Eenden

Volg al het nieuws over Eenden, een van de 16211 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Eenden nieuwsbrief.

Eenden nieuws

Natuur herovert Venetië: helderblauw water, vissen en broedende eenden in het midden van de stad

21-03-2020 - 0 reacties Het is bijzonder rustig in het anders met toeristen overspoelde Venetië. Door het coronavirus en de ingevoerde maatregelen van de Italiaanse overheid, is het doodstil in de straten van de Noord-Italiaanse stad, er varen geen gondels op het water en de natuur profiteert ten volle van de rust.


Hoe onze foie gras dwangvoeren uit de wereld kan helpen

20-11-2019 - 0 reacties Twee weken geleden bezetten een zeventigtal activisten van Animal Resistance het enige foie grasbedrijf in Vlaanderen. Als gevolg van hun actie stierven 180 eenden van de stress. Vorige week bezette de organisatie ook restaurants die foie gras serveren. Die dierenrechtenorganisatie bekommert zich over het dierenwelzijn. Hun focus op het enige foie grasbedrijf in Vlaanderen getuigt echter van een zeer kortzichtige visie en een gebrek aan voeling met de sector, schrijft Lode Haest in een opiniestuk.


Discussie over reden eendensterfte na foiegras-actie

14-11-2019 - 0 reacties Na een actie van Animal Resistance in foie-grasbedrijf Callemeyn vorig weekend zijn ongeveer 190 eenden gestorven. Volgens de eigenaar komt het door de stress die de activisten veroorzaakt hebben. Hij dient een klacht in tegen de groep en eist 20.000 euro. Ondertussen lopen de meningen over de doodsoorzaak uiteen.


Eigenaar foie gras-boerderij: 183 eenden van schrik gestorven na inval activisten

12-11-2019 - 0 reacties Na een inval van de dierenrechtenactivisten van Animal Resistance zijn op een eendenboerderij in het Belgische Bekegem afgelopen weekend 183 eenden gestorven. Ruim 300 andere dieren worden morgen geslacht. ,,De dieren hebben enorm afgezien door het ondoordachte optreden van die zogenaamde activisten’’, foetert bedrijfsleider Filip Callemeyn.


Activisten bezetten Vlaamse foie-gras-boerderij

09-11-2019 - 0 reacties Zeker tien dierenrechtenactivisten hebben zichzelf vastgeketend aan kooien met eenden in een foie-gras-boerderij in West-Vlaanderen. Ze protesteren daarmee tegen de leefomstandigheden van de eenden, waarvan de lever wordt vetgemest voor de delicatesse foie gras.


50 jaar geleden: Versufte eenden in Lauwersmeer

21-10-2019 - 0 reacties Zondag kwam het publiek met berichten, dat op en aan de Lauwerszee (binnen de afsluitdijk dus) honderden dode en versufte wilde eenden zouden zijn waargenomen.


LPAI H5 ontdekt bij koppel wilde eenden in Frankrijk

18-10-2019 - 0 reacties Voor het eerst sinds vele maanden zijn er wereldwijd geen nieuwe gevallen gedetecteerd van hoog pathogene vogelgriep. Desondanks is er een laag pathogene vogelgriep (LPAI) van het subtype H5 vastgesteld bij een koppel van 2.600 wilde eenden in Frankrijk.


Boete en waarschuwingen voor eendenbedrijven wegens dierenmishandeling

22-07-2019 - 0 reacties De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft aan een medewerker van een eendenbedrijf een boete van 1.250 euro uitgedeeld voor het doodslaan van eenden. Behalve de boete, hebben drie eendenhouderijen een schriftelijke waarschuwing gekregen.


Fotoreportage: 'Elektrapanelen halveren stookkosten'

01-02-2019 - 0 reacties Maikel Everink kocht een leghennenbedrijf in Eibergen en bouwde beide stallen om voor vleeseenden. Iedere vier weken zet hij 20.000 eenden op. De kuikens worden in een kraamkamer opgevangen en met elektrische stralingspanelen verwarmd.


Wakker Dier voert actie tegen verkoop van eendenvlees zonder welzijnseisen

10-12-2018 - 0 reacties Albert Heijn, Aldi en Lidl blijven tijdens de kerstdagen eendenvlees verkopen afkomstig van intensieve eendenhouderijen. Dat stelt Wakker Dier vast na een rondgang bij de supermarktketens. Het gaat om eenden die in stallen met roostervloeren zijn gehouden met een bezetting van 13 dieren op een vierkante meter. Het eendenvlees komt uit Frankrijk. Volgens Wakker Dier zijn er bij dit houderijsysteem veel pootproblemen. Ook is er kannibalisme en agressief gedrag. Om dat te verminderen, worden de snavels van de eenden gekort.


Vos bijt 40 kippen en ganzen dood

06-11-2018 - 0 reacties In Izegem heeft een vos lelijk huis gehouden bij een dierenliefhebber. Zo’n veertig eenden, ganzen, kippen en zwanen zijn doodgebeten.


Eenden overgooien krijgt wel alle media-aandacht

06-07-2018 - 0 reacties Een undercover gemaakte video van misstanden in een Nederlandse eendenslachterij krijgt alle aandacht. Als de NVWA zelf rapporteert dat er misstanden zijn in de aanmerkelijk grotere kippensector valt dat nauwelijks op. Dat is opmerkelijk.


NVWA herkent zich niet in beelden eendenvangst

06-07-2018 - 0 reacties De NVWA komt in de praktijk een ander beeld tegen van het vangen van eenden dan die Animal Rights heeft geregistreerd. Het vangen gaat eigenlijk altijd correct en zonder dierenleed.


Tomassen: ’Wat Animal Rights doet is crimineel’

06-07-2018 - 0 reacties De directeur van eendenslachterij Tomassen Duck-To in Ermelo, Gertjan Tomassen, is woedend op Animal Rights. Volgens de dierenrechtenorganisatie worden eenden bij zijn bedrijf, een van de grootste eendenslachterijen in Nederland, onvoldoende verdoofd en met botte messen geslacht. Ook zouden er daar levende eenden in afvalbakken van het slachthuis zijn gevonden. Maar Tomassen zegt tegen De Telegraaf dat deze beweringen over zijn bedrijf niet waar zijn.


Ernstige mishandeling van eenden in Nederlandse pluimveehouderijen

05-07-2018 - 0 reacties Vastgelegd door Animal Rights in schokkende beelden RTL Nieuws brengt vandaag schokkende misstanden naar buiten over Nederlandse pluimveehouderijen. In beelden van Animal Rights is te zien dat eenden structureel worden mishandeld. Het dagelijks leven van een eend in de vee-industrie kenmerkt zich al door weinig ruimte, te snelle groei en gebrek aan daglicht. Maar in … Lees meer


De 5 vragen aan…Ralf Overtoom

22-06-2018 - 0 reacties Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Ralf Overtoom. Een Noord-Hollandse tuinderszoon, samenwonend met Heleen in Obdam met inmiddels 3 gezonde kinderen, 5 schapen, 4 eenden en een hond.


Indische loopeend helpt buxusmot bestrijden

14-05-2018 - 0 reacties De buxusmot verspreidt zich snel in Vlaanderen en richt op zijn route flink wat vraatschade aan. Het zijn vooral de larven van de mot die voor problemen zorgen, met piekmomenten van april tot oktober. Ze vreten aan het bladgroen en laten een dorre, onsierlijke struik achter. De Nederlandse tuinman Jeroen Laven vond een nieuwe manier om de rupsen te lijf te gaan: zijn Indische loopeenden. "Zet ze bij een buxus met rupsen en ze eten de beestjes allemaal op." Bij Velt vinden ze de eenden alvast een prima plan.


Boete dreigt voor eendenslachterij Tomassen in Ermelo

17-04-2018 - 0 reacties Het college van burgemeester en wethouders van Ermelo heeft het bedrijf Tomassen Duck-to een last onder dwangsom opgelegd omdat het bedrijf zich niet houdt aan de vergunning. Het bedrijf moet het aantal eenden dat dagelijks in Ermelo wordt geslacht verminderen tot maximaal 31.500. Is dat voor 3 mei niet gebeurd, dan volgt er wekelijks een boete van 15.000 euro met een maximum van 60.000 euro. Blijft Tomassen in overtredingen dan kunnen daarna nog hogere dwangsommen volgen.


Vaccin tegen vogelgriep en enteritis bij eenden

08-04-2018 - 0 reacties Britse onderzoekers zijn er voor het eerst in geslaagd om beschermende vogelgriep virusgenen toe te voegen aan het vaccin tegen het enteritis virus bij eenden. Daardoor zou het vaccin de eenden naast enteritis ook beschermen tegen vogelgriep.


Jacht op vossen in Someren geopend

27-03-2018 - 0 reacties SOMEREN - Hongerige vossen eten steeds vaker kippen, konijnen, eenden en andere dieren van Somerense erven. Het aantal overlastmeldingen in het bosrijke deel van de gemeente liep vorig jaar op tot dertig. Het probleem: de populatie is met het huidige aantal van honderd dieren veel te groot. Om een einde te maken aan de ingrijpende gebeurtenissen voor grondeigenaren te maken mag Wildbeheereenheid Diana de populatie terugbrengen naar twintig.