Frank

Al het Frank nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Frank nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Frank nieuws

Companyhotel Doornhoek voor 500 arbeidsmigranten in Veghel

08-06-2021 - 0 reacties Vijfhonderd arbeidsmigranten krijgen straks 'goede en humane woonruimte’ aan de Corridor en Doornhoek in Veghel. Althans, als het aan Frank van Berlo van Van Berlo Betonvloeren in Veghel ligt. Hij wil daar eind dit jaar een wooncomplex voor arbeidsmigranten: Companyhotel Doornhoek.


Toekomst van de landbouw: ‘Hef organisaties als Staatsbosbeheer op en laat boeren natuur beheren’

09-03-2021 - 0 reacties In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen geven politieke partijen in acht afleveringen hun standpunten op het gebied van onder meer wonen, werken en vergroening. Vandaag aflevering 7: hoe ziet de toekomst van de boer eruit? Aan het woord Roelof Bisschop (SGP) en Frank Wassenberg (Partij voor de Dieren).


"Bedrijven die weten te innoveren, weten te overleven."

02-03-2021 - 3 reacties Tholen - Het belang van innovatie heeft volgens Frank Meijnders, specialist Flowers & Food van BDO Accountants en Adviseurs, nauwelijks een introductie nodig. "Zeker in de huidige tijd zien we dat bedrijven die weten te innoveren, weten te overleven. Als jij niet innoveert en de concurrent doet dat wel,…


Natuurijs is lichtpuntje in de coronawinter, zeker voor stoppende schaatsers Frank en Jouke

05-02-2021 - 0 reacties Bij een Elfstedentocht zouden ze topfavoriet zijn geweest: Jouke Hoogeveen en Frank Vreugdenhil. Beiden stoppen dit seizoen. Ze hadden hun afscheid graag anders gezien. Maar met natuurijs op komst, laait de hoop op een mooi besluit weer op.


Nestle geeft miljarden uit tegen klimaatverandering

03-12-2020 - 4 reacties (ABM FN-Dow Jones) Nestlé zal de komende vijf jaar 3,2 miljard Zwitserse frank, omgerekend bijna 3 miljard euro, investeren in initiatieven die gericht zijn op het tegengaan van klimaatverandering. Dit maakte het bedrijf donderdagochtend bekend.


Looncompensatie personeel varkenshouderijen?

28-08-2020 - 0 reacties Een omzetdaling van minimaal 20% is voor de meeste varkensbedrijven als gevolg van de coronacrisis nu werkelijkheid. Daarom raadt bedrijfsadviseur Frank Steenbreker van ABAB Accountants en Adviseurs aan om, waar mogelijk, gebruik te maken van de NOW-looncompensatieregeling. Aanvragen kan nog tot en met 31 augustus.


SP wil opheldering over studie naar beregening: waarom deel je concept met belangenclub LTO?

21-08-2020 - 7 reacties DEN HAAG - Waarom leg je een wetenschappelijk rapport voor aan een belangenorganisatie voordat het helemaal af is? Dat wil SP-Kamerlid Frank Futselaar weten van minister Carola Schouten van Landbouw. Daarom stelt hij nu Kamervragen.


Nederlandse bioboer in Duitsland in het nauw

11-08-2020 - 0 reacties Nog nooit was het voor bio-boer Frank van der Hulst in de Duitse deelstad Brandenburg zo lastig om het hoofd boven water te houden. En hij boert nu al tien jaar in Duitsland. Hij verkoopt wekelijks zijn waren aan de Berlijnse toeristenhotspot Markthalle 9. Duitsland-correspondent Derk Marseille sprak hem. 'De gastronomie is hier hard onderuit gegaan'.


"Je kunt het niet alleen, telers moeten zich aansluiten bij een warmtecoöperatie"

17-07-2020 - 0 reacties Frank Hendriks was voorheen mede-eigenaar van paprikateeltbedrijf Oostland Company. Nu heeft hij een adviserende rol binnen het bedrijf. Namens Oostland Company zit hij in het bestuur van warmtecoöperatie Centraal Oostland. Hij was nauw betrokken bij de aanleg van een groot aantal zonnepanelen die op de…


'Perspulp brengt vele voordelen met zich mee'

07-05-2020 - 26 reacties Perspulp is een gezond product dat ook duurzame voordelen met zich mee brengt. Afgelopen week startte bij onder andere Duynie de voorverkoop. Hoe kan de prijs stabiel blijven, wat zijn de verwachtingen voor aankomend jaar en wat betekend perspulp voor het rantsoen? Frank Waijers, managing director bij Duynie Feed Nederland, geeft antwoord.


"Stay Strong" tulp gedoopt

28-04-2020 - 0 reacties Tholen - Afgelopen zaterdag doopte verpleegster Jenny Groen, samen met kweker Joris Schouten en Frank Timmerman van Tulipspecialist, de nieuwe tulp “Stay Strong”. Hiermee wil men, met het oog op de uitbraak van het coronavirus, de zorg danken voor haar inzet en tevens geld ophalen voor het goede doel.
foto's: Jhon Koopman, It…


Pop-up restaurant Asperges (niet) in het veld, maar wel bij je thuis .

09-04-2020 - 0 reacties Duizenden mensen hadden al gereserveerd voor de zesde editie van het pop-up restaurant ‘Asperges in het veld.’ Een jaarlijks terugkerend evenement tussen de aspergevelden in Cromvoirt waar duizenden in een pop-up restaurant kwamen genieten van het ‘witte goud.’ “Helaas het kan niet doorgaan”, vertelt organisator Frank de Bot. “Dit jaar dus geen asperges in het veld, maar wel op het bordje want we hebben een alternatief bedacht.”


Ook paardenwereld ligt stil: ‘Dit is een omvangrijke economie met héél veel geld’

31-03-2020 - 0 reacties De grootste sportevenementen van Europa die van de kalender verdwenen wegens de gevolgen van de coronacrisis blijven vermoedelijk wel bestaan. Denk bijvoorbeeld aan Wimbledon, de Giro of Roland Garros. Dat zegt de Nederlander Frank Kemperman, directeur van zo'n evenement, het hippische CHIO van Aken. ,,Maar het moet natuurlijk niet veel vaker voorkomen."


PvdD doet aangifte tegen slachthuis Westfort en tegen NVWA

04-02-2020 - 0 reacties Tweede Kamerlid Frank Wassenberg van de Partij voor de Dieren (PvdD) heeft aangifte gedaan bij de politie tegen slachthuis Westfort in IJsselstein en tegen de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De aangifte volgt op de beelden van Ongehoord, uitgezonden door RTL, waarop dierenartsen van de NVWA te zien zijn die meedoen aan de mishandeling van varkens die naar de slacht geleid worden. Volgens Wassenberg zou het slachthuis hangende het onderzoek gesloten moeten worden en zouden dierenartsen van de NVWA die zich schuldig hebben gemaakt aan dierenmishandeling geschorst moeten worden.


Ook Partij voor de Dieren doet aangifte tegen slachthuis

04-02-2020 - 0 reacties DEN HAAG (ANP) - Ook Tweede Kamerlid Frank Wassenberg van de Partij voor de Dieren heeft aangifte gedaan tegen slachthuis Westfort in IJsselstein. Eerder kondigden Kamerleden Geert Wilders en Dion Graus van de PVV al zo'n stap aan.
Het bericht Ook Partij voor de Dieren doet aangifte tegen slachthuis verscheen eerst op Nieuws.nl.


'Als er al een stikstofcrisis is, dan is die er al 140 jaar'

20-12-2019 - 2 reacties 'Als er in Zeeland al een stikstofcrisis is, dan is deze er al 140 jaar', zo stelt akkerbouwer Frank Peter Kuijpers. Hij is behalve akkerbouwer, ook lid van de Provinciale Staten in Zeeland en probeert de huidige landbouwproblemen in het licht van de geschiedenis te zien.


Herzien Natura2000 leidt tot onenigheid in Kamer

14-11-2019 - 0 reacties De noodmaatregel van het kabinet om de status van enkele Natura2000-gebieden te herzien, heeft in het stikstofdebat op donderdag 14 november voor enorm wat onenigheid gezorgd. 'Wanneer we dat in Brussel presenteren, dan worden we toch vierkant uitgelachen?', aldus Frank Futselaar (SP).


Boeren stellen eigen risico wildschade aan de kaak

19-10-2019 - 0 reacties Melkveehouder Frank de Wit uit Oosthuizen en vollegrondsgroenteteler Niels Zuurbier uit Heerhugowaard hebben maandag gepleit voor het afschaffen van het eigen risico van 20 procent bij het uitkeren van wildschade aan agrariërs.


Actieve aanpak fraude biologische sector nodig

14-10-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Naar aanleiding van de antwoorden op Kamervragen op 7 oktober. van Kamerlid Frank Futselaar (SP) over de fraude met biologisch en gangbaar vlees wil Bionext, ketenorganisatie van de biologische sector, in gesprek over de opvolging van fraude.


‘Een consument in Peking is de Nederlandse boer niet trouw’

13-10-2019 - 0 reacties Frank Stroeken is landschapsarchitect bij bureau Wing in Wageningen. Hij denkt dat de aanzwellende boerenprotesten in Nederland kunnen uitlopen op een polarisatie tussen boer en burger. Onhandig, vindt hij. Nederlandse boeren moeten het hebben van klanten in de buurt en niet de consument in Peking.