Graven

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Graven. Graven is een van de 15402 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Graven nieuws

Bollenboeren graven onderbroeken op

18-06-2019 - 0 reacties Tulpenboer Tom Groot groef gisteren samen met studenten van het Clusius College uit Hoorn onderbroeken op uit zijn bollenperceel in Nieuwe Niedorp. Het katoenen ondergoed heeft twee maanden in de grond gezeten en er is niet veel van over. Een goed teken want het bollenperceel heeft kennelijk een actief…


'Drenten in de Middeleeuwen massaal op wolvenklopjacht'

11-01-2019 - 0 reacties Volgens dominee-historicus Johan Picardt kwamen wolven in Drenthe in een 'onafzienbare menigte' voor. Naar een, alleen voor hem, bekende bron zouden er rond 1283 zoveel wolven zijn geweest, dat niet alleen het vee meer dan ooit werd verscheurd, maar dat zelfs dode mensen bij nacht en ontij uit hun graven werden 'geschrubt en verslonden'.

Volgens dominee-historicus Johan Picardt kwamen wolven in Drenthe in een 'onafzienbare menigte' voor. Naar een, alleen voor hem, bekende bron zouden er rond 1283 zoveel wolven zijn geweest, dat niet alleen het vee meer dan ooit werd verscheurd, maar dat zelfs dode mensen bij nacht en ontij uit hun graven werden 'geschrubt en verslonden'.


Acht mensen graven 's nachts in weiland naar Willeke Dost

31-12-2018 - 0 reacties De politie heeft gisteravond acht mensen uit een weiland in Koekange gehaald. Zij groeven op eigen houtje in het weiland achter de boerderij in het zuiden van Drenthe waar het vermiste meisje Willeke Dost woonde voordat ze op 15 januari 1992, vijftien jaar oud, verdween .
"Het gaat om mensen uit de omgeving. Ze worden verdacht van vernieling dan wel erfvredebreuk", zegt een politiewoordvoerder tegen RTV Drenthe. "We weten wie ze zijn. Later horen we hen."
De eigenaar van de grond heeft nog geen aangifte gedaan. Eerder zei hij al wel dat hij het spontane graven in zijn grond niet wil hebben. Het terrein is nog steeds van de familie Mulders, het pleeggezin waar Willeke tot haar verdwijning in 1992 woonde.
Drassig
De groep is gaan graven omdat op nieuwe grondradarbeelden iets te zien zou zijn. Ze kwamen echter niet diep. "Met een schop in een drassig weiland graven in het donker, schiet niet op", vertelt de woordvoerder van de politie.
De amateurspeurders Jan Huzen en Ab Bruintjes deden in dat zelfde weiland in de nacht van 25 op 26 december onderzoek met een schop en prikstokken. Ze vonden niets.
Op basis van grondradarbeelden en na aandringen van dat duo ondernam de politie op 12 november ook een zoektocht met een graafmachine in het weiland. Daarbij werd niets gevonden. Huzen liet achteraf weten dat de politie naar zijn mening niet diep genoeg had gezocht.
Bijna 27 jaar na de verdwijning van het meisje gaat vrijwel niemand er meer vanuit dat ze nog leeft. Veel mensen denken dat ze is vermoord en mogelijk in het weiland achter de boerderij begraven ligt.


1 november verkopen Zuid-Europa spoelen weg

02-11-2018 - 0 reacties Het was gisteren 1 november, een dag die onder andere in Zuid-Europa in het teken staat van Allerheiligen. De dag waarop veel mensen eer betonen aan overledenen. Ook een dag waarop men normaal gesproken bloemen of planten koopt voor op de graven van dierbaren.


Waterschap wil spoelsleuven van akkers verbieden

10-10-2018 - 0 reacties Het Waterschap Limburg gaat Limburgse akkerbouwers die spoelsleuven vanaf hun akkers naar een nabijgelegen sloot of beek graven hierop aanspreken. Reden is dat deze spoelsleuven het waterschap steeds meer overlast en schade berokkenen.


LTO Noord vreest in Gelderland druk op landbouwgrond door natuurbegraven

23-05-2018 - 0 reacties LTO Noord zet vraagtekens bij het voornemen van de provincie Gelderland om begraven onder voorwaarden in de natuur toe te staan. LTO Noord is bang voor druk op landbouwgrond, omdat de provincie grondcompensatie wil voor de natuur waar deze begraafplaatsen komen. Een landeigenaar die een natuurbegraafplaats wil beginnen, moet voor elke 150 graven 1 hectare nieuwe natuur aanleggen.


Foto's: Percelen onder water na zware regenbuien

14-05-2018 - 0 reacties Zware buien trokken gisteravond over het noorden van het land. Met name in Drenthe is plaatselijk wateroverlast ontstaan en staan percelen blank. Akkerbouwers zijn vanmorgen het land op gegaan om geulen te graven, hetzij met schep, het zij met kraan, om het water zo snel mogelijk van het land af te krijgen.


Gratis tulpen voor gevallen helden

03-05-2018 - 0 reacties Bloembollenkweker JUB Holland uit Noordwijkerhout is woensdag de ‘held’ van De Grebbeberg. Nadat de bollenhandelaar het nieuws hoorde dat noodweer de helft van de - inmiddels geruimde - 10.000 tulpen bij de graven op het militaire Ereveld had verwoest, schonk het bedrijf spontaan enkele duizenden nieuwe.....


Boeren graven hun akkers droog, 'Daar gaan we weer'

01-05-2018 - 0 reacties Wie door de polder reed kon er niet omheen: veel akkers waren ondergelopen. Door de regenbuien van de afgelopen dagen kon het water niet goed weg. De enige oplossing: met een schep aan de slag.


Genoomarcheologen graven de oorsprong van een plantenhormoon op

27-03-2018 - 0 reacties Op zoek naar de oorsprong van het universele hormoon auxine in planten kropen Wageningse biochemici en bioinformatici in de huid van archeologen. Diep in de evolutionaire geschiedenis van het plantenleven op aarde, zo’n miljard jaar geleden, boorden zij de eiwitbrokken aan die toen al met het plantenhormoon van doen hadden. De zoektocht brengt informatie aan het licht die levenswetenschappers inzicht geeft in de evolutie, mogelijkheden schept voor plantenveredelaars en perspectief voor telers. Het onderzoeksteam publiceert zijn ontdekkingstocht in het leidende online tijdschrift eLife van 27 maart.


Nieuw Zeeland zet nieuw virus in tegen konijnenplaag

28-02-2018 - 0 reacties Nieuw Zeeland gaat een wilde konijnenplaag te lijf met een speciaal daarvoor ontwikkeld dodelijk virus. Het wordt de komende maanden uitgezet op het Zuidereiland. Het roeit alleen konijnen uit.
Boeren in de Otago-regio klagen al jaren over de schade die wilde konijnen in weilanden aanrichten. Ze eten gras en hooi en graven holen. Dat zou een schade van 30 miljoen euro per jaar opleveren. Daar komen nog 15 miljoen euro aan bestrijdingskosten bij.

Het nieuwe Zuid-Koreaanse RHDV1 K5-virus tast de organen aan en veroorzaakt koorts, krampen, klonteringen in het bloed en problemen met de ademhaling. Een konijn dat het oploopt, sterft binnen twee tot vier dagen.

Blij
Boeren zijn er uiteraard blij mee. "Sommige boeren zijn radeloos", zegt een woordvoerder van een boerenorganisatie tegen de BBC.
Een dierenwelzijnsorganisatie vindt het besluit teleurstellend, omdat de konijnen pijn zullen lijden. "Wij pleiten voor een minder wrede oplossing", zegt een woordvoerder. Ze wijst ook op de kans dat tamme konijnen worden getroffen. Het ministerie van Landbouw bestrijdt dat. In Australië zou het virus geen slachtoffers onder huisdieren hebben gemaakt.

Konijnen zijn in de negentiende eeuw naar Nieuw Zeeland gebracht, waar ze uitgroeiden tot een plaag. Ook in de jaren negentig werd een dodelijk virus uitgezet dat alleen konijnen treft, maar twintig jaar later zijn de konijnen er immuun voor geworden.


Nederlands-Limburgs waterschap laat bevers afschieten

24-01-2018 - 0 reacties Vijftien jaar geleden werden in Nederlands-Limburg de eerste bevers uitgezet, maar nu wil het Limburgs Waterschap een aantal van deze beschermde dieren afschieten. Het Waterschap ging daartoe over op een plek waar bevers veel schade aanrichten op natuur- en landbouwgronden en gangen graven in dijken. Ondanks verzet door milieugroepen en de Partij voor de Dieren is Limburg daarmee de eerste provincie waar bevers, een beschermde diersoort, worden afgeschoten. Het gaat vooralsnog om een klein aantal. Ook in ons land is de bever aan een opmars bezig. 


Flevoland - Jacht op konijnen die dijk verzwakken

10-01-2018 - 0 reacties Jagers van Faunabeheer hebben in opdracht van Waterschap Zuiderzeeland zo'n 200 konijnen doodgeschoten. De dieren graven holen in dijken en het Waterschap wil niet dat de dijken worden verzwakt. Op de dijk tussen Zeewolde en Biddinghuizen is de schade goed te zien. In en naast de dijk tussen gemaal Lovink en recreatiepark Molencaten zitten tientallen gaten. Het afschieten gebeurt alleen in de wintermaanden, als er weinig wandelaars in het recreatiegebied zijn. De doodgeschoten konijnen gaan...


Bijzondere schatvondst in Uden: rijke graven van eerste Brabantse boeren

12-10-2017 - 0 reacties UDEN - Een bijzonder grafveld bij Uden bewijst dat rond 550 na Christus de eerste boeren in Brabant neerstreken. Donderdag werden in Uden diverse bijzondere grafvondsten getoond die al in 2014 werden opgegraven. De gevonden zwaarden, paardentuig, gouden munten en sieraden maken duidelijk dat het niet bepaald arme keuterboeren zijn geweest.


"Beleid wist al van dierenmishandeling in slachthuizen"

23-09-2017 - 0 reacties Het beleid was al langer op de hoogte van de inbreuken tegen dierenwelzijn in het slachthuis van Tielt en in andere slachthuizen, maar liet begaan. Dat zegt onafhankelijk Vlaams parlementslid Hermes Sanctorum, die ging graven in arrest van de Raad van State en verschillende PV’s vond waarin inbreuken tegen het dierenwelzijn worden vastgesteld en waarin sprake is van onvoldoende opgeleid personeel. “Er moesten eerst undercoverbeelden lekken voor de grote middelen werden ingezet”, aldus Sanctorum. 


De Avant minishovel op de GTH Groen Techniek Holland 2017

13-09-2017 - 0 reacties De Avant minishovel op de GTH Groen Techniek Holland 2017 De AVANT  serie is enerzijds sterk genoeg om zware lasten te hanteren zoals paletten met stenen of big bags. Anderzijds is hij toch licht genoeg om gevoelige ondergronden niet te beschadigen. Zijn compacte afmetingen samen met zijn laag eigengewicht maken dat de AVANT op iedere plek kan werken en gemakkelijk per aanhangwagen kan worden getransporteerd . Tal van gebruiksmogelijkheden: rondverzet, laden en lossen, graven, egaliseren, frezen, het uitvoeren van straatwerken,...Meest geschikte machine voor de meest uiteenlopende…


Wietkwekerij met duizenden planten opgerold in Culemborg

11-09-2017 - 4 reacties CULEMBORG - In een bedrijfspand in Culemborg is vandaag een grote hennepkwekerij gevonden. Verdeeld over vier ruimtes stonden er ruim 2.000 planten, elders in het gebouw vond de politie nog eens 4.000 stekjes. Er zijn drie arrestaties verricht.

Jan van Halst stopt voorlopig als analist bij ZIGGO. De technisch- en commercieel directeur van FC Twente wil zich in de komende perioden volledig concentreren op zijn werkzaamheden bij de club.

Commissie zal kwaliteitszorg binnen Rechtspraak onderzoekenEr is bekend wie plaats zullen nemen in de visitatiecommissie die in 2018 de zorg voor de kwaliteit van de Rechtspraak zal beoordelen. Oud-politica Femke Halsema is voorzitter,� hoogleraar Edith Hooge is vicevoorzitter. De visitatiecommissie bestaat uit 9 externe leden en 6 interne leden. Elke 4 jaar wordt er binnen de Rechtspraak een visitatie gehouden om de zorg voor kwaliteit te evalueren. Het doel van de visitatie is het bevorderen en verbeteren van de kwaliteit van de Rechtspraak. De uitkomst van de visitatie vormt een verantwoording naar de samenleving. De visitatie gaat in januari 2018 van start en wordt begin 2019 afgerond.Externe ledenDe externe leden zijn benaderd op grond van bijzondere deskundigheid, ervaring en maatschappelijke positie. Voorzitter: Femke Halsema, oud-politica, auteur, programmamaker en bestuurderVicevoorzitter: Edith Hooge, hoogleraar Boards and Governance in Education en directeur GovernanceLAB bij TIAS, Universiteit van TilburgMike Ackermans, lid van het directieberaad van het CBS, hoofd Communicatie en NieuwsJarmo Berkhout, voormalig voorzitter van de Landelijke Studenten Vakbond Arent van der Feltz, voorzitter van het college van bestuur van de Open UniversiteitWalter Hendriksen, advocaat bij Van Doorne, voormalig algemeen deken van de Nederlandse Orde van AdvocatenPhilip Langbroek, directeur Montaignecentrum voor Rechtspleging en Conflictoplossing, hoogleraar Rechtspleging en rechterlijke organisatie, Universiteit UtrechtMaureen Sarucco, adviseur bij de gemeente Amsterdam, voormalig directeur Openbare orde en Veiligheid van de gemeente AmsterdamGert Veurink, plaatsvervangend hoofdofficier van het arrondissementsparket Noord-NederlandInterne ledenTakvor Avedissian, president rechtbank OverijsselNienke Hofman, stafjurist handelsrecht rechtbank Oost-BrabantCorrie Ter Veer, senior raadsheer handelsrecht gerechtshof Arnhem-LeeuwardenJack Verhoeven, raadsheer handelsrecht gerechtshof Den BoschNol Vermolen, rechterlijk bestuurslid rechtbank Zeeland-West-BrabantYvon van Wezel, rechter bestuursrecht rechtbank GelderlandProjectleider is Petra de Wolf, seniorrechter bij rechtbank Noord-Holland.Lees meer over de
visitatie Rechtspraak.

Jan van Halst stopt voorlopig als analist bij ZIGGO. De technisch- en commercieel directeur van FC Twente wil zich in de komende perioden volledig concentreren op zijn werkzaamheden bij de club.

In een bedrijfspand in Culemborg heeft de politie een grote hennepkwekerij ontdekt. Ter plaatse zijn drie aanhoudingen verricht. Dat meldt woordvoerder Paul Koetsier.Twee jaar gelden met kerst heb ik thermische voetverwarmingzooltjes gekregen die gekocht zijn (door familie) bij Bever Sport Apeldoorn. Het eerste jaar heb ik ze niet kunnen gebruiken, maar later wel. Helaas bleek dat de zooltjes niet functioneerden. Ondanks dat ik geen aankoopbon had, ben ik naar de winkel teruggegaan.

De tweede aflevering van Heel Holland Bakt was gisteravond weer smullen. Maar onze VROUW-redacteur Mariët Oosterwijk� had dit keer wel enkele kritische puntjes. Ze praat er over na in de studio met� Maarten Steendam.

Met het oog op de penibele situatie waarin zijn werkgever FC Twente verkeert, heeft Jan van Halst besloten voorlopig geen tv-werkzaamheden te verrichten.

Koningin Letizia van Spanje heeft vanochtend zelf haar dochters Leonor en Sofia naar school gebracht op de eerste dag na de zomervakantie.

Jongste en oudste hebben regelmatig begeleiding nodig. Bij jongste is dat al vanaf zijn geboorte het geval, voor oudste hebben we pas sinds een jaar een indicatie aangevraagd voor ondersteuning.

Jan van Halst stopt voorlopig als analist bij ZIGGO. De technisch- en commercieel directeur van FC Twente wil zich in de komende perioden volledig concentreren op zijn werkzaamheden bij de club.

"Doe het op de Nederlandse manier, het kan levens sparen." De Britse fietsersvereniging Cycling UK heeft de overheid opgeroepen een campagne te starten om alle automobilisten goed te laten kijken voor ze hun portier open doen. Gebruik daarbij de Dutch Reach, dat wil zeggen, houd het portier goed vast met je dichtstbijzijnde hand en open het met de verste hand, adviseert de fietsersvereniging.
Kijk daarbij in je spiegels en daarna door de enigszins geopende deur naar achteren, zodat je zeker weet dat er geen fietser aankomt en je veilig kunt uitstappen. Door de deur daarbij vast te houden, open je die niet te ver en voorkom je dat die door de wind open waait. Dat geldt overigens ook voor de passagierskant.
De Britse minister van Transport Chris Gayling stootte vorig jaar oktober iemand van zijn fiets toen hij zijn deur open zwaaide bij het parlementsgebouw.
Cycling UK wil dat al het verkeer zich bewust wordt van de fietsers op de weg en wil dat fietsers veiliger aan het verkeer kunnen deelnemen. De Dutch Reach kan daarbij helpen.
Doden
Ook pleit de club voor een verhoging van de boete voor een ongeluk. Nu staat er duizend pond op het veroorzaken van een ongeluk door achteloos de deur open te doen, zelfs als daarbij een fietser omkomt of zwaargewond raakt.
Tussen 2011 en 2015 raakten meer dan 3100 mensen gewond door openzwaaiende autoportieren en kwamen negen mensen om het leven. Twee derde van de slachtoffers was een fietser.
In de VS is de Dutch Reach sinds eind vorig jaar in opmars. In Massachussets is de handeling opgenomen in de veiligheidsprocedure voor bestuurders.

De afscheidsdocumentaire over violist Emmy Verhey beleeft op 22 september zijn première op het Nederlands Film Festival (NFF). Het 68-jarige vioolicoon woont de eerste vertoning van De Laatste Keer, Tweede Deel bij.

In Alphen aan den Rijn zijn twintig daken met asbest aangetroffen, die nog voor 2018 verwijderd moeten zijn.�

Fans hebben een aangepaste versie van Super Mario 64 uitgebracht. De fangame is gratis te downloaden.

De berging van een neergestorte bommenwerper bij Warten is op dit moment gaande, maar vindt buiten het oog van het publiek plaats.

De aanvallen van veiligheidstroepen in Myanmar gericht op de islamitische bevolkingsgroep van de Rohingya, lijken op „een schoolvoorbeeld van etnische zuiveringen”. Dit heeft de Hoge Commissaris voor Mensenrechten van de Verenigde Naties, Zeid Ra’ad al-Hussein, maandag gezegd.

De� aanklager betaald voetbal� heeft Hirving Lozano een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden schorsing gestuurd, waarvan één voorwaardelijk. De aanklager vindt dat er zondag sprake was van ernstig gemeen spel ten opzichte van tegenstander Denzel Dumfries. Lozano ontving tegen Heerenveen een directe rode kaart.

TILBURG - Vlakbij de entree van Museum De Pont is maandagmiddag een zes meter hoog kunstwerk van de Britse kunstenaar Anish Kapoor op z'n plek gezet.�

SCHIJNDEL - In totaal zijn er tussen 1954 en 1956 maar duizend-en-één van gemaakt: de Greyhoundbus. De 281ste Scenicruiser ooit geproduceerd staat op dit moment te koop in Schijndel, via een veilingsite. Maar op de kijkochtend, maandag, kwam er niemand opdagen.

Een 54-jarige man uit Zwolle is veroordeeld tot twee jaar cel, omdat hij als penningmeester van de Federatie Personeelsverenigingen van het Ministerie van Financiën ruim 400.000 euro verduisterde.

Vorige week bleek dat de camera’s analyses maakten van mensen die de reclame bekeken.

De ‘Pimwin´ is in zwang na de bekladding van Thierry Baudets voordeur. Op de onderliggende logica valt nogal wat af te dingen, schrijft Joshua Livestro.

BREDA - De Canadese warenhuisketen Hudson's Bay opent binnenkort de deuren in drie Brabantse steden. Breda is dinsdag de eerste gelukkige, Tilburg en Den Bosch volgen. Goed nieuws volgens retaildeskundige Paul Moers: "Het centrum zal een flinke boost krijgen."

De rechtbank van koophandel in Antwerpen zal zich op 22 november buigen over de zaak die de Ieperse bouwpromotor Ghelamco heeft aangespannen tegen uitgeverij Doorbraak Boeken.

ALMELO - Scholengemeenschap Het Erasmus heeft besloten om de schoolbel uit te zetten. De leerlingen zijn nu zelf verantwoordelijk om op tijd in de les te komen bij de havo/vwovestiging aan de Sluiskade Noordzijde. Woensdag was de eerste dag zonder de bel.

Ruim duizend voetbalsupporters van Lazio Roma worden donderdag verwacht in Arnhem. De hotels in de omgeving zeggen echter nauwelijks reserveringen van Italianen te hebben, zo blijkt een rondgang.

In Breda is zondagavond een 32-jarige man uit Oudenbosch na een ware klopjacht aangehouden. Hij was - gewapend met een hockeystick - op vernielingstocht door Breda. Meerdere auto’s, bushokjes en winkelruiten moesten er aan geloven.

Het filmpje van de zee die verdwijnt door orkaan Irma gaat de hele wereld over. Hoe werkt dit bizarre natuurverschijnsel? Raymond Klaassen van Weerplaza legt het uit.

Bewoners van het Utrechtse plaatsje Nigtevecht keken vreemd op bij het zien van een nieuw zebrapad. De oversteekplaats eindigt namelijk in de berm. Op Twitter wordt het zebrapad al gekscherend ’the Road to Nowhere’ genoemd.’

GELDROP/HEEZE - De werkzaamheden aan de Kleine Dommel zijn vanaf de A67 niet te missen. Maar vanuit de lucht wordt pas echt goed duidelijk welke maatregelen er worden genomen om ervoor te zorgen dat inwoners van Geldrop droge voeten houden.�

VEGHEL - [update 14:32 uur] Zondag 10 september is vanuit Veghel een trekker met oplegger gestolen van Exploitatiemaatschappij Van der Nat B.V. De trekker is inmiddels, dankzij een oplettende Transport Onlijne bezoeker in Maarh...Lees meer

De politie toont dinsdagavond in het programma Opsporing Verzocht� een compositietekening van de man die verdacht wordt van het liquideren van de Amsterdamse crimineel Jaïr Wessels.�

Door een botsing van twee treinen bij het station van Andermatt in Zwitserland zijn zeker 27 gewonden gevallen.�

De theaterwereld is nog altijd een witte wereld. Toch loont het om tijd en geld te investeren in niet-westerse doelgroepen, betoogt Mahesvari� Autar, oprichter van DesiYup, een impresariaat van Indiase wereldmuziek.

Zestien jaar na de aanslagen van 11 september ondergaat New York een transformatie. En lang niet alleen door de nieuwbouw van het World Trade Center. 'We zijn de stad anders gaan gebruiken', zegt architect David van der Leer.

LONDEN (ANP) - De pensioendeal die Tata Steel heeft gesloten in Groot-Brittannië is afgerond. De overeenkomst maakt de weg vrij voor het Indiase moederbedrijf van de staalfabriek in IJmuiden voor een eventuele fusie van zijn Europese activiteiten met die van het Duitse ThyssenKrupp.In augustus werd gemeld dat een voorlopig akkoord werd bereikt dat nu dus definitief is. Dankzij de regeling...

FRANKFURT (ANP) - Luchtvaartgroep Lufthansa heeft in de vakantiemaand augustus ruim 12,5 miljoen passagiers vervoerd. Dat is dik 17 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar. Daarmee groeide het Duitse concern harder dan concurrenten als Ryanair, easyJet en Air France-KLM.De toename komt voor een flink deel voor rekening van prijsvechter Eurowings. Daar is het vluchtaanbod dit jaar een stuk...

Een 33-jarige man uit Den Haag die bij een viaduct drie stenen op de snelweg A4 gooide, hoorde maandag twintig maanden celstraf waarvan acht voorwaardelijk tegen zich eisen voor poging tot doodslag. Er vielen geen doden of gewonden. Volgens de aanklager is de man verminderd toerekeningsvatbaar en moet hij ook een psychische behandeling krijgen.

Koning Willem-Alexander en minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) praten maandag tijdens hun bezoek aan Sint-Maarten met gouverneur Eugene Holiday, premier William Marlin en de minister van Justitie. Dinsdag gaan ze naar Saba en Sint-Eustatius, die ook getroffen zijn door orkaan Irma, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Door een botsing van twee treinen bij het station van Andermatt in Zwitserland zijn zeker 27 gewonden gevallen. De aanrijding vond plaats tijdens een rangeermanoeuvre. Een locomotief raakte een andere trein met vier wagons.

Filmmaker Frans Bromet volgt de strijd van de gevestigde taxiwereld tegen taxi-app Uber. Hij laat zien hoe omstreden Uber is, terwijl de overheid weinig doet. ,,Uber is een naar bedrijf.”

Filmmaker Frans Bromet volgt de strijd van de gevestigde taxiwereld tegen taxi-app Uber. Hij laat zien hoe omstreden Uber is, terwijl de overheid weinig doet. ,,Uber is een naar bedrijf.”

Philips Lighting gaat samenwerken met American Tower Corporation om slimme stadsverlichting aan de man te brengen in de Verenigde Staten. De twee bedrijven maakten geen financiële details van de alliantie bekend.

Uitvaartverzekeraar Florentis heeft geprobeerd een boete die het dit jaar van de Autoriteit Financiële Markten ontving stil te houden. Het bedrijf wilde dat het boetebesluit niet zou worden gepubliceerd, wat normaal gesproken wel gebeurt, of alleen anoniem. De rechtbank Rotterdam zag daar geen reden voor.

De pensioendeal die Tata Steel heeft gesloten in Groot-Brittannië is afgerond. De overeenkomst maakt de vrij voor het Indiase moederbedrijf van de staalfabriek in IJmuiden voor een eventuele fusie van zijn Europese activiteiten met die van het Duitse ThyssenKrupp.

TERNEUZEN - Politieteam Zeeuws-Vlaanderen heeft op zijn� Facebook-pagina� een video gezet van de actie afgelopen zaterdag na een melding van een brand in woonzorgcentrum Bachten Dieke in Terneuzen.

Ze voelt zich 'vrij oké', maar ze heeft veel meegemaakt. Astrid Schrage uit Muntendam woont op Sint Maarten. 'Ik heb mensen met winkelwagens vol spullen gezien die daar niet in horen te zitten', vertelt de docente Culturele Artistieke Vorming.

Filmmaker Frans Bromet volgt de strijd van de gevestigde taxiwereld tegen taxi-app Uber. Hij laat zien hoe omstreden Uber is, terwijl de overheid weinig doet. ,,Uber is een naar bedrijf.”

Voor Vitesse begint donderdag om 21.05 uur het Europese avontuur. In stadion GelreDome komt Lazio Roma op bezoek. Omroep Gelderland doet rechtstreeks verslag op de radio.

Door een botsing van twee treinen bij het station van Andermatt in Zwitserland zijn zeker 27 gewonden gevallen. De aanrijding vond plaats tijdens een rangeermanoeuvre. Een locomotief raakte een andere trein met vier wagons.

Boze taxichauffeurs rijden in Rotterdam een Uber-chauffeur klem. Filmmaker Frans Bromet is erbij als het misgaat. 2Doc: Taxibotsing, maandag 20.55 uur, NPO 2.

Rector Raymond van Velthoven van het Newmancollege in Breda heeft één leerling geschorst vanwege zijn rol in de mishandeling van afgelopen donderdag. Het slachtoffer zit ook op het Newmancollege en was vandaag alweer op school.

De bekladdingen bij het huis van fractievoorzitter Thierry Baudet van Forum voor Democratie zorgen voor grote beroering bij omwonenden. Het is de twee keer in korte tijd dat de politicus het mikpunt is van vandalen.

Een groep bekende YouTubers slaat de handen ineen om geld op te halen voor de slachtoffers van orkaan Irma op Sint-Maarten.

Szymon Marciniak fluit woensdag in De Kuip de wedstrijd in de groepsfase van de Champions League tussen Feyenoord en Manchester City.

In Breda is zondagavond een 32-jarige man uit Oudenbosch na een ware klopjacht aangehouden. Hij was - gewapend met een hockeystick - op vernielingstocht door Breda. Meerdere auto’s, bushokjes en winkelruiten moesten er aan geloven.

Bewoners van het Utrechtse plaatsje Nigtevecht keken vreemd op bij het zien van een nieuw zebrapad. De oversteekplaats eindigt namelijk in de berm. Op Twitter wordt het zebrapad al gekscherend ’the Road to Nowhere’ genoemd.’

Filmmaker Frans Bromet volgt de strijd van de gevestigde taxiwereld tegen taxi-app Uber. Hij laat zien hoe omstreden Uber is, terwijl de overheid weinig doet. ,,Uber is een naar bedrijf.”

Het geduld met corpsballen raakt op. Amsterdam zet voor het eerst de treiteraanpak in, ontwikkeld voor extreme overlastgevers, om een studentenhuis aan de Kloveniersburgwal in toom te houden. Door veranderende landelijke wetgeving komt aan het einde van dit jaar voor de studenten ook de ultieme consequentie in beeld: huisuitzetting. De Aso-wet maakt het mogelijk dat het bevoegd gezag niet alleen s

DEN HAAG (ANP) - Koning Willem-Alexander en minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) praten maandag tijdens hun bezoek aan Sint-Maarten met gouverneur Eugene Holiday, premier William Marlin en de minister van Justitie. Dinsdag gaan ze naar Saba en Sint-Eustatius, die ook getroffen zijn door orkaan Irma, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.
Het bericht Koning spreekt premier Sint-Maarten verscheen eerst op Nieuws.nl.

De aanvallen van veiligheidstroepen in Myanmar, gericht op de islamtische bevolkingsgroep van de Rohingya, lijken op 'een schoolvoorbeeld van etnische zuiveringen'. Dat zegt de Hoge Commissaris voor Mensenrechten van de Verenigde Naties.�

Bij een botsing tussen twee treinen op een station in de Zwitserse plaats Andermatt, zijn volgens Zwitserse media 27 mensen gewond geraakt.

Een automobilist raakte vanmiddag de macht over het stuur kwijt op de Euregioweg in Enschede. De bestuurder belandde met zijn wagen in een sloot langs de weg.

Op een handvol initiatieven na lijken Drenten en Groningers nog niet massaal in actie te komen voor de slachtoffers van de orkaan Irma op Sint-Maarten.

(AT5) In mei van dit jaar hebben twee dieven in Amsterdam een tas uit een auto gestolen die voor een rood licht stond te wachten. Er zijn nu duidelijke beelden van de twee gehaaide tassendieven.

Maikel (19) heeft nog op de dag van de inbraak bij een plaatselijke gsm-winkel een Apple-computer willen verkopen. De gestolen iMac?

De aanvallen van veiligheidstroepen in Myanmar, gericht op de islamtische bevolkingsgroep van de Rohingya, lijken op 'een schoolvoorbeeld van etnische zuiveringen'. Dat zegt de Hoge Commissaris voor Mensenrechten van de Verenigde Naties.�

Bij een botsing tussen twee treinen op een station in de Zwitserse plaats Andermatt, zijn volgens Zwitserse media 27 mensen gewond geraakt.

De beurzen in New York lijken maandag met flinke plussen te openen, in navolging van de mooie winsten die op de beurzen in Azië en Europa op de koersenborden stonden. Ook bij beleggers op Wall Street is er opluchting dat orkaan Irma minder schade lijkt te hebben aangericht dan gevreesd en dat Noord-Korea tijdens een belangrijke nationale feestdag afgelopen zaterdag geen nieuwe raketten heeft afgevuurd.

De aanvallen van veiligheidstroepen in Myanmar, gericht op de islamtische bevolkingsgroep van de Rohingya, lijken op 'een schoolvoorbeeld van etnische zuiveringen'. Dat zegt de Hoge Commissaris voor Mensenrechten van de Verenigde Naties.�

De aanvallen van veiligheidstroepen in Myanmar, gericht op de islamtische bevolkingsgroep van de Rohingya, lijken op 'een schoolvoorbeeld van etnische zuiveringen'. Dat zegt de Hoge Commissaris voor Mensenrechten van de Verenigde Naties.�

Bij een botsing tussen twee treinen op een station in de Zwitserse plaats Andermatt, zijn volgens Zwitserse media 27 mensen gewond geraakt.

OLDENZAAL - Na 12 jaar gewerkt te hebben bij een franchiseketen vindt Simone Hampsink uit Denekamp het tijd om écht voor zichzelf te beginnen.� „Aan ICKK heb ik mijn eigen draai gegeven. Ja, dit is echt mijn winkel.”�

Een 33-jarige man uit Den Haag die bij een viaduct drie stenen op de snelweg A4 gooide, hoorde maandag twintig maanden celstraf waarvan acht voorwaardelijk tegen zich eisen voor poging tot doodslag. Er vielen geen doden of gewonden. Volgens de aanklager is de man verminderd toerekeningsvatbaar en moet hij ook een psychische behandeling krijgen.

Koning Willem-Alexander en minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) praten maandag tijdens hun bezoek aan Sint-Maarten met gouverneur Eugene Holiday, premier William Marlin en de minister van Justitie.

Tom-Jelte Slagter maakte afgelopen dagen tijdens de World Tour-wedstrijden in Quebeq� en Montreal. De geboren Groninger is er echter niet bij tijdens de WK.

In de machinekamer van een passagiersschip dat ligt in de Kreekraksluizen bij het Zeeuwse Reimerswaal woedt brand. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland. Alle opvarenden zijn in veiligheid gebracht en de brandweer is bezig met blussen.

De aanvallen van veiligheidstroepen in Myanmar, gericht op de islamtische bevolkingsgroep van de Rohingya, lijken op 'een schoolvoorbeeld van etnische zuiveringen'. Dat zegt de Hoge Commissaris voor Mensenrechten van de Verenigde Naties.�

Bij een botsing tussen twee treinen op een station in de Zwitserse plaats Andermatt, zijn volgens Zwitserse media 27 mensen gewond geraakt.

VALKENSWAARD - 50PLUS doet in Valkenswaard mee aan de komende gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar maart. Initiatiefnemer Jan Kerkhoff wordt de lijsttrekker, de overige namen worden later bekend.�

Minister Kamp van Economische Zaken is niet bang dat afspraken over CO2-reductie in het gedrang komen doordat gemeenten hun aandelen in Eneco verkopen. Ook ziet hij nog geen aanleiding tot zorgen over banenverlies.

Heather Court uit Beilen probeert haar 16-jarige dochter van Sint-Maarten naar Nederland te halen, maar moet daarvoor diep in de buidel tasten.

In Emmen rijden vier nieuwe hybride bussen. Deze stadsbussen rijden deels op elektriciteit en op diesel.

DEN HAAG (ANP) - Een 33-jarige man uit Den Haag die bij een viaduct drie stenen op de snelweg A4 gooide, hoorde maandag twintig maanden celstraf waarvan acht voorwaardelijk tegen zich eisen voor poging tot doodslag. Er vielen geen doden of gewonden. Volgens de aanklager is de man verminderd toerekeningsvatbaar en moet hij ook een psychische behandeling krijgen.
Het bericht Eis 20 maanden cel tegen stenengooier Rijswijk verscheen eerst op Nieuws.nl.

Zeker zes mensen hebben lichamelijke klachten overgehouden aan een incident op de luchthaven van Frankfurt. Zij klaagden volgens de politie over geïrriteerde ogen en luchtwegen.

Negen Egyptische politiemensen zijn gedood door een aanval in de Sinai op het konvooi waarin zij reden. Vier anderen raakten gewond. De verantwoordelijkheid voor de aanval is niet opgeëist. In het gebied zijn terroristen van Islamitische Staat in toenemende mate actief.

Japanse weeskatten zijn niet veroordeeld tot een donker asiel, wachtend op hun nieuwe baasjes. In Japan is er namelijk een speciale treincoupé waar reizigers met de katten kunnen spelen, zo in de hoop dat de reizigers een adoptie van een kat sneller zien zitten. De passagiers en de katten vinden het in ieder geval alles behalve een straf.

Een 25-jarige vrouw is vandaag dood aangetroffen in een bos bij muziekfestival Bestival bij het Engelse� Lulworth Castle. Een 28-jarige man is gearresteerd op verdenking van moord.

Zeker vierhonderd kinderen liggen in een naamloos massagraf in het Schotse Lanarkshire. De kinderen woonden tussen 1864 en 1981 in het weeshuis Smyllum Park, dat geleid werd door nonnen van The Daughters of St. Vincent de Paul.

Het ruikt weer naar.... de bietencampagne. Eerder dan vorig jaar is maandag de suikerbietencampagne bij de fabriek Vierverlaten van de Suiker Unie in Hoogkerk begonnen. Huh, campagne? Er wordt toch geen premier uit de bieten gekozen. Vijf vragen over de suikerbietencampagne.

In de schildersbuurt in Groningen heerst grote onrust nadat afgelopen weekeinde een bewoonster (27) is opgepakt voor het in brand steken van twee auto’s.

De opening van het regenboogzebrapad bij CineCity in Vlissingen werd zaterdag ontsierd door een vrouw in een plastic penispak. Zij posteerde zich pontificaal achter wethouder Josephine Elliott. Het ging om een vrouw uit Vlissingen die een vrijgezellenfeest vierde.�

Een 25-jarige vrouw is vandaag dood aangetroffen in een bos bij muziekfestival Bestival bij het Engelse� Lulworth Castle. Een 28-jarige man is gearresteerd op verdenking van moord.

Zeker vierhonderd kinderen liggen in een naamloos massagraf in het Schotse Lanarkshire. De kinderen woonden tussen 1864 en 1981 in het weeshuis Smyllum Park, dat geleid werd door nonnen van The Daughters of St. Vincent de Paul.

Japanse weeskatten zijn niet veroordeeld tot een donker asiel, wachtend op hun nieuwe baasjes. In Japan is er namelijk een speciale treincoupé waar reizigers met de katten kunnen spelen, zo in de hoop dat de reizigers een adoptie van een kat sneller zien zitten. De passagiers en de katten vinden het in ieder geval alles behalve een straf.

Een 25-jarige vrouw is vandaag dood aangetroffen in een bos bij muziekfestival Bestival bij het Engelse� Lulworth Castle. Een 28-jarige man is gearresteerd op verdenking van moord.

Zeker vierhonderd kinderen liggen in een naamloos massagraf in het Schotse Lanarkshire. De kinderen woonden tussen 1864 en 1981 in het weeshuis Smyllum Park, dat geleid werd door nonnen van The Daughters of St. Vincent de Paul.

Een 25-jarige vrouw is vandaag dood aangetroffen in een bos bij muziekfestival Bestival bij het Engelse� Lulworth Castle. Een 28-jarige man is gearresteerd op verdenking van moord.

Zeker vierhonderd kinderen liggen in een naamloos massagraf in het Schotse Lanarkshire. De kinderen woonden tussen 1864 en 1981 in het weeshuis Smyllum Park, dat geleid werd door nonnen van The Daughters of St. Vincent de Paul.

De renovatie van het stuwcomplex in de Rijn bij Driel ligt stil na de tragische verdrinkingsdood van een duiker. De man kwam vrijdag niet meer boven na het vervangen van een schuif.

Het dochtertje van Estavana Polman en Rafael van der Vaart schatert van het lachen met oma.

Janet Jackson barst tijdens haar concert in Houston in huilen uit. Na een nummer over huiselijk geweld wordt het Janet te veel.

Japanse weeskatten zijn niet veroordeeld tot een donker asiel, wachtend op hun nieuwe baasjes. In Japan is er namelijk een speciale treincoupé waar reizigers met de katten kunnen spelen, zo in de hoop dat de reizigers een adoptie van een kat sneller zien zitten. De passagiers en de katten vinden het in ieder geval alles behalve een straf.

Een 25-jarige vrouw is vandaag dood aangetroffen in een bos bij muziekfestival Bestival bij het Engelse� Lulworth Castle. Een 28-jarige man is gearresteerd op verdenking van moord.

Zeker vierhonderd kinderen liggen in een naamloos massagraf in het Schotse Lanarkshire. De kinderen woonden tussen 1864 en 1981 in het weeshuis Smyllum Park, dat geleid werd door nonnen van The Daughters of St. Vincent de Paul.

EINDHOVEN - Op een Eindhovens zolderkamertje begon Hanny Arens 18 jaar geleden met de promotie van accommodaties voor bed & breakfast. Via haar website worden nu wereldwijd bijna 3 miljoen kamers en appartementen aangeboden.

AARLE-RIXTEL - Wandelen over de boulevard, daarna koffie drinken op een terrasje en bootjes kijken, en dat allemaal op de Kop van Aarle-Rixtel. Althans, als het lukt om investeerders te vinden die de ontwikkeling van het schiereiland tussen twee kanalen op zich nemen.�

Bij de politie in Leidschendam-Voorburg zijn de laatste tijd verschillende meldingen binnengekomen van verontruste mensen die een schorpioen zagen lopen. Maar, schrijft de politie op Facebook: "U hoeft niet meer te bellen. Het gaat om de Amerikaanse rivierkreeft".
Onder het bericht staan inmiddels enkele honderden reacties, veel van mensen die de diertjes ook hebben zien lopen. "Heel creepy en dreigend", schrijft iemand. Een ander ziet vooral de voordelen: "Ze schijnen erg lekker te zijn."
Plaag
Het beestje is al langere tijd bezig aan een opmars in Nederland en begint een plaag te worden. De rivierkreeft vreet sloten kaal, waardoor planten en ander leven verdwijnen. Ook raken oevers en kades beschadigd. Voor mensen is het dier niet gevaarlijk.
Om een beeld te krijgen waar de beestjes actief zijn, riep Hoogheemraadschap Delfland onlangs mensen op om het te melden als ze de Amerikaanse rivierkreeft zien, meldt Omroep West.
Een maand later zijn er al meer dan duizend meldingen binnengekomen. Vooral in Vlaardingen-West, Rijswijk, Wateringen, Nootdorp en Leidscheveen (Den Haag) zijn veel rode kreeftjes gezien.
Bestrijden
In de gebieden waar veel Amerikaanse rivierkreeften gezien zijn, gaat het waterschap onderzoek doen naar de schade die ze aanrichten. Zo kunnen er ook gericht maatregelen genomen worden.
De beestjes bestrijden is nu nog niet aan de orde, zegt een woordvoerder van Delfland. Het Rijk en de provincies werken aan een landelijke aanpak om de populatie terug te dringen. Binnen een half jaar moet daar meer duidelijk over worden.

Bij een ongeluk met een trein in Zwitserland zijn zeker 27 mensen gewond geraakt. Dat gebeurde tijdens een rangeermanoeuvre bij het station van Andermatt, op een hoogvlakte in de Alpen.
Volgens verschillende Zwitserse media was het de bedoeling dat een locomotief van de achter- naar de voorkant van de trein zou worden gereden via een parallelspoor. Dat ging om nog onbekende redenen niet goed.
In de trein zaten zo'n honderd mensen. Hoe de gewonden eraan toe zijn is niet duidelijk.

Kunal Nayyar, een van de hoofdrolspelers van The Big Bang Theory, denkt dat het einde van de serie steeds dichterbij komt.

Oliegiganten ExxonMobil en Statoil speuren voor de Surinaamse kust naar olievelden. Het nationale oliebedrijf rekent zich alvast rijk, economen vragen zich af wie er van dat oliegeld gaat profiteren.

Woningcorporatie Ymere start maandag met de renovatie van de Haarlemmerpoort. Ook de laatste huurder heeft de sleutel heeft ingeleverd. De 17 woningen die nu in de Haarlemmerpoort gevestigd zijn moeten plaatsmaken voor zes luxe appartementen op de bovenste verdiepingen. Op de begane grond en de nog uit te graven kelders onder het gebouw komen� horecagelegenheden.Hoe lang de renovatie gaat duren, du

Irma raast over de Verenigde Staten.
(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen maandag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,5 procent in het groen.
De markten reageerden maandag opgelucht over het uitblijven van een volgende Noord-Koreaanse rakettest en de verwachting dat de schade van orkaan Irma...

Een gecharterd toestel met aan boord 204 hulpverleners en militairen is maandagmiddag rond 14.30 uur vertrokken van de vliegbasis Eindhoven voor een vlucht naar Curaçao.

Zeeuwen met psychische problemen hoeven niet bang te zijn dat de ggz hun de deur wijst. De zorgverzekeraar is verplicht zorg voor hen te regelen, onderstreept minister Edith Schippers van Volksgezondheid. Ze „vindt het niet acceptabel dat patiënten via de media ongerust worden gemaakt”.

De vader van ex-hockeyster Naomi van As hoeft niet onder ede te getuigen of hij een relatie had met de 71-jarige Kim O. uit Den Haag. De vrouw wordt beschuldigd van stalking van tandarts Francis van As, maar volgens O. was er sprake van een ontluikende liefdesaffaire.

Achttien Egyptische politiemensen zijn gedood in de Sinai, door een aanval op hun konvooi. Dat meldt Reuters.� Vier anderen raakten gewond.�

De bekentenissen van dopingdokter Peter Janssen die afgelopen weekeinde in De Volkskrant stelde dat Leontien van Moorsel epo heeft gebruikt en haar man Michael Zijlaard bij het dopinggebruik betrokken was, hebben geen gevolgen voor de sponsoring van de wielerploeg Roompot Oranje Loterij. Zijlaard is oprichter en de hoogste baas van de pro-continentale Nederlandse wielerploeg.

New Heroes heeft een opvallende assistent-coach vastgelegd voor het nieuwe seizoen. De pas 26-jarige Jeroen van Vugt wordt de rechterhand van hoofdtrainer Silvano Poropat bij de Bossche basketbalclub.

UDENHOUT - Ze raakt nauwelijks uitgepraat, maar vooral - en gelukkig – nauwelijks uitgelachen over wat er met haar is gebeurd. Op haar trouwdag, zaterdag, brak een deel van één van de voortanden van Denise Schiedon uit Udenhout af. De schade viel uiteindelijk mee, maar de schrik die zaterdagochtend zat er goed in.

Achttien Egyptische politiemensen zijn gedood in de Sinai, door een aanval op hun konvooi. Dat meldt Reuters.� Vier anderen raakten gewond.�

De bekentenissen van dopingdokter Peter Janssen die afgelopen weekeinde in De Volkskrant stelde dat Leontien van Moorsel epo heeft gebruikt en haar man Michael Zijlaard bij het dopinggebruik betrokken was, hebben geen gevolgen voor de sponsoring van de wielerploeg Roompot Oranje Loterij. Zijlaard is oprichter en de hoogste baas van de pro-continentale Nederlandse wielerploeg.

Achttien Egyptische politiemensen zijn gedood in de Sinai, door een aanval op hun konvooi. Dat meldt Reuters.� Vier anderen raakten gewond.�

BIGGEKERKE -� De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling van een meisje in een rolstoel. Zij zou maandagochtend zijn mishandeld door een groep jongens; ook een 15-jarig meisje dat het slachtoffer te hulp schoot, kreeg klappen.

De bekentenissen van dopingdokter Peter Janssen die afgelopen weekeinde in De Volkskrant stelde dat Leontien van Moorsel epo heeft gebruikt en haar man Michael Zijlaard bij het dopinggebruik betrokken was, hebben geen gevolgen voor de sponsoring van de wielerploeg Roompot Oranje Loterij. Zijlaard is oprichter en de hoogste baas van de pro-continentale Nederlandse wielerploeg.

Het was zondagavond hommeles aan de Wimpel in de wijk Lewenborg in Groningen. Twee groepen kregen het met elkaar aan de stok.

Achttien Egyptische politiemensen zijn gedood in de Sinai, door een aanval op hun konvooi. Dat meldt Reuters.� Vier anderen raakten gewond.�

ENSCHEDE - In deze regio zijn het afgelopen jaar 3015 misdrijfzaken afgedaan door rechters. Het grootste deel van de rechtszaken hebben relatie tot misdrijven of personen uit Enschede. Samen met Almelo en Winterswijk liggen de steden boven het landelijk gemiddelde.

Negen Egyptische politiemensen zijn gedood door een aanval in de Sinai op het konvooi waarin zij reden. Vier anderen raakten gewond. De verantwoordelijkheid voor de aanval is niet opgeëist.

Zeker zes mensen hebben lichamelijke klachten overgehouden aan een incident op de luchthaven van Frankfurt. Zij klaagden volgens de politie over geïrriteerde ogen en luchtwegen.

Het dochtertje van Estavana Polman en Rafael van der Vaart schatert van het lachen met oma.

Janet Jackson barst tijdens haar concert in Houston in huilen uit. Na een nummer over huiselijk geweld wordt het Janet te veel.

Achttien Egyptische politiemensen zijn gedood in de Sinai, door een aanval op hun konvooi. Dat meldt Reuters.� Vier anderen raakten gewond.�

De bekentenissen van dopingdokter Peter Janssen die afgelopen weekeinde in De Volkskrant stelde dat Leontien van Moorsel epo heeft gebruikt en haar man Michael Zijlaard bij het dopinggebruik betrokken was, hebben geen gevolgen voor de sponsoring van de wielerploeg Roompot Oranje Loterij. Zijlaard is oprichter en de hoogste baas van de pro-continentale Nederlandse wielerploeg.

Meindert Fennema komt vrijdag 22 september naar Kortgene voor het jaarlijkse symposium van de gemeenteraad van Noord-Beveland.�

DEN HAAG (ANP) - Zeeuwen met psychische problemen hoeven niet bang te zijn dat de ggz hun de deur wijst. De zorgverzekeraar is verplicht zorg voor hen te regelen, onderstreept minister Edith Schippers van Volksgezondheid. Ze ,,vindt het niet acceptabel dat patiënten via de media ongerust worden gemaakt''.
Het bericht Schippers stelt Zeeuwse ggz-patiënt gerust verscheen eerst op Nieuws.nl.

Google vecht de recordboete van Brussel bij de hoogste Europese rechter aan. Een woordvoerder van het Europees Hof van Justitie bevestigt dat het beroep is ontvangen. De Amerikaanse internetgigant kreeg in juni 2,42 miljard euro boete vanwege het misbruiken van zijn zoekmachine.

Kledingbank Maxima in Groningen heeft van staatssecretaris Jetta Klijnsma 27.000 euro gekregen om ondergoed/lingerie voor kinderen tot achttien jaar te kopen.

Gemeente Groningen en Holland Casino zijn naarstig op zoek naar een nieuw onderkomen voor het gokpaleis. Brand verwoestte eind augustus het pand aan het Gedempte Kattendiep.

Om de populariteit van cryptomunten als de bitcoin, litecoin en de ethereum in te dammen, wil de Centrale Bank van China de handel in dergelijke virtuele munten aan banden leggen. Het is de volgende stap in de pogingen van de overheid alsnog grip te krijgen op de decentrale valuta. De bank wil platformen die handelen in bitcoins en andere cryptomunten verbieden, meldt The Wall Street Journal op ba

Een gecharterd toestel met aan boord 204 hulpverleners en militairen is maandagmiddag rond 14.30 uur vertrokken van de vliegbasis Eindhoven voor een vlucht naar Curaçao.

Grutte bannen, lompe masines en in drekkige modderbaan. It binne de yngrediïnten fan de combinerace dy't fan it wykein op De Tynje hâlden waard. It is in� soarte fan autocross, mar dan mei de combine. "Moai skeure mei bakbeesten. Lekker glydzje en...
Lês mear oer: FIDEO: "Ik fret dy baan op".

Het omstreden onkruidbestrijdingsmiddel glyfosaat, ook bekend onder de merknaam Roundup, mag gewoon gebruikt blijven worden. Minister Kamp van Landbouw steunt het voorstel van de Europese Commissie om de goedkeuring van het middel met tien jaar te verlengen.
Organisaties als Greenpeace lopen te hoop tegen het middel, omdat het schadelijk zou zijn voor mens en dier. Ook het grondwater zou erdoor vervuild raken. De Wereldgezondheidsorganisatie WHO concludeerde in 2015 dat glyfosaat mogelijk kankerverwekkend is.
Maar Kamp baseert zich op een advies van het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb). Daarin staat dat veilig gebruik van glyfosaat mogelijk is. Ook wijst Kamp erop dat er volgens Europese organisaties die zich bezighouden met voedselveiligheid en chemische stoffen geen bewijs is dat het middel kankerverwekkend is.
Drinkwater
Wel moeten er maatregelen worden genomen om het oppervlaktewater te beschermen, met name als dat gebruikt wordt om drinkwater van te maken.
Het voorstel van de Europese Commissie om de goedkeuring van glyfosaat met tien jaar te verlengen wordt waarschijnlijk in oktober besproken in het Europees Parlement.
In het Nederlandse parlement heeft de Partij voor de Dieren verbolgen gereageerd op de brief van Kamp. Kamerlid Ouwehand wil een nieuw debat.

Moskou wil dat er "volledige pariteit" is tussen de Russische diplomatieke missie en die van de VS, met andere woorden dat beide landen wederzijds evenveel diplomatieke medewerkers hebben. Daarom zouden er nog eens 155 Amerikaanse diplomaten uit Rusland moeten vertrekken, zegt minister van Buitenlandse Zaken Lavrov.
Hoewel de VS en Rusland nu allebei 455 diplomaten gestationeerd hebben bij elkaar, zegt Lavrov dat 155 Russen eigenlijk voor de VN in New York werken en de werkelijke omvang van de Russische missie dus maar 300 man is. Lavrov wil nu dat verschil rechttrekken.
In juli stuurde president Poetin al 755 medewerkers van de Amerikaanse missie naar huis, 60 procent van het personeelsbestand. Hij deed dat in reactie op het besluit van de VS om 35 Russische diplomaten en hun families het land uit te zetten. Zij werden verdacht van inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen.
San Francisco
In september lieten de Amerikanen het Russische consulaat in San Francisco sluiten. Dat gebeurde omdat de Russen een consulaat meer hadden dan de Amerikanen. Lavrov zegt nu dat de Amerikanen, als ze volledige gelijkheid in de omvang van diplomatieke missies inderdaad zo belangrijk vinden, hun aantal diplomaten zouden moeten bijstellen.

Techgigant Google gaat in beroep tegen de boete van 2,4 miljard euro die het in juni kreeg opgelegd door de Europese Commissie.

Achttien Egyptische politiemensen zijn gedood door een aanval in de Sinai op het konvooi waarin zij reden. Vier anderen raakten gewond. De verantwoordelijkheid voor de aanval is niet opgeëist. In het gebied zijn terroristen van Islamitische Staat in toenemende mate actief.

Shehzad Hemani heeft aangifte gedaan tegen zijn ex-vrouw Nadia Rashid en journalist John van den Heuvel van De Telegraaf. Dat zei Van den Heuvel maandag tegen RTL Boulevard. Volgens Hemani probeerde Van den Heuvel op 26 maart van dit jaar zijn dochter Insiya te ontvoeren uit zijn woning in het Indiase Mumbai. Van den Heuvel was daar destijds inderdaad, maar naar eigen zeggen met een andere reden.

EINDHOVEN (ANP) - Een gecharterd toestel met aan boord 204 hulpverleners en militairen is maandagmiddag rond 14.30 uur vertrokken van de vliegbasis Eindhoven voor een vlucht naar Curaçao.
Het bericht Vliegtuig met hulpverleners naar Curaçao verscheen eerst op Nieuws.nl.

De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling van een meisje in een rolstoel. Zij zou vanochtend zijn mishandeld door een groep jongens; ook een 15-jarig meisje dat het slachtoffer te hulp schoot, kreeg klappen.

Stockfoto’s, algemene afbeeldingen bedoeld voor bedrijven, leggen onze culturele waarden bloot.

DEN BOSCH - In een aantal gemeenten in onze provincie zijn veehouderijen dertien jaar geleden voor het laatst gecontroleerd op het naleven van vergunningen. Ook bedrijven zelf houden zich niet aan de afspraken.

De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling van een meisje in een rolstoel. Zij zou vanochtend zijn mishandeld door een groep jongens; ook een 15-jarig meisje dat het slachtoffer te hulp schoot, kreeg klappen.

Goud vinden en stiekem foto’s maken: twee Polen hebben hun eigen Marsrover gemaakt: de Turtle Rover.

Een kleine drieduizend woningen in de Brugse binnenstad, allemaal gelegen langs de hoofdstraten, krijgen een unieke erfgoedwaardering.�

ALMELO - Het Almelose internetmarketingbureau Adwise heeft afgelopen donderdag tijdens de Google Premier Partner Awards in Dublin de eerste plaats in de categorie ‘Display Innovation’ behaald.�

De 65e editie van Olympia's Tour was afgelopen week - ook dankzij de medewerking van de Nederlandse teams - bijzonder geslaagd te noemen. Toekomstig profs als eindwinnaar Pascal Eenkhoorn (LottoNL-Jumbo), Pavel Sivakov (Sky) en tweevoudig ritwinnaar Fabio Jakobsen (Quick-Step) toonden zich nadrukkelijk, net als veel andere wielertalenten die in de toekomst een profverbintenis af hopen te dwingen.

Zeeuwen met psychische problemen hoeven niet bang te zijn dat de ggz hun de deur wijst. De zorgverzekeraar is verplicht zorg voor hen te regelen, onderstreept minister Edith Schippers van Volksgezondheid. Ze vindt het „niet acceptabel dat patiënten via de media ongerust worden gemaakt.”

Koning Willem-Alexander en minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) praten maandag tijdens hun bezoek aan Sint-Maarten met gouverneur Eugene Holiday, premier William Marlin en de minister van Justitie. Dinsdag gaan ze naar de eilanden Saba en Sint-Eustatius, die ook getroffen zijn door orkaan Irma, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

De hersenfuncties van hartpatiënten gaan sneller achteruit naarmate ze ouder worden vergeleken met gezonde mensen, blijkt uit onderzoek van het Maastricht UMC+.

De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling van een meisje in een rolstoel. Zij zou vanochtend zijn mishandeld door een groep jongens; ook een 15-jarig meisje dat het slachtoffer te hulp schoot, kreeg klappen.

Er wordt steeds vaker illegaal water afgetapt door hennepkwekerijen. Dat zegt de politie tegen regionale omroep L1. Volgens de politie komt waterdiefstal minder vaak voor dan het aftappen van stroom, maar neemt waterdiefstal wel toe. De politie stuit er geregeld op wanneer een hennepkwekerij wordt opgerold.
Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) meldt dat er jaarlijks vijf miljoen kuub drinkwater verdwijnt uit de leidingen van het bedrijf. Het aftappen van water is volgens het waterbedrijf een van de oorzaken.
Enorme waterafname
"Wat wij zien is een toename van het aantal knoeiers met de watermeter. Het zijn vaak hennepplantages die proberen de watermeter zo te manipuleren dat niet opvalt dat er een enorme waterafname is", zegt Koen Augustijn van WML.
Om een beter beeld te krijgen van het waterverlies, heeft het bedrijf met de politie afgesproken dat er een seintje gegeven wordt als de politie geknoei met de waterleiding ontdekt bij een inval.

Chelsea-manager Antonio Conte leeft mee met collega Frank de Boer, die maandag al na vier Premier League-duels ontslagen werd door Crystal Palace.

Mercedes-Benz heeft met de G 65 AMG al een indrukwekkend apparaat in de prijslijsten staan, maar dat is voor Brabus kennelijk lang niet genoeg. Zodoende presenteert Mercedes’ huistuner deze Brabus 900.

Een militair toestel met ruim honderd evacués van het door de orkaan Irma getroffen Sint-Maarten is maandagmiddag even na 15.00 uur aangekomen op de militaire vliegbasis Eindhoven.

Huishoudens aan de Winterkamperweg in Markelo zitten vanmiddag zonder water na een breuk in de waterleiding.

Het standbeeld van oud-president Steyn van de voormalige Oranje Vrijstaat is vandaag schoongemaakt. Het beeld werd voor de tweede keer in korte tijd beklad met de term 'racist'.

Tweede Kamerlid Sandra Beckerman (SP) en voormalig parlementariër Tjeerd van Dekken willen in de Oosterparkwijk een muurschildering voor voetbalheld Dick Nanninga.

DEN BOSCH - In een aantal gemeenten in onze provincie zijn veehouderijen dertien jaar geleden voor het laatst gecontroleerd op het naleven van vergunningen. Ook bedrijven zelf houden zich niet aan de afspraken.

TERNEUZEN -� Zeeland Seaports (ZSP) begint eind deze week met een efficiënter beheer van de ligplaatsen in de haven van Terneuzen. Met name door de bouw van de tweede zeesluis in Terneuzen is dat noodzakelijk, meldt het havenbedrijf. Daarnaast wordt het toezicht strenger.

De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling van een meisje in een rolstoel in Zeeland. Zij zou vanochtend zijn mishandeld door een groep jongens; ook een 15-jarig meisje dat het slachtoffer te hulp schoot, kreeg klappen.

FOTO’S - De Amerikaan Chris Hohbes had al zijn moed bij elkaar geraapt om de veelbesproken horrorfilm IT te gaan zien in de bioscoop, toen hem bij het binnen stappen van de zaal al direct de stuipen op het lijf werden gejaagd. In het publiek zat een angstaanjagende clown zoals die uit de film, inclusief rode ballon.

Reini de Bruijn wist één ding zeker: ze zou nóóit een boer trouwen. Nu is ze fulltime agrarisch ondernemer.

Grondwater en oppervlaktewater worden al steeds schoner. Meer winst valt nog te boeken door slim om te gaan met mineralen.

De overheid heeft de laatste jaren steeds de bemestingsnormen generiek aangescherpt om lagere emissies te realiseren. Maar dat wapen is bot geworden, ervaren veel boeren en LTO. Wat LTO betreft, is werken aan een gezonde bodem daarom het nieuwe uitgangspunt.
� Lees meer op de website van Nieuwe Oogst

Een groep jongens zou maandagmorgen een meisje in een rolstoel hebben mishandeld in de Breeweg in Middelburg. De politie vraagt getuigen zich te melden.�

Minister Henk Kamp van Economische Zaken is niet bang dat afspraken over CO2-reductie in het gedrang komen doordat gemeenten hun aandelen in Eneco verkopen. Ook ziet hij nog geen aanleiding tot zorgen over banenverlies.

Chelsea-manager Antonio Conte leeft mee met collega Frank de Boer, die maandag al na vier Premier League-duels ontslagen werd door Crystal Palace.

Mercedes-Benz heeft met de G 65 AMG al een indrukwekkend apparaat in de prijslijsten staan, maar dat is voor Brabus kennelijk lang niet genoeg. Zodoende presenteert Mercedes’ huistuner deze Brabus 900.

Techgigant Google gaat in beroep tegen de boete van 2,4 miljard euro die het in juni kreeg opgelegd door de Europese Commissie.

Achttien Egyptische politiemensen zijn gedood door een aanval in de Sinai op het konvooi waarin zij reden. Vier anderen raakten gewond. De verantwoordelijkheid voor de aanval is niet opgeëist. In het gebied zijn terroristen van Islamitische Staat in toenemende mate actief.

Meindert Fennema komt vrijdag 22 september naar Kortgene voor het jaarlijkse symposium van de gemeenteraad van Noord-Beveland.�

Kunal Nayyar, een van de hoofdrolspelers van The Big Bang Theory, denkt dat het einde van de serie steeds dichterbij komt.

De politie toont dinsdagavond in het programma Opsporing Verzocht� een compositietekening van de man die verdacht wordt van het liquideren van de Amsterdamse crimineel Jaïr Wessels.�

Door een botsing van twee treinen bij het station van Andermatt in Zwitserland zijn zeker 27 gewonden gevallen.�

Rolstoeltennisser� Sam Schröder� (17) speelt woensdag tegen een wel heel bijzondere tegenstander: Sjraar� Cox (63), burgemeester van Sittard-Geleen.

Omroep Flevoland besteedt deze hele week aandacht aan het 50 jarige bestaan van de Meerpaal in Dronten. Komende zaterdag zendt Omroep Flevoland een special uit over het bijzondere gebouw. “Zo'n centraal gebouw, dat moet je in de weg zetten. Daar moet je tegenaan rijden”. Dat vond de architect van De Meerpaal, Frank van Klingeren. En dus kreeg Dronten vijftig jaar geleden midden in het centrum een groot en vooral markant gebouw. “Gebouwd naar voorbeeld van een Griekse agora, een centraal...

De brandweer in Eelde moest vanmiddag een koe uit een sloot bevrijden.

LUXEMBURG (ANP) - Google vecht de recordboete van Brussel bij de hoogste Europese rechter aan. Een woordvoerder van het Europees Hof van Justitie bevestigt dat het beroep is ontvangen. De Amerikaanse internetgigant kreeg in juni 2,42 miljard euro boete vanwege het misbruiken van zijn zoekmachine.
Het bericht Google vecht megaboete bij EU-hof aan verscheen eerst op Nieuws.nl.

(END) Dow Jones Newswires
September 11, 2017 09:29 ET (13:29 GMT)...

LUXEMBURG (ANP) - Google vecht de recordboete van Brussel bij de hoogste Europese rechter aan. Een woordvoerder van het Europees Hof van Justitie bevestigt dat het beroep is ontvangen. De Amerikaanse internetgigant kreeg in juni 2,42 miljard euro boete vanwege het misbruiken van zijn zoekmachine.Internetsurfers krijgen als ze op zoek zijn naar goederen en diensten eerst GoogleShopping te zien. Daardoor...

Het passagiersschip Magnifique heeft in de Kreekraksluizen bij het Zeeuwse Reimerswaal korte tijd te kampen gehad met brand. Niemand raakte gewond en alle 37 opvarenden zijn in veiligheid gebracht. De Kreekraksluizen liggen in het Schelde-Rijnkanaal.

Een aarden vat. Dat thema komt in een gesprek met ds. J. B. Zippro meerdere malen aan de orde. „Ik voel mij niet meer dan een aarden vat, een mensenkind, die er wel vermaak in heeft uit de schat van het Woord nieuwe en oude dingen voort te brengen.”

Bij een verkeerscontrole in Alkmaar heeft de politie het rijbewijs afgepakt van een man die maar liefst 175 kilometer per uur reed op een plek waar 50 is toegestaan.

Na een wilde achtervolging zag Sharona Bunschoten uit Enkhuizen vorige maand haar auto volledig kapotgereden terug. De auto was gestolen door een 17-jarige die uiteindelijk door de politie werd klemgereden. Omdat Sharona erg afhankelijk is van haar auto, maar het zelf niet breed heeft, startte haar broer een actie. Met succes: ruim een maand later heeft ze nu een nieuwe auto.

Er zijn veel gps-diefstallen in het zuiden van Nederland. Na diefstallen in Zeeland en Noord-Brabant zijn er ook meldingen van diefstallen in Limburg. Bij zeker 4 agrariërs op Tholen is vorige week het GPS-systeem uit de tractor gestolen. Eerder gebeurde dat in Woensdrecht. Op Facebook verschijnen inmiddels ook meldingen van 5 diefstallen in Holst in de gemeente Roerdalen en 3 bij de Sluffert in de gemeente Echt-Susteren.


Greppels graven in aardappelpercelen

09-09-2017 - 0 reacties Akkerbouwers in het zuidwesten en zuiden van Noord-Holland nemen dit weekend maatregelen tegen wateroverlast. Met schop of graafmachine leggen zij greppels aan om hun aardappelen te beschermen tegen het overtollige water. Plaatselijk is op vrijdag 8 en zaterdag 9 september flink wat regen gevallen in Nederland.


Flevolandse loonwerkers willen meer zicht op bodemstructuur

17-07-2017 - 0 reacties In de provincie Flevoland beoordelen boeren samen met hun buurman en een bodemdeskundige de bodemkwaliteit van hun eigen grond. Dit doen ze door profielkuilen te graven en te beoordelen. Binnen dit project: 'Zicht op de Bodemstructuur' komt nu een pilot gericht op loonwerkers en akkerbouwers.


Drijfzand 'verslindt' graafmachine

23-06-2017 - 10 reacties Een graafmachine is vast komen te zitten in het drijfzand langs de dijk bij Delfzijl. Het werkvoertuig werd gebruikt voor de aanleg van een broedvogeleiland in een kwelderlandschap.

Het gaat om nieuw geschapen land. Het zand ervoor is afkomstig van de verruiming van de vaarweg van de Eemshaven naar de Noordzee. Het werd opgespoten en "dan kan helaas zoiets gebeuren," is de toelichting van een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

De graver zakte weg in het slib, samen met een bulldozer. Omdat die laatste lichter was, kon Rijkswaterstaat die laatste redelijk snel "met heel veel krachtsinspanning redden". De graafmachine zakte tijdens de reddingsoperatie alleen maar dieper weg.

Kopje onder
Medewerkers probeerden de graafmachine uit te graven voordat het water te hoog kwam te staan. Dan zou hij immers kopje onder gaan. Rond 20.00 uur gisteravond was de kraan echter al grotendeels door het water verzwolgen, meldt RTV Noord.

Het gaat nog geruime tijd duren voordat de gezonken graafmachine kan worden weggehaald, vertelt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. "We moeten eerst een zandbaan aanleggen, waar zwaar materieel over kan rijden. De omstandigheden zitten niet mee."