Herder

Al het Herder nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Herder nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Herder nieuws

Schaapskudde Exloo kan nu 'echt verder' met opnieuw een andere herder

05-02-2020 - 0 reacties De schaapskudde van Exloo is opnieuw gekoppeld aan een andere herder. Na het vertrek van herder Arend Huisman, die na een maand alweer vertrok, gaat nu Mark Schrale het proberen.


NVWA over inbeslagname schapen van blinde schaapsherder Henk: "Hij was gewaarschuwd"

30-01-2020 - 0 reacties Het riep nogal wat beroering op, het verhaal van de blinde schaapsherder Henk van der Sar uit Slagharen gisteren. Zijn kudde van circa tachtig schapen werd gisteren in beslag genomen door de NVWA, volgens de herder volledig onterecht. Maar volgens de NVWA ligt de zaak iets genuanceerder.


Herder Marion Derks: de lammetjes komen eraan.

22-01-2020 - 0 reacties Alles in de kooi is klaar voor de lammerperiode. Herder Marion Derks verwacht de eerste lammetjes al over een dag of zes. Een drukke tijd breekt aan voor de schaapskooi in Ermelo. 'Maar wel heel gezellig.'


'Netto te benutten stikstofruimte is soms maar 20 procent bij extern salderen'

07-11-2019 - 1 reacties Extern salderen is oninteressant voor veehouders omdat de netto te benutten stikstofruimte soms maar 20 procent is. Dat maakt extern salderen veel te kostbaar. Dat zegt NVP-secretaris Aalt den Herder.


Schaapherder spoort gestolen stroomklok zelf op: 'Dit geeft een heel goed gevoel'

24-09-2019 - 0 reacties Herder Pieter Kunst van de schaapskudde Oldambt beleefde vorige week een dag om niet snel te vergeten. Samen met de politie maakte hij jacht op de dief van een stroomklok.


Schaapsherder spoort gestolen stroomklok zelf op: 'Dit geeft een heel goed gevoel'

24-09-2019 - 0 reacties Herder Pieter Kunst van de schaapskudde Oldambt beleefde vorige week een dag om niet snel te vergeten. Samen met de politie maakte hij jacht op de dief van een stroomklok.


'Stikstofreductie via kippenvoer is een no-go'

18-09-2019 - 0 reacties In zowel de pluimvee- als varkenssector is stikstofreductie via het voerspoor zeer ongewenst en ook niet wat er tot nu toe is afgesproken binnen het PAS-overleg. Dat zegt secretaris Aalt den Herder van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP).


Schapen 'vliegen de tuinen in': Exloo ontslaat herder

30-07-2019 - 0 reacties De vaste schaapsherder in Exloo wordt ontslagen omdat zij de kudde niet in de hand heeft. Het wil niet echt lukken met de kudde in het Drentse dorp: ze is de zesde herder op rij die vertrekt sinds in 2013 de herder overleed die de schapen jarenlang onder zijn hoede had.


Kort geding tussen Schaapskooi Exloo en herder Monique Tielen (die deze week afzwaait)

29-07-2019 - 0 reacties EXLOO - De rechtbank Noord-Nederland heeft bekendgemaakt dat er dinsdag een spoed kort geding is gepland tussen herder Monique Tielen en de Schaapskooi in Exloo.


Schaapskudde Exloo heeft een nieuwe herder

25-07-2019 - 0 reacties De schaapskudde van Exloo heeft een nieuwe herder gevonden. Het is alleen nog niet bekend wie het is. Kees van Wijngaarden van het bestuur van de Stichting Schaapskooi Exloo wil alleen aan RTV Drenthe kwijt dat het een ‘hij’ is.


NVP onaangenaam verrast over werkwijze LTO Nederland bestrijden mestfraude

19-06-2019 - 0 reacties De Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) is niet te spreken over de werkwijze van LTO Nederland om mestfraude te bestrijden. Dat zegt NVP-secretaris Aalt den Herder naar aanleiding van het persbericht van LTO Nederland.


Technologie neemt magische proporties aan

08-04-2019 - 0 reacties Een herder die zijn schapen hoedt met behulp van een drone die blaffende geluiden maakt. Het laat mij glimlachten. Het toont hoe wonderlijk technologische oplossingen kunnen zijn in de landbouwsector.


'Muskusratval is levensgevaarlijk voor honden'

12-03-2019 - 0 reacties Klemmen moeten de muskusratten in het Amsterdamse Bos vangen. Zij zijn niet het enige slachtoffer: ook honden trappen erin. 'Ik zag haar spartelen, ze was aan het verdrinken.' Plotseling was hij voorbij, de ontspannen wandeling van Sandra van de Werd begin deze maand in het Amsterdamse Bos. Haar Mechelse herder, die verkoeling zocht in een sloot, kwam met haar poot in een wildklem. "Ik zag haar sp


'Schapenheld' laat geworstel van een schaapherder zien

03-03-2019 - 0 reacties Met het verhaal van Stijn Hilgers, een Brabantse herder die financieel nauwelijks zijn hoofd boven water kan houden, heeft filmmaker Ton van Zantvoort in beeld gebracht hoe marktwerking uit kan pakken.


Alamo Group Inc. neemt Dutch Power Company over

23-02-2019 - 0 reacties De Dutch Power Company (DPC) heeft bekend gemaakt dat het bedrijf is overgenomen door het Amerikaanse Alamo Group Inc. Alamo, genoteerd aan de New York Stock Exchange (NYSE), ontwerpt, produceert en distribueert hoogwaardige machines waaronder een breed assortiment maaiers voor professioneel gebruik. DPC, eveneens producent van professionele maaiers en machines, is bekend van de merken Conver, Herder, Precision Makers, Roberine en Votex. De overname levert het wereldwijd opererende Alamo een stevige marktpositie op in Europa, met name in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland, het…


NVP zoekt nieuw bestuurslid voor dagelijks bestuur

28-01-2019 - 0 reacties De Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) zoekt een nieuw bestuurslid voor het dagelijks bestuur. „We willen het huidige dagelijks bestuur uitbreiden van drie naar vier personen en de taken herverdelen”, zegt NVP-secretaris Aalt den Herder.


Schaapskudde krijgt wintercheck: "Fijn dat ze allemaal weer even thuis zijn"

16-12-2018 - 0 reacties De duizend schapen van herder Marijke Dirkson zijn weer klaar voor de winter. De dieren, die normaal het duingebied van Bergen kort houden, zijn allemaal even thuis om helemaal nagekeken te worden. "Het is eigenlijk een soort APK voor de schapen", aldus Dirkson.


Derde Biotechniekdag groter en innovatiever dan ooit

30-11-2018 - 0 reacties Donderdag 29 november werd in Tollebeek aan de rand van vissersdorp Urk de derde BioTechniekdag gehouden. Dat deze derde editie er kwam was nog een tijdje onzeker, zo vertelt Christoffel den Herder van Delphy. Maar uiteindelijk is deze editie uitgegroeid tot de grootste en meest spraakmakende dag. Dit succes zorgt er ook voor dat we nu zeker weten dat we hier ook in de komende jaren mee doorgaan, zo stelt Den Herder de fans van de BioTechniekdag gerust.


Vroege Mongoolse herder molk al vee

21-11-2018 - 0 reacties Melk goed verteren konden de vroege Mongoolse nomaden niet, maar toch dronken ze het wel. Dat blijkt uit nieuw onderzoek.


Den Herder: rekening houden met onkruid, bemesting en middelengebruik bij groenbemester

17-11-2018 - 0 reacties Volgens Christoffel den Herder van Delphy kunnen telers meer met hun groenbemester bereiken door met de zaaidichtheid te variëren. Ze kunnen hem op gang helpen met lichte bemesting. Bodemherbicide uit de voorgaande teelt kan een rem zijn op de groei.