Engels

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Engels. Engels is een van de 15150 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Engels nieuws

Aspergeruggen met extra tunnel

21-03-2019 - 0 reacties Men kan de tunnels door deze nieuwe Engels MBZ (M-Bogen Zetmachine) machine plaatsen. De door een accu aangedreven unit plaatst de vooraf gebogen staven in een hulpframe om ze later in de grond te persen. Hierdoor komt er extra ruimte vrij boven de aspergeruggen welke extra opgewarmd kan worden door de zonnestralen. De verhoging is duidelijk te zien op de foto. Reageren mag.


Dabekausen exclusief importeur Spearhead machines

14-03-2019 - 0 reacties Onder het motto "Oplossingen voor probleemloos landschapsonderhoud" biedt Dabekausen reeds tientallen jaren machines, onderdelen en service voor het onderhoud van de agrarische en gemeentelijke groene ruimte. Nu breidt het bedrijf haar toch al uitgebreide portfolio van machines en diensten uit met de toonaangevende rotary- en klepelmaaiers van Spearhead.  Importeur voor Nederland, België en Duitsland Vanaf heden neemt Dabekausen voor Nederland, België en Duitsland de verkoop en service over van de Engels specialistische machinefabrikant Spearhead Machinery Ltd.…


Seminar handelskansen in Centraal Amerika en het Caribisch gebied

18-02-2019 - 0 reacties Wilt u zakendoen in Centraal Amerika en het Caribisch gebied? Kom naar het Engelstalige seminar 'Central America and the Caribbean: opportunities to export, import & invest; practical aspects', op 13 maart in Rotterdam.Tijdens dit seminar heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen.Voor wie en door wie?Dit seminar is voor ondernemers die zaken willen doen in Centraal Amerika of het Caribisch gebied. De voertaal tijdens dit seminar is Engels. Deskundigen en diplomaten van ambassades van enkele landen in de regio geven hun presentaties in het Engels.


Bij verandering hoort gedoe #blog

05-02-2019 - 0 reacties Twee weken geleden zat ik vol spanning naar BBC news te kijken en te wachten op de stemming over de Brexit. Het is bijna komisch om te zien hoe deze stemming in het Britse Lagerhuis plaatsvond. Ik dacht even dat ik was beland in een Engels kostuumdrama.


Rijke Chinezen veroveren de postduivenmarkt: 'Goede duiven onbetaalbaar voor de gewone man'

11-01-2019 - 0 reacties Een paars pakje sigaretten met Chinese lettertekens is een herinnering aan het bezoek dat duivenmelker Berry van de Brand uit Boxtel kreeg van een Chinese delegatie. Ze kwamen via, via bij Berry terecht. Gesproken heeft hij niet met de Chinezen, want hij spreekt geen Engels, laat staan Chinees. Ze keurden zijn duiven en kochten er een paar. Miljonair is Berry er niet van geworden, maar ze betaalden goed, een keer 35-duizend euro voor één duif.

Een paars pakje sigaretten met Chinese lettertekens is een herinnering aan het bezoek dat duivenmelker Berry van de Brand uit Boxtel kreeg van een Chinese delegatie. Ze kwamen via, via bij Berry terecht. Gesproken heeft hij niet met de Chinezen, want hij spreekt geen Engels, laat staan Chinees. Ze keurden zijn duiven en kochten er een paar. Miljonair is Berry er niet van geworden, maar ze betaalden goed. Eén keer telden ze 35.000 euro neer voor één duif.


Effect van beworteling op droogteresistentie Engels raaigras rassen nog niet duidelijk

03-12-2018 - 0 reacties Verschillen in bewortelingsdiepte van Engels raaigras is mogelijk een belangrijke factor voor het vergroten van droogtetolerantie. Dat geldt vooral bij een plant onder droge omstandigheden. Met diepe beworteling kan een plant langer van grondwater gebruik maken. Het effect van beworteling op droogteresistentie is onderzocht in een buizenproef. Hieruit konden echter nog geen duidelijke conclusies over verschillen in droogteresistentie tussen de rassen kunnen worden getrokken.


Mooi weer heeft invloed op voermarkt

09-10-2018 - 0 reacties De mooie weersomstandigheden van de afgelopen dagen en de goede weersvoorspellingen voor de komende dagen hebben invloed op de voermarkt. Zo laten de prijzen van stro, Engels raaigras en weidehooi dalingen zien.


Lancering promotie tuinrozen Roses4Gardens

02-10-2018 - 0 reacties Een groep rozenprofessionals heeft de website roses4gardens.com gelanceerd als informatief platform voor consumenten en professionals, die kennis en inspiratie willen opdoen over rozen voor het gebruik in tuinen en openbaar groen. De site is beschikbaar in vier taalversies: Nederlands, Engels, Frans en Duits.

I


Fabrikant Londonse taxi's gaat elektrische busjes bouwen

18-09-2018 - 0 reacties

Originele beschrijving

Dat kondigt het bedrijf aan in onderstaand persbericht, uiteraard in het Engels. LEVC (London EV Company) has announced that it is due to start trials with potential customers of its new electric van in London in the second half of 2019. The business is currently in discussion with a number of major public-sector fleets about joining the trials of prototype vehicles. This includes the Metropolitan Police Service and the London Fire Brigade – both of whom have ambitious programmes to clean up their vehicle fleets, with a target for all new vans being zero emission capable from 2025. Earlier this


Grasklaver in de biologische akkerbouw

13-09-2018 - 0 reacties In de biologische akkerbouw is een kortdurende grasklaver een belangrijk onderdeel in de rotatie. In het grasklavermengsel zijn Engels raaigras en rode klaver de belangrijkste componenten. Toevoegen van Italiaans raaigras heeft een meerwaarde voor een vroege voorjaarsgroei en witte klaver kan beter tegen berijden dan rode klaver. De jaaropbrengst van de mengsels met rietzwenkgras in 2017 was goed. Duidelijk nadeel van rietzwenkgras was de minder snelle opkomst waardoor een grotere onkruiddruk ontstond. Het toevoegen van incarnaatklaver pakte niet goed uit.


Gerda uit Notter wil boek over fipronilschandaal vertalen naar het Engels

13-07-2018 - 0 reacties Het boek 'Fipronil, beslist geen eitje' is vandaag door schrijfster en kippenboerin Gerda Briene in Barneveld gepresenteerd. De Notterse is ambitieus: "Om internationaal aandacht te krijgen voor het fipronilschandaal, zou ik het boek graag naar het Engels vertalen."


Topmodel Engel zet zaak rond dressuurpaard U2 door

13-07-2018 - 0 reacties DEN BOSCH - Het voormalige topdressuurpaard U2 heeft blijvend zwaar letsel opgelopen toen het bij Academy Bartels op stal stond. Eigenaresse en topmodel Lonneke Engels zet daarom de rechtszaak tegen de paardenfamilie Bartels door.


Video: Engels raaigras gedorst op kurkdroge Brabantse Wal

12-07-2018 - 0 reacties Akkerbouwer Peter Bogers uit Hoogerheide (NB) was er dit jaar op tijd bij met het dorsen van zijn Engels raaigras. De oogst op de Brabantse Wal - op de grens van Bergen op Zoom en Woensdrecht - is 14 dagen eerder dan normaal. Met de prima oogstomstandigheden van dit jaar heeft Bogers het gras eerst op 1 juli gemaaid en vervolgens op het land laten drogen. Vier dagen later is het gras door loonbedrijf Bartels uit Moerstraten gedorsen.


Weidehooi schaarser, prijs loopt op

23-05-2018 - 0 reacties De handel in voer is nog steeds relatief rustig te noemen. Toch zijn er wel mutaties waarneembaar, bijvoorbeeld in de prijs voor Engels Raaigras. Daarbij is weidehooi steeds schaarser, waardoor de prijs begint op te lopen.


Prijs voeraardappelen verder onder druk

15-05-2018 - 0 reacties Dat het de afgelopen weken mooi weer was, is ook terug te zien in de voerhandel. Het maakt dat er weinig handel is in Engels Raaigras en zorgt ervoor dat de prijs van voeraardappelen verder onder druk komt te staan. Dit terwijl de handel in snijmaïs weer iets opleeft.


Etiketten niet in begrijpelijke taal

08-05-2018 - 0 reacties Lidl Ierland en Lidl Noord-Ierland haalden vlak voor Pasen 2018 twee variëteiten van hun Deluxe diepvries wilde zalm in bladerdeeg uit de verkoop omdat de etiketten niet in het Engels waren. Het product bevatte de allergenen tarwe, vis, melk ei en mosterd.


Nederlandse overheid doet er wijs aan de schijn van landroof te vermijden

02-05-2018 - 0 reacties Ruim twintig Masters studenten van de Radboud Universiteit (Nijmegen), afkomstig uit de hele wereld, dachten de afgelopen twee maanden na over heel uiteenlopende aspecten van voedsel in het kader van de Honours Academy. Hoe zorg je dat je er voldoende van blijft maken, dat iedereen er voldoende van kan krijgen, dat het gezond is, dat we dieren zo goed mogelijk behandelen en dat het milieu zo weinig mogelijk aangetast wordt? Je zou het voedselbeleid kunnen noemen.
We publiceren de komende 2 weken hun gedachten over verschillende onderwerpen rond voedsel. Het is uitdagend die te vergelijken met de gedachtenvorming over voedselbeleid zoals die thans in de Nederlandse Tweede Kamer plaatsvindt. Denken deze jonge mensen anders, verder of juist minder ver dan de beroepsbeleidsmakers van Nederland?
Vandaag de bijdrage van Femke Peters, master student Rechten, die stelling neemt in de rol van de Haagse overheid bij investeringen van Nederlandse beleggers en bedrijven speelt in land in het buitenland. Voor je het weet is er sprake van landroof, 'land grabbing' in het Engels.


Interactief webinar Eurostars

24-04-2018 - 0 reacties Bent u geïnteresseerd in het Eurostarsprogramma? Of gaat u een aanvraag indienen voor de sluitingsdatum op 13 september 2018 en wilt u zich goed voorbereiden? Volg dan het interactieve webinar met onder meer een algemene introductie van het Eurostarsprogramma.De voertaal is Engels.OnderwerpenDe volgende onderwerpen komen aan bod:


Vervolg buizenproef beworteling van rassen Engels raaigras

09-04-2018 - 0 reacties Verschillen in bewortelingsdiepte tussen grasrassen zijn interessant voor het behoud van een goede productie onder droge omstandigheden. Half maart 2018 zijn vier rassen van Engels raaigras in buizen geplant. In deze proef proberen we beter zicht te krijgen op het effect van de diepte van de beworteling op de groei van het gras.


Stroprijs lijdt onder Franse praktijken

06-03-2018 - 0 reacties De stroprijzen blijven maar oplopen, terwijl de voermarkt verder overwegend rustig is. Dat stro prijshoudend is, heeft 3 oorzaken. Ondertussen begint ook weidehooi iets krapper te worden en is er meer vraag naar Engels Raaigras.