Fao

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Fao. Fao is een van de 15150 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Fao nieuws

FAO helpt Vietnam in strijd tegen dierziekte

22-02-2019 - 0 reacties De Food and Agriculture Organisation van de Verenigde Naties (FAO) gaat in Vietnam helpen bij de bestrijding van Afrikaanse varkenspest. Dat laat Pawin Padungtod, de coördinator van de FAO, vrijdag 22 februari weten.


International Feed Regulators Meeting in Bangkok

18-02-2019 - 0 reacties The next Feed Regulators Meeting (IFRM) organized by IFIF in cooperation with the FAO, will take place on March 14th, 2019 in Bangkok (Thailand).


FAO: Landbouwprijzen komende tien jaar laag

10-01-2019 - 0 reacties De komende tien jaar zullen we met lage landbouwprijzen te maken krijgen. Dat voorspelt de FAO in zijn Agricultural Outlook 2018-2027


IFIF and FAO continue to strengthen collaboration

19-11-2018 - 0 reacties The International Feed Industry Federation (IFIF) and the Food and AgricultureOrganization of the United Nations (FAO) during their annual meeting on 8 and 9November 2018 to further strengthen their collaboration.


Wereldvoedseldag 2018, tijd om het te hebben over een nieuw stramien?

16-10-2018 - 0 reacties Wereldvoedseldag 2018 van de FAO, de wereld voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties, had dit jaar een aanloop vol twijfels. We lijken vast te lopen in hoop en 'oplossingen'. We denken te weinig na over nieuwe organisatievormen.


Aantal mensen met honger in de wereld stijgt weer

12-09-2018 - 0 reacties Volgens een rapport van de wereldvoedselorganisatie FAO van de Verenigde Naties waren in 2017, 821 miljoen mensen in de wereld ondervoed. Dat betekent dat 1 op iedere 9 mensen te weinig te eten heeft. "We zijn terug bij tien jaar geleden", schrijft de FAO.


Zorgen over varkenspest in Azië nemen toe

31-08-2018 - 0 reacties De autoriteiten in China maakt bekend dat er een vijfde besmetting van Afrikaanse varkenspest (AVP) is geconstateerd. De fikse afstand tussen de uitbraken maakt dat de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) zich zorgen begint te maken dat het virus overslaat naar andere landen in Azië.


FAO bezorgt over snelle uitbreiding Afrikaanse varkenspest

30-08-2018 - 0 reacties De snelle uitbreiding van de Afrikaanse varkenspest (AVP) in China, maar ook Oost-Europa, baart de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) grote zorgen. De grote afstand tussen de plaatsen waar het virus opduikt is een extra zorg.


IFIF introduces training programme in Ghana

17-07-2018 - 0 reacties Accra (Ghana) – The International Feed Industry Federation (IFIF) announced the launch of the IFIF Global Animal Nutrition Programme ‘Train the Trainer’ programme in Ghana. Supported by the Ghana Ministry of Food and Agriculture (MoFA), the training programme based on the IFIF FAO Feed Manual of


We eten meer gekweekte dan gevangen vis

10-07-2018 - 0 reacties Meer dan de helft van de vis die wereldwijd gegeten wordt, komt tegenwoordig uit kwekerijen. Dat blijkt uit het visserijrapport van de FAO, de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties. Aquacultuur is intussen veel meer dan alleen de scampi’s, pangasius en tilapia die in Zuid-Oost-Azië in bassins groot worden. Ook zalm bijvoorbeeld wordt gekweekt in de Noorse fjorden. In België zitten visboerderijen nog in de experimentele fase.


FAO: meer soja, minder tarwe en mais in 2018-2019

10-07-2018 - 0 reacties FAO stelt de de tarwe- en maisproductie voor seizoen 2018-2019 naar beneden bij in de Amis-prognose.


FAO en OESO verwachten weinig animo op landbouwmarkten

06-07-2018 - 0 reacties De productiviteit van landbouw blijft toenemen, maar het komende decennium zal er niet nog meer geproduceerd worden. Tenminste niet in West-Europa, want FAO en OESO zien de landbouw wel een tandje bijsteken in regio’s met een snel groeiende bevolking: Sub-Sahara-Afrika, Noord-Afrika, Zuid- en Oost-Azië en het Midden Oosten. Toch zullen deze regio’s nog sterker afhankelijk worden van voedselimport. China gaat een minder prominente rol spelen aan vraagzijde.


FAO: 'Komende 10 jaar dalen de graanprijzen'

04-07-2018 - 0 reacties De voedsel- en landbouworganisatie FAO verwacht dat de productie op de lange termijn blijft stijgen. Toch zal de vraag naar de meeste landbouwproducten minder snel meegroeien. De FAO verwacht dan ook dat de prijzen de komende 10 jaar dalen.


De wereld zit niet meer op Nederlandse landbouwkennis te wachten

25-06-2018 - 0 reacties Afgelopen weekend vierde de Wageningse Universiteit zijn 100-jarige bestaan met een vraag aan alumni: hoe voeden we de megasteden op de wereld? De koning was erbij en plantte een boom. Alles straalde uit dat de landbouw- en voedseluniversiteit succesvol is. Emeritus hoogleraar rurale sociologie Jan Douwe van der Ploeg (WUR) heeft echter zijn twijfels. Bestuursvoorzitter Louise Fresco is volgens hem doelbewust gepasseerd voor het voorzitterschap van de wereldvoedselorganisatie FAO. Nederland ziet zichzelf als land van kennisexport en zijn platteland als etalage, maar de wereld zit niet langer op onze manier van voedselproductie te wachten.


FAO verwacht berg tarwe in de wereld

07-06-2018 - 0 reacties In tegenstelling tot IGC en USDA is FAO positief over de aanstaande tarweoogst in de wereld.


Biodiversiteit bevordert voedselzekerheid en gezondheid

30-05-2018 - 0 reacties Volgens de VN-voedselorganisatie (FAO) kan biodiversiteit wel eens de sleutel zijn tot het garanderen van voldoende voedsel en gezonde eetgewoonten doorheen de wereld. Streekeigen gewassen moesten de laatste eeuw steeds meer baan ruimen voor commerciële en eenvoudig te kweken alternatieven. Maar deze evolutie had een negatieve impact op de lokale gezondheid. Voorbeelden uit Micronesië en Burkina Faso doen de FAO geloven dat we dit recht moeten trekken door in te zetten op streekeigen teelten.


'Voedingsindustrie maakt te weinig gezonde en betaalbare producten'

23-05-2018 - 0 reacties Grote internationale dranken- en voedingsconcerns doen te weinig aan het gezonder, goedkoper en dus toegankelijker maken van hun producten. Dat blijkt uit een langlopend internationaal onderzoek dat door een Nederlandse stichting wordt uitgevoerd.
Het onderzoek rangschikt 22 bedrijven in de drank- en voedingssector op basis van wat ze doen om een zwakke gezondheid als gevolg van een slecht voedingspatroon terug te dringen. De bedrijven zetten jaarlijks gezamenlijk ongeveer 425 miljard euro om.
De onderzoekers analyseerden ruim 23.000 producten in negen landen en letten daarbij op onder andere zout, suiker en verzadigde vetten. Minder dan een derde van de producten was gezond.
De bedrijven doen veel aan marketing voor ongezonde producten voor kinderen, zegt ATNF-directeur Inge Kauer. Wel zijn ze sinds de vorige index van 2016 beter hun best gaan doen. Dat deden ze bijvoorbeeld door het voedzamer maken van producten, het geven van meer informatie over ingrediënten, voedingswaarde en gezondheid van producten en het ondersteunen van voorlichtingsprogramma's. Negen bedrijven scoren vijf of hoger op een schaal van tien, in 2016 waren dat er maar twee. De gemiddelde score steeg van 2,5 naar 3,3, maar blijft volgens de onderzoekers laag.
Stijgers en dalers
Het grootste voedingsmiddelenconcern van de wereld heeft het de afgelopen twee jaar het beste gedaan. Het Zwitserse bedrijf Nestlé voert de ranglijst aan, omdat het bovengemiddeld presteert op alle gebieden die de index in kaart brengt. Nestlé scoort 6,8 uit 10. Het Nederlands-Britse Unilever, vorig jaar nog eerste, is nu tweede in de ranglijst. Het Nederlandse Friesland-Campina, de nummer vier van de index, is de grootste stijger in de lijst.
De Friese zuivelgigant heeft dat te danken aan een nieuwe bedrijfsstrategie, aldus de index. Kern daarvan is het wereldwijd verbeteren van de voeding. Tegelijk wil het bedrijf de prijzen zodanig in de hand houden, dat de producten voor iedereen toegankelijk zijn, maar de boeren toch een goed inkomen hebben.
Enorme kosten
Wereldwijd lijdt één op de drie mensen aan overgewicht of ondervoeding, schrijven de onderzoekers. Bijna twee miljard mensen hebben overgewicht of zijn obees. Ruim achthonderd miljoen mensen lijden dagelijks honger. Verder hebben ook twee miljard mensen een gebrek aan essentiële vitaminen en mineralen.
De kosten die samenhangen met slechte en te weinig voeding zijn enorm. Volgens de Wereldvoedselorganisatie FAO bedragen die jaarlijks zo'n 3000 miljard euro. Daarvan zijn 1530 miljard euro het gevolg van ondervoeding en gebrek aan essentiële vitaminen en mineralen.
Effectief
Investeren in het verbeteren van voeding levert veel op in termen van gezondheid en economische groei. Elke euro die geïnvesteerd wordt, zou volgens de auteurs van de index uiteindelijk 45 euro aan waarde opleveren. Juist het rendement van die investeringen heeft ervoor gezorgd dat gezondere voeding een belangrijk onderdeel vormt van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen die de Verenigde Naties eind 2015 overeenkwamen.

De meeste bedrijven in de wereld doen nog niet genoeg om gezonde voedselproducten aan te bieden die ook nog goed betaalbaar zijn. Dat valt op te maken uit de resultaten van een analyse van 23.013 producten. Minder dan een derde daarvan kan echt als gezond worden aangemerkt, meldt de Access to Nutrition Foundation. Deze organisatie moedigt bedrijven aan om de toegang tot gezonde producten te verbeteren.


FAO: graanvoorraden seizoen 2018-2019 krimpen

04-05-2018 - 0 reacties De wereldgraanvoorraden (granen en rijst) 2018/19 zal voor het eerst in zes jaar dalen, zo meldt de FAO in haar eerste prognose voor het nieuwe seizoen. De voorraden zullen met 20,6 miljoen ton afnemen tot 756 miljoen ton.


FAO: goed aanbod sojabonen komende maanden

09-04-2018 - 0 reacties De wereldvoedselorganisatie FAO verwacht voor de komende maanden een goed aanbod sojabonen.


Inaugurele rede prof. Gerber: Veehouderij in de schijnwerpers

06-04-2018 - 0 reacties De veehouderij ontwikkelt zich snel in landen met lage en middeninkomens, en wordt steeds mondialer. Tegelijkertijd veranderen de eisen die de samenleving aan de sector stelt snel. We moeten daarom nieuwe kennis ontwikkelen om wereldwijd een veilige, eerlijke en duurzame veehouderij te realiseren, waarin we effectief omgaan met de vraag naar enerzijds eiwitrijk voedsel en anderzijds duurzaamheid. Deze boodschap spreekt prof.dr. Pierre Gerber uit in zijn inaugurele rede als buitengewoon hoogleraar aan Wageningen University & Research op 5 april. Zijn speciale leerstoel wordt gefinancierd door de FAO.