Internet

Recente nieuwsberichten m.b.t. Internet

Communicatie tussen boer en leverancier steeds vaker via email

16-05-2017 -

Nederlandse boeren communiceren steeds vaker per e-mail met hun leveranciers. Face tot face contact blijft echter het belangrijkste contactmiddel. Dat blijkt uit een onderzoek van CRM Partners, waarin 507 boeren uit Nederland, Engeland en Duitsland zijn gevraagd naar hun relatie met toeleveranciers.


Zetor 4511 - Wat houd een technische oldtimerkeuring in België juist in?

15-01-2017 -

Ik zou graag mijn Zetor 4511 inschrijven als oldtimer. Ik heb een lange lijst gevonden op internet met de punten die ze controleren (goca.be/upload/documents_akct/…), maar zijn ze daar echt zo streng in? Anders vrees ik dat mijn tractor wel op een paar punten tekort zal schieten.
grtjs cédric


Claas Ares 816 RZ - Welke accu voor Claas ares 816 ?

09-01-2017 -

Hallo mede tf ers,

Ik heb een nieuwe accu nodig voor onze trekker er wordt van alles aangeboden op internet,
Maar wat zijn jullie ervaringen met merken en hoe zwaar moet mijn accu zijn? Het is een
6 cilinder John deere motor met 6,8 liter motor inhoud en graag heb ik nog iets capaciteit over.
Wat raden jullie aan?

Gr


AARDSTRALENTEST

08-01-2017 -

Een paar jaar geleden heb ik hier laten weten om te proberen een test naar de eventuele werking van aardstralen te beginnen. Dat lukte toen niet wegens tekort aan medewerking. Intussen zijn we dan toch weer wat bezig geweest met testen. Het verhaal.
Sinds twee jaar heb ik hier een Poverni aardstralenkastje. Een Belgische wichelroedeloper is hier op 18 april 2016 geweest om het kastje van binnen te bekijken. Hij heeft op mijn verzoek hier op het erf de aardstralen gezocht en getekend.
Op 7 november meldde zich weer een meetexpert/wichelroedeloper om het kastje van binnen te bekijken. Ik heb hem gevraagd om ook het erf af te zoeken naar de aardstralen. Tevens spraken we af om testen te gaan doen. Toen heb ik weer gezocht naar info. Povernikastjes werden vanaf 1935 tot plusminus 1955 gemaakt door een zekere J.G. Mieremet, wichelroedeloper uit Wassenaar.Zijn in 1937 geschreven reclameschrift is te lezen op internet. Daarin wordt ook genoemd het onderzoek naar kanker van Dr. J. van Dam, hier uit Raerd. Hij wilde bij zijn onderzoek ook weten of er verband was te leggen met aardstralen. Hij zocht contact met Mieremet, die hem echter hier met de wichelroede probeerde te bedriegen. Misleiding.
Intussen heb ik heel veel informatie doorgelezen en onderzocht. Conclusies:
1. aardstralen zijn nog nooit aangetoond, gemeten, bevestigd, begrijpelijk gemaakt of verklaard.
2. aardstralen waren altijd dienst of middel ter wille van het geld.
3. aardstralen zijn in elke uitleg dusdanig tegenstrijdig dat het absoluut onmogelijk is om tot een vaststelling te komen.
Een voorbeeld. Broncorrectors werden tot voor enkele jaren geleden door Bron verkocht met de uitleg dat een gevaarlijke aardstraal ontstond als een straal uit de kosmos in een waterader straalde. Zo onbegrijpelijk mogelijk uitgelegd. Maar wat het was: hoe breed, hoe hoog, welke doorsnee, verticaal of horizontaal ; niets, nooit, nergens.
Mieremet tekende de aardstralen in Raerd dan als lange strepen door het dorp. De meeste met een bocht, dus geen straal. Ook niet breed, want als ze door een huis gingen waar mensen nooit kanker gehad hadden, stelde hij dat de bedden precies buiten de straal stonden. Maar bij het slapen op zolder waren ze boven ; bij het slapen beneden in de bedstee, waren ze onder. De praatjesmaker. Denk er eens goed over na ! In het kleine dorpje Raerd van 1935 lopen 14 lijnen van aardstralen, die allemaal beginnen bij een straal uit de kosmos in een waterafvoerputje,de huizen invliegen en kriskras over de bedden hoppen. Onzin dus. Kanker ontstaat door andere oorzaken weten we nu.
Meetexpert/wichelroedeloper deed hier nu testen. Omdat de koeien hier gezond zijn, kan hij ze niet beter maken. Ook wel ongezonder, zegt hij. Dat mag om mij voor de test. Dus had hij een object geplaatst dat mijn koeien ziek zou maken, omdat de aardstralen geactiveerd werden en de potentiaalverschillen vergroot worden. Dat ziek maken zou vijf keer herhaald worden, dan was het bewezen.
Voorlopig resultaat:
1. De gezochte en gevonden aardstralen door de Belg en m/w toonden geen enkele overeenkomst.
2. M/w had deze boerderij van afstand gependeld en had daarmee gevoeld dat er een transformatorhuisje achter deze boerderij stond. Compleet onjuist !!
3. Ik heb m/w gevraagd om via de wichelroede de water-, stroom-, gas-, of waterleiding aan te wijzen in het weiland. Hij vond niets. Wichelroedelopen is toneelspel.
4. M/w zegt 8 december met pendelen van afstand te voelen dat ik iets veranderd heb in de test. Ik heb niets veranderd en pendelen is dus onbetrouwbaar.
5. Er is geen enkele reactie geweest bij het vee. Niet met het aardstralenkastje, noch met het object.
Op 7 januari heb ik gevraagd of er weer getest wordt. M/w wil een aardpen plaatsen zonder enige aansluiting. Dan zou hij aan staan; maak ik een aansluiting met mijn aardsysteem zou hij uit staan. Door zo over langere periode aan of uit te zetten zou ik kunnen testen en verandering bij het vee kunnen toekennen aan de aardpen. Dat is volgens mij geen test omdat andere factoren als voerverandering of griepvirus dan de test beïnvloeden. Dus gestopt.
Aardstralen is en blijft volgens mij oplichting. Je geld kan ten allen tijde beter besteed dan aan een broncorrector of Povernikastje of weetikveel.
Neemt niet weg dat een goede aarding op je bedrijf zeer belangrijk is. Groeten, Titus.


Farmall Cub - Schoffelbalk voor farmall cub

02-01-2017 -

Tractorfans, mijn oom heeft een farmall cub, alleen gebruikt hem weinig. (vind ik). ik werk op een akkerbouw bedrijf, en vroeg mij af of er ook schoffelbalken bestaan voor de farmall cub, zodat ik in het voorjaar de bieten en uien kan schoffelen met deze trekker. het leek mij logisch dat dit er wel is, aangezien het een soort van werktuien drager is. maar kan niks vinden op internet. weet iemand hier iets over?
alvast bedankt.


De stip op de horizon van Johnny Hogenkamp

31-12-2016 -

Een stip die duidelijk door een praktijkman is neergezet!

Akkerwijzer heeft invloedrijke personen rondom de landbouw gevraagd om een stip op de horizon te zetten, een punt dat aangeeft waar de landbouw over tien of twintig jaar zou moeten zijn. Een punt dat beleidsmakers, belangenorganisaties en boeren in hun achterhoofd kunnen houden als ze plannen maken en uitvoeren. Vandaag de stip van Johnny Hogenkamp, varkenshouder in Dalfsen en eigenaar van Farmfocus.

Door Johnny Hogenkamp,

Ruim 30 jaar geleden kocht ik mijn eerste stalcomputer, volgens velen onzinnig, ‘zo’n computer kan toch niet voeren’. Later gelijke reacties met de opkomst van mobiele telefoon en internet, ‘nergens voor nodig’. We staan nog maar aan de vooravond van enorme technologische ontwikkelingen die de boer geen windeieren opleveren. Allereerst schets ik ontwikkelingen die via de oprit van het boerenerf binnenkomen en die vanaf de achterzijde meereizen door de voedselketen. De supermarkt, zo we die vandaag kennen, bestaat over 15 jaar niet meer. We zien dan lachend terug op de tijd dat we ons nog voortsleepten achter winkelkarretjes. De keten tussen producent en consument is fors ingekort en digitale faciliteiten begeleiden het met zorg geproduceerde voedsel pijlsnel richting eindafnemer. Onbemande koeltransportunits verzorgen de distributie tot aan de voordeur. Schakels als grossiers, tussenhandel en winkels zijn compleet verdwenen. Verwerkers blijven, maar enkel nog dienstverlenend. Producenten en consumenten hebben elkaar gevonden en beklinken samen de deal. De aangeroepen technologie schakelt vloeiend alle noodzakelijke stappen om tegen minimale verwerking- en logistieke kosten het voedsel van boerenerf naar huis te krijgen.

Aan de voorkant van dit boerenerf gelijke ontwikkelingen. Akkerbouwers en andere grondstofleveranciers schakelen direct met dierhouders, ook hier worden logistieke diensten technologisch aangestuurd zonder dat deze een eigen stem hebben in dit proces. Handel is uitgeschakeld, handel floreert immers per definitie door gebrek aan transparantie en dat gebrek bestaat over 15 jaar niet meer. Op enkele premixfabrieken na zijn er geen mengvoerfabrieken meer, voermengen gebeurt op de boerderij zelf. Bankiers, accountants en voorlichters zijn voor 90 procent weg geautomatiseerd. In de stallen en op de machines ontzorgen superslimme sensoren de boer en bewaken 24/7 dier en plant. Zij zijn zelfstandig in staat om te analyseren en wijzigingen in bedrijfsprocessen door te voeren. Dierenartsen en teeltbegeleiders behouden een bescheiden rol, op veel plaatsen kunnen ze nog een vertaalslag bieden van deze sensoren, hun analyses en data.

Bovenstaande is geen sciencefiction, de losse technologieën bestaan al, ze moeten enkel nog integreren. Voor zowel de primaire producent als de consument is de nabije toekomst aanmerkelijk beter dan ooit tevoren. Niet langer bepalen anderen wat de producent produceert en de consument consumeert. Niet langer gaan overbodige schakels met de gehele ketenwinst aan de haal. De wal keert het schip, boerenregie voert de boventoon. Het enige gevaar voor diens rendement blijft overproductie. We hebben over 15 jaar echter voedselscheidsrechters aangesteld welke digitaal de complete productie en consumptie in beeld hebben en deze zorgvuldig op elkaar afstemmen. De Autoriteit Consument en Markt mag zich niet langer meer met voedsel bemoeien, dit nadat maatschappij en politici eindelijk ondervonden dat ze de agrarische sector compleet aan het uithollen waren. Dat is over 15 jaar compleet anders, boeren is weer een lucratieve gewaardeerde way of life. Schaalvergroting zal nog 10 jaar doorzetten en dan stagneren. Belevingsboerderijen blijven er, evenals beleving shops. Van het voedselaanbod zal echter 95 procent geproduceerd zijn op hooguit tienduizend boerenbedrijven in Nederland. Landsgrenzen binnen Noordwest Europa zijn vervaagd en vormen geen belemmering meer. Vandaag zullen nog velen dit scenario als onzinnig bestempelen en dat is heel herkenbaar. De jonge generatie boeren ziet een mooie toekomst tegemoet.

Bron: akkerwijzer.nl/nieuws/10628/…


Fendt 380 GT - Handboek en / of werkplaatshandboek

29-12-2016 -

Ik ben op zoek naar een online of pdf handboek en werkplaatshandboek over een fendt gt 380.
Kan er mij iemand hierbij helpen. gewoon op internet vind ik niet direct iets terug hiervan.

Alvast bedankt


Gezocht: Foto´s koplampmontage Deutz D7207C

27-12-2016 -

Kan iemand mij vertellen hoe de koplampen vast zitten in de grill van een Deutz D7207C en er eventueel een paar foto´s van kan sturen hoe de boel vast zit?
Heb het hele internet al een paar keer uitgeplozen, maar ik kan er niets van vinden. Geen foto´s en geen tekeningen te bekennen.
Heb nieuwe koplampen besteld, maar weet niet hoe ze gemonteerd zitten. Er zit niets meer in de grill waar ik het aan vast kan maken dus ga ik zelf de houder maken. Maar moet alleen even een foto zien van hoe het ongeveer gezeten heeft.


Achterbrug olie gopart (kramp huismerk) ervaring

20-12-2016 -

Ik wou van mijn trekker een international 644, de achterbrug olie vervangen . Daar moet van dat speciale achterbrug olie in. Nu was ik wat aan het rond neuzen op het internet . Toen kwam ik de gopart achterbrug olie tegen ( huismerk van kramp ) hier zit wel meer dan 100 euro tussen dan bijvoorbeeld kroon olie.
Nu was mijn vraag heeft iemand ervaring met deze olie? Het gaat om een hobby trekker geen dagelijks gebruik dus. Maar het zou ook zonde zijn als mijn bak fijn draait. Vandaar mijn vraag


Gezocht: Stabilisator stangen ford

10-12-2016 -

Hallo weet iemand waar ik deze stabilisator stangen via internet kan bestellen. Of heeft iemand er toevallig nog 2 liggen. Ik kan ze nergens vinden op internet. Bij voorbaat dank.


Gezocht: Minitractor 15-40 pk

08-12-2016 -

Beste TF-ers,

Voor een (potentiële) klant zijn wij op zoek naar een minitractor van 15-40 pk. Voor degene die nog wat heeft staan: bied maar aan. Wij zaten te denken aan Shibaura, Iseki of Kubota, maar alles is welkom. Vereisten: een hef voor een manegevlakker en een pto voor een klein weideblotertje.

Uiteraard heb ik internet en ken ik de reguliere machinesites, maar er zijn hier vast nog mensen die wat moois hebben staan.

Heb je nog iets staan? Laat het ons weten! Mail foto's en evt. vraagprijs ex btw/ marge naar info.rvagri@gmail.com .

Alvast bedankt!

Groeten,
Frank
RV-Agri V.O.F.


Fosfaatdebat live volgen op internet

01-12-2016 -

tweedekamer.nl/vergaderingen/livedebat/…


Sicma Frees - Olieniveau aandrijving sicma frees

21-11-2016 -

Hey,

ik heb een sicma frees gekocht. Er staat op type "ZL" en nog ergens "160"(ze is ongeveer 160 cm breed) en het merk "sicma". Verder kan ik hierover weinig vinden op het internet.
Nu vraag ik mij echter af hoeveel olie er op de aandrijfkast moet die op de zijkant van de frees zit. In deze aandrijfkast zitten 3 tandwielen. Vanonder zit er een aflaatplug op en bijna vanboven een vulplug. Moet deze aandrijfkast helemaal gevuld worden tot aan de bovenste plug of niet? De aandrijfkast op de zijkant zat ongeveer 1/4 vol met olie wanneer ik deze kocht en de haakse boite waar de aandrijfkardan opzit was bijna leeg. Hier zat duidelijk te weinig olie op. Op de aandrijfas tussen de haakse boite en de zijdelingse aandrijving zitten open lagers (zonder metalen of plastiek afscherming). Is het de bedoeling dat er olie loopt van de haakse boite via de as naar de zijdelingse aandrijfkast? Want als de frees een keer scheef hangt kan de olie uit de haakse boite toch via het lager weglopen naar de zijdelingse aandrijving?


Deutz-Fahr zet in op Internet of Things

21-11-2016 -

Samenwerking met Topcon

Topcon belevert SDF, het moederbedrijf van ondermeer Deutz-Fahr en Same, al langer met GPS-systemen. Op 17 november tekende het een overeenkomst om dit samenwerkingsverband verder te bekrachtigen. Daarmee zet het in op de ontwikkeling van Internet of Things.


Deutz-Fahr zet in op Internet of Things

18-11-2016 -

Topcon belevert SDF, het moederbedrijf van ondermeer Deutz-Fahr en Same, al langer met GPS-systemen. Op 17 november tekende het een overeenkomst om dit samenwerkingsverband verder te bekrachtigen. Daarvoor zet het in op de ontwikkeling van Internet of Things.


Kentekenplicht eigenbouw wagens E.D.

16-11-2016 -

Het is inmiddels wel duidelijk dat er een kenteken komt in de toekomst.
ook is het duidelijk dat het ook op aanhangers ed. komt. Alle voorwaarden kun je op internet vinden. Maar nu is de vraag: Hoe gaat dit ingevuld worden met de eigenbouw? Er zijn natuurlijk enorm veel veewagens en landbouwwagens en ga zo maar door zelf gebouwd. Hier zit uiteraard geen type plaatje op. Iemand enig idee?


John Deere 2020 - John deere 2020 voorgloeier

14-11-2016 -

Hallo,

ik heb een john deere 2020 en deze slaat wat moeilijker aan als het koud is.
nu heb ik al gekeken naar het gloeien maar nu blijkt dat dit er af is gehaald.
er zit volgens mij 1 gloeipunt in de luchtinlaat zover dat ik weet.
nu heb ik op internet dit gevonden : histoparts.com/nl/webshop/…

hierbij staat dat het past op een JD 2020 maar bij mij is het boutje/dopje toch echt buitenwendig 16.8 mm

gaat dit passen of zijn er andere opties?
en wat voor motorolie raden jullie aan voor deze tractor?

alvast bedankt,

Mvg Marten.


Gezocht: Fusee lager mb trac 800

09-11-2016 -

Hallo

De fusee lagers van mijn mb trac 800 hebben speling. Ik heb via de nummer op het lager niks gevonden op het internet. Enkel vind ik soortgelijke maar deze heben dan weer niet helemaal dezelfde afmetingen.
Weet iemand waar ik deze kan vinden?

Jan


Goede foto Farmall M of H, wie oh wie kan me hieraan helpen voor mijn zoontje

02-11-2016 -

Beste leden,
Mijn zoontje van 3,5 jaar krijgt een nieuwe kamer, en hij wil heel erg graag een hele grote foto (100 x 80 cm) ophangen van een Farmall. Maar ja, vindt maar eens een foto op het internet die je tot zo groot goed kan vergroten....
Zou iemand me hieraan kunnen helpen? Hij mag oud en roestig zijn, in de modder of juist met een mooie omgeving erachter.
Ik hoop dat jullie me kunnen helpen.

Alvast bedankt.

Bianca


Mais/gras hakselaar ombouwen naar Hout hakselaar, hoe zit dat?

31-10-2016 -

Hallo

Thuis zijn we in het bezit van 2 veldhakselaars, namelijk een Claas Jaguar 880 (bouwjaar 1998) en een Claas Jaguar 890 (bouwjaar 2008), nu is het zo dat we met beide machines mais hakselen, gezamenlijk werken ze ronde de 1000 hectare mais weg per jaar. Echter het gras hakselen gebeurt allen met de 890, goed voor ongeveer 400 uur per jaar.

De 880 staat de gehele jaar, stil in de schuur te wachten op het volgende mais seizoen. Nu zitten we er aan te denken om hout te gaan hakselen. Doen we nu ook al maar dan met een Ducker hakselaar achter de trekker (115pk), daarnaast huren we een bedrijf met een grotere hakselaar in voor +-100 uur per jaar.

Nu ben ik op het internet verschillende filmpjes tegen gekomen van mais/gras hakselaars die omgebouwd zijn naar hout hakselaar. Wie weet wat deze ombouw allemaal inhoudt? We willen graag onze 880 na het maisseizoen ombouwen naar hout hakselaar en daarmee de efficiëntie van deze machine vergroten.

Zijn er ook mensen hier met ervaringen, wat betreft deze ombouw, werking van machine? Of heb je andere ideeën om de 880 rendabeler te maken? Dan zijn deze altijd welkom.

Alvast bedankt voor het meedenken.