Hybride

Hybride is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Hybride en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Hybride nieuws

Hybride trekker Auga M1 gaat het veld in.

07-01-2022 - 1 reacties De Auga Groep in Litouwen presenteerde in de herfst van 2021 haar eerste hybride trekker. De Auga M1, waarbij de M staat voor methaan en het cijfer 1 voor het feit dat het om een prototype gaat, is volgens CEO Kęstutis Juščius over twee á drie jaar klaar voor de verkoop. De testfase staat op het punt van beginnen.


Hybride trekker Auga M1 gaat het veld in

06-01-2022 - 0 reacties


Vanaf 2022 hogere subsidie voor isolatie en warmtepompen

08-12-2021 - 0 reactiesVanaf januari 2022 verhoogt de Rijksoverheid de subsidiebedragen voor isolatiemaatregelen en (hybride) warmtepompen.


In alle stilte heeft HZPC in Joure de afgelopen tien jaar vele miljoenen euro's geïnvesteerd in een nieuwe revolutionaire manier van aardappels kweken

31-10-2021 - 0 reacties In alle stilte heeft HZPC in Joure de afgelopen tien jaar vele miljoenen euro’s geïnvesteerd in een nieuwe revolutionaire manier van aardappels kweken: de hybride veredeling. Komende woensdag zoekt het aardappelbedrijf wel de publiciteit. In kweekbedrijf in Metslawier worden dan tijdens de jaarlijkse Potato Days de eerste veelbelovende resultaten gepresenteerd.


Warmtepomp van de baas moet duurzaamheid zwieper geven

12-09-2021 - 0 reacties Hybride warmtepompen kunnen fiscaalvriendelijk aangeschaft worden via de werkgever. Het bedrijf Haasheat uit Enschede, dat de constructie heeft uitgedacht, zegt dat de kosten voor de duurzame apparaten daarmee kunnen halveren.


Jooren groep zet met nieuwe Scania multi battery PHEV eerste stap in elektrificering van wagenpark

30-08-2021 - 0 reacties OUDERKERK A/D AMSTEL - Onlangs nam de Jooren groep uit Ouderkerk a/d Amstel de eerste twee van drie nieuwe Scania P320 PHEV’s in gebruik. Het is de eerste plug-in hybride vrachtwagen in de vloot van het bedrijf. De Jooren...Lees meer


Minderen met vlees: Deze worsten helpen daar een handje bij

30-08-2021 - 0 reacties Nooit eerder was het aanbod van voedingsmiddelen zo groot; producenten verzinnen steeds wat nieuws. In deze serie beoordelen experts producten en wordt er antwoord gegeven op de vraag: ‘Is het wat?’ Ditmaal testen worstenmaker Samuel Levie en gezondheidswetenschapper Terry Schouten de hybride worstenlijn van Stegeman.


Nieuwe Mitsubishi Outlander PHEV op komst

29-07-2021 - 0 reacties De Outlander PHEV is in Nederland met afstand de auto waarmee Mitsubishi de laatste tien jaar de grootste successen heeft geboekt. Mitsubishi kondigt nu de komst aan van een compleet nieuwe plug-in hybride Outlander.


Stelling: Mijn volgende auto is elektrisch

23-07-2021 - 0 reacties Elektrische en hybride auto's zijn aan een opmars bezig. Een derde van de nieuwe wagens die afgelopen kwartaal verkocht werd in de Europese Unie is deels of volledig elektrisch.


Nog dit jaar proef met PHEV-trucks in zero-emissiezones

08-07-2021 - 0 reacties Het is mooi dat elektrische trucks straks emissievrij in de binnensteden gaan rijden, maar de plug-in hybride truck kan dat...


Bijna 1 miljoen elektrische auto’s in Duitsland

02-07-2021 - 0 reacties BERLIJN (ANP/DPA) - Duitsland staat op het punt om zijn doel van 1 miljoen elektrische auto's op de Duitse wegen te halen. Dat doel was eigenlijk voor afgelopen jaar gesteld, maar ondanks ruime subsidies voor de aanschaf van elektrische en hybride auto's lukte dat niet.


Lexus verkoopt twee miljoenste geëlektrificeerde auto

18-05-2021 - 0 reacties Lexus heeft z'n twee miljoenste geëlektrificeerde auto verkocht. Het merk heeft tal van nieuwe hybride, plug-ins en EV's in het vat zitten.


“Subsidie op elektrische trucks hard nodig voor snelle opschaling”

23-02-2021 - 0 reacties Scania heeft de doelstelling dat in 2030 minimaal de helft van alle nieuwe voertuigen die geleverd worden is uitgerust met een (hybride)elektrische aandrijving. Uitgezien werd naar de ondertekening van de Uitvoeringsagenda Zero Emissie Stadslogistiek (ZES). Dit convenant regelt de richtlijnen voor de…


“Subsidie op elektrische trucks hard nodig voor snelle opschaling”

22-02-2021 - 0 reacties Scania heeft de doelstelling dat in 2030 minimaal de helft van alle nieuwe voertuigen die geleverd worden is uitgerust met een (hybride)elektrische aandrijving. Uitgezien werd naar de ondertekening van de Uitvoeringsagenda Zero Emissie Stadslogistiek (ZES). Dit convenant regelt de richtlijnen voor de…


Twee dagen oude hybride auto vliegt in brand na ontploffing tijdens het rijden

17-02-2021 - 0 reacties In Duitsland is tijdens het rijden een twee dagen oude plug-in hybride Volkswagen Golf GTE in brand gevlogen. Volkswagen onderzoekt het incident.


Noorwegen eerste land waar elektrische auto's brandstofmodellen overvleugelen

05-01-2021 - 0 reacties In Noorwegen was het afgelopen jaar 54,3 procent van alle verkochte auto's een volledig elektrisch exemplaar. Daarmee is het Scandinavische land de eerste markt ter wereld waar volledig elektrische auto's op jaarbasis beter verkopen dan brandstofmodellen en hybride voertuigen samen. Dat maakt de Noorse branchevereniging OFV dinsdag bekend.


‘Betaal je voor een plug-in hybride straks veel meer wegenbelasting?’

19-12-2020 - 0 reacties ,,Voor een plug-in hybride geldt tot en met 2024 een korting van 50 procent op de wegenbelasting. In 2025 wordt die korting 25 procent en vanaf 2026 houdt het voordeel op. Deze auto’s zijn veel zwaarder dan auto’s zonder batterijen. Ga je dan voor zo’n plug-in hybride vanaf 2026 niet heel veel wegenbelasting betalen?”, vraagt lezer Koos Muis.


Nieuwe Mitsubishi Eclipse Cross ook als PHEV naar Nederland

27-10-2020 - 0 reacties AutoWeek kan exclusief melden dat de vernieuwde Eclipse Cross én de Eclipse Cross plug-in hybride (PHEV) eind maart naar Nederland komen!


Eerste elektrische Mazda: MX-30 is niet bedoeld voor de kilometervreter

26-09-2020 - 1 reacties Mazda, het merk dat de rotatiemotor een warm hart toedraagt, dat een innovatief verbrandingsprincipe voor een personenautomotor heeft ontwikkeld dat het midden houdt tussen een diesel en een benzinemotor, het merk dat modellen met een hybride aandrijflijn levert en zelfs aan zescilinders werkt, komt nu eindelijk met een elektrische auto, de MX-30. Overtuigend? Dat valt te bezien.


’Plug-in hybride auto’s twee keer zo vervuilend als in tests’

25-09-2020 - 0 reacties Plug-in hybride auto’s zijn meer dan twee keer zo vervuilend als laboratoriumtests aangeven, meldt stichting Natuur en Milieu op basis van onderzoek. „Deze auto’s lijken een milieuvriendelijke keuze, maar zijn het nauwelijks”, schrijft de organisatie.