïnvloeden. Dus gestopt.
Aardstralen is en blijft volgens mij oplichting. Je geld kan ten allen tijde beter besteed dan aan een broncorrector of Povernikastje of weetikveel.
Neemt niet weg dat een goede aarding op je bedrijf zeer belangrijk is. Groeten, Titus.


Farmall Cub - Schoffelbalk voor farmall cub

02-01-2017 - 3 reacties

Tractorfans, mijn oom heeft een farmall cub, alleen gebruikt hem weinig. (vind ik). ik werk op een akkerbouw bedrijf, en vroeg mij af of er ook schoffelbalken bestaan voor de farmall cub, zodat ik in het voorjaar de bieten en uien kan schoffelen met deze trekker. het leek mij logisch dat dit er wel is, aangezien het een soort van werktuien drager is. maar kan niks vinden op internet. weet iemand hier iets over?
alvast bedankt.


De stip op de horizon van Johnny Hogenkamp

31-12-2016 - 30 reacties

Een stip die duidelijk door een praktijkman is neergezet!

Akkerwijzer heeft invloedrijke personen rondom de landbouw gevraagd om een stip op de horizon te zetten, een punt dat aangeeft waar de landbouw over tien of twintig jaar zou moeten zijn. Een punt dat beleidsmakers, belangenorganisaties en boeren in hun achterhoofd kunnen houden als ze plannen maken en uitvoeren. Vandaag de stip van Johnny Hogenkamp, varkenshouder in Dalfsen en eigenaar van Farmfocus.

Door Johnny Hogenkamp,

Ruim 30 jaar geleden kocht ik mijn eerste stalcomputer, volgens velen onzinnig, ‘zo’n computer kan toch niet voeren’. Later gelijke reacties met de opkomst van mobiele telefoon en internet, ‘nergens voor nodig’. We staan nog maar aan de vooravond van enorme technologische ontwikkelingen die de boer geen windeieren opleveren. Allereerst schets ik ontwikkelingen die via de oprit van het boerenerf binnenkomen en die vanaf de achterzijde meereizen door de voedselketen. De supermarkt, zo we die vandaag kennen, bestaat over 15 jaar niet meer. We zien dan lachend terug op de tijd dat we ons nog voortsleepten achter winkelkarretjes. De keten tussen producent en consument is fors ingekort en digitale faciliteiten begeleiden het met zorg geproduceerde voedsel pijlsnel richting eindafnemer. Onbemande koeltransportunits verzorgen de distributie tot aan de voordeur. Schakels als grossiers, tussenhandel en winkels zijn compleet verdwenen. Verwerkers blijven, maar enkel nog dienstverlenend. Producenten en consumenten hebben elkaar gevonden en beklinken samen de deal. De aangeroepen technologie schakelt vloeiend alle noodzakelijke stappen om tegen minimale verwerking- en logistieke kosten het voedsel van boerenerf naar huis te krijgen.

Aan de voorkant van dit boerenerf gelijke ontwikkelingen. Akkerbouwers en andere grondstofleveranciers schakelen direct met dierhouders, ook hier worden logistieke diensten technologisch aangestuurd zonder dat deze een eigen stem hebben in dit proces. Handel is uitgeschakeld, handel floreert immers per definitie door gebrek aan transparantie en dat gebrek bestaat over 15 jaar niet meer. Op enkele premixfabrieken na zijn er geen mengvoerfabrieken meer, voermengen gebeurt op de boerderij zelf. Bankiers, accountants en voorlichters zijn voor 90 procent weg geautomatiseerd. In de stallen en op de machines ontzorgen superslimme sensoren de boer en bewaken 24/7 dier en plant. Zij zijn zelfstandig in staat om te analyseren en wijzigingen in bedrijfsprocessen door te voeren. Dierenartsen en teeltbegeleiders behouden een bescheiden rol, op veel plaatsen kunnen ze nog een vertaalslag bieden van deze sensoren, hun analyses en data.

Bovenstaande is geen sciencefiction, de losse technologieën bestaan al, ze moeten enkel nog integreren. Voor zowel de primaire producent als de consument is de nabije toekomst aanmerkelijk beter dan ooit tevoren. Niet langer bepalen anderen wat de producent produceert en de consument consumeert. Niet langer gaan overbodige schakels met de gehele ketenwinst aan de haal. De wal keert het schip, boerenregie voert de boventoon. Het enige gevaar voor diens rendement blijft overproductie. We hebben over 15 jaar echter voedselscheidsrechters aangesteld welke digitaal de complete productie en consumptie in beeld hebben en deze zorgvuldig op elkaar afstemmen. De Autoriteit Consument en Markt mag zich niet langer meer met voedsel bemoeien, dit nadat maatschappij en politici eindelijk ondervonden dat ze de agrarische sector compleet aan het uithollen waren. Dat is over 15 jaar compleet anders, boeren is weer een lucratieve gewaardeerde way of life. Schaalvergroting zal nog 10 jaar doorzetten en dan stagneren. Belevingsboerderijen blijven er, evenals beleving shops. Van het voedselaanbod zal echter 95 procent geproduceerd zijn op hooguit tienduizend boerenbedrijven in Nederland. Landsgrenzen binnen Noordwest Europa zijn vervaagd en vormen geen belemmering meer. Vandaag zullen nog velen dit scenario als onzinnig bestempelen en dat is heel herkenbaar. De jonge generatie boeren ziet een mooie toekomst tegemoet.

Bron: akkerwijzer.nl/nieuws/10628/…


Fendt 380 GT - Handboek en / of werkplaatshandboek

29-12-2016 - 0 reacties

Ik ben op zoek naar een online of pdf handboek en werkplaatshandboek over een fendt gt 380.
Kan er mij iemand hierbij helpen. gewoon op internet vind ik niet direct iets terug hiervan.

Alvast bedankt


Gezocht: Foto´s koplampmontage Deutz D7207C

27-12-2016 - 15 reacties

Kan iemand mij vertellen hoe de koplampen vast zitten in de grill van een Deutz D7207C en er eventueel een paar foto´s van kan sturen hoe de boel vast zit?
Heb het hele internet al een paar keer uitgeplozen, maar ik kan er niets van vinden. Geen foto´s en geen tekeningen te bekennen.
Heb nieuwe koplampen besteld, maar weet niet hoe ze gemonteerd zitten. Er zit niets meer in de grill waar ik het aan vast kan maken dus ga ik zelf de houder maken. Maar moet alleen even een foto zien van hoe het ongeveer gezeten heeft.


Achterbrug olie gopart (kramp huismerk) ervaring

20-12-2016 - 26 reacties

Ik wou van mijn trekker een international 644, de achterbrug olie vervangen . Daar moet van dat speciale achterbrug olie in. Nu was ik wat aan het rond neuzen op het internet . Toen kwam ik de gopart achterbrug olie tegen ( huismerk van kramp ) hier zit wel meer dan 100 euro tussen dan bijvoorbeeld kroon olie.
Nu was mijn vraag heeft iemand ervaring met deze olie? Het gaat om een hobby trekker geen dagelijks gebruik dus. Maar het zou ook zonde zijn als mijn bak fijn draait. Vandaar mijn vraag