Geitenhouderij

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Geitenhouderij. Geitenhouderij is een van de 17233 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Geitenhouderij nieuws

‘Geen megastal’ voor geiten in Ambt Delden, bezwaren omwonenden gegrond

01-01-2021 - 0 reacties AMBT DELDEN - De geitenhouderij van de maatschap Busschers-Janssen in Ambt Delden wordt geen megastal voor ruim 5400 dieren. Dit concludeert advocaat Johan van Groningen van drie omwonenden uit een vonnis van de rechtbank Overijssel.


Bouwstop voor geitenhouderijen in Het Hogeland

08-06-2020 - 0 reacties De gemeente Het Hogeland heeft besloten om de bouw van nieuwe geitenhouderij voorlopig niet meer toe te staan.


In Gelderland wonen 375.000 mensen binnen 2 kilometer van een geitenbedrijf

20-04-2020 - 0 reacties In de provincie Gelderland zijn er 375.000 mensen die binnen een straal van 2 kilometer van een geitenbedrijf met minimaal 50 dieren wonen. Dat hebben Follow the Money en LocalFocus samen uitgezocht. In eerder onderzoek is vastgesteld dat mensen die in de omgeving van een geitenhouderij wonen een hogere kans hebben dat zich bij hen een longontsteking ontwikkeld. Wat de precieze verklaring daarvoor is, is nog niet duidelijk. Daar wordt nog onderzoek naar gedaan.


De geitenhouder: Kleine sector staat aan de wereldtop

14-12-2019 - 0 reacties Geitenhouderij stelde tot in de jaren tachtig niets voor. Door de invoering van melk- en mestquota voor koeien kwam daar verandering in. Melkveehouders stapten over op geiten. Vandaag staat de kleine sector –nog geen 400 bedrijven– wat technische resultaten betreft aan de wereldtop.


Geitenhouderij in de lift, daling bij varkens en runderen

29-11-2019 - 0 reacties Het aantal geiten in Nederland steeg in 2019 opnieuw. Het nam vergeleken met een jaar eerder 4,5 procent toe naar 614.000 dieren. Het aantal varkens (12,1 miljoen) en runderen (3,8 miljoen) is juist iets gedaald.


PvdA over uitbreiding geitenhouderij Zevenhuizen: 'Zeer ongelukkig'

25-11-2019 - 0 reacties ZEVENHUIZEN - De PvdA in de gemeente Westerkwartier voelt zich ‘zeer ongelukkig’ over de gevolgen van de voorgenomen uitbreiding van een geitenhouderij aan de Oostindie in Zevenhuizen.


ZLTO zoekt testbedrijven geitenhouderij voor ammoniakreductie

12-11-2019 - 0 reacties De geitenhouderij in Noord-Brabant moet in 2023 voldoen aan de eis van 70% ammoniakreductie. Op dit moment zijn naast luchtwassers nog geen andere stalsysteem beschikbaar die aan de Noord-Brabantse ammoniakeisen voldoen. De ZLTO zoekt bedrijven om een aantal nieuwe systemen te testen.


Rottumers en geitenhouder recht tegenover elkaar

07-11-2019 - 0 reacties Inwoners van Rottum zijn niet blij met de komst van een geitenhouderij bij het dorp. In het nabijgelegen buurtschap Bethlehem heeft boer Roy Talens ruimte gemaakt voor 550 geiten.


Een kip moet je even kunnen voelen

09-10-2019 - 0 reacties Leerlingen van twee basisscholen in Veenendaal leerden woensdag alles over de boerderij. Ze waren namelijk op bezoek bij een geitenhouderij in Lunteren en op een pluimveebedrijf in Barneveld.


Geitenhouderij Van de Ven ontvangt Agrofoodpluim

27-09-2019 - 0 reacties Melkgeitenhouders Jeanette en Jan van de Ven uit Oirschot ontvingen vandaag de Agrofoodpluim uit handen van gedeputeerde Anne-Marie Spierings.


Friesland stemt tegen verlenging geitenstop

11-07-2019 - 0 reacties Een meerderheid van de Friese Staten is tegen een verlenging van het slot op de geitenhouderij tot 1 augustus volgend jaar. CDA, VVD, ChristenUnie, Forum voor Democratie en PVV stemden woensdagmiddag tegen het voorstel van het college.


Friese Statenleden betwisten geitenstop

02-07-2019 - 0 reacties Bij steeds meer Statenleden in Friesland rijst de vraag of een geitenstop in de provincie nodig is. Dat werd onlangs duidelijk tijdens de commissievergadering over de stop op de geitenhouderij.


LTO tekent niet zomaar bij klimaatkruisje

28-06-2019 - 0 reacties

De geitenhouderij aan de Beldsweg in Ambt Delden mag het aantal geiten bijna verdubbelen, van 2.574 naar 4.877 geiten. Volgens het college van burgemeester en wethouders van Hof van Twente wordt de situatie ondanks de uitbreiding beter dan het nu is.

De stikstofuitscheiding door dierlijke mest is vorig jaar toch net aan binnen de Europese norm gebleven. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van definitieve cijfers. Bij een eerdere raming was nog sprake van een lichte overschrijding van het productieplafond. De stikstofuitscheiding nam in Nederland vorig jaar met 2 procent af tot 503,5 miljoen kilo. Dit mag volgens de regels maximaal 504,4 miljoen kilo zijn.

Het hof van cassatie, het hoogste rechtsorgaan in Frankrijk, heeft vrijdag in een spoedprocedure bepaald dat de 42-jarige Vincent Lambert het recht heeft te sterven. De man liep door een motorongeluk ernstig hersenletsel op en verkeert sinds 2008 in een vegetatieve toestand. Een besluit over zijn toekomst zorgde voor bittere verdeeldheid in zijn familie.

De man die mogelijk de 12-jarige vermiste Rotterdamse scholiere Hania heeft meegenomen, is een Amerikaan van rond de 50 jaar. De man zou een strafblad hebben vanwege seksueel misbruik van minderjarigen.

Ook in het buitenland wordt uitgekeken naar de vermiste 12-jarige Hania. Dat bevestigt de politie na berichtgeving door RTL Nieuws.

Nunspeet, Elburg en Oldebroek zijn de herrie van festivals in Flevoland, aan de overkant van het Veluwemeer, zat. De drie gemeenten stappen naar de rechter. „Vooral de lage bas moet naar beneden.”

Er komen meer problemen bij uitkeringsinstantie UWV boven water. Dat blijkt uit een reeks brieven die minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) aan de Tweede Kamer heeft gestuurd. Hij had de Kamer meer transparantie over de gang van zaken bij het UWV beloofd.

Kylie Jenner is pas 21, maar heeft nu al een gigantisch make-upbedrijf en binnenkort waarschijnlijk ook haar eigen drankmerk. Volgens TMZ heeft de realityster een handelsmerk geregistreerd dat voor alcoholische dranken bedoeld is.

In Assen rijden vrijdagavond honderden motoren langzaam door de binnenstad tijdens de TT Night Ride.

SMILDE - Op de Leemdijk met de Veldhuizenweg in Smilde zijn vanavond twee auto's tegen elkaar gereden.

Of Sesamstraat over twee jaar wel weer nieuwe Nederlandse opnames gaat krijgen, is nog niet bekend.

Kylie Jenner is pas 21, maar heeft nu al een gigantisch make-upbedrijf en binnenkort waarschijnlijk ook haar eigen drankmerk. Volgens TMZ heeft de realityster een handelsmerk geregistreerd dat voor alcoholische dranken bedoeld is.

ZOELEN - De brandweer is in het Amsterdam-Rijnkanaal bij Zoelen op zoek naar een jongen die daar rond 17.30 uur vanaf een brug het water in was gesprongen. Hij zou volgens een voorbijganger niet meer boven zijn gekomen. Daarop is 112 gebeld.

Kylie Jenner is pas 21, maar heeft nu al een gigantisch make-upbedrijf en binnenkort waarschijnlijk ook haar eigen drankmerk. Volgens TMZ heeft de realityster een handelsmerk geregistreerd dat voor alcoholische dranken bedoeld is.

Kylie Jenner is pas 21, maar heeft nu al een gigantisch make-upbedrijf en binnenkort waarschijnlijk ook haar eigen drankmerk. Volgens TMZ heeft de realityster een handelsmerk geregistreerd dat voor alcoholische dranken bedoeld is.

Kylie Jenner is pas 21, maar heeft nu al een gigantisch make-upbedrijf en binnenkort waarschijnlijk ook haar eigen drankmerk. Volgens TMZ heeft de realityster een handelsmerk geregistreerd dat voor alcoholische dranken bedoeld is.


VVD wil af van Friese geitenstop

13-06-2019 - 0 reacties VVD Friesland wil dat de geitenstop er in die provincie vanaf gaat. Dat geeft Statenlid Marten Dijkstra aan na de expertmeeting over de geitenhouderij.


Amendement geitenhouderij strandt

06-06-2019 - 0 reacties Het amendement om de geitenhouderij in Noord-Holland toch nog enige ontwikkelingsruimte te bieden, is op één stem gestrand: 27 voor en 28 tegen.


Giga-geitenhouderij in Hurwenen. Tijd voor een boycot?

18-05-2019 - 0 reacties Schijn bedriegt. Dat bleek uit de mooie plaatjes die Zembla schoot van Hurwenen. Ontluisterend waren de verhalen van het dorp dat al jaren in opspraak is door de geitenhouderij.


Nieuw toetsingskader ontwikkeling geitenhouderij

09-05-2019 - 0 reacties LTO Melkgeitenhouderij gaat met partijen in gesprek over de toekomst van de sector in Nederland.


'Stilstand geitenhouderij Noord-Holland is achteruitgang'

28-03-2019 - 0 reacties
Originele beschrijving

LTO Noord vraagt Provinciale Staten van Noord-Holland om de ontwikkelingsmogelijkheden voor bestaande geitenhouderijen te waarborgen. De landbouworganisatie doet dit in een reactie op ontwerpwijziging van de Provinciale Ruimtelijke Verordening voor een 'geitenstop'. - Download de Agri24 app


VVD Overijssel boos om 'bokjesdiscriminatie'

28-02-2019 - 0 reacties De VVD in Overijssel noemt het 'onbestaanbaar' dat provincie Overijssel bij de groeistop onderscheid maakt tussen de gangbare en biologische geitenhouderij. Alleen biologische geitenhouders krijgen de ruimte om bokjes zelf af te mesten.


Gezondheid staat voor politiek Maasdriel op 1 bij kwestie geitenhouderij

15-02-2019 - 0 reacties KERKDRIEL/ROSSUM Gezondheidsrisico’s zouden het allerbelangrijkst moeten zijn in de discussie over de uitbreiding van de geitenhouderij van Alexander van der Schans bij Rossum. ,,En dan gaat het niet over Q-koorts”, zei Kees van Drunen tijdens de gemeenteraadsvergadering van Maasdriel.