Eigenaar

Eigenaar is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Eigenaar en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Eigenaar nieuws

Veel kentekens landbouwvoertuigen niet bekend bij verzekeraars

03-12-2021 - 69 reacties DEN HAAG (ANP) - Bijna twee op de drie eigenaren van landbouwvoertuigen hebben hun kenteken nog niet doorgegeven aan hun verzekeraar. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars. Dat moet gebeuren voor 1 januari. Doet een eigenaar van bijvoorbeeld een tractor dat niet, dan loopt diegene het risico op een waarschuwingsbrief of een boete van 400 euro bij een controle.


Techondernemer Willem koopt blikvanger langs A77: ‘Zolderruimte achter boerderij was eerste kantoortje’

03-12-2021 - 0 reacties OVERLOON - Willem Hofmans is de nieuwe eigenaar van misschien wel het opvallendste kantoorpand van de regio: het hoofdkantoor van de regionale Rabobank, pal aan de A77 bij Boxmeer. Over de opmars van een hightechondernemer uit Overloon die begon op een zolderkamer, thuis op de boerderij.


Rotterdamse kolencentrale gaat sluiten, eigenaar krijgt 212 miljoen euro

30-11-2021 - 0 reacties De kolencentrale Onyx Power Plant in Rotterdam gaat sluiten. De eigenaar van de kolencentrale, de Amerikaanse investeerder Riverstone, krijgt daar 212,5 miljoen euro subsidie voor. Dat heeft demissionair staatssecretaris Yesilgöz van Economische Zaken en Klimaat bekendgemaakt.
Het kabinet is al langer in gesprek met het bedrijf over sluiting, omdat die jaarlijks een flinke hoeveelheid kooldioxide-uitstoot scheelt. Het kabinet ziet deze stap als noodzakelijk voor het halen van de doelen uit de rechtszaak die actiegroep Urgenda had aangespannen.
"Stap voor stap faseren we de kolencentrales in Nederland uit en maken we onze energievoorziening schoner", zegt Yesilgöz. "De komende jaren zijn de resterende drie kolencentrales nog nodig om stroom te leveren als er veel vraag naar is, bijvoorbeeld in periodes van weinig wind en zon".
Sociaal plan
Het kabinet stelt als voorwaarde voor de subsidie dat Riverstone een "adequaat" sociaal plan opstelt voor de tientallen medewerkers. Het bedrijf heeft gezegd daar 23 miljoen euro voor te willen uittrekken. Volgens vakbond FNV is er 35 miljoen euro nodig.
Riverstone vroeg in 2020 een compensatie aan van 240 miljoen euro voor de sluiting. Het bedrijf zou volgens ingewijden een paar jaar geleden 200 miljoen euro voor de centrale hebben betaald. Na twee externe onderzoeken van het kabinet is de deal op 212,5 miljoen euro uitgekomen.
Als aan alle voorwaarden is voldaan moet Riverstone binnen twee maanden stoppen met de kolenstook en binnen drie jaar de centrale ontmantelen.


Extreem winterweer in Canada: "Gelukkig was onze beurs dit jaar virtueel"

29-11-2021 - 0 reacties "Met de extreme weersomstandigheden in Canada waren we uiteindelijk heel blij dat onze exposanten en bezoekers niet op pad hoefden, want vanwege de pandemie hadden we al maanden geleden besloten onze beurs dit jaar virtueel te houden", zegt Michiel Verheul, eigenaar van High Q Greenhouses. We spreken…


Hamburgerkoning Charles sluit met pijn in het hart weer de deuren; ‘Hé, ik ben gastheer... geen arts’Amersfoortse hamburgerkoning gooit tent dicht doo

16-11-2021 - 0 reacties Wie wil genieten van de fameuze hamburgers van Charlie’s Burgers in Amersfoort of Bistro33 in Soest moet voorlopig de telefoon pakken om de bestelling af te halen of te laten bezorgen. Eigenaar Charles Grey heeft uit ongenoegen met de wéér strengere coronamaatregelen besloten zijn tenten dicht te gooien. ,,Ik wil niemands medische geschiedenis weten. Ik ben gastheer, geen arts.’


Alstom en Eversholt Rail tekenen een overeenkomst voor de eerste splinternieuwe vloot van waterstoftreinen van het Verenigd Koninkrijk

12-11-2021 - 0 reacties Alstom, de toonaangevende treinfabrikant en onderhoudsspecialist in Groot-Brittannië, en Eversholt Rail, de toonaangevende eigenaar en financierder van treinen in Groot-Brittannië, hebben vandaag een memorandum van ov...Lees meer


Slager uit Westervoort brengt al 125 jaar vlees aan de man: ‘Met biefstuk van anderhalve ons ben ik al tevreden’

12-11-2021 - 0 reacties In het ene dorp hebben ze geen enkel bedrijf dat meer dan honderd jaar bestaat, maar in Westervoort zijn er liefst drie. Slagerij Hetterschijt mag zelfs 125 kaarsjes uitblazen. Het cadeau voor eigenaar William Boekhorst? Dat hij het predicaat Hofleverancier mag blijven dragen.


Restaurant doet alcohol en varkensvlees in de ban: ‘Moslims voelden zich niet op hun gemak’

03-11-2021 - 0 reacties Bij het Hengelose restaurant Hisar kun je geen glaasje wijn of pilsje meer krijgen bij het eten. Ook varkensvlees is van de kaart gehaald om moslims tegemoet te komen. „Mensen moeten eraan wennen”, is de overtuiging van eigenaar Namik Karademir.


Waar moet arbeidsmigrant straks nog slapen in Vriezenveen? ‘Na handhaving op Westeinde nu ook op Oosteinde’

30-10-2021 - 0 reacties VRIEZENVEEN - Hij ging meermaals in bezwaar en rekte daarmee de boete, maar als er over zes weken nog arbeidsmigranten wonen in het pand aan het Westeinde 515 in Vriezenveen, dan moet eigenaar Jan Bolte toch echt 33.000 euro betalen. „Als de gemeente hiermee consequent doorzet bied je ze nergens meer onderdak. Ik ken al verhalen van gastarbeiders die in fabrieken slapen.”


Hout stoken, warmtepomp aanschaffen. Mensen zoeken naar alternatieven voor het dure gas. Maar een snelle oplossing is er vaak niet door leveringsprobl

20-10-2021 - 0 reacties Gasprijs hoog? Dan gaan we wel hout stoken denken veel mensen. Bij Wijma Haarden in Westereen gaan volgens eigenaar Harrie Nuveld de hout- en pelletkachels als warme broodjes over de toonbank.


Zonnecentrale voor eerste staalfabriek op zonne-energie geopend in VS

13-10-2021 - 0 reacties Een staalfabriek in de Amerikaanse staat Colorado gaat het grootste deel van zijn benodigde energie halen uit zonnepanelen in plaats van steenkool. Bij de fabriek van de Russische fabrikant Evraz, die schroot smelt en hergebruikt, zijn daarvoor meer dan 750.000 zonnepanelen geplaatst. Lightsource bp, een joint venture waar olie- en gasconcern BP voor de helft eigenaar van is, heeft de panelen gefinancierd en is tevens eigenaar van de zonnecentrale.


Vandalen vernielen wolvenhek in natuurgebied 'Klein Zwitserland' bij Zuidwolde. Landgeiten te druk met grazen om ontsnappingspoging te ondernemen

20-09-2021 - 0 reacties Vandalen vernielden zondag het hekwerk rond de bokkenweide bij Zuidwolde. Eigenaar van de landgeitbokken (en het hek) Bert Snippe herstelt het zelf, maar zonde en duur is het wel.


Ecoboer Matthijs verkoopt omstreden middel tegen corona, Inspectie doet onderzoek: ‘Dit is strafbaar’

20-09-2021 - 0 reacties INGEN - Matthijs de Haan uit Ingen gaat door met de verkoop van het omstreden geneesmiddel Ivermectine. Dit middel tegen wormen en schurft zou volgens de eigenaar van Ecoboerderij De Haan ‘gegarandeerd corona voorkomen’.


Twee shetlandpony’s gedood door wolf in België

13-09-2021 - 0 reacties Er zijn vanochtend twee doodgebeten shetlandpony’s gevonden vlak over de grens in Belgisch-Limburg. Volgens de organisatie Welkom Wolf zijn de dieren het slachtoffer van een wolf. Het is zover bekend de eerste aanval op paarden in België. Volgens Welkom Wolf heeft de Belgische overheid steken laten vallen in het beschermen van kleinvee. ,,Je kan deze eigenaar niets kwalijk nemen.”


Gemeente koopt grond van aardbeienteler voor 3,5 miljoen euro

03-09-2021 - 0 reacties Na jarenlang juridisch getouwtrek gaat de gemeente Best tóch de grond van een aardbeienteler in het buitengebied kopen. Er is bijna 3,5 miljoen euro gemoeid met de deal, die volgens de eigenaar én de rechter eigenlijk al in 2010 in kannen en kruiken was, zo valt te lezen in het Eindhovens Dagblad.


Aardbeienteler krijgt 3,5 miljoen euro van gemeente Best; ‘grondruzie’ na jaren toch opgelost

03-09-2021 - 0 reacties BEST - Na jarenlang juridisch getouwtrek gaat de gemeente Best tóch de grond van een aardbeienteler in het buitengebied kopen. Er is bijna 3,5 miljoen euro gemoeid met de deal, die volgens de eigenaar én de rechter eigenlijk al in 2010 in kannen en kruiken was.


'Vuilstort is perfecte locatie voor zonnepanelen'

03-09-2021 - 0 reacties LOCHEM - Zonnepark Armhoede, de voormalige vuilstort, in gemeente Lochem opent binnenkort haar deuren voor het publiek. Volgens eigenaar TP Solar is een oude vuilstortplaats een perfecte plek om een zonnepark te vestigen.


Update verwaarloosde paarden Venlo: overige paarden ook in beslag genomen

28-08-2021 - 0 reacties Midden augustus haalde de landelijke inspectiedienst Dierenbescherming tien paarden en een veulen uit barre omstandigheden in een stal in Venlo. Vijf paarden die op dezelfde locatie verbleven waren er iets beter aan toe en konden op dat moment niet in beslag worden genomen. Deze vijf paarden zijn ondertussen ook opgehaald, omdat er niks aan de leefomstandigheden is veranderd, zo meldt Meldpunt 144. Controle“Door middel van bestuursrecht werden er duidelijke maatregelen opgelegd aan de eigenaar van de paarden; De leefomgeving en verzorging moesten verbeterd worden. Hierop zou gecontroleerd worden door de LID”, schrijven ze. Bij deze controle bleek dus dat er niks veranderd was aan de situatie. De paarden stonden op een kale stalbodem en kwamen niet buiten, hierom zijn ook deze paarden meegenomen en naar een opvang gebracht. GevolgenEr is nog niet bekend wat de gevolgen voor de eigenaar zijn. Bron: Meldpunt 144/ 1LimburgFoto: DigiShot...


Arbeidsmigranten mogen langer in hotel blijven: 'Wij weten van niets'

19-08-2021 - 0 reacties De 90 arbeidsmigranten die illegaal in het voormalige Amrath Hotel aan de Leenderweg in Eindhoven wonen, hebben uitstel gekregen van de gemeente. Het hotel wordt al sinds vorig jaar november illegaal bewoond. De eigenaar had tot 1 september dit jaar de tijd gekregen om de bewoners te verhuizen, maar dat is nu uitgesteld tot 15 november.
De bewoners lijken nog niets weten van de naderende verhuizing. Een Poolse man en vrouw reageren verbaasd op de vraag of ze weten dat ze binnenkort moeten verhuizen. De man haalt zijn schouders erover op. In het Engels vertelt hij: “Je weet nooit hoe het gaat. Er wordt ons nooit wat verteld. Ik woon hier ook niet heel fijn, dus misschien wordt het er nu wel beter op.”
Dat hij er niet fijn woont, komt met name door de kleine ruimte waarin hij in moet leven. Hij deelt zo’n 20 vierkante meter met een medebewoner. Ook zijn er weinig voorzieningen in het pand.
Het pand wordt sinds december vorig jaar gehuurd door de Covebo Group, een bedrijf dat migranten via arbeidsbureau Eurojob in Nederland aan werk en verblijf helpt. De 90 arbeidsmigranten wonen er al bijna een jaar hoewel het hotel geen woonbestemming heeft.
Omwonenden klagen over overlast door arbeidsmigranten die achter het hotel herrie maken, drinken, blowen en rommel achterlaten. Een ondernemer die binnenkort zijn zaak opent naast het hotel ziet de migranten liever gaan. “Het portiek waar mijn zaak moet komen is nu een soort hangplek. Er ligt allemaal rommel zoals drankflessen en nu zelfs braaksel.”
Remco van Dooren, raadslid van het CDA, maakt zich hard voor deze zaak. “De arbeidsmigranten worden min of meer gedwongen om op straat rond te hangen en ze hebben op de parkeerplaats een soort hangplek gecreëerd. Dat krijg je als ze niet genoeg eigen ruimte hebben om samen te komen.”
Om het hotel alsnog voor dit doel te kunnen gebruiken, vroeg uitzendbureau Eurojob eind april alsnog een vergunning aan, maar die werd hen 15 juni geweigerd. Het CDA stelde de kwestie eind juni aan de kaak naar aanleiding van berichtgeving van Studio040 over het voormalige hotel.
Volgens raadslid Van Dooren zouden de Eurojob en de gemeente samen een nieuwe plek moeten zoeken voor de arbeidsmigranten. Dit is volgens hem ook een kans om eens te kijken naar de omstandigheden waarin de arbeidsmigranten nu in moeten leven.


Amerikaanse tomatenkas wordt cannabiskas na besluit investeringsmaatschappij

18-08-2021 - 0 reacties De Amerikaanse tomatenteler Houweling's Tomatoes ziet zich genoodzaakt om de activiteiten in een van zijn tomatenkassen stop te zetten. De investeringsmaatschappij, die eigenaar is van de teeltlocatie heeft gekozen om het huurcontract niet te verlengen, zo meldden leidinggevenden bij Houweling aan…