Euro

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Euro. Euro is een van de 17070 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Euro nieuws

Duitsland betaalt energiebedrijven miljarden om einde kernenergie

05-03-2021 - 0 reacties BERLIJN (ANP/DPA) - Duitsland betaalt energiebedrijven 2,4 miljard euro als compensatie voor het stoppen met kernenergie. Het akkoord komt na jaren van juridische strijd tussen de overheid en het bedrijfsleven.


‘Arbeidsmigranten leveren belangrijke bijdrage aan nationaal inkomen’

05-03-2021 - 0 reacties In het recent verschenen rapport Grenzeloze Verzorgingsstaat, dat as we speak in alle media besproken wordt, wordt gesteld dat immigratie de Nederlands samenleving 17 miljard euro per jaar kost. Over de afgelopen 25 was dit 400 miljard, een 600 miljard extra wordt geprognosticeerd voor de komende twintig…


Waterstofcoalitie wil 2,5 miljard van nieuw kabinet

04-03-2021 - 0 reacties Milieuorganisaties, overheden en het bedrijfsleven roepen het nieuwe kabinet op om 2,5 miljard euro te investeren in het gebruik van waterstof als energiebron.


Waterstofbedrijven vragen overheid om miljardensubsidie

04-03-2021 - 0 reacties De overheid moet de komende vijf jaar 2,5 miljard euro investeren in groene waterstof. Dat zegt een groep van 39 industriebedrijven, havens, lokale overheden en wetenschappers.


Techondernemer Steven Schuurman schenkt D66 miljoen euro, PvdD krijgt 3,5 ton

04-03-2021 - 0 reacties DEN HAAG - D66 en Partij voor de Dieren hebben voor hun verkiezingscampagne een gulle gift gekregen van techondernemer en miljardair Steven Schuurman. Aan de PvdD heeft hij deze week 350.000 euro overgemaakt en D66 kan maar liefst 1 miljoen euro bijschrijven op zijn bankrekening. De 45-jarige Schuurman, rijk geworden met onder meer de beursgang van softwarebedrijf Elastic, zegt in dagblad Trouw dat hij met het geld de klimaatplannen van de partijen wil steunen.


Paard dood na landing luchtballon: Sky Promotions moet 15.000 euro betalen

03-03-2021 - 0 reacties TILBURG - Een paard dat op de vlucht sloeg voor een landende luchtballon, is in paniek zo zwaar gewond geraakt dat het dier is afgemaakt. Dat stelt althans de eigenaar van het paard, die bij de rechter gelijk kreeg. Het Tilburgse Sky Promotions moet bijna 15.000 euro betalen.


Circulair watergebruik vindt steeds meer ingang in land- en tuinbouw Vlaanderen

03-03-2021 - 0 reacties In 2018 werden 462 investeringen geselecteerd die te maken hadden met circulair watergebruik, voor een bedrag van 3,7 miljoen euro. In 2019 was dit aantal gestegen naar 567 investeringen voor een geselecteerd investeringsbedrag van 6,2 miljoen euro. In 2020 bedroeg het aantal geselecteerde investeringen…


Friese ‘herenclub’ verdeelt en heerst over de miljoenenerfenis Friesland Bank

26-02-2021 - 0 reacties Stichting FB Oranjewoud, de erfgenaam van Friesland Bank is een van de rijkste vermogensbeheerders van Noord-Nederland. De Stichting kreeg in 2012 126 miljoen euro om bedrijvigheid en cultuur in het Noorden te stimuleren.


‘Schade aan kassen door winterweer rond 40 miljoen euro’

23-02-2021 - 0 reacties LEIDEN (ANP) - De schade die de glastuinbouw heeft geleden door het winterweer komt rond de 40 miljoen euro uit, schatten experts van verzekeraar Interpolis. Die kreeg ruim 500 meldingen uit het hele land en volgens de verzekeraar is ongeveer een op de acht glastuinbouwbedrijven getroffen.
Het bericht ‘Schade aan kassen door winterweer rond 40 miljoen euro’ verscheen eerst op Nieuws.nl.


Quoi? Plots verplichte Franse dodehoeksticker stuit op onbegrip bij transportbedrijven: ‘Onduidelijkheid ten top’

17-02-2021 - 0 reacties Onrust bij transporteurs uit de regio die zaken doen met Frankrijk. Zij moeten op stel en sprong hun wagens voorzien van dodehoekstickers, die ze er maar op moeten lassen, plakken of magneten. Doe je het niet? 135 euro boete! ,,Het wordt er niet duidelijker op.”


Boeren in bevingsgebied krijgen 19 miljoen euro voor schade: 'Dat geld moet je zien als smeerolie, om de boel vlot te trekken. Je hebt meer nodig, dat

17-02-2021 - 0 reacties GRONINGEN - Er komt 19 miljoen euro voor boeren met schade in het aardbevingsgebied. Ook gaan consulenten helpen om hun problemen op te lossen.


Kippenslachterij Esbro kan 9 uur geen kippen slachten door code rood: 100.000 euro schade

15-02-2021 - 0 reacties WEHL - Kippenslachterij Esbro in Wehl heeft vandaag 9 uur niet kunnen draaien vanwege code rood. Bij het slachten moet een toezichthouder van de NVWA aanwezig zijn. Die kon de weg niet op vanwege de weersomstandigheden.


Prachtige ideeën voor natuurgebied Engbertsdijksvenen, maar het gaat miljoenen kosten

13-02-2021 - 0 reacties VRIEZENVEEN/DE POLLEN - Veilige fietspaden, mountainbikeroutes, een replica van een oude school en varen over het Geesterens Stroomkanaal. Tal van werkgroepen hopen mee te liften met de herinrichting van natuurgebied Engbertsdijksvenen. Maar er is één probleem: de verwezenlijking van de ‘combikansen’ kost circa 5 miljoen euro kosten. En dat geld is er niet.


Milieuramp in de Berkel: Friesland Campina vervuilde, het waterschap betaalde

12-02-2021 - 3 reacties LOCHEM/BORCULO – Hoewel Waterschap Rijn en IJssel er geen schuld aan had, betaalde die overheidsinstantie wel 615.000 euro voor een ernstige vervuiling door FrieslandCampina in de Achterhoek, in 2018. De goede verstandhouding met de zuivelgigant zou geen gevaar mogen lopen.


Natuurorganisatie Brabants Landschap int meer dan miljoen aan EU-subsidie dat is bedoeld voor boeren

12-02-2021 - 0 reacties Brabants Landschap heeft in vier jaar tijd anderhalf miljoen euro aan EU-subsidies verkregen via boeren die grond van de natuurorganisatie huren. Dat blijkt uit onderzoek van Follow the Money (FTM). Het geld was eigenlijk bedoeld als inkomenssteun voor de boeren.
Brabants Landschap bedong in 2015 dat boeren die grond pachten van de natuurorganisatie, de helft van de EU-subsidies aan Brabants Landschap moeten betalen.
Het contract zou volgens de natuurstichting zijn afgestemd met de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO) en de boeren zouden zelf met de deal akkoord zijn gegaan.
Geen keuzeMaar volgens het onderzoeksplatform hadden de boeren geen keuze. "Als je te veel protesteert, krijg je de grond gewoon niet", zegt Dries van Rozen van pachtersbond BLHB tegen FTM.
Ook de ZLTO is niet blij met de gang van zaken. "We hadden het liever anders gezien", zegt een woordvoerder. De ZLTO spreekt tegen dat de natuurstichting alles heeft afgestemd met hen. "Het woord afstemming impliceert instemming. Daar was geen sprake van."
'Goede contacten' Volgens Brabants Landschap profiteren de boeren en de natuurorganisatie allebei van het pachtcontract en heeft de stichting hele goede contacten met de boeren in Brabant.
Brabants Landschap is niet de enige organisatie die op deze manier geld naar zich toetrekt. Ook Natuurmonumenten profiteert van eenzelfde constructie.


Dwangsom voor ‘eenvoudige boer’ uit Vessem vanwege vervuild water

11-02-2021 - 0 reacties DEN HAAG/VESSEM – ,,Hij is maar een eenvoudige boer die niets van al die procedures snapt”, zei de raadsman van een veehouder uit Vessem eerder bij de Raad van State. Toch moet vleesstierenhouder Schoenmakers een dwangsom van 3.600 euro betalen aan het Waterschap De Dommel, omdat er onder meer met mest vervuild water via een sloot in de Kleine Beerze liep.


Reuselse varkensboer hoeft boete van 170.000 euro nog niet te betalen; Gemeente moet eerst bezwaar beoordelen

10-02-2021 - 0 reacties DEN BOSCH - Varkensboer Cor van Limpt uit Reusel kan weer opgelucht ademhalen - eventjes in ieder geval. De gemeente mag niet per direct een dwangsom van 172.700 euro opeisen, zo heeft de rechtbank in Den Bosch bepaald.


Elektrische bestelwagen koop je dit jaar met 5000 euro subsidie

10-02-2021 - 0 reacties Wie vanaf volgende maand een nieuwe, volledig elektrische bestelauto koopt, krijgt 5000 euro subsidie. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft dat bekendgemaakt. Het is de bedoeling dat hiermee ondernemers over de streep worden getrokken, die nu nog twijfelen omdat elektrische bestelwagens duurder zijn dan benzine- en dieselauto's.


Dronken Duitser richt voor 100.000 euro schade aan met gestolen tractor

02-02-2021 - 1 reacties In Duitsland heeft een dronken man maandagavond met een gestolen tractor voor bijna 100.000 euro schade aan auto's en een gebouw aangericht. Dat meldde de Duitse politie dinsdagochtend vroeg.


‘Nederland moet stoppen met subsidies fossiele brandstoffen’

01-02-2021 - 0 reacties AMSTERDAM (ANP) - Nederland moet stoppen met het subsidiëren van de fossiele industrie. Dat zeggen milieu- en mensenrechtenorganisaties Milieudefensie, Both ENDS en Oil Change International. Volgens Milieudefensie geeft Nederland jaarlijks meer dan 8 miljard euro uit aan subsidies van fossiele brandstoffen en financiering van internationale projecten in die industrie.