Elon Musk

Elon Musk is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Elon Musk en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Elon Musk nieuws

Ondanks twijfels gaat Tesla stug door met het aanbieden van nieuwe, zelfrijdende software

14-05-2021 - 0 reacties Tesla wil de bètaversie van zijn ‘Full Self Driving’-software door meer automobilisten laten testen. Dat verkondigt topman Elon Musk op Twitter. Momenteel kan alleen nog een klein aantal Tesla-rijders het systeem ervaren, maar daar komt blijkbaar binnenkort verandering in. De timing van deze aankondiging is echter wel enigszins opvallend te noemen.


'Elon Musk wilde Volkswagen-topman Diess als Tesla-CEO'

13-04-2021 - 0 reacties Herbert Diess, nu topman van de Volkswagen Group, had mogelijk enkele jaren geleden CEO van Tesla kunnen worden. Tesla-topman Elon Musk schotelde hem naar verluidt een contract voor.


Tesla-truck laat op zich wachten door batterijtekort

30-03-2021 - 0 reacties PALO ALTO - De vrachtwagen van Tesla zal dit jaar nog maar mondjesmaat geproduceerd worden. Dat heeft topman Elon Musk van de maker van elektrische auto's op Twitter laten weten. Reden is dat het bedrijf te weinig batt...Lees meer


Tesla-truck laat op zich wachten door batterijtekort

30-03-2021 - 0 reacties PALO ALTO - De vrachtwagen van Tesla zal dit jaar nog maar mondjesmaat geproduceerd worden. Dat heeft topman Elon Musk van de maker van elektrische auto's op Twitter laten weten. Reden is dat het bedrijf te weinig batt...Lees meer


Musk houdt woord: Tesla te koop met bitcoins

24-03-2021 - 0 reacties Amerikaanse consumenten kunnen vanaf vandaag Tesla's kopen met bitcoins. Topman Elon Musk kondigde onlangs al aan dat dit mogelijk zal worden, nu is het dan ook echt zo ver.


Elon Musk wil trucks en kampeerauto's met satellieten verbinden

10-03-2021 - 0 reacties Elon Musk wil vrachtauto's en kampeerauto's via zijn satellieten met internet gaan verbinden. Zijn Starlink-netwerk bestaat nu al uit meer dan duizend satellieten, die hij sinds 2019 de ruimte in heeft gestuurd. Met dit netwerk moet internetverbinding mogelijk zijn op plekken waar antennes en bekabeling van netwerkproviders ontbreken.


Waterstof hoort niet in auto's, vindt de hoogste baas van Volkswagen

12-02-2021 - 0 reacties Herbert Diess, de CEO van de Volkswagen Group, vindt het onzin om auto's op waterstof te laten rijden. Die technologie hoef je bij de auto's van zijn merken niet te verwachten, benadrukt hij. En zo is Diess het blijkbaar eens met topman Elon Musk van Tesla die het Engelse woord fuel cell (brandstofcel) maar al te graag verandert in ‘fool cell’.


Tesla Roadster volgend jaar te koop: 0-100 km/u in nog geen twee seconden

29-01-2021 - 0 reacties De spectaculairste Tesla tot nu toe, de lang verwachte Roadster, gaat volgend jaar de weg op. Dat heeft Tesla-topman Elon Musk bevestigd.


Tesla komt met een bestelauto, zegt Elon Musk

29-01-2021 - 0 reacties Tesla-topman Elon Musk speelt nog steeds met het idee van een bedrijfsauto, meldde hij tijdens de presentatie van de financiële resultaten van zijn bedrijf. ,,Ik denk dat Tesla op een gegeven moment zeker een elektrische bedrijfswagen gaat bouwen”, aldus Musk. Maar hoe die bestelbus in de geest van de VW Transporter, Mercedes Sprinter of Ford Transit er concreet uit zal zien en wanneer hij komt, is niet bekend.


Voor het eerst sluit Tesla een jaar af mét winst

28-01-2021 - 0 reacties Tesla heeft voor het eerst een jaar met winst afgesloten. Ondanks dat de beurswaarde van het Amerikaanse bedrijf al lange tijd flink in de lift zit en topman Elon Musk inmiddels de rijkste persoon op aarde is, was de onderneming daar nog niet eerder in geslaagd.


Tesla behaalt doelstelling en produceert een half miljoen auto's in 2020

02-01-2021 - 0 reacties De Amerikaanse automaker Tesla heeft in het afgelopen jaar ruim een half miljoen auto's geproduceerd en afgeleverd, meldt de onderneming van miljardair Elon Musk zaterdag. Hiermee behaalt Tesla de doelstelling die het bedrijf zichzelf had gesteld in het begin van 2020.


Elon Musk benaderde Apple voor verkoop Tesla, maar kreeg geen gesprek

23-12-2020 - 0 reacties Tesla-eigenaar Elon Musk heeft Apple-topman Tim Cook benaderd om te kijken of dat bedrijf de autofabrikant kon overnemen. Musk twittert daarover en zegt dat Cook hem niet wilde spreken.
Een bron bevestigt tegenover de Financial Times de het verhaal van Musk, maar woordvoerders van Apple en Tesla willen niet reageren tegenover de zakenkrant.
Wanneer Musk Cook heeft benaderd is onduidelijk. De enige aanwijzing die hij geeft is dat het gebeurde in de "donkerste dagen" van de ontwikkeling van de Model 3. De auto werd in 2016 gepresenteerd, maar daarna kampte Tesla met veel tegenslagen en productieproblemen.
Het is niet de eerste keer dat Musk een verkoop overweegt. In zijn biografie uit 2015, geschreven door een journalist van Bloomberg, wordt gesteld dat hij toenmalig Google-topman Larry Page heeft benaderd. Die deal was bijna rond, totdat de verkoopcijfers van Tesla weer stegen en Musk er toch vanaf zag.
Geruchten over elektrische auto Apple
De oprichter van Tesla noemt de toenadering tot Apple niet zonder reden. Hij reageert op het nieuws dat de techgigant weer bezig zou zijn met de ontwikkeling van een eigen elektrische auto.
Persbureau Reuters citeerde zondag anonieme bronnen die stellen dat de telefoonmaker mogelijk in 2024 al auto's gaat produceren. Een bron heeft dit verhaal tegenover The Wall Street Journal bevestigd.
Apple zou daarbij een doorbraak hebben bereikt in het batterijontwerp, waardoor de kosten omlaag zouden gaan en het rijbereik omhoog. Over de technologie zegt Musk: "Vreemd, als het klopt". Er zijn al jaren speculaties over een elektrische auto van Apple. Investeerders laten zich tegenover Reuters sceptisch uit over het idee.
"Mijn eerste reactie is: hè?", zegt Hal Eddins, hoofdeconoom van Apple-aandeelhouder Capital Investment Counsel. "Ik zie nog steeds niet waarom de automarkt interessant is, maar misschien ziet Apple iets wat ik niet zie."


Elon Musk wil een kleinere Tesla voor Europa

25-11-2020 - 0 reacties Tesla-topman Elon Musk overweegt een compacte hatchback voor met name de Europese markt. Volgens Musk is er in Europa behoefte aan een kleiner model van Tesla.


Zo dicht is de Tesla Roadster van Elon Musk nu bij Mars

11-10-2020 - 0 reacties De Tesla Roadster die Elon Musk tweeënhalf jaar geleden in een baan om de aarde schoot, was voor het eerst kortstondig in de buurt van Mars. Dat ‘in de buurt’ is echter wel een relatief begrip.


Elon Musk wil met 20 miljoen Tesla’s per jaar marktleider VW verslaan

28-09-2020 - 0 reacties Elon Musk denkt dat Tesla nog vóór 2030 de verkoop kan laten stijgen naar 20 miljoen auto’s per jaar. De topman van de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's onthulde deze ambitieuze doelstelling op Twitter. Ter vergelijking: vorig jaar verkocht Tesla 365.000 auto's.


Waarom "Battery Day" zo belangrijk is voor Tesla en de gehele industrie

22-09-2020 - 1 reacties Tesla's jaarlijkse aandeelhoudersvergadering is vandaag. De echte show wordt echter de onthulling van de autofabrikant van zijn nieuwe batterijtechnologie (ook bekend als Battery Day).

Om de betekenis van Battery Day te begrijpen, sprak The Hustle met Omar Qazi, een software-ingenieur en prominente Tesla-schrijver. Zo prominent, in feite, dat $TSLA shortsellers Qazi momenteel aanklagen samen met Elon Musk).

Tesla wil 20m auto's per jaar maken, terwijl zo op dit moment een leveringsdoel van 500.000 auto's hebben voor 2020. Om dit te kunnen doen, is het van vitaal belang dat de fabrikant van elektrische voertuigen een betaalbare batterij kan maken.

Qazi vertelt The Hustle dat een verbrandingsauto ongeveer $125 per kWh kost. Zodra de batterij technologie verbetert tot dat bereik van de energie-efficiëntie, zal het geval voor gas auto's niet geweldig zijn.

"Batterijen zijn de grootste kostenpost van een EV", zegt Qazi. "Als EV's $100 per kWh kosten, hebben we het over een optie die goedkoper is dan een gaswagen, minder onderhoud heeft en niet vervuilt. Dat zou het kantelpunt zijn voor massale adoptie van EV's."

Dergelijke batterijtechnologie zou een nieuw energie paradigma inluiden. Schone energie (wind, zon) heeft een oneindig aanbod, maar het is intermitterend. De zon schijnt niet altijd, en de wind waait niet altijd. De juiste batterijtechnologie biedt een rendabele manier om hernieuwbare energie op te slaan.

"Hernieuwbare energiebronnen zijn ongelooflijk goedkoop," zegt Qazi. "We hebben het over zo weinig als $0,02 per kWh. De sleutel is om de vraag en het aanbod op elkaar af te stemmen. Een batterij die goedkoop genoeg is, kan helpen om deze behoefte te faciliteren en uiteindelijk alle fossiele brandstoffen te vervangen. Hier is een recent voorbeeld in het Verenigd Koninkrijk.

Op dit moment heeft Tesla een aantal samenwerkingsverbanden met onder andere Panasonic en LG Chem om batterijen te produceren in Gigafactories.
"Tesla is waarschijnlijk bezig met het maken van een eigen batterijcel", zegt Qazi. "Ze willen technologie die het best kan integreren met hun software en de maximale levensduur van de batterij met de beste prestaties kan bereiken."

Terwijl Qazi verwacht dat Tesla zijn batterijpartnerschappen voorlopig handhaaft, is de meest haalbare manier voor het bedrijf om de doelstellingen van de massaproductie te bereiken, de batterijtechnologie van A tot Z te controleren.

Het feit dat het evenement verschillende keren is vertraagd, heeft bijgedragen aan de hype. Het werd voor het eerst aangekondigd op Tesla's Autonomy Day van vorig jaar en het is gepland om "begin 2020" te gebeuren. Toen werd het evenement verschillende keren uitgesteld. In het begin was het om onduidelijke redenen. Later werd het uitgesteld vanwege de pandemie en Tesla's wens om het evenement te houden met de aanwezigen.

 Maar niemand is meer verantwoordelijk voor de hype rond Battery Day dan Elon Musk. Musk, die niet voor superlatieven terugschrikt, heeft beschreven wat Tesla van plan is aan te kondigen op Battery Day als "geestverruimend", "krankzinnig", en zelfs "zeer krankzinnig".

 De CEO zei ook dat er "veel opwindende dingen" zullen worden aangekondigd op het evenement. Het is moeilijk om lage verwachtingen te hebben wanneer de persoon met de meeste kennis van zaken over wat er aangekondigd gaat worden, vertelt dat je geest weggeblazen gaat worden.


Musk vreest accutekort door groei Tesla

22-09-2020 - 0 reacties Elon Musk vreest dat er in 2022 een tekort aan batterijcellen gaat ontstaan als Tesla niet zelf actie onderneemt, dat schrijft de uitgesproken topman op Twitter. Volgens Musk kunnen leveranciers het tempo waarmee Tesla momenteel groeit niet bijbenen. Later vandaag gaat de autofabrikant op 'Battery Day' naar verwachting iets onthullen, maar Musk tempert de verwachtingen en stelt dat de technologie die onthuld gaat worden vooral gericht is op de lange termijn.


Elon Musk spoort Tesla-werknemers aan harder te werken: ‘Recordkwartaal mogelijk’

21-09-2020 - 0 reacties Elon Musk, topman van elektrische autobouwer Tesla, roept zijn werknemers op om de komende weken harder te werken. Er moeten voor eind september zoveel mogelijk auto’s van de band rollen. Mogelijk wordt dan nog een recordkwartaal in de boeken gezet, aldus Musk in een gelekte e-mail aan zijn personeel.


Elon Musk test elektrische Volkswagen samen met VW-ceo

07-09-2020 - 0 reacties Een opmerkelijke ontmoeting tussen twee concurrenten: Tesla-baas Elon Musk heeft samen met Volkswagen-ceo Herbert Diess in de nieuwe elektrische auto van het Duitse merk gereden. Maandag verspreidde Volkswagen een video van de testrit van Musk.


'Musk testte in Duitsland ID.3 met VW-topman Diess'

07-09-2020 - 0 reacties Tesla-topman Elon Musk was afgelopen week in Duitsland om te kijken bij de bouw van de Gigafactory nabij Berlijn. Daarna maakte hij een omweg langs Wolfsburg.