Gps

Volg al het nieuws over Gps, een van de 17358 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Gps nieuwsbrief.

Gps nieuws

John Deere GPS ploegen Lemken

06-04-2021 - 0 reacties tractorfan.nl/picture/1342109/…


Kippenslachterij uit Nunspeet failliet, 300 werknemers op straat

19-11-2020 - 0 reacties Pluimveebedrijf GPS in Nunspeet heeft faillissement aangevraagd. Bij het bedrijf werken zo'n 300 mensen. Het is een van de grootste partijen in de sector.
De slachterij vroeg eind oktober al uitstel van betaling aan. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen zwaar te lijden onder de gevolgen van het coronavirus omdat het met name levert aan horecagelegenheden in binnen- en buitenland.
"We konden niet meer langer wachten met het faillissement aanvragen", zegt bewindvoerder Frans van Oss tegen Omroep Gelderland. "Maar we zijn nog steeds in gesprek met een kandidaat voor een mogelijke doorstart. Ik verwacht daar volgende week meer duidelijkheid over te hebben." Een doorstart is echter geen garantie dat de huidige werknemers ook weer worden aangenomen.
150 uitzendkrachten
Het bedrijf bestaat ruim veertig jaar. De problemen bij de slachterij kwamen in oktober aan het licht toen 150 uitzendkrachten werden ontslagen.
Burgemeester Breunis van de Weerd van Nunspeet leeft mee met de werknemers die op straat zijn komen te staan. "Bijzonder ingrijpend voor de mensen die het betreft. De GPS is vanouds een begrip in Nunspeet. Grote aantallen jongeren hebben hun eerste vakantiecentjes verdiend bij deze kippenslachterij."


Pluimveebedrijf GPS met honderden medewerkers failliet

19-11-2020 - 0 reacties Pluimveebedrijf GPS in Nunspeet vraagt het faillissement aan en alle activiteiten worden gestaakt. Er zijn vooralsnog geen overnamekandidaten gevonden, meldt de bewindvoerder.


‘Gros akkerbouwers zet in op robots, GPS en andere technologie’

19-08-2020 - 1 reacties Bijna twee derde van de Nederlandse akkerbouwers verwacht binnen vijf jaar meer precisielandbouwtechnieken toe te passen. Daarbij wordt bijvoorbeeld gebruikgemaakt van drones, bodemscans en gps. Boeren hikken nu vaak nog tegen een overstap aan omdat de technologie nog niet gebruiksvriendelijk genoeg is en de implementatie duur. Ze verwachten wel dat daar in de nabije toekomst verandering in komt, meldt Rabobank op basis van onderzoek onder ruim 200 bedrijven.


Europol ingeschakeld in strijd tegen diefstal gps-systemen boeren

13-07-2020 - 0 reacties Eindelijk gebeurd er wat! Genoeg mensen met ervaringen op dit gebied op TractorFan.


John Deere Star Fire - Problemen met automatisch keren

26-04-2020 - 4 reacties Hallo,

Ik heb gisteren even geprobeerd te spelen met het automatisch keren met de Starfire6000 gps van John Deere, nu had ik alles correct ingesteld maar bleef het lampje rood omdat ik de automatische snelheids regeling niet correct had ingesteld.

Nu kon ik er zelf niet uit komen wat dat kon zijn, weet iemand hier beter vanaf?


Eerste bieten van dit jaar zaaien door loonbedrijf Houbraken

20-03-2020 - 0 reacties De nieuwe Fendt 313, voorzien van gps, van loonbedrijf Houbraken aan het suikerbieten zaaien


Bemesten op de vierkante meter: 'Dit is de toekomst van de landbouw'

20-11-2019 - 29 reacties Zo'n twintig leerlingen van het Nordwin College in Leeuwarden kregen maandag in Jonkersvaart les is kunstmest strooien met behulp van gps.


Massey Ferguson en Goudland Demodag

17-10-2019 - 0 reacties Op 18 oktober 2019 organiseert Buts Meulepas B.V. in samenwerking met de Mechan groep een demomiddag voor MF-tractoren en Goudland-grondbewerkingsmachines. Wat staat u te wachten: * diverse tractoren van 100 tot 400 pk * zelf rijden en ervaren in het veld  * rijden met GPS * werken met de nieuwste Goudland-machines * een warme kop koffie met wat lekkers Graag nodigen wij u uit tussen 13.00 en 17.30 uur ter hoogte van Berghemseweg 12 in Herpen (de weg van Berghem naar Herpen). Graag tot dan.


Homburg SingleNozzleControl

09-10-2019 - 0 reacties Homburg SingleNozzleControl is een plug & play-oplossing voor Hardi-veldspuiten om bespuitingen per dop te kunnen doen. Compatible met Hardi Commander met PrimeFlow (zowel CM05 als CM11).De doseringscontrole blijft normaal werken, maar de gps neemt de controle over voor het in- en uitschakelen van de individuele nozzles bij overlappen.Compatible met HC8600 en HC9600 (en Ag Leader InCommand 800-1200) beeldschermen:-  Tot 144 secties.-  Beeldschermen hebben een multiple product unlock nodig, omdat het display twee spuitbomenregelingen ziet en beide bomen moet kunnen…


Een ander loonbedrijf in Zundert

30-09-2019 - 1 reacties Loonbedrijf Huijbregts. Inderdaad, dit is een ander soort loonbedrijf dan wat men meestal voor ogen heeft. Iets langer bestaand, maar nu al weer 25 jaar op deze locatie en gedeeltelijk vele andere in plaats van de “normale” traditionele loonwerkersmachines. Alles prachtig uitgestald met een keur aan speciale machines voor het klaarmaken van de bodem, het zaaien, planten, schoffelen, oogsten en ook voor het composteren en een zeer uitgebreid programma in grondverzet. Met GPS, de bodemscan en perceelkaarten voor bemesting of andere zaken loopt het voorop. 


Joskin Ferti-Space 2 Horizon met Fendt 724 vario

08-09-2019 - 0 reacties Deze Joskin breedstrooier is van Flora Partners. Flora Partners houdt zich met name bezig met het kweken van heesters en coniferen in de vollegrond.Deze Joskin stalmest en compost breedverspreider met een inhoud van 30 kuub is een 3 asser voorzien van alle moderne technieken;- bandendrukwissel systeem met eigen compressor aan boord- geijkt weegsysteem zodat mest van derde verspreid mag worden- Muller GPS computer die het strooien op taakkaarten verzorgd- aansturing dmv Isobus via de originele Fendt terminal- hydraulisch geveerd en uitgevoerd met liftas…


Waarschuwing voor GPS diefstal

23-08-2019 - 0 reacties Er zijn de laatste dagen ZEER gericht GPS systemen gestolen bij gebruikers met meerdere schermen. Momenteel is er een nieuwe diefstalronde gaande. Wij als Homburg Holland / Ag Leader kunnen de diefstal helaas niet voorkomen of bv. schermen traceren. Wel willen wij u de volgende tips geven:  Deel dit bericht om ook uw collega’s/klanten te tippen. Sla alle schermdata op en bewaar dat veilig in huis of in de cloud (Menu USB: SETUP en DATA exporteren). Eventueel maakt u ook een backup via USB-GEAVANCEERDE OPTIES. Noteer serienummers (staan op…


'Boeren maken nog te weinig gebruik van GPS'

23-08-2019 - 1 reacties GPS, het systeem waarmee tot op de vierkante meter nauwkeurig de plek op aarde kan worden bepaald, is niet meer weg te denken uit de moderne akkerbouw. Toch kunnen boeren er nog beter gebruik van maken.


New Holland FR 650 met Nir X Act van loonbedrijf Poland uit Waarland

18-08-2019 - 0 reacties Met NIR On Board meet de FR Forage Cruiser de belangrijkste gewasparameters, zoals droge stoffen, ruwe eiwitten, ruw vet, zetmeel, Neutral Detergent Fibre (NDF), Acid Detergent Fibre (ADF) en as met een nauwkeurigheid van +/- 2%.De kalibratie moet ieder jaar worden geüpdatet en met het NIR On Board-systeem kan dit via een internetverbinding op afstand door DG worden gedaan. De gegevens die het NIR On Board-systeem verzamelt, kunnen gemakkelijk met een USB-stick of via WiFi of GPS vanaf de bedrijfscomputer worden overgedragen.


Zurn Profi Cut, hoge capaciteit in GPS hakselen

15-08-2019 - 0 reacties Gehele Planten Silage (GPS) wint aan belangstelling in België. Enerzijds spelen de vergroeningsverplichtingen van het vernieuwde GLB van 2015 hierin ...


Ruim 1400 PK voor het ERF met volledige FarmSight ontzorging

09-08-2019 - 0 reacties Aan het biologische bedrijf B.V. ERF uit Flevoland zijn vier nieuwe John Deere tractoren inclusief FarmSight Premium plus pakketten afgeleverd door GroeNoord.  Er zijn twee John Deere 6250R Ultimate Autopower met CommandPro geleverd met een maximaal vermogen van 300 PK, voorzien van John Deere Autotrack GPS en JD Link. Eén 6250R is voorzien van Michelin Evobib banden, wat in combinatie met het bandendrukwisselsysteem zorgt voor een grotere footprint en 30% meer tractie wat uiteindelijk resulteert in een lager specifiek brandstofverbruik.  Tevens zijn twee John Deere tractoren…


In 7 maanden bijna verdubbeling GPS diefstallen van tractoren

09-08-2019 - 0 reacties Uit een inventarisatie door de redactie van 'NOS op 3' blijkt dat dit jaar bij de verzekeraars Cumela Verzekeringen, Interpolis en Univé in totaal al 146 meldingen van GPS-diefstallen zijn binnengekomen. Over heel 2018 waren dat er 87.


In 7 maanden bijna verdubbeling GPS diefstallen van tractoren

09-08-2019 - 0 reacties Uit een inventarisatie door de redactie van 'NOS op 3' blijkt dat dit jaar bij de verzekeraars Cumela Verzekeringen, Interpolis en Univé in totaal al 146 meldingen van GPS-diefstallen zijn binnengekomen. Over heel 2018 waren dat er 87.


Paradyme en InCommand schermen van Ag Leader

24-07-2019 - 0 reacties Mts. Dijkhuis Dallinga gebruiken de Paradyme en InCommand schermen van Ag Leader. Daarnaast werken zij met SmartSTEER werktuigbesturing, o.a. voor het poten van aardappelen. SmartSTEER is de werktuigbesturing van Homburg Holland die geschikt is voor zowel Ag Leader als diverse andere merken GPS systemen. SmartSTEER kenmerkt zich door de kopakkerautomatiek: Als stuurautomaat uitgaat of werktuig uit werkstand geheven wordt gaat SmartSTEER automatisch in de spoorvolgmodus , dit zonder enige interactie van de chauffeur. SmartSTEER volgt dan net als een getrokken…