Fnv

Al het Fnv nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Fnv nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Fnv nieuws

Listeriaschandaal: Offerman sluit zo goed als zeker fabriek, tientallen banen op de tocht

08-11-2019 - 0 reacties Bij de productielocatie van vleesverwerker Offerman in Aalsmeer verdwijnen mogelijk tientallen banen naar aanleiding van de listeriabesmetting. Vakbonden CNV en FNV verwachten dat de productiehal definitief dichtgaat.


Nieuwe CAO Groothandel Bloemen en Planten

16-10-2019 - 0 reacties Een meerderheid van de achterban van de vakbonden FNV Agrarisch Groen en CNV Vakmensen, die werken in een Groothandel in Bloemen en Planten, heeft ingestemd met het eindbod van de werkgevers. Hiermee ligt er een nieuwe cao op tafel, die met terugwerkende kracht ingaat van 1 juli 2019 tot 1 juli 2021.


Werkgevers glastuinbouw laken houding FNV

05-10-2019 - 0 reacties Werkgevers in de glastuinbouwsector balen van de manier waarop FNV zich opstelt in de onderhandelingen voor een nieuwe cao.


AB Texel mag flexibele werkroosters blijven gebruiken

04-10-2019 - 0 reacties AB Texel Group is tot overeenstemming gekomen met de vakbonden FNV en CNV over het hanteren van flexibele werkroosters voor...


Vakbond FNV stopt onderhandeling over cao Glastuinbouw, werkgevers betreuren dit

02-10-2019 - 0 reacties FNV Agrarisch Groen gaat voorlopig niet onderhandelen over een nieuwe cao Glastuinbouw. De vakbond vindt de kloof te groot tussen de inzet van werkgevers en de inzet van de FNV. Daarom roept de FNV de werkgevers die worden vertegenwoordigd door Glastuinbouw Nederland, LTO Nederland en Plantum op om met een nieuw aanbod te komen.


FNV: 'Bij sanering veestapel ook compensatie nodig voor werknemers in de vleessector'

01-10-2019 - 0 reacties Dinsdag 1 oktober komen ongeveer 10.000 boeren bij elkaar in Den Haag. Zij protesteren onder andere tegen het stikstofbesluit en het advies om de veestapel in Nederland in te krimpen. Als door het stikstofbesluit de veestapel inkrimpt, verwacht de vleessector dat tussen de 25 en 40% van het aanbod wegvalt. Minder aanbod is minder verwerking van vlees, waardoor er banen komen te vervallen. FNV Voedingsindustrie wil in dat geval dat de overheid de sociale gevolgen daarvan opvangt. Dat kan door compensatie, of bijvoorbeeld een bijdrage voor omscholing of het begeleiden naar ander werk.


FNV wil snel onderzoek naar effecten pesticiden

21-09-2019 - 0 reacties Ook vakbond FNV roept de Nederlandse overheid op tot het direct instellen van onderzoek naar het verband tussen ernstige ziekten en het gebruik van pesticiden in de land- en tuinbouw.


FNV wil groot onderzoek naar relatie pesticiden en ziekte van Parkinson

21-09-2019 - 0 reacties De FNV roept het kabinet op tot het direct instellen van een onderzoek naar het verband tussen het gebruik van pesticiden door land- en tuinbouwers en dodelijke ziekten. Aanleiding is de tv uitzending van Zembla deze week.


Sector lanceert Dag van de Vrachtwagenchauffeur

02-08-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Sectorinstituut Transport en Logistiek lanceert samen met werkgeversorganisaties TLN en VVT en vakbonden FNV en CNV de Dag van de Vrachtwagenchauffeur, om waardering en aandacht voor dit beroep te verhogen. Op 12 december 2019 staat de eerste Dag van de Vrachtwagenchauffeur op de rit. Met de Dag van de Vrachtwagenchauffeur willen de werkgeversorganisaties TLN en VVT en vakbonden FNV en CNV, verenigd in het Sectorinstituut, een traditie in gang zetten om chauffeurs in een welverdiend zonnetje te zetten en tegelijkertijd de aantrekkingskracht van het beroep vergroten. ‘Vrachtwagenchauffeurs verdienen meer waardering dan ze in de praktijk krijgen’, zegt Elisabeth Post, voorzitter


Sierteelt tekent convenant Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

02-07-2019 - 0 reacties In navolging van andere sectoren hebben nu ook een groot aantal belangrijke partijen in de Nederlandse sierteeltsector afspraken gemaakt met de overheid, vakbond FNV en Hivos (Humanistisch Instituut voor Ontwikkelingssamenwerking) over meer verantwoorde internationale productie en handel van siergewassen.


Cao-akkoord voor glastuinbouw

24-06-2019 - 0 reacties Vakbond FNV heeft donderdag 20 juni het eindbod van de werkgevers in de glastuinbouw geaccepteerd. Hiermee is er na een lang proces, eindelijk een formeel cao-akkoord voor de glastuinbouw. De nieuwe cao heeft een looptijd van 1 juli 2018 tot en met 31 december 2019.


Calon: ‘Verheugd over brede steun voor Pensioenakkoord’

15-06-2019 - 0 reacties LTO Nederland is verheugd met de instemming van ten minste driekwart van de vakbondsleden van FNV en CNV. Voorzitter Marc Calon: “Het is heel belangrijk voor Nederland dat dit Pensioenakkoord zo’n brede steun krijgt en nu uitgevoerd kan worden.”


'Vleesfabriek legt onwel geworden personeel zwijgplicht op'

18-05-2019 - 0 reacties Het personeel van Slippens Vleeswaren heeft een zwijgplicht opgelegd gekregen vanuit de Opmeerse vleesfabriek. Dat zegt Karel de Buijzer, bestuurder bij FNV Voedingsbond. tegen het Noord Hollands Dagblad.


Werkgevers wijzen FNV-voorstel verhoging minimum loon af

17-04-2019 - 0 reacties Werkgeversorganisatie VNO-NCW en MKB-Nederland hekelen het voorstel van vakbond FNV om het minimumloon te verhogen van 9,83 euro naar 14 euro per uur. LTO Nederland schaart zich achter VNO-NCW.


Kasgroeit nodigt talent uit over te stappen naar glastuinbouw

30-01-2019 - 0 reacties Op initiatief van werknemers- en werkgeversorganisaties FNV, CNV, Plantum en Glastuinbouw Nederland gaat Kasgroeit zich meer richten op het bevorderen van de instroom van werknemers in de sector.


Milieuorganisaties en FNV trekken zich terug uit 'boterzacht' klimaatakkoord

20-12-2018 - 0 reacties Vijf milieuorganisaties, vakbond FNV en een organisatie voor duurzaam ondernemen kunnen niet leven met het voorgestelde klimaatakkoord. Ze zijn vooral ontevreden over de voorstellen voor de industrie.


Picnic-baas noemt aantijgingen FNV ‘stemmingmakerij’

16-12-2018 - 0 reacties “Erg jammer dat de vakbond stemming aan ’t maken is zonder eerst even naar ons toe te komen om de feiten te leren kennen”, zegt Michiel Muller in reactie op de berichtgeving in Trouw dat de werkomgeving in de distributiecentra van Picnic ­onveilig zou zijn, de werkdruk te hoog en de beloning ondermaats.


Brancheopleiding op maat voor werknemers in de glastuinbouw

01-10-2018 - 0 reacties Het werk in de sector glastuinbouw verandert. Bepaalde beroepen verdwijnen en er komen andere beroepen bij, die meer specialistische kennis vragen. Sociale partners in de sector glastuinbouw LTO Glaskracht Nederland, Plantum, CNV Vakmensen en FNV verwachten dat er de komende jaren meer vraag naar vakmensen komt.


Constructief vervolggesprek vakbonden en FloraHolland

20-09-2018 - 0 reacties Het vervolggesprek tussen de vakbonden CNV en FNV en FloraHolland heeft nog niet direct geleid tot een nieuwe cao-akkoord, maar wordt door de bonden een positief en constructief gesprek genoemd. FloraHolland heeft volgens de bonden benadrukt dat ze een goede cao voor de werknemers belangrijk vindt.


Vakbonden voeren actie bij FloraHolland in Honselersdijk

19-09-2018 - 0 reacties De vakbonden FNV en CNV voerden dinsdagochtend actie bij de toegang tot FloraHolland in Honselersdijk. Volgens de bonden zitten de onderhandelingen voor een nieuwe CAO muurvast. Bij de poort werden flyers uitgedeeld.