Fao

Fao nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Fao nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Fao nieuws

FAO krijgt Chinees aan het roer

25-06-2019 - 0 reacties


Vleesindexprijs Wereldvoedselorganisatie FAO stijgt door hogere varkensprijs

08-06-2019 - 0 reacties FAO Meat Price Index blijft de afgelopen maanden stijgen door de wereldwijde hogere prijsnoteringen voor varkensvlees en de sterke importvraag vanuit Oost-Azië.


Wereldwijde graanoogst dekt dit jaar de consumptie niet

09-04-2019 - 0 reacties Voor de tweede keer dit decennium zal de wereldwijde graanoogst niet volstaan om de consumptie ervan te dekken. Dat verwacht zowel de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) als de internationale graanorganisatie. De FAO verwacht dat er in het landbouwjaar 2018-2019 ongeveer 30 miljoen ton meer granen - tarwe, mais, rijst,… - zullen worden verbruikt dan er geoogst worden. Aangezien er elk ander oogstseizoen een surplus werd geproduceerd, zijn de wereldwijde graanvoorraden goed gevuld. Dat weerspiegelt zich ook in de graanprijzen, die liggen eerder laag.


Wereldvoedselorganisatie FAO: ‘Vleesproductie heeft aanzienlijk minder graan nodig’

04-04-2019 - 0 reacties De wereldvoedselorganisatie FAO heeft een studie gepubliceerd die concludeert dat de veehouderij veel minder graan per kilogram vlees gebruikt en dat varkens en kippen veel meer voor de mens onverteerbare eiwitten eet en deze omzet in dierlijk eiwit.


Wereldvoedselorganisatie FAO: ‘Vleesproductie heeft aanzienlijk minder graan nodig’

03-04-2019 - 0 reacties Recentelijk publiceerde de wereldvoedselorganisatie FAO een studie die concludeert dat de veehouderij veel minder graan per kilogram vlees gebruikt en dat varkens en kippen veel meer voor de mens onverteerbare eiwitten eet en deze omzet in dierlijk eiwit.


FAO helpt Vietnam in strijd tegen dierziekte

22-02-2019 - 0 reacties De Food and Agriculture Organisation van de Verenigde Naties (FAO) gaat in Vietnam helpen bij de bestrijding van Afrikaanse varkenspest. Dat laat Pawin Padungtod, de coördinator van de FAO, vrijdag 22 februari weten.


International Feed Regulators Meeting in Bangkok

18-02-2019 - 0 reacties The next Feed Regulators Meeting (IFRM) organized by IFIF in cooperation with the FAO, will take place on March 14th, 2019 in Bangkok (Thailand).


FAO: Landbouwprijzen komende tien jaar laag

10-01-2019 - 0 reacties De komende tien jaar zullen we met lage landbouwprijzen te maken krijgen. Dat voorspelt de FAO in zijn Agricultural Outlook 2018-2027


IFIF and FAO continue to strengthen collaboration

19-11-2018 - 0 reacties The International Feed Industry Federation (IFIF) and the Food and AgricultureOrganization of the United Nations (FAO) during their annual meeting on 8 and 9November 2018 to further strengthen their collaboration.


Wereldvoedseldag 2018, tijd om het te hebben over een nieuw stramien?

16-10-2018 - 0 reacties Wereldvoedseldag 2018 van de FAO, de wereld voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties, had dit jaar een aanloop vol twijfels. We lijken vast te lopen in hoop en 'oplossingen'. We denken te weinig na over nieuwe organisatievormen.


Aantal mensen met honger in de wereld stijgt weer

12-09-2018 - 0 reacties Volgens een rapport van de wereldvoedselorganisatie FAO van de Verenigde Naties waren in 2017, 821 miljoen mensen in de wereld ondervoed. Dat betekent dat 1 op iedere 9 mensen te weinig te eten heeft. "We zijn terug bij tien jaar geleden", schrijft de FAO.


Zorgen over varkenspest in Azië nemen toe

31-08-2018 - 0 reacties De autoriteiten in China maakt bekend dat er een vijfde besmetting van Afrikaanse varkenspest (AVP) is geconstateerd. De fikse afstand tussen de uitbraken maakt dat de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) zich zorgen begint te maken dat het virus overslaat naar andere landen in Azië.


FAO bezorgt over snelle uitbreiding Afrikaanse varkenspest

30-08-2018 - 0 reacties De snelle uitbreiding van de Afrikaanse varkenspest (AVP) in China, maar ook Oost-Europa, baart de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) grote zorgen. De grote afstand tussen de plaatsen waar het virus opduikt is een extra zorg.


IFIF introduces training programme in Ghana

17-07-2018 - 0 reacties Accra (Ghana) – The International Feed Industry Federation (IFIF) announced the launch of the IFIF Global Animal Nutrition Programme ‘Train the Trainer’ programme in Ghana. Supported by the Ghana Ministry of Food and Agriculture (MoFA), the training programme based on the IFIF FAO Feed Manual of


We eten meer gekweekte dan gevangen vis

10-07-2018 - 0 reacties Meer dan de helft van de vis die wereldwijd gegeten wordt, komt tegenwoordig uit kwekerijen. Dat blijkt uit het visserijrapport van de FAO, de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties. Aquacultuur is intussen veel meer dan alleen de scampi’s, pangasius en tilapia die in Zuid-Oost-Azië in bassins groot worden. Ook zalm bijvoorbeeld wordt gekweekt in de Noorse fjorden. In België zitten visboerderijen nog in de experimentele fase.


FAO: meer soja, minder tarwe en mais in 2018-2019

10-07-2018 - 0 reacties FAO stelt de de tarwe- en maisproductie voor seizoen 2018-2019 naar beneden bij in de Amis-prognose.


FAO en OESO verwachten weinig animo op landbouwmarkten

06-07-2018 - 0 reacties De productiviteit van landbouw blijft toenemen, maar het komende decennium zal er niet nog meer geproduceerd worden. Tenminste niet in West-Europa, want FAO en OESO zien de landbouw wel een tandje bijsteken in regio’s met een snel groeiende bevolking: Sub-Sahara-Afrika, Noord-Afrika, Zuid- en Oost-Azië en het Midden Oosten. Toch zullen deze regio’s nog sterker afhankelijk worden van voedselimport. China gaat een minder prominente rol spelen aan vraagzijde.


FAO: 'Komende 10 jaar dalen de graanprijzen'

04-07-2018 - 0 reacties De voedsel- en landbouworganisatie FAO verwacht dat de productie op de lange termijn blijft stijgen. Toch zal de vraag naar de meeste landbouwproducten minder snel meegroeien. De FAO verwacht dan ook dat de prijzen de komende 10 jaar dalen.


De wereld zit niet meer op Nederlandse landbouwkennis te wachten

25-06-2018 - 0 reacties Afgelopen weekend vierde de Wageningse Universiteit zijn 100-jarige bestaan met een vraag aan alumni: hoe voeden we de megasteden op de wereld? De koning was erbij en plantte een boom. Alles straalde uit dat de landbouw- en voedseluniversiteit succesvol is. Emeritus hoogleraar rurale sociologie Jan Douwe van der Ploeg (WUR) heeft echter zijn twijfels. Bestuursvoorzitter Louise Fresco is volgens hem doelbewust gepasseerd voor het voorzitterschap van de wereldvoedselorganisatie FAO. Nederland ziet zichzelf als land van kennisexport en zijn platteland als etalage, maar de wereld zit niet langer op onze manier van voedselproductie te wachten.


FAO verwacht berg tarwe in de wereld

07-06-2018 - 0 reacties In tegenstelling tot IGC en USDA is FAO positief over de aanstaande tarweoogst in de wereld.