Eigenaar

Eigenaar is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Eigenaar en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Eigenaar nieuws

Politieman wordt schaapsherder: 'Als agent ben je ook een soort herder'

16-02-2020 - 0 reacties Nu moet hij enkele duizenden inwoners in het gareel houden, straks een paar honderd schapen. Harrie Jansen uit Brummen is momenteel wijkagent in Doesburg, maar gaat binnenkort samen met zijn vrouw Elly fulltime aan de slag als schaapsherder. Het echtpaar is sinds kort eigenaar van de kudde in Warnsveld.


Gemeente Vlieland neemt grond Staatsbosbeheer over

07-02-2020 - 0 reacties VLIELAND - De gronden onder de Vlielander jachthaven en het sportveld worden eigendom van de gemeente. In ruil krijgt Staatsbosbeheer, de huidige eigenaar, 1,1 miljoen euro. Het is de bedoeling dat dat geld uiteindelijk naar fietspaden, natuurbelevingsroutes en het duurzamer maken van Staatsbosbeheergebouwen gaat.


Eigenaar belt met politie tijdens diefstal minishovel, twee daders aangehouden

30-01-2020 - 0 reacties BENEDEN-LEEUWEN - Een bewoner van een woning aan de Mosterdwal in Beneden-Leeuwen heeft vannacht live verslag gedaan van een poging tot diefstal van zijn minishovel. Dankzij zijn liveverslag kon de politie twee daders aanhouden, een derde zou zijn gevlucht.


Varken ontsnapt op A58 aan rit naar slachthuis, omstanders grijpen in

19-01-2020 - 0 reacties Een varken op de A58 is zondagochtend uit een rijdende vrachtwagen geklommen ter hoogte van Roosendaal. Het ontsnapte dier, dat door omstanders van de weg werd gehouden, was onderweg naar het slachthuis. De eigenaar heeft het dier inmiddels weer opgehaald, aldus wijkagent Henk Dekkers.


Bemiddelaar: Deal tussen onkruidverdelger Roundup en klagers aanstaande

17-01-2020 - 0 reacties Een overeenkomst tussen Bayer, eigenaar van onkruidverdelger Roundup en tienduizenden klagers over het middel, is aanstaande. Dat zegt een door de rechtbank aangewezen bemiddelaar in een interview met persbureau Bloomberg.


Chinese eigenaar brengt Syngenta onder in nieuwe groep

07-01-2020 - 0 reacties ChemChina, de Chinese eigenaar van veredelingsbedrijf en gewasbeschermingsproducent Syngenta, brengt het bedrijf onder in een nieuwe groep die Syngenta Group gaat heten. In die groep komt ook Adama, een andere gewasbeschermingsproducent waarin ChemChina 74,02% van de aandelen heeft.
Ook de belangrijke…


Schaap uit Katwijk spoelt aan op Texel

06-01-2020 - 0 reacties Op het strand van Texel is gisteravond een dood schaap gevonden. Het dier bleek niet van een eilander te zijn, maar was meer dan honderd kilometer verderop, in Katwijk aan Zee, te water geraakt.
Een Texelse schaapherder vond het karkas in de buurt van de plek waar haar schapen grazen. "Ik werd er steeds over gebeld, want iedereen dacht dat het dier van mijn kudde was. Aan de hand van het oornummer wist ze de eigenaar te achterhalen. Dat bleek een schapenhouder uit Katwijk te zijn.
"Hij is op eerste kerstdag een schaap kwijtgeraakt en ging ervan uit dat hij was gestolen. Maar nee, het schaap is te water geraakt, verdronken en van Katwijk helemaal naar Texel gedreven", schrijft de Texelse Courant.
Het dier is meegenomen door Ecomare op Texel.


Gemeente en politie zwijgen over gesloten kassencomplex en de zoveelste autobrand in Veen

21-12-2019 - 0 reacties De eigenaar van het kassencomplex aan de Tuinstraat in Veen zit vast. Dat bevestigt de politie. Op last van de burgemeester werd het kassencomplex donderdag gesloten, omdat daar zaken werden aangetroffen die de openbare orde ernstig verstoorden.


Niet wolf, maar vos beet schapen Ansen dood

11-12-2019 - 0 reacties Een DNA-test wijst uit dat twee dode schapen in Ansen vorige maand zijn aangevallen door een vos. Dat is pech voor de eigenaar, want die krijgt geen schadevergoeding.


Fijnstoftoeslag kost eigenaar dieselauto vanaf 2020 honderden euro’s

27-11-2019 - 0 reacties Eigenaren van een oudere dieselauto betalen met ingang van 1 januari 2020 meer wegenbelasting voor hun voertuig. Het gaat om een toeslag van 15 procent. Voor een doorsnee dieselauto kost dat 225 euro per jaar.


Discussie over reden eendensterfte na foiegras-actie

14-11-2019 - 0 reacties Na een actie van Animal Resistance in foie-grasbedrijf Callemeyn vorig weekend zijn ongeveer 190 eenden gestorven. Volgens de eigenaar komt het door de stress die de activisten veroorzaakt hebben. Hij dient een klacht in tegen de groep en eist 20.000 euro. Ondertussen lopen de meningen over de doodsoorzaak uiteen.


Eigenaar foie gras-boerderij: 183 eenden van schrik gestorven na inval activisten

12-11-2019 - 0 reacties Na een inval van de dierenrechtenactivisten van Animal Resistance zijn op een eendenboerderij in het Belgische Bekegem afgelopen weekend 183 eenden gestorven. Ruim 300 andere dieren worden morgen geslacht. ,,De dieren hebben enorm afgezien door het ondoordachte optreden van die zogenaamde activisten’’, foetert bedrijfsleider Filip Callemeyn.


Provincie mag glastuinbouwgrond Deurne proberen te slijten

07-11-2019 - 0 reacties Tholen - De Provincie Noord-Brabant wordt met ingang van 2020 eigenaar van de grond die bestemd is voor het glastuinbouwproject Deurne. Dat hing al geruime tijd in de lucht, omdat het project maar niet van de grond komt. Met dit scenario werd in 2010 al rekening gehouden, toen werd besloten dat als de…


Moederbedrijf Johma neemt snackfabrikant Topking over

31-10-2019 - 0 reacties Overname – Signature Foods, het moederbedrijf van salademaker Johma, is de nieuwe eigenaar van het Schiedamse snackbedrijf Topking. Dat wordt bevestigd door Topking-directeur Edwin Hak in het FD.


Eigenaar van sjoemelende mestvervoerder W. Daas in Wintelre krijgt twee jaar cel voor mestfraude

30-10-2019 - 0 reacties De eigenaar van mestvervoerbedrijf W. Daas uit Wintelre moet twee jaar de cel in, waarvaan één jaar voorwaardelijk, voor fraude met mest. Ook moet de directeur een boete betalen van 50.000 euro, zo heeft de rechtbank in Den Bosch woensdag besloten. De directeur overtrad de meststoffenwet en pleegde valsheid in geschrifte. Hij liet een half miljoen tot een miljoen kilo fosfaten 'verdwijnen'.


Eigenaar door trekker omvergereden hekken doet geen aangifte ‘uit sympathie voor de boeren’

19-10-2019 - 0 reacties De eigenaar van de door een boze boer omvergereden hekken op de Vismarkt in Groningen wil geen aangifte doen. Het bedrijf A. Hak zegt de emotie van de boer wel te begrijpen en achter het boerenprotest te staan. De bestuurder van de trekker heeft zich ondanks een oproep van de burgemeester nog niet bekendgemaakt. Dat meldt RTV Noord.


Dierenvakantieboerderij valt in de prijzen: 'Mensen zien hun huisdier als familielid'

18-10-2019 - 0 reacties Honden, katten, cavia's, konijnen, papegaaien en zelfs huisvarkens. In steeds grotere aantallen komen ze logeren bij De Lofert in Berlicum als hun eigenaar even geen tijd heeft om voor hen te zorgen. De dierenvakantieboerderij vaart er wel bij. Dusdanig dat die het predicaat 'FD Gazelle 2019' heeft ontvangen.


Malieveld flink beschadigd door tractoren boerenprotest

17-10-2019 - 0 reacties Het Malieveld in Den Haag is flink gehavend uit het boerenprotest gekomen. Door de honderden tractoren die zich gisteren op het veld hebben verzameld is het veld zeer beschadigd. Staatsbosbeheer, die eigenaar van het Malieveld, gaat een gesprek aan ‘met verantwoordelijken’ over kosten van het herstel.


Staatsbosbeheer: Malieveld niet afgesproken

16-10-2019 - 55 reacties DEN HAAG (ANP) - Over het parkeren van honderden tractoren op het Malieveld in Den Haag was voorafgaand aan het boerenprotest niets afgesproken. Eigenaar Staatsbosbeheer laat dat desgevraagd weten. Normaal gesproken wordt over demonstraties of evenementen altijd overlegd met de beheerder van het grote veld in het hart van Den Haag. "Bij grotere dingen wordt normaal een gebruikersovereenkomst met ons afgesloten", zegt een woordvoerder. "De Koekamp was officieel de demonstratielocatie."
Het bericht Staatsbosbeheer: Malieveld niet afgesproken verscheen eerst op Nieuws.nl.


Artemis Lilies werkt graag samen

15-10-2019 - 0 reacties Artemis Lilies heeft vestigingen in het Westland en Almere. Algemeen directeur Otto de Ruiter komt uit een bollenfamilie: zijn grootvader was eigenaar van bollenhandelsbedrijf De Ruiter, waarmee hij in 1985 stopte, en zijn vader kweekte amaryllissen en later lelies en irissen.