Ikea

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Ikea. Ikea is een van de 18527 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Ikea nieuws

Waarom Nederland nog niet massaal aan de thuisbatterij gaat

09-11-2021 - 0 reacties Elon Musk is er een groot fan van en ook bij Ikea kun je ze kopen: thuisbatterijen. Het klinkt als de perfecte oplossing in deze tijden van hoge energieprijzen. Maar toch worden ze nog maar nauwelijks verkocht in Nederland. Waarom is dat?


Voedselproducenten willen einde aan kippen in kooien

17-03-2021 - 0 reacties NIJMEGEN (ANP) - Verschillende Europese voedselproducenten hebben de Europese Commissie per brief gevraagd om een einde te maken aan het gebruik van kooien in de veehouderij, met name aan die voor kippen. Dat meldt de dierenwelzijnsorganisatie Compassion in World Farming (CIWF). Ikea bevestigt de ondertekening van het epistel, net als Unilever.


Bekende gehaktballetje van Ikea krijgt plantaardig broertje: de Huvudroll

29-07-2020 - 0 reacties Het bekende gehaktballetje van Ikea krijgt er vanaf zaterdag een plantaardig broertje bij. De nieuwe versie van het populaire balletje zal in alle Europese vestigingen van het Zweedse warenhuis te koop zijn.


Ikea sluit alle winkels in Nederland vanwege coronavirus

17-03-2020 - 0 reacties Ikea sluit tijdelijk alle dertien winkels in Nederland vanwege de verspreiding van het coronavirus. Ook de winkels in België en Portugal gaan tot nader order dicht.


Beyond Meat laat burgers testen bij Nederlandse IKEA

09-03-2020 - 0 reacties AMSTERDAM (ANP) - Producent van vleesvervangers Beyond Meat test een nieuwe burger bij woonmeubelgigant IKEA. Daarmee kondigt de onderneming wederom een samenwerking aan met een grote winkelketen.


Zieke tomaten, meer Beter Leven verantwoordelijkheid consument en Ikea test gezond eten

22-10-2019 - 0 reacties Ondertussen vertelt het verhaal van de dag door onze lens: voeding, gezondheid, landbouw, levensmiddelenmarketing, voedselpolitiek en aan landgebruik gerelateerde energie- en watervraagstukken – waar nodig tot op (geo)politieke schaal.


McDonald's komt met vegan nuggets van aardappel en kikkererwten

19-03-2019 - 0 reacties Mora, HEMA en IKEA hebben één ding gemeen: ze verkopen veganistische snacks. Hoewel McDonald's tot nu toe achterbleef, zet de fastfoodketen in het buitenland toch haar eerste stappen in vegan-land. Het nieuwste product: kipvrije nuggets.


Allergenenwaarschuwing Ikea schuimbollen Sötsak Skumtopp

14-03-2019 - 0 reacties Op 180-gramsverpakkingen van het Ikeaproduct Sötsak Skumtopp staat niet duidelijk vermeld dat er een allergeen inzit.


Deze troep treffen de vissers in hun netten aan

04-01-2019 - 0 reacties Niet alleen op het strand, maar ook op het water wordt troep opgeruimd. Vissers op de Noord- en de Waddenzee vissen massaal spullen op die vrijwel zeker afkomstig zijn van de MSC Zoe. ,,Speelgoed, waterkokers, meubels van IKEA, troep’’, zegt Johan Nooitgedagt.


Nieuwe kraan bespaart 98% water en is straks gewoon bij Ikea te koop

02-09-2018 - 0 reacties Serendipiteit - door toeval op iets heel nieuws komen. Dat ligt aan de oorsprong van een revolutionair kraan-opzetstuk dat maar liefst 98% water kan besparen. De kop is straks voor een prikkie bij Ikea te koop.


Zeven grote levensmiddelenproducenten gaan samen strijd aan voor dierenwelzijn

10-08-2018 - 0 reacties Nestlé, Unilever, Ikea Food Services, Aramark, Compass Group, Elior Group and Sodexo gaan samen de strijd aan voor dierenwelzijn in een recent opgerichte samenwerkingsverband: Global Coalition for Animal Welfare (GCAW).


Ikea Food heeft nu ook vega hotdog op het menu

10-08-2018 - 0 reacties Shoppers die geen vlees eten, kunnen bij Ikea nu ook terecht voor een hotdog. De woonwinkel introduceert een plantaardige variant.


Vanaf volgende zomer kun je bij Ikea een vegan-ijsje eten

29-06-2018 - 0 reacties


De Zweedse balletjes van Ikea zijn Turks

02-05-2018 - 0 reacties De wereldberoemde Zweedse balletjes, die dankzij het Zweedse woonwarenhuis Ikea de wereld veroverd hebben, zijn helemaal niet Zweeds. Ze zijn Turks.


Ikea roept paasschuim terug vanwege muizen

23-02-2018 - 0 reacties IKEA roept uit voorzorg alle 100 grams verpakkingen Godis Påskkyckling paasschuim terug. Mogelijk is dit snoepgoed tijdens productie bij de leverancier in aanraking geweest met muizen.


Ikea onderzoekt 100% plantaardige hotdog

20-02-2018 - 0 reacties


IKEA lanceert ‘Better Chicken Programme’

21-01-2018 - 0 reacties Eind vorig jaar werd IKEA nog bekritiseerd omdat ze afstapten van de ‘Good Chicken Award’. IKEA gaf toen aan een nieuw programma te starten rond dierenwelzijn. Dat is het ‘Better Chicken Programme’ geworden.


Mogelijk binnenkort fruitvliegjes bij IKEA in het schap

26-09-2017 - 0 reacties


Insecteneiwitbedrijf Flying SpArk doet mee aan IKEA bootcamp

13-09-2017 - 0 reacties Flying SpArk, een start-up die insecteneiwitten produceert, doet mee aan een bootcamp dat Ikea organiseert. Deze activiteit maakt deel uit van een start-up accelerator die tien bedrijven de mogelijkheid biedt om mee te doen.


Vier locaties mogelijk voor West-Vlaamse vestiging IKEA

07-09-2017 - 0 reacties Er liggen nog steeds vier mogelijke locaties op tafel voor de nieuwe vestiging van de Zweedse meubelgigant IKEA in West-Vlaanderen. Dat meldt het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid, dat aanvullende richtlijnen heeft opgemaakt. Ook Ter Biest in Wevelgem, de locatie waaraan IKEA de voorkeur geeft, behoort tot de vier mogelijkheden. Een mogelijke inplanting op deze plek kreeg felle kritiek van Boerenbond, vanwege de grondinname in een zone die in 2007 nog herbevestigd werd als agrarisch gebied.