Internationaal

Internationaal nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Internationaal nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Internationaal nieuws

Dutch Bakery wil internationaal groeien via investeringmaatschappij Egeria

17-10-2017 - 0 reacties

De Nederlandse investeringsmaatschappij Egeria koopt de meerderheid van de aandelen van Dutch Bakery. Dutch Bakery vergroot met de transactie haar financiële positie voor verdere groei.


Varkensbedrijf editie september: "China blijft vraagnatie"

17-10-2017 - 0 reacties

Lees hier de september editie van het vakblad Varkensbedrijf. In deze editie staan de volgende onderwerpen centraal: SPACE: eigenzinnig Frans en breed internationaal tegelijk, 40 biggen bij 2 zeugen grootbrengen blijkt mogelijk, Machtstrijd en wantrouwen in Duitse varkenssector, Larven als antwoord op eiwitvraag en voedselverspilling, Belanstingdienst beboet achterstallige btw schulden, Over water gesproken, Vergunningaanvraag lastiger door gewijzigd Besluit m.e.r. en nog veel meer...


Lancering Protein Cluster voor ‘groene’ eiwitten

12-10-2017 - 0 reacties

Tijdens de Food Valley Summit Green Proteins op 11 oktober vond de lancering plaats van The Protein Cluster, een samenwerking van de provincies Gelderland en Overijssel, Food Valley NL en Oost NL. The Protein Cluster (TPC) zal fungeren als internationaal centrum voor ondernemers in de


NAV vooral positief over regeerakkoord

11-10-2017 - 0 reacties

Een minister van Landbouw, die er nu toch niet lijkt te komen, vindt de Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) internationaal gezien verplicht in het licht van de voedselvoorziening en de prominente rol van Nederland als producent van agrarische producten. “We hopen dat het meer wordt dan een opgedirkte staatssecretaris”, zegt NAV-voorzitter Teun de Jong. “Nog belangrijker is welke persoon is het? We rekenen op iemand die gedreven wordt om de problematiek in de landbouw op te lossen.”


LTO wil in 2030 emissieloze land en tuinbouw

07-10-2017 - 0 reacties

In 2030 zijn de Nederlandse plantaardige sectoren internationaal koploper op gebied van duurzame teelt. Over dertien jaar is er geen emissie van bestrijdingsmiddelen meer, en worden gewassen residuvrij geteeld, zo blijkt uit het ambitieplan van LTO Nederland.


The Protein cluster: nieuwe katalysator voor groene ondernemers

05-10-2017 - 0 reacties

Gelderland en Overijssel starten samen The Protein Cluster, een internationaal centrum voor ondernemers in de plantaardige eiwitketen die inzetten op de duurzaam-commerciële potentie en internationalisering van ‘groene’ eiwitten.


Dertig Volvo FH ADR-trekkers voor Limpens Elsloo

29-09-2017 - 0 reacties

Originele beschrijving

Limpens Elsloo bekrachtigt haar vertrouwen in Volvo Trucks en merkdealer Nebim met de aanschaf van dertig Volvo FH-trekkers met ADR-uitrusting. Twintig daarvan zijn inmiddels afgeleverd, de overige tien volgen in de loop van 2018. De trekkers, die worden ingezet voor internationaal bulk- en tanktransport, zijn gebaseerd op het Light Concept van Volvo Trucks. Limpens Elsloo is gespecialiseerd in het internationaal transport van poeders, granulaten, vloeistoffen en sinds dit jaar ook vloeibare gassen, met name voor de chemische industrie in West-Europa. “Onze eerste focus is veiligheid,” verklaart directeur Guus Limpens, “daarom kiezen we standaard voor het meest uitgebreide veiligheidspakket.” Bij de


Zes innovaties in nieuw voerconcept ForFarmers

28-09-2017 - 0 reacties

ForFarmers introduceert een nieuw internationaal voerconcept voor zeugen. Het draagt de naam ‘Nova’ en werd ontwikkeld voor zeugen en gelten in alle stadia van de vruchtbaarheidscyclus. Het concept richt zich op een hoge melkproductie, technische topresultaten en een lange levensduur van de zeug.


Nationaal Export Event: Internationaal Ondernemen Festival 2017

27-09-2017 - 0 reacties

Exporteert u goederen of diensten? Wilt u meer weten over internationaal zakendoen? Kom dan op woensdag 1 november 2017 naar het Nationaal Export Event, hét evenement voor startende en ervaren exporteurs die willen investeren in internationaal succes.

Het programma van het exportevent.nl/" rel="nofollow">Nationaal Export Event bestaat uit keynotes, workshops en huiskamergesprekken over actuele thema's. Ook reiken we deze dag de Nationale Exportmanager Award 2017 uit. Het Nationaal Export Event vindt plaats in Barneveld.


Zeven nieuwe Volvos voor Roemaat

21-09-2017 - 0 reacties

Originele beschrijving

A. Roemaat Transport kreeg onlangs in Lichtenvoorde zeven nieuwe Volvo-trucks geleverd door Paashuis Bedrijfswagens. Het betreft in totaal vier Volvo FH- en drie Volvo FM-trucks in verschillende configuraties voor internationaal transport en distributie. Volvo Trucks is al ruim vijftig jaar een vast merk in de vloot van A. Roemaat Transport. Transportbedrijf A. Roemaat heeft zijn wagenpark deels vernieuwd, deels uitgebreid met drie Volvo FH 460-trekkers en twee Volvo FM 370-trekkers. Van beide types is ook een bakwagen aangeschaft, waarbij de Volvo FH op een 6×2 asconfiguratie is gezet. Peter Roemaat, directeur: “Deze diversiteit weerspiegelt de veelzijdigheid van onze transportactiviteiten: langeafstands-


Amsterdams avocadorestaurant gaat internationaal

20-09-2017 - 0 reacties

" width="150">


"Internationaliteit maakt aanpak voedselverspilling zinvol"

19-09-2017 - 0 reacties

In de strijd tegen voedselverspilling is er internationaal een verbinding gerealiseerd met het Nederlandse initiatief Champions 12.3 Coalition. Dit is een coalitie van afgevaardigden van regeringen, bedrijven, internationale organisaties, onderzoeksinstellingen, agrarische groepen en maatschappelijke.....


Scania R410 voor Borger uit Ee

16-09-2017 - 0 reacties

Originele beschrijving

Gisteren heeft Scania-dealer Rinsma in Drachten deze prachtige Scania R410 afgeleverd aan M.J Borger Transport uit Ee. Rondaan heeft de 6×2 voorzien van een 21 tons VDL haakarmsysteem. Nadat ik daar onlangs deze foto’s maakte hebben ze ook nog een afnetsysteem op de auto gebouwd. Borger vervoert met deze truck straks onder andere papier, schroot maïs en alle andere vormen van los gestort materiaal. Naar wens kan Borger alle benodigde papieren en vergunningen regelen, denk hierbij bijvoorbeeld aan de Bijlage 7 (Anhang VII) voor internationaal transport van groene lijst afvalstoffen. Voor meer informatie kunt u op de website van M.J.


Informatiebijeenkomst Internationale financieringsmogelijkheden

15-09-2017 - 0 reacties

Bent u een ondernemer met internationale ambities? Kom donderdag 5 oktober 2017 naar Papendrecht voor de bijeenkomst Financieringsmogelijkheden voor internationaal zakendoen.

Deze bijeenkomst vindt ook plaats in Amersfoort op 3 oktober en in Eindhoven op 4 oktober.


Kansenseminar binnenwateren en zeehavens in Oekraïne

15-09-2017 - 0 reacties

In Oekraïne is behoefte aan Nederlandse deskundigheid voor de ontwikkeling van de binnenwateren en zeehavens. Bent u internationaal actief in watermanagement? Bezoek dan het kansenseminar in Den Haag op 11 oktober 2017.


Workshop Internationale marktkansen voor Biobased economy

13-09-2017 - 0 reacties

Bent u internationaal actief op het terrein van de biobased economy? Meld u dan aan voor de Workshop Internationale marktkansen voor Biobased economy op 4 oktober in Utrecht.

Programma

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) gaat tijdens deze middag in op Zuid-Afrika als kansrijk land. Voor dit land is een marktstudie naar het valoriseren van organische residuën uitgevoerd. Ook Brazilië, Colombia, Oekraïne en Maleisië komen tijdens de workshop aan bod.


Startup wint internationale innovatie award dierenwelzijn

13-09-2017 - 0 reacties

De startup Wadudu insecten centrum heeft in samenwerking met Van Hall Larenstein Hogeschool en Aeres Hogeschool de WAFL innovation award gewonnen. WAFL is een internationaal congres van bedrijfsleven en wetenschappers waar dierenwelzijn op agrarische bedrijven en ketenniveau centraal staat. De hogescholen onderzoeken samen met Wadudu insecten centrum de mogelijkheden om Black Soldier Flies te kweken op reststromen in pluimveestallen.


Informatiebijeenkomst Internationale financieringsmogelijkheden Amersfoort

11-09-2017 - 0 reacties

Bent u een ondernemer met internationale ambities? Kom dinsdag 3 oktober 2017 naar Amersfoort voor de bijeenkomst Financieringsmogelijkheden voor internationaal zakendoen.

Laat u informeren over alle financieringsmogelijkheden vanuit de overheid en banken en andere financiële organisaties.

Programma

Tijdens deze bijeenkomsten krijgt u als ondernemer meer inzicht in de verschillende financieringsinstrumenten. Praktijkcases met ondernemers staan centraal. Ook kunt u al uw vragen stellen in een 1-op-1-gesprek met de experts van Atradius DSB, FMO en RVO.nl.


Informatiebijeenkomst Internationale financieringsmogelijkheden Eindhoven

11-09-2017 - 0 reacties

Bent u een ondernemer met internationale ambities? Kom woensdag 4 oktober 2017 naar Eindhoven voor de bijeenkomst Financieringsmogelijkheden voor internationaal zakendoen.

Laat u informeren over alle financieringsmogelijkheden vanuit de overheid en banken en andere financiële organisaties.

Programma

Tijdens deze bijeenkomsten krijgt u als ondernemer meer inzicht in de verschillende financieringsinstrumenten. Praktijkcases met ondernemers staan centraal. Ook kunt u al uw vragen stellen in een 1-op-1-gesprek met de experts van Atradius DSB, FMO en RVO.nl.


Informatiebijeenkomst Internationale financieringsmogelijkheden Papendrecht

11-09-2017 - 0 reacties

Bent u een ondernemer met internationale ambities? Kom donderdag 5 oktober 2017 naar Papendrecht voor de bijeenkomst Financieringsmogelijkheden voor internationaal zakendoen.

Laat u informeren over alle financieringsmogelijkheden vanuit de overheid en banken en andere financiële organisaties.

Programma

Tijdens deze bijeenkomsten krijgt u als ondernemer meer inzicht in de verschillende financieringsinstrumenten. Praktijkcases met ondernemers staan centraal. Ook kunt u al uw vragen stellen in een 1-op-1-gesprek met de experts van Atradius DSB, FMO en RVO.nl.