Genieten

Volg al het nieuws over Genieten, een van de 17346 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Genieten nieuwsbrief.

Genieten nieuws

Zomers weer slaat om in regen en onweer, KNMI geeft code geel af

03-06-2021 - 10 reacties Wie nog wil genieten van de zon kan dat het beste donderdagochtend nog even doen. Aan het prachtige zomerweer komt volgens het KNMI vanaf donderdagmiddag tijdelijk een einde. Er is code geel afgegeven in het zuiden en oosten van het land voor hevige regenbuien en onweer.


Prachtig zomerweer slaat om naar stevige buien en onweer, KNMI geeft code geel af voor zuiden en oosten

02-06-2021 - 0 reacties Wie nog wil genieten van het prachtige zomerweer kan dat het beste woensdag nog doen. Na de officiële eerste zomerse dag op dinsdag begint vandaag opnieuw met veel zon en een heldere lucht. Maar daarna slaat het drastisch om: het KNMI heeft voor donderdag code geel afgegeven voor stevige onweersbuien.


Grotendeels droog maar écht lente wordt het de komende dagen niet

21-03-2021 - 0 reacties De astronomische lente mag dan wel begonnen zijn, echt lenteweer krijgen we de komende dagen niet. Het blijft wel grotendeels droog met gemiddelde temperaturen. Rustig maartweer dus, met hier en daar kans om uit de wind van de zon te genieten.


Eerste storm van 2021 komt eraan: windstoten tot wel 100 kilometer per uur

09-03-2021 - 0 reacties Waar we twee weken geleden nog konden genieten van fraai lenteweer, lijkt dat voorlopig niet meer aan de orde. Sterker nog: de eerste storm van het jaar nadert Nederland. Morgen krijgen we al te maken met stevige windstoten, maar donderdag gaan de weergoden pas echt los en worden windstoten tot wel honderd kilometer per uur verwacht.


Rijksoverheid: Alléén sneeuwballengevecht met eigen huishouden of één vriend

06-02-2021 - 0 reacties De Rijksoverheid heeft in verband met het verwachte winterweer nieuwe regels opgesteld voor sneeuwliefhebbers in coronatijd. Zo wordt het afgeraden om een sneeuwballengevecht met een ander huishouden te organiseren. ‘Ook bij het genieten van een pak sneeuw of een mooie laag ijs, blijft de oproep om zo min mogelijk mensen te ontmoeten en uw reisbewegingen te beperken’, valt te lezen in het nieuwe advies.


Kerstbomenoogst (nu al) van start in Jabbeke

10-11-2020 - 0 reacties Als je lang wil genieten van je kerstboom, koop hem dan toch maar niet te vroeg. Het is het advies van een kerstbomenkweker uit Jabbeke met 30 jaar ervaring. Daar starten ze deze week met de kerstbomenoogst, en dat is vroeger dan normaal.


Als de vos niet van de weidvogels afblijft: dan maar stroomdraad spannen om de nestjes

18-10-2020 - 0 reacties SCHIJNDEL - Als wandelaars in Schijndel de komende jaren nog volop willen genieten van de kievit, scholekster en wulp op de boeren landerijen, dan moet de tactiek van beschermen van weidvogels worden aangepast. De Weidevogelbeschermingsgroep Schijndel heeft daar al volop ideeën over.


Werkweek begint met zomerse warmte, morgen mogelijk records

14-09-2020 - 0 reacties Het nazomeren is begonnen. De temperatuur loopt aan het begin van deze werkweek fors op, dat meldt Weerplaza. Wie wil genieten van 30 graden of meer kan het beste naar Noord-Brabant of Limburg gaan.


Tropische nazomer op komst: kwik in Brabant stijgt boven 30 graden

10-09-2020 - 0 reacties Brabant kan komende week nog genieten van een heuse nazomer. Volgens Weerplaza is er een grote kans dat het kwik in onze provincie aan het begin van de week boven de 30 graden stijgt.


Tropische nazomer op komst: kwik in Brabant stijgt boven 30 graden

10-09-2020 - 0 reacties Brabant kan komende week nog genieten van een heuse nazomer. Volgens Weerplaza is er een grote kans dat het kwik in onze provincie aan het begin van de week boven de 30 graden stijgt.


Blije varkens genieten van modderpoel: "Ze doen net als wij, beetje zonnebaden en afkoelen in het water"

08-08-2020 - 0 reacties Goed insmeren, af en toe een frisse duik nemen, en je vooral niet druk maken. Daar kom je de dag wel mee door met deze hitte. Dat geldt ook voor varkens. Een modderpoel is voor hen ultiem genieten met dit weer. En het voorkomt hittestress.


De koeien van boer Zanting houden het hoofd koel tijdens de hittegolf

05-08-2020 - 0 reacties De dames van boer Zanting genieten aan het begin van de middag nog even van het zonnetje. Het kan nog net omdat er een klein briesje staat. Maar als je goed kijkt zie je dat de koeien de schaduw al opzoeken en dat ze het rustiger aan doen. Ze hebben het warm en koeien kunnen niet zweten. Daardoor is het moeilijk voor ze om hun warmte kwijt te raken. De komende dagen wil de boer daarom zijn koeien 's ochtends wat vroeger melken zodat ze nog even naar buiten kunnen. Zodra de temperatuur oploopt gaan de beesten naar binnen.


Wisselvallige juli eindigt bloedheet: 'Hitterecord van 1995 gaat er keihard aan'

31-07-2020 - 0 reacties Het wordt deze vrijdag flink zweten. "Het wordt recordwarm", vertelt Wilfred Janssen van Weerplaza. "En dat allemaal bij veel zonneschijn en een matige zuidoosten wind."
Het huidige Brabantse hitterecord op 31 juli dateert uit 1995. Toen werd het in Volkel 33,7 graden. "Ik denk dat het deze dag op de warmste plaatsen in de provincie zelfs 35 graden wordt", vertelt Janssen. "Het hitterecord wordt dus niet een béétje verbroken, maar gaat er keihard aan."
Grote temperatuursverschillenOok vrijdagavond blijft het volgens de weerman van Weerplaza nog lang warm. "Mensen die houden van barbecue, kunnen nog lang van de warmte genieten. In de loop van de avond neemt vanuit het zuidwesten wel de bewolking wel toe, maar dat mag de pret niet drukken."
Uit die bewolking kan lokaal een regen- of onweersbui ontstaan. In de loop van de nacht draait de wind door die lokale regen- en onweersbuien naar het westen. Dan stroomt koele lucht Brabant binnen. "Daardoor krijgen we zaterdag grote temperatuursverschillen binnen de provincie", vertelt Janssen. "In het westen denk ik dat de temperatuur zaterdag blijft steken op 26 graden, terwijl het in de regio Eindhoven nog tropisch warm kan worden met 30 of 31 graden."
Pittige regen- en onweersbuienDie grens van hete en koele lucht pal boven Brabant levert links en rechts een aantal pittige regen- en onweersbuien op. Die verdrijven de hete lucht. "Zondag wordt het vervolgens een heel stuk koeler. Dan is het op de warmste plaatsen in Brabant 23 graden. Met regelmatig zon, maar lokaal ook een enkel buitje."
Vanwege het zomerse weer wordt er vrijdag drukte verwacht op de wegen en bij veel plassen en stranden. Daarom zijn bijvoorbeeld bij de Galderse Meren in Breda al maatregelen genomen. Mensen uit Belgische provincie Antwerpen, waar het aantal coronabesmettingen de afgelopen tijd flink is toegenomen, zijn daar niet welkom.
Rijkswaterstaat verwacht vanwege het warme weer ook drukte op de weg, vanwege vakantie- en recreatieverkeer.

Rijkswaterstaat werkt vanwege de hoge temperaturen volgens een hitteprotocol. Dit heeft effect op de maatregelen die worden getroffen na een pechgeval of ongeluk. "De veiligheid van weggebruikers staat altijd centraal", legt een woordvoerder uit. "Als het hitteprotocol van kracht is, sturen wij direct een bergingsbedrijf om een gestrand voertuig van de snelweg te halen. Hiermee voorkomen we dat mensen lange tijd komen stil te staan in de hitte. Ook gestrande automobilisten die veilig staan, verplaatsen we naar een locatie met voorziening zoals een benzinestation of verzorgingsplaats. Het hitteprotocol geldt tot acht uur 's avonds.
LEES OOK: Mensen uit provincie Antwerpen niet welkom bij Galderse Meren


Nieuwe broodbeleg Stegeman bevat flink wat groenten

20-07-2020 - 0 reacties Stegeman introduceert een nieuwe lijn ‘hybride’ broodbeleg. Minimaal 20 of 30 procent van de vleeswaren bestaat hierbij uit groenten. Brand manager Stegeman Kristel Peters en Henriëtte van Wijk, shopper marketing manager BLX, geven hun kijk op hoe consumenten van de producten kunnen genieten als zij na…


Ballonvaarders springen een gat in de lucht, er mag weer gevaren worden

14-07-2020 - 0 reacties Heb je ze al zien varen? Goede kans, want sinds deze week mogen ze weer. Na maanden zijn de luchtballonnen terug van weggeweest. Wekenlang waren er geen inkomsten voor ondernemers in de sector. Bij het ballonbedrijf Ad Ballon in Breda springen ze dan ook een gat in de lucht, nu ze weer mensen mee omhoog mogen nemen.
Minister Grapperhaus kwam vrijdag met het verlossende woord: Er mag weer gevaren worden met passagiers, maar wel onder voorwaarden. Die mededeling was niet aan dovemansoren gericht. Bij het Bredase ballonbedrijf zijn ze inmiddels begonnen met de eerste proefvluchten, voordat de passagiers weer mee kunnen.

Volgens ballonvaarder John Schoone van het bedrijf staat de telefoon sinds afgelopen weekend roodgloeiend: “We gaan proberen om een deel van de achterstand in te halen. Een echte inhaalslag wordt lastig, omdat we alleen ’s morgens en ’s avonds kunnen varen. Bovendien zijn we natuurlijk afhankelijk van het weer.”

MaatregelenPassagiers en piloten moeten een mondkapje dragen en van tevoren verklaren dat ze geen coronaklachten hebben. Bovendien mogen er minder mensen in het mandje dan normaal. ”Gezien de omstandigheden zijn we hier al reuze blij mee. Het betekent dat we lekker licht gaan varen”, legt John uit.

In onderstaande video kun je meegenieten van het uitzicht tijdens een proefvaart:
Dat de passagiers onderling geen anderhalve meter afstand van elkaar kunnen houden, is volgens de Bredase piloot John Schoone geen extra risico: “De mensen staan in de buitenlucht met een mondkapje op. Ze genieten vooral van het uitzicht en kijken eigenlijk niet naar elkaar.”

De mensen op de grond kunnen de komende tijd weer kijken naar de ballonnen: “Het is natuurlijk prachtig om die kleurrijke gevaartes weer in de lucht te zien over het Brabantse land”, klinkt John enthousiast.


Tsunami lieveheersbeestjes overspoelt onze kust

26-06-2020 - 0 reacties Overheid doet niets

Je mag het tegenwoordig niet meer zeggen, maar er zijn de laatste tijd wel erg veel lieveheersbeestjes op het strand. Zo veel, dat dagjesmensen het massaal niet meer trekken en naar Hongarije verhuizen huis gaan. "„Gisteren viel het nog mee. Vandaag was het extreem”, vertelt Kevin, die met zijn vrouw en tweejarige zoontje op het strand bij Hoek van Holland wilde genieten." Verdomme hee. Genieten met zijn vrouw en tweejarig zoontje op het strand, dat was het enige wat Kevin wilde. Houdt het dan nooit op???

Onze Roomblanke Dochters Lastiggevallen

Social


Onweer op komst, terrastijgers kunnen komende dagen slechts één dag pieken

11-06-2020 - 0 reacties Het wisselvallige weer houdt de komende dagen nog wel even aan in Oost-Nederland. Moeder natuur laat zich dan flink gelden met onweer en regenbuien, al kunnen terrastijgers ook nog even genieten van een heerlijk drankje in de zon.


Goed nieuws: Videobellen met alpaca's | Bruinvissen genieten van stilte

15-05-2020 - 0 reacties Door het slechte nieuws dat meestal de voorpagina van NU.nl domineert, valt het goede nieuws vaak weg. Daarom maken we een overzicht van positief nieuws van de afgelopen dag.


Goed nieuws: Videobellen met alpaca's | Bruinvissen genieten van stilte

15-05-2020 - 0 reacties Door het slechte nieuws dat meestal de voorpagina van NU.nl domineert, valt het goede nieuws vaak weg. Daarom maken we een overzicht van positief nieuws van de afgelopen dag.


Thuisblijven is de komende dagen zo'n straf nog niet: ‘Hagel en onweer op komst’

30-04-2020 - 0 reacties In de tuin van het zonnetje genieten, zit er de komende dagen niet in. Veel buien, dat is waar we in Nederland wél op kunnen rekenen. Het wisselvallige weer houdt tot zondag aan met een krachtige westenwind.