Film

Al het Film nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Film nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Film nieuws

Voortzetting CineScience-programma in Heerenstraat Theater in Wageningen

04-09-2019 - 0 reacties Na de succesvolle introductie in 2018 start op 11 september een nieuw CineScience-seizoen, een samenwerking tussen Wageningen University & Research en het Heerenstraat Theater in Wageningen. Elke maand ruilen onderzoekers de wetenschappelijke arena in voor de bioscoopzaal en wordt een door hen speciaal geselecteerde film of documentaire getoond. De onderzoekers leiden telkens de film in en vertellen als link met de film over de inhoud en hun passie voor wetenschappelijk onderzoek.


Beekenkamp lanceert nieuwe bedrijfsfilm

09-07-2019 - 0 reacties Beekenkamp Plants heeft een nieuwe bedrijfsfilm voor Ornamentals gemaakt, waarin het bedrijf beleving met proces heeft gecombineerd. De veredelaar laat in de film zien welke processen er nodig zijn om een stekje uit te laten groeien tot een klare plant.


Cinefleur brengt passie en sierteeltproducten in beeld

27-06-2019 - 0 reacties Het nieuwe digitale magazine Cinefleur combineert de wereld van film & fotografie met die van bloemen & planten. Het internationale e-magazine neemt de lezer mee naar inspirerende, filmische verhalen over bloemen en planten, kwekers, veredelaars, bloemisten en leveranciers van aanverwante artikelen met als verbindende factor de liefde en passie voor bloemen en planten.


Film over staartbijten bij varkens wint prijs

19-06-2019 - 0 reacties Een Duitse film over maatregelen om staartbijten bij varkens te voorkomen, is op het Franse milieufestival Deauville Green Awards in de prijzen gevallen. De film van het Duitse informatiebureau voor landbouw werd gekozen uit vierhonderd inzendingen.


Veearts uit Loppersum heeft hoofdrol in film

13-06-2019 - 0 reacties Veearts Maaike van den Berg (40) werd gefilmd vanuit de praktijk in Loppersum voor de film Veearts Maaike. Drie jaar zat ze met de cameraman en geluidstechnicus in de auto en bezocht ze samen met hen Noord-Groningse boeren. 'Ik wil het vak van veearts aan de wereld laten zien', motiveert ze.


Veearts en Noord-Groningse boeren schitteren in film

05-06-2019 - 1 reacties Drie jaar zat ze met de cameraman en geluidstechnicus in de auto en bezocht ze samen met hen Noord-Groningse boeren.


Tweede nieuwsbrief Bewust Natuurlijk Luxe uit

16-05-2019 - 0 reacties De Kennisdag "Naar meer natuurlijke geboorten" op 31 oktober, de aanwezigheid tijdens de Nationale Vleesvee Manifestatie, een film over het bekkenmatenmeten… het project Bewust Natuurlijk Luxe is vol op stoom. In deze tweede nieuwsbrief van Bewust Natuurlijk Luxe leest u meer over deze activiteiten.  Activiteiten waarmee houders van Belgisch Witblauw en Verbeterd Roodbont ondersteund worden in hun omslag naar meer natuurlijke geboorten.


Zo ziet de boerderijbrand voor de film over Grutte Pier eruit: 'Cut. Mooi.'

01-05-2019 - 0 reacties Om stipt 1 uur dinsdagnacht laaiden de vlammen in een woonboerderij in Den Horn op. Filmproducent Steven de Jong hield de vuurzee van achter een beeldscherm nauwlettend in de gaten. ,,Actie! Actie! Actie!”


'Loop altijd mee met NVWA-controleur en film controle desnoods'

05-04-2019 - 0 reacties Pluimveehouders doen er goed aan om mee te lopen met een NVWA-controleur. Zij moeten meteen in actie komen als zij een waarschuwing, vooraankondiging en/of last onder dwangsom ontvangen van de NVWA of RVO.


​Reactie SBK op film Animal Rights

03-04-2019 - 0 reacties Animal Rights heeft een film op haar website geplaatst over het bloedtappen bij kalveren en spreekt van een ruwe behandeling. Op de beelden is te zien hoe bloed wordt getapt bij kalveren. Stichting Brancheorganisatie Kalversector (SBK) wijst er op da


Waar gaat het mis bij LTO Nederland? - Opinie Kees Maas

02-04-2019 - 85 reacties Bij LTO Nederland heb ik soms het gevoel dat we naar de film 'Titanic' zitten te kijken: eens het trotse moederschip dat de belangen van de boer met verve verdedigde, maar nu oogt als dobberend bootje zonder duidelijke koers.


Waar gaat er mis bij LTO Nederland?

02-04-2019 - 0 reacties Bij LTO Nederland heb ik soms het gevoel dat we naar de film 'Titanic' zitten te kijken: eens het trotse moederschip dat de belangen van de boer met verve verdedigde, maar nu oogt als dobberend bootje zonder duidelijke koers.


Waar gaat het mis bij LTO Nederland?

02-04-2019 - 0 reacties Bij LTO Nederland heb ik soms het gevoel dat we naar de film 'Titanic' zitten te kijken: eens het trotse moederschip dat de belangen van de boer met verve verdedigde, maar nu oogt als dobberend bootje zonder duidelijke koers.


De Wandeling met de directeur van Natuurmonumenten

09-03-2019 - 22 reacties Beste Frans.

Wat heb je nu de coop binnengehaald? Een verbond aangaan met Marc van den Tweel die niet te beroerd is om onwaarheden te vertellen.
- Nederland voldoet niet aan de waterkwaliteit door te veel mest
- water komt nederland schoner in en gaat er vuiler uit.

Beide zijn grove leugens. Deze man heeft plannen met onze coop. De uitdrukking ''het paard van Troye" is hier passend. De natuur robuuster maken heeft hij het over. Waarom zou dit filmpje nu zo gepresenteerd worden? Ik wil graag een antwoord, of ben je te druk om zelf een film met deze Marc op te nemen?

Gr, Christo!


[video] Ford Ranger shows how to tow 15 caravans

22-02-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Summer drivers might have to wait patiently behind one or two caravans before they can overtake. But 15 in a row – all pulled by a single vehicle? Don’t worry. It’s not a situation you are likely to encounter any time soon. The caravan of caravans was created by Ford for a new film that demonstrates the remarkable pulling power of the new Ranger pick-up. The film shows the Ford Ranger effortlessly towing its 20-tonne convoy when the driver notices a car behind, anxious to overtake, and waves the other driver past. It is only then that the number of


#Powerplant van PvdD voor meer plant power

07-02-2019 - 0 reacties Vanavond gaat #Powerplant in première. Met deze activistische documentaire wil de Partij voor de Dieren (PvdD) het publiek aanzetten tot het overstappen op een plantaardig dieet. Mes en vork zijn voor individuen het sterkste wapen tegen klimaatverandering, klinkt het in de film.


Winnende film over een varkensleven online te bekijken

04-02-2019 - 0 reacties


Akkerbouwer legt in film uit hoe je faunaschade moet melden

23-01-2019 - 0 reacties Akkerbouwer Maarten Janse uit het Zeeuwse Wolphaartsdijk heeft een filmpje gemaakt om het voor boeren makkelijker te maken om faunaschade te melden.


Politiek brexit drama levert nog steeds geen duidelijkheid

17-01-2019 - 0 reacties Als er over de brexit een film gemaakt wordt, hoeft er niets meer aan het script toegevoegd te worden.


Mechanisch onkruid bestrijden in elke gewenste breedte

16-01-2019 - 0 reacties De JBM Mulcher is een zeer ondiep (2 centimeter) werkend apparaat en hiermee zeer geschikt voor de mechanische onkruidbestrijding.Het onkruid wordt van de wortel geslagen, zonder dat daarbij de bodemstructuur en de in de bodem aanwezige chimmels en andere nuttige organismen worden beschadigd. De machine is prima bruikbaar in gangbare teelten, in gevallen waar de chemische onkruidbestrijding door de krapte aan middelen of door de onkruidsamenstelling steeds lastiger wordt. De machine in de film is een aanbouwmachine heeft een werkbreedte van 1,80 meter, met twee mechanisch aangedreven…