Grasmaaien

Grasmaaien nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Grasmaaien nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Grasmaaien nieuws

Peel wordt weer groen na grote natuurbrand, maar wild zie je er nog nauwelijks

22-07-2020 - 0 reacties De herders in de Deurnese Peel zien elk groen sprietje verschijnen dat uit de zwartgeblakerde grond naar boven komt. Zeven dagen per week, weer of geen weer, lopen ze met hun schapen door het gebied dat getroffen werd door de grootste natuurbrand van Nederland.
Op maandag 20 april brak de enorme brand in de Peel uit. De brand in de Deurnese Peel is de grootste natuurbrand ooit. Zeker 800 hectare bos ging verloren. Drie dagen later was de brand onder controle, maar er waren nog weken nodig om het vuur helemaal te bedwingen. Ook laaide het vuur zo nu en dan weer op.
Kasper Gielen loopt dinsdag met 350 schapen door het gebied dat op sommige plaatsen nog zwart is. "De schors van die boom is helemaal geblakerd, maar hij leeft nog wel", vertelt Kasper. "Toen we begonnen na de brand was alles zwart, maar het gras groeit heel snel. Ik zeg altijd dat ik ga grasmaaien als ik met de kudde de Deurnese Peel op ga."
De schapen die hij hoedt, zijn van Jan en Wilmie Mennen uit Helenaveen. "Wij werden ook geëvalueerd toen hier alles in brand stond", vertelt Wilmie. "Sinds dit jaar begrazen we met 700 fokschapen dit gebied voor Staatsbosbeheer. Het is prachtig als je 's ochtends om zes uur op pad gaat en de mist hangt hier nog boven de Peel. Als het warm wordt gaan we zelfs nog eerder de Peel in."
Prachtige beelden van de schapen op de Deurnese Peel:
Max is een van de zes honden waarmee de herders het veld in gaan. "Ze luisteren geweldig", zegt Kasper. Max rent haast onafgebroken rond de kudde en gaat alleen liggen als dat moet van Kasper.
"Ik zie weinig wild sinds de brand hier heeft gewoed, terwijl ik op andere plekken wel veel reeën zie", vertelt Wilmie. "Ik zie hier zelfs op sommige plekken nog verbrande botten liggen van een ree of zo", vult Kasper aan. Toch zijn de het met elkaar eens dat de natuur zich snel herstelt. "Er is in ieder geval al voldoende gras om hier elke dag met de schapen de Peel op te gaan.
LEES OOK: Smeulende Peelbrand na maanden onder controle, rookoverlast neemt af


Melkveehouder druk aan het grasmaaien en inkuilen

08-05-2020 - 33 reacties Het is druk op verschillende percelen van de Boerenbusiness Ruwvoertour 2020. Bij verschillende deelnemers wordt deze week de eerste grassnede ook gemaaid en ingekuild. Daarnaast komen de voederbieten en de maïs naar boven.


John Deere 6125 M aan het grasmaaien

20-05-2019 - 1 reacties Achter op deze John Deere hangt een 328 John Deere-cyclomaaier.


Krone Big M450 en broertje Big M420 aan het werk

12-05-2019 - 0 reacties Loonbedrijf Jansen Heeten BV aan het grasmaaien met Krone Big M450 en broertje Big M420.


Grasmaaien twee maal Case-IH Optum 300 CVX loonbedrijf Sandee met Claas triple maaiers

15-10-2018 - 0 reacties Hier zien we loonbedrijf Sandee uit Onstwedde met twee Case-IH Optum 300 CVX met Claas triple maaiers even een perceel gras kortwieken


Nieuw: robotmaaier met vierwielaandrijving

11-10-2018 - 0 reacties Tijdens Silent City 2018 in Hamburg, een internationale conferentie voor duurzaam groenonderhoud en -inrichting van de openbare ruimte, heeft Husqvarna een belangrijke innovatie op gebied van automatisch grasmaaien gepresenteerd: de Automower 535 AWD. Deze robotmaaier voor professioneel gebruik is dankzij de vierwielaandrijving een heuse ‘bergbeklimmer’. Zo vormen gazonhellingen tot 70% geen probleem. De Automower 535 AWD is vanaf het voorjaar van 2019 verkrijgbaar.  Vierwielaandrijving De…


Krone BiG M 450 Loonbedrijf Van Overveld

12-06-2018 - 0 reacties Vorig jaar reed deze machine nog rond met een camouflage stickers, maar dit jaar draait de nieuwe Krone BigM 450 zelfrijdende maaier mee in het machinepark van Loonbedrijf Van Overveld! Het loonbedrijf was hier aan het grasmaaien bij een Melkveehouderij in Zegge. De maaier was eerder al te zien in deze post: trekkerweb.nl/artikel/2017/…


Bert Jan Siemerink aan het grasmaaien

07-06-2018 - 0 reacties Massey Ferguson 8730 met Kroen triple maaier aan het gras maaien


Loonbedrijf Lagerweij uit Renswoude aan het gras maaien

29-05-2018 - 0 reacties Grasmaaien met Loonbedrijf Lagerweij uit Renswoude met een Claas Axion 820 met Fella Triple maaiers.


Grasmaaien met John Deere 6210R en Claas triple maaicombinatie

27-05-2018 - 0 reacties Loonbedrijf Meiland uit Azewijn aan het grasmaaien met de John Deere 6210R en Claas triple maaicombinatie


Maaiwedstrijd met oude trekkers

06-05-2018 - 0 reacties De Oude Trekker en Motoren Vereniging (OTMV) afdeling Overijssel organiseerde bij de familie Ebbers in Dedemsvaart een wedstrijd grasmaaien met oude trekkers. Er waren twee categorieën deelnemers, leden van de provinciale afdeling Overijssel en gasten. Een deskundige jury beoordeelde het werk van de deelnemers onder meer op maaikwaliteit, recht rijden en de aflegging van het gras. De oudste trekker op het evenement was 77 jaar oud, de oudste deelnemer 80 jaar. 


Met boodschappen doen en grasmaaien haal je nieuwe beweegrichtlijn

23-08-2017 - 0 reacties Minstens 2,5 uur per dag uur per week matig intensief bewegen en minimaal 2 keer per week activiteiten doen om spieren en botten te versterken. En vooral: minder stilzitten. Om aan de nieuwe richtlijnen te voldoen hoef je niet de sportschool in of de hardloopschoenen aan te trekken. Met gewone activiteiten kom je al een heel eind.


High speed grasmaaien met Krone BIG M II

23-07-2017 - 0 reacties High speed grasmaaien met Krone BIG M II  Hier zien we Bert Hilbrands van de Coöperatieve Werktuigenvereniging Emmen - CWV-Emmen in een een mooi rap tempo een paar percelen gras aan het maaien In 1996 kwam Krone met de eerste zelfrijdende BiG M-maaier. Sindsdien is het succesverhaal niet te stoppen. Met een capaciteit tot 20 hectare per uur staat de BiG M garant voor een voorbeeldige maaikwaliteit. 


Even voorstellen: Rachel6775

08-02-2017 - 7 reacties Wij hebben 3 oldtimers, te weten Nuffield, Leyland en een ford 2000. De Nuffield 4/65 gebruiken we voor grasmaaien ed. De andere 2 zijn we aan het restaureren.


Even voorstellen: Boemang

04-01-2017 - 1 reacties Heb zelf veel met tractoren gewerkt, vanuit het loonwerk ben ik op de vrachtwagen gegaan.
Na ruim 30 jaar heb ik helaas afscheid genomen als vrachtwagen chauffeur.
Ben nu werkzaam in een groot magazijn, neemt niet weg dat nog passie voor tractoren en vrachtwagens heb.
Werk nog wel regelmatig en voor de hobby bij een klein bedrijf waar ik wat onderhoud doe en wat grasmaaien.