Internationaal

Al het Internationaal nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Internationaal nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Internationaal nieuws

Recordverkoop in Nederland voor Vervaet bietenrooiers

23-08-2019 - 0 reacties Voor oogstseizoen 2019 heeft bietenrooierfabrikant Vervaet uit Biervliet (NL) haar persoonlijke verkooprecord verbroken. Niet minder dan 20 nieuwe bietenrooiers zijn er verkocht om in September dit jaar, in Nederland, te worden afgeleverd. Dit recordaantal is een opmerkelijk gegeven daar de bietenrooiermarkt internationaal in een zware dip zit ten gevolge van de lage suikerprijzen. Het laatste record dateert uit 1995 toen 16 bietenrooiers werden verkocht in Nederland. Het was het jaar dat de bunkerrooier definitief was doorgebroken, ten koste van het twee fase systeem.  “De, in 2016…


De wereldeconomie buigt, maar barst nog niet

23-07-2019 - 0 reacties Ondanks alle risico's, van handel tot oorlog, houdt de wereldeconomie zich vrij goed, stelt het IMF.

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zijn groeivoorspellingen voor de wereldeconomie met 0,1 procent verlaagd naar 3,2 procent. Mede door de aanhoudende handelsoorlog is het daarbij onzeker of het in de ramingen opgenomen groeiherstel voor 2020 realistisch is.


Maritieme handelsmissie naar China

23-07-2019 - 0 reacties Bent u actief in de maritieme sector en staat internationaal uitbreiden naar de Chinese markt hoog op uw agenda? Meld u dan aan voor de handelsmissie naar de provincie Shandong in China van 26 tot en met 29 november.De missie is interessant voor Nederlandse bedrijven en organisaties die werken in de scheepsbouw, aquacultuur, maritieme dienstverlening en maritieme toelevering. Ook voor bedrijven en instellingen die met duurzame technologie havens 'green' en 'smart' kunnen maken, kan de missie interessant zijn.


Innovatiemissie Smart City Expo World Congress 2019 Barcelona

22-07-2019 - 0 reacties Bent u actief op het gebied van Smart Cities? Heeft u de ambitie internationaal uit te breiden? Ga dan mee met de innovatiemissie naar Barcelona.De missie is vooral geschikt voor Nederlandse organisaties die actief zijn binnen Smart Cities en de ambitie hebben hun zakelijke activiteiten internationaal uit te breiden. We vragen organisaties zich aan te melden die technologieën bieden die geïntegreerd zijn in het stedelijke ecosysteem.


Save the date: Nationaal Export Event 2019

19-07-2019 - 0 reacties Exporteert u goederen of diensten? Wilt u meer weten over internationaal zakendoen? Kom dan naar hét evenement voor startende en ervaren exporteurs die willen investeren in internationaal succes: het Nationaal Export Event.Het evenement vindt plaats op woensdag 6 november in Breda. Verwacht een boeiend dagprogramma met vooraanstaande sprekers, workshops en huiskamergesprekken over actuele thema's.


Holland Paviljoen tijdens Waste Expo Australia 2019

18-07-2019 - 0 reacties Bent u een innovatieve ondernemer op het gebied van afvalverwerking en wilt u internationaal uitbreiden? Meld u dan aan voor het Holland Paviljoen tijdens de Waste Expo Australia 2019, de grootste afvalverwerkingsbeurs van Australië.Sinds kort staat afvalverwerking hoog op de agenda bij Australische overheden. Er zijn namelijk minder mogelijkheden om het Australische afval naar China te verschepen, vanwege veranderingen in de Chinese wetgeving. De afvalmarkt is daardoor sterk in ontwikkeling.


Nieuw op Trekkerweb: Lemken merkpartner-pagina

17-07-2019 - 0 reacties Lemken heeft nu ook een merkpartner-pagina op Trekkerweb, met al het laatste nieuws van Lemken. Het familiebedrijf Lemken is een internationaal toonaangevende gespecialiseerde leverancier voor professionele akkerbouw. Het programma bestaat uit krachtige, veelzijdige, hoogwaardige technologie voor grondbewerking, zaaien en gewasbescherming. Hun activiteiten zijn gericht op het ontwikkelen van innovatieve oplossingen om boeren te ondersteunen bij het voeden van de wereld.


Fliegl neemt Franse constructeur Brochard over

16-07-2019 - 0 reacties Met ingang 8 juli 2019 heeft Fliegl Brochard overgenomen. Constructeur Brochard produceert in Beaulieu Sous La Roche (Frankrijk) een veelzijdig assortiment aan strooiers, aanhangwagens en overlaadsystemen. Deze onderneming heeft in de zomer van 2014 het nieuws gehaald met een wereldrecord meststrooien. Zij hebben dit gedaan door 42.170 ton stalmest uit te strooien in 24 uur over 221,8 hectare land.  Marktgebied internationaal uitgebreid en verdere uitbouw van de activiteiten in Frankrijk  Gedurende de tijd heeft de afschuiftechniek door…


Varend Corso Westland gaat internationaal

08-07-2019 - 0 reacties De organisatie van het Varend Corso speelt in op de internationale belangstelling voor het evenement. Al jaren krijgen ze e-mails vanuit het buitenland met vragen over onder meer verblijfsmogelijkheden en hoe het corso het beste te bezoeken is.


‘Massale boomplant kan klimaatcrisis keren’

06-07-2019 - 0 reacties Om de opwarming van de aarde binnen de afgesproken grenzen te houden, zijn onbetaalbare, hoog-technologische of omstreden maatregelen nodig. Dat was de noodklok die het klimaatpanel van de Verenigde Naties afgelopen najaar luidde. Een wereldwonder, in andere woorden. Maar wellicht ligt er een veel behapbaardere oplossing voorhanden: plant 1,7 miljard hectare bos. Daar is best ruimte voor, denkt een internationaal team van onderzoekers. Het kost - snel berekend - €300 miljard. Dat lijkt een fortuin maar is een schijntje: het kost amper €40 per wereldbewoner.


Nieuwe ECB-president: een slechte benoeming

05-07-2019 - 0 reacties Christine Lagarde. Tenzij er een wonder geschiedt, wordt de huidige topvrouw van het Internationaal Monetair Fonds de opvolger van Mario Draghi als hij zijn presidentschap van de Europese Centrale Bank (ECB) neerlegt op 31 oktober van dit jaar.


Oxfam Novib deelt alweer dikke onvoldoendes uit aan supermarkten

03-07-2019 - 0 reacties Voor de tweede keer keek ontwikkelingsorganisatie Oxfam Novib naar hoe 16 supermarktketens in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten omgaan met onder meer arbeidsomstandigheden en mensenrechten. Niet één supermarktketen scoort een voldoende. De Nederlandse supermarkten laken het negatieve beeld dat Oxfam Novib schetst. "Dat doet geen recht aan de aanpak van Nederlandse supermarkten op het vlak van Internationaal Verantwoord Ondernemen voor betere sociale werkomstandigheden voor medewerkers op productiebedrijven in ontwikkelingslanden," reageert branchevereniging CBL namens de supermarkten.


Sierteelt tekent convenant Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

02-07-2019 - 0 reacties In navolging van andere sectoren hebben nu ook een groot aantal belangrijke partijen in de Nederlandse sierteeltsector afspraken gemaakt met de overheid, vakbond FNV en Hivos (Humanistisch Instituut voor Ontwikkelingssamenwerking) over meer verantwoorde internationale productie en handel van siergewassen.


Hogere Nederlandse export varkensvlees eerste kwartaal 2019

01-07-2019 - 0 reacties Nederlands varkensvlees dort het internationaal goed. De export van vers/gevroren Nederlands varkensvlees steeg namelijk in het eerst kwartaal van dit jaar met 16 procent ten opzichte van een jaar eerder. Dat meldt AHDB Pork.


Nederland zet biobased energie internationaal op de kaart

25-06-2019 - 0 reactiesNederlandse bedrijven gooien internationaal hoge ogen op het gebied van biobased energie. BTG ontving een prijs voor een innovatieve productietechnologie voor biobased energie.


LVS levert 500pk FH met flinke hengel aan Prins

23-06-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Speciaal vervoer vraagt om een speciaal wagenpark. Prins Transport Purmerend weet dit als geen ander. Daarom mocht Volvo Trucks dealer van der Linden van Sprankhuizen een Volvo bakwagen met zware autolaadkraan leveren: een primeur die gevierd mag worden! Prins Internationaal Transport & Verhuizingen is één van de oudste bedrijven van Purmerend. Wat ooit begon met paard en wagen is in 145 jaar uitgegroeid tot een transportbedrijf, dat gespecialiseerd is in bijzonder vervoer. Onder meer platenbanen, damwanden, heistellingen, ketels, schepen, zwembadvloeren, windmolens, vliegtuigen en zelfs huizen worden getransporteerd naar bestemming. Speciaal transport vraagt uiteraard om een speciaal wagenpark. Het bijzondere wagenpark


‘CRISPR-Cas was nooit zo groot geweest zonder John van der Oost’

19-06-2019 - 0 reacties Op 20 en 21 juni is Wageningen University & Research de gastheer van CRISPRcon. Experts vanuit de hele wereld praten dan over de toekomst van gene editing: het aanpassen van genetisch materiaal. Hoogleraar John van der Oost wordt internationaal geroemd om zijn jarenlange inzet voor CRISP-Cas.


‘’s Werelds grootste studie’ gooit voedingsadvies overhoop

17-06-2019 - 0 reacties Predict, een groots opgezet internationaal onderzoek met identieke tweelingen, toont aan dat de ingrediënten in het eten heel weinig zeggen over hoe de stofwisseling het verwerkt. Dit is een volgende stap in de personalized nutrition, dat de oude algemene voedingsadviezen op losse schroeven zet. Ook het DNA heeft het niet voor het zeggen.


Onderzoek naar gps-diefstal loopt maar nog geen ‘mobiele bandieten’ in beeld

13-06-2019 - 0 reacties Het onderzoek naar de vele gps-diefstallen uit trekkers is in volle gang. Zowel nationaal als internationaal speurt de politie naar de zogeheten mobiele bandieten. Concrete daders zijn nog niet in beeld, zegt Ed Kraszewski van de landelijke politie.


Publiek debat over gewasbescherming mist diepgang

06-06-2019 - 0 reacties Tijdens een internationaal congres over gewasbescherming in Gent maakte EU-commissaris Vytenis Andriukaitis een opgemerkte passage. Gaat het over pesticiden, dan lijkt het vertrouwen in wetenschap zoek. De EU-commissaris merkt dat in zijn persoonlijke levenssfeer: “Ik hoorde een kind van zeven zeggen dat de appel die ze at biologisch en onbespoten was, en ze leek daar meer belang aan te hechten dan aan het feit dat alle appels gezond zijn en boordevol vitaminen zitten.” Het grote publiek wordt inzake gewasbescherming dan ook bestookt met negatieve boodschappen, in een verhouding van 40 negatieve tegenover 1 positieve boodschap. Een panelgesprek maakte duidelijk hoe moeilijk het is voor wetenschappers om ‘de juiste toon’ te vinden in het publiek debat. Daarbij argumenten kunnen gebruiken die even complex zijn als de realiteit op het veld lijkt de uitdaging. Overdreven simplificering helpt niet vooruit, getuige het ggo-debat.