Elektrisch

Elektrisch is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Elektrisch en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Elektrisch nieuws

Verdubbeling banen in sector elektrisch vervoer

07-06-2021 - 0 reacties Door de opkomst van elektrisch rijden krijgen steeds meer Nederlanders een baan in die sector, bijvoorbeeld als monteur of laadpaalexpert. In 2025 zal het aantal voltijdsbanen in elektrisch vervoer zijn verdubbeld van 6800 tot 13.500, zo is de verwachting.


Fiat wordt volledig elektrisch merk in 2030

04-06-2021 - 0 reacties Fiat zal per 2030 enkel nog volledig elektrische auto's verkopen. Dat doel is bekendgemaakt door de CEO van het merk, Olivier François.


DFDS en Volvo Trucks werken samen om elektrische transporten mogelijk te maken

03-06-2021 - 0 reacties GÖTEBORG - DFDS - het grootste transport- en logistiekbedrijf van Noord-Europa - en Volvo Trucks bundelen hun krachten om elektrisch rijden met zware transporten mogelijk te maken. Als eerste stap zet DFDS een volledig ele...Lees meer


Groene energie: hoe groen is dat nou eigenlijk echt?

25-05-2021 - 0 reacties We zijn met z'n allen steeds groener bezig. We eten minder vlees, laten zonnepanelen op ons dak installeren, rijden elektrisch en kiezen steeds vaker voor groene energie. Maar is groene energie wel echt zo duurzaam? Hier moet je op letten wanneer je een groen energiecontract overweegt.


De elektrische Renault 5 was er al in de jaren 70

23-05-2021 - 0 reacties De Renault 5 keert terug en wel als een volledig elektrisch model. Daarmee wordt oud en nieuw mooi verenigd. Toch is een elektrische Renault 5 niet zo nieuw als het lijkt.


Joe Biden wil The Beast elektrisch maken

21-05-2021 - 0 reacties De Amerikaanse president Joe Biden wil de beroemde presidentële limousine, bekend als The Beast, elektrisch maken. Dat verklaarde zijn perschef Jen Psaki tegenover journalisten, nadat de president een Ford-fabriek had bezocht. Biden zou zo snel mogelijk alle dienstauto's van het Witte Huis van elektrische aandrijving willen voorzien.


'Beperkt laadnetwerk voornaamste reden om geen EV te kopen'

19-05-2021 - 0 reacties Elektrisch rijden is weliswaar met een opmars bezig, maar toch zijn er nog zaken die veel Nederlanders ervan weerhouden. Vooral over het laadnetwerk zijn er nog zorgen en ook speelt het nog beperkte aanbod mee.


Zuid-Koreaans Hyundai gaat elektrische auto’s in VS bouwen

14-05-2021 - 0 reacties SEOUL (ANP/BLOOMBERG) - Het Zuid-Koreaanse autoconcern Hyundai Motor, moederbedrijf van de merken Hyundai en Kia, gaat elektrische auto's bouwen in de Verenigde Staten. Het bedrijf wil zo inspelen op de toenemende vraag naar elektrische auto's in de VS en het beleid van de Amerikaanse overheid om elektrisch rijden te stimuleren.


Test met vorkheftruck op waterstof

11-05-2021 - 1 reacties Elektrisch rijden is in het magazijn al langer de norm. Om dat in de toekomst nog duurzamer te doen, biedt waterstof een interessant alternatief.

Meer dan tweehonderd batterijen“Vijf jaar geleden stelden we de laatste dieselheftruck buiten gebruik”, zegt Kris Van Cauwenberge, warehouse technologies specialist bij…


Mercedes-Benz EQT Concept: elektrische familievriend

10-05-2021 - 0 reacties Mercedes-Benz presenteert de EQT Concept. Een vooruitblik op een volledig elektrisch aangedreven personenbus die in de markt komt naast een andere nieuwkomer, de T-klasse.


Test: Volkswagen ID.4

05-05-2021 - 0 reacties Als Volkswagen met een op zichzelf staand, relatief betaalbaar elektrisch model op de markt komt, is dat best groot nieuws. Toch viel die ID.3 – want daar hebben we het over – bij velen wel een klein beetje tegen. Is de grotere ID.4 dan misschien de auto die de ID.3 had moeten zijn?


Vliegtuig op elektriciteit de toekomst? 'Kan nu nog maar een uurtje vliegen'

20-04-2021 - 0 reacties Maandag vloog er voor het eerst een elektrisch vliegtuig over ons land. Het vliegtuig steeg op in Teuge, maakte een tussenstop in Hoogenveen en landde vervolgens in het Groningse Eelde. Dit zagen we niet eerder in ons land. Zal deze techniek ook ingezet gaan worden bij lijnvluchten?


Volgende fase elektrisch offensief Daimler: Mercedes EQB onthuld

19-04-2021 - 0 reacties Ze zijn in Stuttgart heel hard bezig met een elektrisch offensief. In dat kader onthulde Daimler vannacht de nieuwe Mercedes EQB, een van de weinige elektrische auto’s met zeven zitplaatsen. De nieuwe Mercedes EQB is na de EQC, EQV, EQA en de onlangs onthulde EQS het vijfde lid van de EQ-familie.


Wuling Mini EV als piepkleine cabrio

19-04-2021 - 0 reacties De Mini EV is een minuscuul elektrisch blokkendoosje dat door Wuling nu wordt opengeknipt. Jawel, de even hoekige als aaibare Mini EV schreeuwt als Mini EV Cabriolet Concept om aandacht.


De goedkoopste camper ter wereld is ook de schattigste en hij rijdt zelfs puur elektrisch

14-04-2021 - 0 reacties Campers zijn populair, maar hét grote nadeel is dat ze vaak waanzinnig duur zijn. Behalve de Duitse Frosch dan, want die kost niet veel meer dan een goede fiets en biedt twee prima slaapplekken en een volwaardige keuken.


Vraag naar elektrische snorfiets drijft verkoop tweewielers naar recordniveau

13-04-2021 - 0 reacties In maart is een recordaantal van 5.952 nieuwe snorfietsen geregistreerd, blijkt dinsdag uit cijfers van BOVAG en dataprovider RDC. Met name de elektrische exemplaren waren afgelopen maand in trek. Van de verkochte snorfietsen was een derde elektrisch aangedreven.


Elektrisch vliegen: technisch kan het, maar de kosten zijn nog (te) hoog

08-04-2021 - 0 reacties Vliegtuigen die aangedreven worden door milieuvriendelijke elektromotoren. Op Groningen Airport Eelde zijn ze er van overtuigd dat elektrisch vliegen de toekomst is. Daar zitten nog wel wat haken en ogen aan, zegt Joris Melkert, lucht- en ruimtevaartingenieur aan de TU Delft.


BZ mogelijk elektrisch label van Toyota

08-04-2021 - 0 reacties Toyota Motor Corporation heeft een interessant logo vastgelegd bij het European Union Intellectual Property Office (EUIPO). Mogelijk behoort het beeldmerk toe aan een nieuw elektrisch label dat Toyota gaat voeren: BZ.


Fossiel rijden is in 2030 echt alleen nog voor dinosauriërs

25-03-2021 - 0 reacties Kan Nederland vanaf 2030 alleen nog nieuwe auto’s verkopen die elektrisch zijn, zoals vastgelegd in het Klimaatakkoord? In een rapport dat donderdag verschijnt, zet adviseursbureau PwC de belangrijkste kwesties (aanbod, betaalbaarheid, laadpunten, capaciteit stroomnet) op een rij. Conclusie: ja, het kan.


Skoda komt met compactere EV onder de Enyaq

25-03-2021 - 0 reacties Skoda komt met een kleiner volledig elektrisch model onder de Enyaq. Dat kan in zekere zin twee dingen betekenen.