Fnv

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Fnv. Fnv is een van de 16502 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Fnv nieuws

FNV: medewerkers paardensport moeten cao krijgen

20-07-2020 - 0 reacties Vakbond FNV wil dat er een cao komt voor de paardensport. Ruim 1800 medewerkers op maneges en in stallen hebben daarover een petitie ondertekend die de vakbond heeft verspreid.


FNV bezorgd over kippenslachterijen

26-05-2020 - 0 reacties GRONINGEN - Vakbond FNV maakt zich na een enquête onder leden ernstig zorgen over het risico op coronabesmettingen in pluimveeslachterijen. Ook in Noord-Nederland.


Coronaprotocol voor land- en tuinbouw

23-04-2020 - 0 reacties Met het oog op de huidige situatie door de coronacrisis hebben de Taskforce Arbeid van LTO Nederland, FNV Agrarisch Groen en CNV Vakmensen samen met Stigas het Coronaprotocol Veilig werken, reizen en wonen opgesteld voor de agrarische sectoren. Het protocol is vanaf donderdag 23 april beschikbaar. Het protocol geeft werkgevers en werknemers duidelijke richtlijnen. Daarnaast dient het als basis voor maatwerkoplossingen per agrarische deelsector. Als de actualiteit daarom vraagt, wordt het aangepast.


‘Miljoen mensen lopen gevaar besmet te raken met corona op werk’

10-04-2020 - 0 reacties Een miljoen werknemers in uiteenlopende beroepen lopen op hun werk de kans besmet te raken met het nieuwe coronavirus. Dat stelt de FNV na een rondgang langs verschillende sectoren, zoals de luchtvaart, distributiecentra en de schoonmaakbranche.


Bouwsector stoeit met coronacrisis: ‘RIVM-regels massaal overtreden’

26-03-2020 - 0 reacties Bouwbedrijven kampen met forse problemen op de bouwplaats. Er wordt van bouwvakkers verlangd dat ze zoveel als mogelijk doorwerken in deze coronacrisis, maar vakbond FNV ziet als gevolg dat er grote gezondheidsrisico's worden genomen. Het kabinet komt met een nieuw protocol.


FNV: economie moet socialer na de coronacrisis

26-03-2020 - 0 reacties De economische impact van de uitbraak van het nieuwe coronavirus zal de wereld veranderen, voorspelt FNV. Wat ’s lands grootste vakbond betreft wordt de crisis de aanzet voor de overgang naar „een duurzame economie die gericht is op het welzijn van mensen”.


'Honderden medewerkers Schiphol klagen over ultrafijnstof'

16-12-2019 - 0 reacties Honderden medewerkers van Schiphol hebben geklaagd over ultrafijnstof op de luchthaven. Vakbond FNV stelde daar vorige week een speciaal meldpunt voor in. Daar zijn volgens de bond in een week tijd vierhonderd meldingen gedaan.


Listeriaschandaal: Offerman sluit zo goed als zeker fabriek, tientallen banen op de tocht

08-11-2019 - 0 reacties Bij de productielocatie van vleesverwerker Offerman in Aalsmeer verdwijnen mogelijk tientallen banen naar aanleiding van de listeriabesmetting. Vakbonden CNV en FNV verwachten dat de productiehal definitief dichtgaat.


Nieuwe CAO Groothandel Bloemen en Planten

16-10-2019 - 0 reacties Een meerderheid van de achterban van de vakbonden FNV Agrarisch Groen en CNV Vakmensen, die werken in een Groothandel in Bloemen en Planten, heeft ingestemd met het eindbod van de werkgevers. Hiermee ligt er een nieuwe cao op tafel, die met terugwerkende kracht ingaat van 1 juli 2019 tot 1 juli 2021.


Werkgevers glastuinbouw laken houding FNV

05-10-2019 - 0 reacties Werkgevers in de glastuinbouwsector balen van de manier waarop FNV zich opstelt in de onderhandelingen voor een nieuwe cao.


AB Texel mag flexibele werkroosters blijven gebruiken

04-10-2019 - 0 reacties AB Texel Group is tot overeenstemming gekomen met de vakbonden FNV en CNV over het hanteren van flexibele werkroosters voor...


Vakbond FNV stopt onderhandeling over cao Glastuinbouw, werkgevers betreuren dit

02-10-2019 - 0 reacties FNV Agrarisch Groen gaat voorlopig niet onderhandelen over een nieuwe cao Glastuinbouw. De vakbond vindt de kloof te groot tussen de inzet van werkgevers en de inzet van de FNV. Daarom roept de FNV de werkgevers die worden vertegenwoordigd door Glastuinbouw Nederland, LTO Nederland en Plantum op om met een nieuw aanbod te komen.


FNV: 'Bij sanering veestapel ook compensatie nodig voor werknemers in de vleessector'

01-10-2019 - 0 reacties Dinsdag 1 oktober komen ongeveer 10.000 boeren bij elkaar in Den Haag. Zij protesteren onder andere tegen het stikstofbesluit en het advies om de veestapel in Nederland in te krimpen. Als door het stikstofbesluit de veestapel inkrimpt, verwacht de vleessector dat tussen de 25 en 40% van het aanbod wegvalt. Minder aanbod is minder verwerking van vlees, waardoor er banen komen te vervallen. FNV Voedingsindustrie wil in dat geval dat de overheid de sociale gevolgen daarvan opvangt. Dat kan door compensatie, of bijvoorbeeld een bijdrage voor omscholing of het begeleiden naar ander werk.


FNV wil snel onderzoek naar effecten pesticiden

21-09-2019 - 0 reacties Ook vakbond FNV roept de Nederlandse overheid op tot het direct instellen van onderzoek naar het verband tussen ernstige ziekten en het gebruik van pesticiden in de land- en tuinbouw.


FNV wil groot onderzoek naar relatie pesticiden en ziekte van Parkinson

21-09-2019 - 0 reacties De FNV roept het kabinet op tot het direct instellen van een onderzoek naar het verband tussen het gebruik van pesticiden door land- en tuinbouwers en dodelijke ziekten. Aanleiding is de tv uitzending van Zembla deze week.


Sector lanceert Dag van de Vrachtwagenchauffeur

02-08-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Sectorinstituut Transport en Logistiek lanceert samen met werkgeversorganisaties TLN en VVT en vakbonden FNV en CNV de Dag van de Vrachtwagenchauffeur, om waardering en aandacht voor dit beroep te verhogen. Op 12 december 2019 staat de eerste Dag van de Vrachtwagenchauffeur op de rit. Met de Dag van de Vrachtwagenchauffeur willen de werkgeversorganisaties TLN en VVT en vakbonden FNV en CNV, verenigd in het Sectorinstituut, een traditie in gang zetten om chauffeurs in een welverdiend zonnetje te zetten en tegelijkertijd de aantrekkingskracht van het beroep vergroten. ‘Vrachtwagenchauffeurs verdienen meer waardering dan ze in de praktijk krijgen’, zegt Elisabeth Post, voorzitter


Sierteelt tekent convenant Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

02-07-2019 - 0 reacties In navolging van andere sectoren hebben nu ook een groot aantal belangrijke partijen in de Nederlandse sierteeltsector afspraken gemaakt met de overheid, vakbond FNV en Hivos (Humanistisch Instituut voor Ontwikkelingssamenwerking) over meer verantwoorde internationale productie en handel van siergewassen.


Cao-akkoord voor glastuinbouw

24-06-2019 - 0 reacties Vakbond FNV heeft donderdag 20 juni het eindbod van de werkgevers in de glastuinbouw geaccepteerd. Hiermee is er na een lang proces, eindelijk een formeel cao-akkoord voor de glastuinbouw. De nieuwe cao heeft een looptijd van 1 juli 2018 tot en met 31 december 2019.


Calon: ‘Verheugd over brede steun voor Pensioenakkoord’

15-06-2019 - 0 reacties LTO Nederland is verheugd met de instemming van ten minste driekwart van de vakbondsleden van FNV en CNV. Voorzitter Marc Calon: “Het is heel belangrijk voor Nederland dat dit Pensioenakkoord zo’n brede steun krijgt en nu uitgevoerd kan worden.”


'Vleesfabriek legt onwel geworden personeel zwijgplicht op'

18-05-2019 - 0 reacties Het personeel van Slippens Vleeswaren heeft een zwijgplicht opgelegd gekregen vanuit de Opmeerse vleesfabriek. Dat zegt Karel de Buijzer, bestuurder bij FNV Voedingsbond. tegen het Noord Hollands Dagblad.